Normandija, Bretanja i Pariz Nova Godina: 7 dana

Već od 3.590
7 dana Autobus Zagreb Hoteli 3* Već od 3.590 Kn 3.790 Kn  Prijavi se!

STRASBOURG –ROUEN – HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN – PLAŽE ISKRCAVANJA – MT-SAINT-MICHEL – SAINT MALO –  DINAN – PARIZ – REIMS – PFORZHEIM

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: ZAGREB – STRASBOURG

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Putovanje kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Strasbourg u kasnim poslijepodnevnim satima, smještaj u hotel. Odlazak u šetnju povijesnom gradskom jezgrom, slikovitom četvrti Petit France, prema poznatoj katedrali, „gorostasnom divnom čudu“ kako ju je Victor Hugo nazvao. Slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

2. dan: STRASBOURG – ROUEN – LE HAVRE

Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje kroz pokrajine Alsace, Lorraine, Champagne i Picardie uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Rouen, pokrajina Haute-Normandie u poslijepodnevnim satima. Grad poznat po Ivanoj Orleanskoj (tu je bila zatočena, ispitivana i spaljena), ali i po Claude Monetu koji je naslikao cijelu seriju slika s motivom slavne gradske katedrale, glavni je grad Normandije. Smješten na rijeci Seine, Rouen je izuzetno slikovit i šarmantan grad, rodno mjesto Gustava Flauberta i mjesto radnje njegovog slavnog romana „Gospođa Bovary“. Šetnja prekrasnom gradskom jezgrom i slobodno vrijeme. Smještaj u hotel na području indusrijskog, lučkog grada Le Havre. Noćenje.

3. dan: LE HAVRE – HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN – PLAŽE ISKRCAVANJA – ST. MALO

Doručak. Putovanje Normandijom na početku dana nas vodi preko mosta Pont de Normandie prema Honfleuru, mjestu koje je iznjedrilo impresionizam, vjerojatno najljepši grad na „Cote Fleurie“ (Cvjetnoj obali). Gradić osvaja svojom starom lukom, dokovima obrubljenim uskim kućama i četvrti Sainte Catherine. Šetnja gradićem i vrijeme za kavu ili čaj. U nastavku putujemo prema Deauvilleu, mondenom kupalištu. Od 19. je stoljeća Deauville sinonim za luksuz čiji hoteli i danas privlače horde bogatih i slavnih. Šetnja poznatom promenadom Planche. Nastavak vožnje prema Caenu, modernom gradu koji je u 2. svjetskom ratu zamalo sravnjen sa zemljom. Vrijeme za ručak i šetnju. Poslije ručka putovanje prema „Plažama iskrcavanja“, normandijskim plažama na koje su se 6.6.1941. iskrcale savezničke trupe u invaziji kojom je počelo oslobađanje Europe. Nastavak putovanja prema području oko grada St. Malo, smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: SAINT-MALO – MONT SAINT MICHEL – SAINT-MALO

Doručak. Odlazak prema simbolu Normandije, uz Eiffelov toranj najposjećeniji turistički lokalitet Francuske, jedan od najvažnijih vjerskih lokaliteta u Francuskoj i Europi – opatiju Mont Saint Michel, smještenu na mjestu kojeg plima i oseka pretvaraju u poluotok, odnosno u otok. Prva opatija na ovom mjestu sagrađena je nakon što se arkanđeo Mihael ukazao Aubertu, biskupu od Avranchesa i rekao mu da treba sagraditi crkvu na stjenovitom otočiću, što ovaj nije odmah poslušao, ali crkva je ipak sagrađena, a otočić je dobio ime po arkanđelu. Danas je taj lokalitet na samoj granici Bretanje i Normandije pod zaštitom UNESCO-a i simbol regije. Posjet crkvi i samostanu uz doplatu na licu mjesta. Poslije slobodnog vremena u drugoj polovici dana putovanje prema prekrasnom bretonskom gradiću, St.-Malo. Nekoć gusarski grad, u 2.sv. ratu gotovo je uništen i obnovljen je poslije 1945. g. U slikovitom gradu na obali ističu se stara gradska jezgra s granitnim kućama iz 17. i 18. stoljeća, Ville Close, te šetalište na nasipima. Slobodno vrijeme i povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. dan: ST. MALO – DINAN – PARIZ

Doručak. Odlazak iz hotela. Posjet Dinanu, prekrasnom bretonskom srednjovjekovnom gradiću smještenom visoko iznad doline rijeke Rance. Vrlo slikoviti stari dio grada sa svojim starim uličicama, kućicama s drvenom konstrukcijom i crkvama, sačuvao je svoj srednjovjekovni karakter. Kraće vrijeme za kavu ili čaj. Putovanje prema Parizu, po dolasku panoramski razgled francuske prijestolnice: Champs-Elysées – Arc de Triomphe – veliki bulevari, projekt barona Haussmanna iz 19. st., poznate pariške avenije u središtu grada – Trg Concorde – Opera – Trg Bastille – Latinska četvrt – Panteon – Les Invalides – Trocadéro… Smještaj u hotel. U večernjim satima odlazak s pratiteljem putovanja u središte grada – organizacija i moguće održavanje dočeka Nove Godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskog turističkog ureda. Noćenje.

6. dan: PARIZ – REIMS – PFORZHEIM
SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak iz Pariza. Putovanje kroz Francusku vodi nas preko Reimsa, glavnog grada regije Champagne. Od Reimsa počinje kraljevska cesta kroz Champagne, francuski kraljevi krunjeni su u ovom gradu, u veličanstvenoj katedrali Notre Dame koja je jedna od najpoznatijih gotičkih katedrala u Francuskoj. Po dolasku šetnja do katedrale te slobodno vrijeme za kavu, šetnju ili šampanjac! Nastavak putovanja prema Njemačkoj i smještaj u hotel u Pforzheimu.

7. dan: PFORZHEIM – MÜNCHEN – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Povratak kroz Njemačku. Posjet Münchenu, glavnom gradu Bavarske. Šetnja do trga Marienplatz, gradske vijećnice i katedrale Frauenkirche. Slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Nastavak vožnje uz obalu jezera Chiemsee, kroz Austriju preko Graza te kroz Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • Cijena putovanja po osobi: FIRST MINUTE CIJENA 3.590 kn, redovna cijena 3.790 kn
  • FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!
 • Datumi putovanja: 27.12.2017. – 02.01.2018.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz autobusom,
 • Pratitelja,
 • Smještaj u Francuskoj u hotelima 3* na osnovi 5 noćenja s doručkom:
  • 3 noćenja u Normandiji (Le Havre, St Malo),
  • 1 noćenje u Parizu i 1 noćenje u Strasbourgu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV,
  • Smještaj u hotelu 3* u Njemačkoj u na osnovi 1 noćenja s doručkom,
 • Sve razglede i izlete prema programu,
 • Boravišnu pristojbu, te
 • Troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 1.890 kn,
 • Doplata za 3 večere u Normandiji (Le Havre i St. Malo) 540 kn,
 • Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, muzeje i znamenitosti koje nisu navedene kao uključene,
 • Fakultativne sadržaje te
 • Troškove osobnih narudžbi
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Soba s pomoćnim krevetom na upit!
 • CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA: ulaznica za Mt. Saint Michel 8 € (plaćanje na licu mjesta, rezervacija prilikom rezervacija aranžmana)

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 004

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!