New York: 7 dana

Top ponuda Već od 4.990
7 dana Avion Zagreb, Beograd Hotel 2*/3* Već od 4.990 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

CENTAR SVIJETA, GRAD KOJI STVARA TRENDOVE

Ulaznica za American Museum of Natural History – GRATIS

 

1. dan: ZAGREB – BEOGRAD – NEW YORK

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji JU 231 (Air Serbia) u 10:05 sati. Dolazak u Beograd u 11.10 sati. Nastavak putovanja na liniji JU 500 sati prema New Yorku. Dolazak u New York predviđen je u 17.25 sati. Transfer do hotela i smještaj. Nakon kratkog odmora, odlazak u večernju šetnju s voditeljem putovanja na Times Square, jedno od najposjećenijih turističkih odredišta na svijetu. Times Square jedna je od najprometnijih pješačkih zona, glavno trgovačko središte grada i centar zabave s mnoštvom restorana, barova i klubova. Noću ovaj trg ostavlja nezaboravan dojam radi svoje živosti, veličine, poznatih neonskih reklama i svjetala radi čega ga ponekad nazivaju „Raskrižjem“ i „Srcem svijeta“. Noćenje

2. dan: NEW YORK

Fakultativno odlazak u poludnevni razgled Manhattana autobusom i pješice (uz doplatu). Odlazak do Times Square-a, zatim do Central Parka – svjetski poznatog urbanog parka na Manhattanu, koji ovom gradu daje posebnu čar. Prekrasna zelena oaza pruža mnoštvo sadržaja za zabavu i relaksaciju za posjetitelje svih uzrasta, od sportskih sadržaja, koncerata, sadržaja za ljubitelje umjetnosti i prirode. Šetnja Petom Avenijom, glavnom prometnicom u okrugu Manhattana koja se proteže do rezidencijalne četvrti  Washington Squera. Ova avenija smatra se jednom od najskupljih i najelegantnijih ulica na svijetu, u kojoj je od početka 19. stoljeća živjela gradska elita i njujorške aristokratske obitelji. Odlazak do katedrale Sv. Patrick-a, locirane na istočnoj strani Peta Avenije, nasuprot Centra Rockefeller, koja predstavlja simbol katoličke crkve u državi, nastavak šetnje prema zgradi Flatiron – cijenjenog simbola New Yorka, nebodera trokutastog oblika i sofisticirane vanjštine. Posjet jednoj od najvećih i najljepših stanica vlakova na svijetu – Grand Central Station, željeznička stanica i neslužbeno mjesto susreta tisućama građana New Yorka, smatra se jednim od najvećih arhitektonskih postignuća zemlje, izgrađena 1903. godine. Odlazak prema financijskom centru Velike Jabuke – slavnog Wall Streeta, doma njujorške burze i sjedišta najvećih američkih brokerskih kuća i investicijskih banaka. Zatim slijedi posjet rezidencijalnoj četvrti Greenwich Village i dizajnerskoj  četvrti Soho poznatoj po dizajnerskim buticima, profinjenim trgovinama, umjetničkim galerijama i restoranima. Razgled završavamo u popularnoj četvrti Chinatown, jednom od zanimljivih središta koje privlači turiste u svoje azijske restorane, tržnice začina i čajeva te suvenirnice. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Navečer predlažemo posjet jednom od teatara na Broadwayu na jednu od popularnih mjuzikala i show programa: Wicked, Phantom of the Opera, Lion King, Chicago, itd. Noćenje.

3. dan: NEW YORK

Mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet brodom (uz doplatu) – Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika – u jutarnjim satima transfer do Battery Park-a, najjužniji dio Manhattana, odakle se pruža pogled na vjerojatno najpoznatiji kip na svijetu, nacionalni spomenik – Statue of Liberty.  Ukrcaj na brod i plovidba do Kipa Slobode koji simbolizira za mnoge „Američki san“ – nadu u bolji život. Nastavak vožnje do otoka Ellis koji je bio dolazna točka milijuna doseljenika koji su počeli pristizati u Ameriku od 1892.-1924. godine. Posjet Muzeju doseljenika (uključena ulaznica), koji vraća u surovu prošlost života doseljenika te je  znakovit za američku povijest.
U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za osobne sadržaje: kupovinu, šetnju i individualni posjet jednom od muzeja: Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Museum ili Muzej moderne umjetnosti MoMA… Preporučujemo odlazak na Empire State Building, svjetski poznati njujorški neboder, koji se nalazi u centru Midtown Manhattan, na jedan od dva opservatorija na 86. i 102. katu, ili na Top of the Rock – Rockefeller center opservatorij na 70. katu, koji pružaju nezaboravan 360º pogled na New York. Noćenje.

4. dan: NEW YORK – WASHINGTON (fakultativni izlet) – NEW YORK

Slobodan dan za vlastite aktivnosti ili odlazak na cjelodnevni fakultativan izlet u trajanju od 12 sati u glavni grad SAD-a Washington D.C. (“the District”). Po dolasku slijedi razgled grada – The National Mall, najprometniji dio grada, na kojem se nalaze nacionalni muzeji koji nude razne izložbe od umjetnosti do znanosti – Prirodoslovni muzej, Nacionalna galerija, Nacionalni povijesni muzej, Nacionalni muzej zrakoplovstva i svemira itd., kao i Botanički vrt i brojni nacionalni spomenici. Pennsylvania Avenue prometnica koja spaja zgradu United States Capitol – sjedište zakonodavne vlasti SAD-a i Bijelu kuću, zvaničnu rezidenciju i radno mjesto predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Bijela kuća – The White House izgrađena 1790. godine, mjesto gradnje kuće je odabrao tadašnji predsjednik, američki državnik i vojnik George Washington. Od 1800 god. Bijela kuća je rezidencija svih američkih predsjednika. U blizini se nalazi sjedište FBI-a, posjet Washingtonskoj Nacionalnoj katedrali. Povratak u New York.
Putnicima koji ostaju u New Yorku preporučujemo posjet mnogobrojnim njujorškim  atrakcijama – npr. panoramsku vožnju helikopterom, romantičnu vožnju kočijom Central Parkom, ili pak posjet memorijalnom muzeju  9/11 Memorial – u spomen žrtvama napada na World Trade Center 11. rujna 2001. Godine. Noćenje

5. dan:  NEW YORK

Odlazak javnim prijevozom s voditeljem putovanja u poznati trgovački outlet centar Woodbury gdje ćete imati priliku posjetiti ekskluzivne trgovine vodećih svjetskih imena poput Barney’s, Burberry, Saks Fifth Av, Tiffany’s, Macy’s, Ralph Lauren, Hugo Boss, Armani kao i poznate robne marke Adidas, Puma, Reebok  Levi’s te kupovati po znatno sniženim cijenama.
Putnicima koji ostaju u New Yorku preporučujemo posjet Američkom prirodoslovnom muzeju u kojem su snimljeni popularni filmovi Noć u muzeju, ili posjet uzbudljivom interaktivnom muzeju Intrepid Sea, Air & Space Museum. Ovaj Muzej mora, zrakoplovstva i svemira posvećen je interpretaciji povijesti, znanosti i nacionalne obrane. Dok istražujete Muzej, moći ćete pregledati izvorne artefakte, povijesne video snimke i istraživati interaktivne izložbe. U muzeju se nalazi nosač zrakoplova Concorde – Intrepid, podmornice Growler i svemirskog orbita Enterprisea. Noćenje u hotelu.

6. dan:  NEW YORK

Odjava iz hotel i organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova na liniji JU501 u 14:40 sati.

7. dan: BEOGRAD – ZAGREB

Dolazak u Beograd u 05:30 sati i nastavak putovanja prema Zagrebu u 07:40 sati na liniji JU 230. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:50 sati.

Bitne Napomene

  • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna putovnica
  • Viza je potrebna. Veleposlanstvo se nalazi u Zagrebu, potreban je osoban dolazak.
  • Cijena vize iznosi 131 USD (podatak od srpnja 2010. godine)
  • MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

DATUMI I CIJENA GARANTIRANOG ARANŽMANA PO OSOBI:

  • Cijene paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
    • 06.10.2018.: REDOVNA CIJENA: 6.490 kn
  • Cijene paket aranžmana po osobi u trokrevetnoj sobi:
    • 06.10.2018.: REDOVNA CIJENA: 5.690 kn
  • Cijene paket aranžmana po osobi u četverokrevetnoj sobi:
    • 06.10.2018.: REDOVNA CIJENA: 4.990 kn

CIJENA UKLJUČUJE:

  • Let zrakoplovom Zagreb – Beograd – New York – Beograd – Zagreb,
  • Smještaj u hotelu 2/3* na osnovi 5 noćenja,
  • Transfer zračna luka-hotel-zračna luka,
  • Uslugu voditelja putovanja,
  • Troškove organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • Zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (obavezno) 
  • Trošak vize (potreban je osoban dolazak u veleposlanstvo SAD),
  • Putno osiguranje
  • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]
  • Doplata za jednokrevetnu sobu:
    • 15.09., 06.10.2018.: 2.890 kn

Fakultativni izlet i ulaznice:

  • Cjelodnevni izlet u Washington: 1.250 kn
  • Poludnevni razgled Manhattana: 510 kn
  • Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika: 700 kn

Informativne cijene:

  • Muzej Moderne Umjetnosti MoMA: 25 USD
  • Top of the Rock – Rockefeller center: 34 USD
  • Memorijalni muzej 9/11 Memorial: 15 USD
  • Vožnja helikopterom: 170 USD
  • Empire State Building : 36 USD
  • Guggenheim Museum : 25 USD
  • Nacionalni povijesni muzej: 23 USD

POPUSTI: Za vrijeme mjeseca New Yorka nudimo vam:

  • FM popust od 5%
  • Ulaznicu za American Museum of Natural History – GRATIS
  • Popust na fakultativne izlete:
    • Poludnevni razgled Manhattana: 510 kn 430 kn
    • Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika: 700 kn 590 kn

POPUST:

  • Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

NAPOMENA:

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija putovanja pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5 % ili eventualne promjene vremena polaska zrakoplova zbog izmjene reda letenja ili nastupanja nepredviđenih okolnosti. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa.

VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske.

Potrebna dokumentacija za izradu vize: putovnica, fotografija (dimenzije 5x5cm), potvrda o ispunjenom obrascu DS-160 (stiže na email nakon ispunjavanja obrazaca), potvrda o uplati naknade i zakazivanju termina, potvrda o zaposlenju (s podacima o radnom stažu, godišnjem odmoru), potvrda o prosječnim plaćama, zadnja tri mjeseca (platne liste), garantno pismo ako nekoga posjećujete u SAD-u, roditelji – rodni list djeteta koji ne putuje s vama, osobe u braku – vjenčani list, vlasnici nekretnine – dokaz o vlasništvu, privrednici – obrtnica, dokaz o godišnjim prihodima i plaćenom porezu, studenti/učenici – indeks/potvrda iz škole, mlađi od 18 godina – rodni list i potvrda ovjerena kod javnog bilježnika kojom oba roditelja odobravaju putovanje.

KORISNE INFORMACIJE:

  • Službeno ime: United States of America.
  • Glavni grad: Washington.
  • Službeni jezik: engleski.
  • Vremenska razlika: New York -6 sati u odnosu na Hrvatsku.
  • Novčana jedinica: američki dolar (1 USD = oko 6,6 KN).
  • Napon struje: 110 V, potreban je adapter.
  • Hrana: restorani svih poznatih kuhinja.
  • Voda: piti isključivo flaširanu vodu.
  • Mobiteli: T-Mobile i VIPNET imaju ugovore sa lokalnim operaterima. Potreban TRI BAND uređaj. Za detalje molimo Vas da kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
  • Cijepljenje: nije potrebno.
  • Viza: Potrebna! Kompletnu informaciju možete naći na stranicama: http://zagreb.usembassy.gov/
  • Napominjemo da se preko ove internet stranice MORATE naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu! Zbog velikog broja zahtjeva termine za vizu je potrebno rezervirati 2-3 tjedna unaprijed!

NAČINI PLAĆANJA

  • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
  • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
  • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
  • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
  • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 7D 004 NYK

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!