Nepal: 12 dana

Top ponuda Već od 1.995 €
12 dana Avion Zagreb Hoteli 4/5* Već od 1.995 € 2.495 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PUTOLOVAC BEBA – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.

Vrijednost više: Detaljan program, smještaj u odličnim hotelima s 4/5*

Dovoljno slobodno vremena za vlastite sadržaje. Svi izleti uključeni u cijenu.

Vodič koji poznaje lokaciju, autor nekoliko putopisa o Nepalu, najveći stručnjak regije za ovu destinaciju! Putovanje za one koji žele zaista naučiti o ovoj prekrasnoj zemlji. Ovo što vidite u programu, nije sve 🙂

Moguć posjet Dohi na povratku!

Agencija specijalist za ISTOK!

1.dan ZAGREB – DOHA, 10.11.2024.

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Dohu na liniji QR 216 (QATAR) i polijetanje zrakoplova u 09.10 sati. Dolazak u  Dohu predviđen je u 16.30 sati. Nastavak leta za Katmandu na liniji QR 644 (QATAR) u 18.00 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Katmandu je u 01.00 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja svih carinskih formalnosti, slijedi sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te transfer prema hotelu. Prijava u hotel te noćenje.

2.dan DOHA – KATMANDU, 11.11.2024.

Doručak. Danas idemo u obilazak kultne četvrti Thamel samog turističkog centra milijunskog Kathmandua. Krećemo šetnjom kroz kaotične ulice Katmandua prema glavnom trgu Durbar, kojeg krasi jedan od tri kraljevska kompleksa u Nepalu. Raskošna arhitektura i bogata povijest priskrbila mu je i zaštitu UNESCO-a. Palača čiji su dijelovi izgrađeni u 11. stoljeću okružena je brojnim hramovima. Mi ćemo ih sve vidjeti, na čelu sa onim najpoznatijim. Prošetati ćemo se pored Kasthamandapa, atraktivnog hrama iz 7. stoljeća, vidjeti ćemo Basantapur toranj te hram Taleju  – Trailokya Mohan – Garuda Narayan – Maju Dega ( Uključena ulaznica za kraljevski trg te cijeli kompleks ). Nakon susreta s meditativnim i trgovačkim dijelovima glavnog grada Nepala, proći ćemo i kroz kultnu Freak Street, ishodište hippie kulture u Nepalu. Riječ je o ulici koja je bila nezaobilazna stanica pripadnika hippie pokreta na njihovim putovanjima prema istoku. Put nas vodi dalje kroz dinamičnu atmosferu ulica prepunih trgovina, restorana, obrtničkih radionica i vozača rikše prema Asanu, staroj te još uvijek vrlo živoj tržnici ogromne povijesne važnosti. Kratka šetnja tržnicom koja nudi obilje ručno rađenih suvenira i svakodnevnih predmeta nužnih za život prosječnog Nepalca. Potom ćemo imati slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne sastanak grupe, te idemo nazad prema kraljevskom kompleksu, do zgrade koja se naziva Kumari Ghar. Pokušati ćemo ući u dvorište u kojem se može vidjeti Kraljevska Kumari Devi, djevojčica za koju se smatra da je  inkarnacija boginje. Ovdje ćemo se prvi puta susresti sa Nepalskim Kumari Devi djevojčicama. Pričekati ćemo u samom dvorištu, te ukoliko ćemo imati sreće možda nam se Kumari Devi i pokaže. To će ovisiti samo o njezinoj volji. Navečer zajednički odlazak grupe na večeru, sa lokalnim specijalitetima i show programom. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan KATMANDU – PASHUPATINATH KOMPLEKS – BOUDHANATH STUPA – SWAYAMBHUNATH, 12.11.2024.

Doručak. Nakon doručka autobusom odlazimo do jednog od najbitnijih kompleksa hramova u cijelom hinduističkom svijetu – Pashupatinathu ( Uključena ulaznica ). Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koje su tijekom stoljeća podignuti uz obalu svete rijeke Bagmati koja svoju svetost duguje činjenici da se ulijeva u Ganges. U okviru kompleksa nalazi se i mjesto gdje se održavaju pogrebni rituali, gdje se prema hinduističkom vjerovanju tijelo preminuloga mora spaliti te baciti u svetu rijeku. Cijeli hram je jedan nadnaravni doživljaj za sve one koji se prvi puta susreću sa hinduističkim svijetom, te nisu imali prilike gledati ovakve svetkovine u Indiji. Nakon posjeta hramu, odlazimo da jednog od najpoznatijih budističkih svetišta Nepala, Boudhanath Stupi ( Uključena ulaznica ). Visoka 40 metara sa preko 50 gompi koje se nalaze u kompleksu, ovo je jedna od najpopularnijih turističkih lokacija u Nepalu. Nakon kratkog obilaska, u kompleksu je moguće uživati u domaćoj hrani ili u vrlo dobroj kavi s kojom su Nepalci upoznati još za ranih himalajskih ekspedicija. Nakon pauze za ručak idemo u Swayambhutanh religijski kompleks, jedan od drevnih religijskih kompleksa koje se nalazi na brdu pokraj Katmandua ( Uključena ulaznica ). Ovaj hram s razlogom nosi nadimak – Hram majmuna jer su upravo te životinje njegovi najbrojniji stanovnici. Slijedi razgled kompleksa. Povratak u centar Katmandua. Slobodna večer za vlastite sadržaje. Noćenje.

4.dan KATMANDU – VRTOVI SNOVA – CHANGUNARAYAN – BHAKTAPUR – KATMANDU, 13.11.2024.

Doručak. Jutro krećemo posjetom Vrtovima snova ( Uključena ulaznica ) koji će vas svojom austrijskom arhitekturom natjerati na trenutak da zaboravite da ste u srcu Azije. Ovdje ćemo imati prilike popiti kavu te uživati u jednoj od rijetkih zelenih oaza u Katmandu. Potom ćemo pokraj stare kraljevske palače Narayanhityte, koju ćemo vidjeti izvana, te se ukrcavamo u autobus. Nastavljamo naš izlet do Changunarayan hrama ( Uključena ulaznica ) koji se nalazi na vrhu brda te se s njega pruža jedinstven pogled na himalajske vrhove s jedne strane, te Dolinu Kathmandua s druge. Nakon što stignemo do sela u podnožju brda na kojem se nalazi hram, slijedi nam lagana šetnja prema kompleksu. U povratku prema Kathmanduu obići ćemo drugi kraljevski grad, Bhaktapur ( Uključena ulaznica u kraljevski kompleks ) koji glasi za najljepši u cijeloj dolini. Nekadašnje središte kraljevstva Khwopa, najvećeg od tri u Dolini, danas je centar nepalske umjetnosti. Narod Newari, koji su na glasu kao osobito talentirani umjetnici ovdje su razvili i razgranali lončarske radionice čije proizvode možete vidjeti na svakom uglu. Posjetit ćemo stari grad koji je zaštićen od strane UNESCO-a, a vidjet ćemo i spektakularna Zlatna vrata na bhaktapurskom trgu Durbar, drugim trgom pod istim imenom koji ćemo vidjeti na ovom putovanju. Ova vrata prikazuju božansko hrvanje s nadnaravnim zmijama. Za kraj ćemo otići i do Niyatapola hrama, najvišeg u cijelom Nepalu. Pauza za ručak. Po povratku u Kathmandu predviđeno je slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan KATMANDU – BUNGAMATI – PATAN/LALITPUR – KATMANDU, 14.11.2024.

Doručak. Danas nastavljamo vožnju prema gradiću Bungamati, koji sa planine gleda na svetu rijeku Bagmati. Ovo povijesno selo s oko 6000 stanovnika jedno je od najatraktivnijih mjesta u dolini zbog svog ugodnog planinskog okruženja i drevnih hramova. Većina stanovnika ovdje žive kao drvorezbari, a obilazak uključuje posjete njihovim izložbenim prostorima kako bi vidjeli umjetničke rukotvorine koje su krasile tisuće lokalnih hramova i muzeja. Povijesno gledano, Bungamati je bio rodno mjesto Rata Machhendranatha, boga zaštitnika doline, a hram Shikhara u kojem se navodno nalazi božanstvo još uvijek stoji na glavnom trgu (iako je oštećen u potresu 2015.). Svake godine u gradu se održava festival Rato Machhendranath koji uključuje procesiju dvokolica između Patana i Bungamatija. Nakon šetnje gradom i kraćeg slobodnog vremena, nastavljamo prema Patanu, posljednjem od tri kraljevska grada u dolini Kathmandua i centru metropolitanske regije Laltipur. U nekim ćete mapama upravo ovaj grad pronaći pod istoimenim nazivom Lalitpur. Grad je umjetnička prijestolnica Nepala poznata i po činjenici da se u njemu stapaju budizam i hinduizam što se ogleda u više od 200 budističkih i hinduističkih svetišta. Vidjet ćemo i treći trg Durbar na turi sa kraljevskim kompeksom ( Uključena ulaznica ). U gradu koji je zaštitio i UNESCO imati ćemo osjećaj kao da je riječ o muzeju na otvorenom s obiljem palača, statua bogova i boginja te pagoda sa erotskim prikazima u reljefu. Hramovi ovdje su malo drugačiji nego u prethodna dva kraljevska grada, tako da ćemo ovdje vidjeti i hram posvećen bogu Krišni – Char Narayan Hram- Hram Chyasin Dega – glavni hram Taleju. Također ćemo imati prilike posjetiti i Muzej grada Patana. Potom ćemo se prošetati do Zlatnog Hrama, jednog od najljepših u Nepalu ( Uključena ulaznica ) Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za ručak te probu lokalnih specijaliteta. Povratak u Katmandu predviđen u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan KATMANDU – POKHARA, 15.11.2024.

Doručak. Odjava iz hotela u Katmandu, te rani polazak prema Pokhari, drugom najvećem gradu u Nepalu, te ujedno i meki avanturističkog turizma. Svoj turistički razvoj Pokhara duguje činjenici da je ovaj grad polazna točka za uspone na vrhove iznad 8 000 metara – Annapurnu i Manaslu te da je okružen himalajskim obroncima s jedne te magičnim jezerom Phewa s druge strane. Tijekom cjelodnevne vožnje uživati ćemo u atraktivnim krajolicima centralnog dijela Nepala, vozeći se podno planina te uz kanjon rijeke Trishuli. S obzirom na dužinu vožnje predviđena je pauza za ručak u jednom od odmorišta uz glavnu cestu. Ovo će biti odlična prilika za upoznavanje ruralnog Nepala te uvjeta u kojem Nepalci žive. Po dolasku u Pokharu slijedi smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora postoji mogućnost odlaska u orijentacijsku šetnju obalom jezera Phewa uz pratnju vodiča. Noćenje.

7.dan POKHARA – JEZERO PHEWA – MUZEJ PLANINARENJA – GUPESHWOR ŠPILJA – WORLD PEACE STUPA, 16.11.2024.

Doručak. Ujutro odlazimo na romantičnu vožnju brodom (Uključena ulaznica ) po jezeru Phewa, jednom od tri koja okružuju Pokharu. Posjetiti ćemo hram koji se nalazi na otočiću na jezeru. Potom slijedi odlazak do Međunarodnog muzeja alpinizma ( Uključena ulaznica ). S obzirom da se nalazimo blizu polazišne točke gdje kreću ekspedicije s ciljem osvajanja Himalaje, ovo je pravo mjesto za upoznavanje sa ovim jedinstvenim sportom. Potom slijedi ukrcaj u autobus, te se vraćamo u centar grada gdje ćemo imati slobodno vrijeme za ručak. Sastanak grupe u dogovorenom mjestu, te polazimo prema Gupeshwor Mahdevšpilji ( Uključena ulaznica za špilju ) koja u sebi krije vrijedan hram te prekrasan vodopad, te potom idemo prema World Peace Stupi, u čijim se temeljima, prema predaji, mogu naći ostaci samoga Buddhe, te je jedan od 8 svjetskih hramova mira. S vrha koji se nalazi na 1100 metara nadmorske visine pruža se za lijepog vremena pogled na vrhove Annapurne, grad i jezero. Ukoliko bude lijepo vrijeme, nadamo se da ćemo moći uživati u spektakularnom zalasku sunca. Vraćamo se autobusom u hotel u Pokhari. U večernjim satima slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Noćenje.

8.dan POKHARA – SARANGKOT – MUZEJ GURKA – KLANAC SETI – TIBETANSKI KAMP – POKHARA, 17.11.2024.

Doručak. Za one koji žele, slijedi rano ustajanje te izlet na Sarangkot, najvišu točku doline Pokhare, za koju domaćini tvrde da pruža pogled na najljepši izlazak sunca u cijelome Nepalu. Upravo iz tog razloga, krenuti ćemo vrlo rano, prije doručka. Očekuje nas kraća vožnja i šetnja do vidikovca s kojeg se za lijepog vremena pruža pogled na planine visoke preko 8 tisuća metara. Odmah ćemo vas upozoriti da je većima putnika te posjetitelja Nepala upravo ovu lokaciju te ovo iskustvo proglasila najljepšim na cijelom putovanju. Osjećaj kada sunce izviri preko planina viših od 8 tisuća metara, a vi ste tamo i gledate isto iz prve ruke je uistinu nevjerojatan. Naravno, ovdje ovisimo o vremenskim prilikama. Nakon izlaska sunca povratak u hotel na doručak. Potom slijedi odlazak u Muzej Gurki ( Uključena ulaznica ), muzej koji će nam pobliže približiti sliku ratničkog naroda koji je prvi ujedinio Nepal te ga stoljećima branio od stranih osvajača. Poznati su kao jedni od najboljih ratnika na svijetu, a Gurke su danas u službi mnogih stranih vojski, a najviše britanske vojske. Nakon muzeja, dok se budemo vraćali prema hotelu, stati ćemo pokraj klanca rijeke Seti. Potom ćemo posjetiti tibetanski izbjeglički kamp, s obzirom na veliki broj Tibetanaca koji živi u Nepalu bježeći od kineskog progona. Ovdje ćemo moći vidjeti na koji način danas žive tibetance, te se upoznati sa njihovi tradicionalnim načinom izrade tepiha. Slijedi povratak u centar grada. Slobodno popodne za ručak, te za šetnju uz obale jezera, upoznavanje s lokalnom kulturom i kušanje vrsnih ribljih specijaliteta. Noćenje.

9.dan POKHARA – KATMANDU, 18.11.2024.

Doručak. Check out ih hotela. Slijedi vožnja prema Kathmanduu uz pauzu za ručak negdje na putu. Dolazak u Katmandu predviđen u večernjim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme i mogućnost posjeta sjajnim noćnim klubovima u centru grada gdje se može upoznati skrivena nepalska rock scena. Noćenje.

10.dan KATMANDU – KHOKANA – KIRTIPUR – JAL BINAYAK – KATMANDU, 19.11.2024.

Doručak. Ujutro odlazimo prema selu Khokana, još jednom pitoresknom selu povrh Katmandu. Po dolasku idemo u šetnju do centra grada, do Hrama Shekala Mai.  Najpoznatije tradicije ovog sela su prednja vune pomoću koje mještani pune madrace pamukom te pripremaju rižu i slamu. U listopadu se u ovom selu održava festival Khokana Jatra na kojem maskirani plesači izlaze na ulice u čast božici Shikali. Nakon kraćeg boravka u selu, odlazimo prema obližnjem gradiću Kirtipuru koji se u jednom razdoblju svoje povijesti nazivao Gradom ljudi bez nosa. Strmi i šareni gradić nedaleko od Kathmandua priuštiti će nam malo penjanja uskim starim ulicama, te vrhunske lokalne specijalitete. Prošetati ćemo se pokraj jednog od najzanimljivijih hramova u dolini, Chilancho Stupe te se uspeti do hrama Uma Maheshwar iz kojeg se pruža najljepši pogled na Kathmandu s gotovo 1500 metara nadmorske visine. Slobodno vrijeme u Kirtipuru za ručak. Potom ćemo vozeći se po dolini vidjet i brzace rijeke Bagmati te Jal Binayak hram ( Uključena ulaznica ) posvećen slonolikom bogu Ganešu. Povratak u Katmandu u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

11.dan KATMANDU – DOHA, 20.11.2024.

Doručak. Transfer prema aerodromu u Katmandu te prijava na let za Dohu u 10.15 sati prema lokalnom vremenu. Dolazak u Dohu predviđen je u 13.05 sati prema lokalnom vremenu. Po slijetanju u Dohu, oni koji žele moći će uz našeg vodiča izaći u centar Dohe te posjetiti centar grada, poznati Souq Wakif. Imati ćemo dovoljno vremena za posjet nekom od najpoznatijih muzeja Dohe, kao što su Muzej Islamske Umjetnosti, ili Muzej Povijesti Katra. Povratak na aerodrom, te prijava za let prema Zagrebu.

12.dan DOHA – ZAGREB, 21.11.2024.

Nastavak leta prema Zagrebu u 02.30 sati na liniji QR 215 (QATAR). Dolazak u Zagreb u 06.35 sati. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

PREDVIĐENI HOTELI

RAMADA ENCORE BY WYNDHAM KATHMANDU THAMEL 4*

(10., 11., 12., 13., 14., 18. i 19.11.2024.)

Hotel je lociran u centru Kathmandua te svojim gostima nudi klimatizirane sobe s besplatnim pristupom internetu Wi-Fi i poslugu u sobu. Ovaj objekt nudi zajedničku kuhinju, restoran i vanjski bazen otvoren tijekom cijele godine. Dostupni su terasa, bar u okviru objekta i zajednički salon. Smještajne jedinice su opremljene prostorijom za sjedenje, TV ravnog ekrana sa SAT programima, sefom i vlastitom kupaonicom s tušem. Sobe imaju kuhalo za vodu. Svakodnevno se poslužuje američki ili azijski doručak.

HOTEL BARAHI POKHARA 5*

(15., 16. i 17.11.2024.)

Hotel je smješten u srcu doline Pokhara, pokraj jezera Fewa. Posjeduje vanjski bazen i klimatizirane sobe s TV-om ravnog ekrana s kabelskim programima. Gostima su na raspolaganju besplatni Wi-Fi i parkiralište. Moderne sobe u hotelu Barahi imaju vlastiti balkon i obilje prirodnog svjetla. Smještajne jedinice su opremljene aparatom za čaj/kavu i osobnim sefom. Tuš i kozmetički pribor nalaze se u vlastitoj kupaonici. Gosti mogu uživati u opuštajućim tradicionalnim ayuvertdskim tretmanima tijela u wellness spa centru. Restoran poslužuje izvrstan izbor lokalnih i međunarodnih jela. Hotel je udaljen 200 m od jezera Fewa i 500 m od sletišta za paraglajding.

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta QR – Qatar Airways Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
10.11.2024. QR 216 ZAG – Zagreb DOH – Doha 09:10 16:30
10.11.2024. QR 644 DOH – Doha KTM – Kathmandu 18:00 01:00+1
20.11.2024. QR 653 KTM – Kathmandu DOH – Doha 10:15 13:05
21.11.2024. QR 215 DOH – Doha ZAG – Zagreb 02:30 06:35

 

Iskustva naših putnika
Dragi ljudi,
Teško je nešto dodati svemu rečenom, ljepotu zemlje koja nas je primila i blagost ljudi nećemo nikada zaboraviti,
Bila nam je privilegija to proći sa svima vama i nadamo se da ćemo se opet vidjeti,
Aldu, Rewatiu i Shiwi zahvalnost od srca, prošli smo zajedno put od ljudi koji se ne poznaju do prijatelja.
Ksenija i Dorian (08.03. – 19.03.2024.)
Pridružujem se komentaru dragih nam ljudi i ostavljamo u sjećanju jedno novo i nezaboravno iskustvo na prelijepe predjele i još ljepši narod Nepala.
Naravno sve to ne bi bilo potpuno bez maestralnog vodica Alda i njegovih saradnika Ravatija i Sibe( imena vozača i suvozača ne znam )
Veliki pozdrav iz Sarajeva.
Vernes Begovic (08.03. – 19.03.2024.)
Još jedno nezaboravno putovanje s Putolovcem je iza nas, carobni Nepal. Izvrsna organizacija putovanja, sve je štimalo na minutu usprkos teškim uvjetima, dovoljno slobodnog vremena, savršena nepalska agencija Mauntain Magičnim, i iznad svega vodič nad vodicima, Aldo koji nam je prenio svoja iskustva poznavanja Nepala na poseban način. Boljeg vodiča nismo mogli poželjeti. Hvala još jednom svima koji su zaslužni za jos jedno putovanje iz snova i vidimo se uskoro na nekoj sljedećoj destinaciji.
Mirjana Lončar (08.03. – 19.03.2024.)
Dragi suputnici.
Lili i Darko imaju nasusnu potrebu zahvaliti se cijeloj nepalskoj druzini na nezaboravnom putovanju u ovu tajanstvanu i magicnu zemlju. Toliko dobrih i odgovornih ljudi u tako maloj druzini tesko je pronaci i to vam govorim sa iskustvom bezbroj izleta po cijelom svijetu.
Iskreno se nadam da cemo, barem neke od Vas, susresti na nekom buducem putovanju.
Naravno preko Putolovca sa Aldom na celu kolone.
Pozdrav iz Poreca.
Ljiljana i Darko Požarić (08.03. – 19.03.2024.)
Barcelonajuzna korejaBitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PUTOLOVAC BEBA – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
10.11. – 21.11.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTELI 4/5* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 1.995 15.031,33
REDOVNA CIJENA 2.495 18.798,58
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
465 3.503,54
UKUPNO
(FIRST MINUTE CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)
2.460 18.534,87
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
590 4.445,36

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 • Iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
 • Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Rok prijave za putovanje: 21 dan prije polaska ili do popunjenja kapaciteta
 • Kategorizacija hotela u Nepalu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Potrebno je minimalno 20 putnika kako bi se putovanje održalo
 • Avioprijevoznik: QATAR AIRLINES
 • VIZA ZA NEPAL: Državljanima republike Hrvatske je za potrebna viza za Nepal. Viza se dobiva po slijetanju u zračnu luku Kathmandu. Cijena vize iznosi 30 USD i potrebno je imati valjanu putovnicu te 2 fotografije u boji. Nije potrebno podnositi dokumentaciju, već samo popuniti obrazac i ponijeti fotografiju na bijeloj pozadini dimenzija 3,5 x 4,5. Na teritoriju Nepala nema veleposlanstvo Hrvatske, već je odgovorno veleposlanstvo u New Delhiju (Indija). Sa sobom ponesite i kopiju putovnice. Ono što je potrebno je, da kada uđete u zračnu luku odete do aparata za izdavanje viza. Na samom aparatu imate označen prostor gdje treba skenirati prvu stranu putovnice s podacima, nakon čega će ona biti skenirana. Nakon toga na aparatu će se otvoriti formular koji je potrebno popuniti. Kada to završite, dobivate formular koji nosite sa sobom i idete do banke gdje plaćate svoju vizu i dobivate je u putovnicu.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu
 • Transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • Sve transfere između gradova prema programu
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • Smještaj u hotelima 4/5* na svim destinacijama
 • 7 noćenja u hotelu 4/5* na bazi doručka u Katmandu
 • 3 noćenja u hotelu 4/5* na bazi doručka u Pokhara
 • Večeru dobrodošlice na dan dolaska sa folklornim programom
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • Lokalnog vodiča na putovanju
 • Sve razglede prema programu
 • Ulaznicu za Pashupatinath Hram u Katmandu
 • Ulaznicu za Boudhanath Stupu
 • Ulaznicu za Garden of dreams u Katmandu ( Vrt snova )
 • Ulaznicu za Trg Dubar i Kraljevsku Palaču u Katmandu
 • Ulaznicu za Trg Dubar i Kraljevsku Palaču u Patanu
 • Ulaznicu za Trg Dubar i Kraljevsku Palaču u Bhaktapuru
 • Ulaznicu za zlatni hram u Patanu
 • Ulaznica za Muzej Patana
 • Ulaznicu za hram Changunarayan
 • Ulaznicu za hram Kirtipur – Jal Binayak
 • Ulaznicu za Swayambhunath stupa ( Hram Majmuna )
 • Ulaznicu za muzej Gurki u Pokhari
 • Ulaznicu za špilju Gupeshwor
 • Ulaznicu za Muzej Alpinizma
 • Vožnja brodom po jezeru Phewa
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 465 € / 3.503,54 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 590 € / 4.445,36 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja, obavezno ukoliko osoba boravi sama u sobi)
 • Obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • VIZA ZA NEPAL: Državljanima republike Hrvatske je za potrebna viza za Nepal. Za ulazak na teritorij Nepala, državljanima Hrvatske su potrebne vize koje se dobivaju prilikom ulaska u Nepal. Nije potrebno podnositi dokumentaciju, već samo popuniti obrazac i ponijeti fotografiju na bijeloj pozadini dimenzija 3,5 x 4,5. Cijena je 30 dolara. Na teritoriju Nepala nema veleposlanstvo Hrvatske, već je odgovorno veleposlanstvo u New Delhiju (Indija). Sa sobom ponesite i kopiju putovnice.
 • Fakultativne izlete
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail info@putolovac.hr

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

KORISNE INFORMACIJE:

NEPAL

 • Naziv države: Demokratska republika Nepal
 • Površina:  147,181 km2
 • Stanovništvo: Cca 29 milijuna ljudi
 • Glavni grad: Katmandu
 • Službeni jezik: Nepalski
 • Pozivni broj zemlje: +977
 • Vremenska razlika: +3:45 sati ljeti i +4:45 sati zimi
 • Nepalska hrana je većinom na bazi povrća/voća, no jako je ukusna i zasitna te dosta slična indijskoj. Većinom se bazira na riži i povrću i jede se rukama uz naan (kruh). Od mesa najviše se jede piletina, a svježe voće je uvijek dostupno.
 • Preporučuje se piti flaširana voda. Voda nije za piće, koristi se isključivo flaširana i izbjegava se led.
 • Za ulazak na teritorij Nepala cijepljenje nije potrebno. Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovitu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i ​​kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca.
 • Od alkoholnih pića dostupna je piva, ili lokalni specijalitet, Vino od riže
 • Valuta: Nepalska rupija (NPR); 1 EUR = cca 141 NPR; 1 USD =  cca 132  NPR
 • Preporučamo ponijeti američke dolare, moguće i eure. Zamjenu valute napraviti ćemo odmah po dolasku u Katmandu. Od Kartica najrasprostranijenije su American express te MasterCard. Katmandu i Pokhara imaju određeni broj bankomata, no preporučamo imati gotovinu uz sebe zbog kretanja između gradova i po planinama. Bankomati postoje ali nisu lako dostupni. Kartice ne možete koristiti uvijek. O pojedinostima posavjetujte se s Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inozemstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.
 • Na tržnicama, prodavaonicama suvenira i kod uličnih prodavača uvijek se cjenkajte, jer je to običaj. Osim cjenkanja običaj je gotovo uvijek i svima ostavljati bakšiš.
 • Prilikom obilaska hramova smatra se pristojnim pokriti gole dijelove kože, ramena, bedra.
 • Klima:  Sušno razdoblje traje od listopada do svibnja, iako je Nepal pretežito monsunska zemlja.  Temperature se u proljeće i jesen kreću od prosječnih minimalnih 16 stupnjeva do prosječnih maksimalnih 24 stupnjeva. Svibanj i lipanj su najtopliji i najprašnjaviji mjeseci s temperaturom iznad 30 stupnjeva
 • Naše mreže u većini slučajeva ne rade na teritoriju Nepala. Skoro svi smještaj imaju wi-fi. Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas i nisu vam potrebni adapteri za utičnice.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva P15 – 1020001003 uplaćena kod Generali osiguranja d.d., Broj police Osiguranje od odgovornosti P13-1020266267 uplaćena kod Generali osiguranja d.d.. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 12D 000 NEP

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!