Norveški fjordovi – Ljepota Norveških Fjordova, Oslo i Bergen: 6 dana

Već od 4.790
6 dana Avion Zagreb Hotel 3/4* Već od 4.790 Kn 5.090 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

VRIJEDNOST VIŠE:

 • program koji obuhvaća smještaj u Oslu i Bergenu pa je time i doživljaj 2 najveća i najljepša norveška grada cjelovit
 • smještaj u hotelima ¾* sa odličnim skandinavskim buffet doručcima
 • uključena tura po najljepšim norveškim fjordovima

1.dan: ZAGREB–OSLO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 13.30 sati. Prijava i let za Oslo na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 15.25 sati. Slijetanje u Oslo u 18:00 sati. Transfer autobusom do grada. Navečer predlažemo odlazak u orijentacijsku šetnju sa pratiteljem putovanja te odlazak do šarmantne četvrti Aker Brygge, straro brodogradilište koje je potpuno rekonstruirano. Stari brodovi zamijenjeni su postmodernom arhitekturom. Nevjerovatne čelične i staklene strukture dižu se prema nebu i drže neke od najboljih gradskih restorana, trgovina, pubova i kina. Pravo mjesto za sve željne luksuza i blještavila! Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: OSLO

Doručak. Odlazak u razgled glavnog grada Norveške, grada Vikinga koji obiluje bojama, zelenim brdima koja ga okružuju te spektakularnim fjordovima. Oslo smatraju jednim od najboljih gradova na svijetu za život. Razgled grada u pratnji pratitelja putovanja: Glavna ulica u Oslu, Ulica Karl Johans Gate, počinje kod glavnog kolodvora i jedno je od najživljih mjesta u gradu. U njoj su se smjestili brojni restorani, kafići, trgovine, kao i sveučilište, kazalište, parlament i kraljevska palača. Prekrasna Gradska vijećnica jedan je od simbola garda, tvrđava i dvorac Akershus je jedna od najvažnijih srednjevjekovnih tvrđava u Norveškoj u kojoj možete pratiti norvešku povijest od 12. stoljeća do danas. Kompleks dvorca Akershus sastoji se od brojnih povijesnih građevina, muzeja i obrambenih dijelova. Posjetit ćemo park Vigeland s 227 monumentalnih skulptura, smjestio se u sklopu većeg parka Frogner, koji je najveći park u Norveškoj.   Najnoviji simbol Norveške postala je kuća Opere  koja je  smještena usred stare luke u Oslu sa koje se pruža prekrasan pogled na Oslo fjord.  Vidjet ćemo i kraljevsku palaču i parlament. Slobodno vrijeme. Poslijepodne predlažemo odlazak na „poluotok muzeja“ Bygdoy  gdje se nalaze fantastični muzeji kao što su Vikinški muzej, Kon-Tiki muzej ili muzej Fram u kojem je izložen glasoviti polarni brod za kojeg se govori da je otišao sjevernije i južnije nego bilo koji drugi brod. Ili predlažemo odlazak do čuvene skakaonice Holmenkollen iznad grada. Kada pitate stanovnike Osla što je njihov najprepoznatljiviji spomenik, svi će  sasvim sigurno odgovoriti Holmenkollen. Skijaška skakaonica izgrađena je daleke 1892., a od onda je rekonstruirana čak 14 puta. Ovdje se održalo niz važnih natjecanja, uključujući i olimpijske igre 1952. Danas je još uvijek aktivna skakaonica, a osim toga nudi turistima nevjerojatan pogled na Oslo i Oslofjord. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. ( Večera uz doplatu ). Noćenje.

3. dan:  OSLO –HARDANGERVIDDA – HARDANGERFJORD – SLAPOVI VORINGFOSS – SLAP STEINDALFOSSEN – BERGEN

Doručak. Odjava iz hotela  te odlazak prema očaravajućim norveškim fjordovima preko jedne od najvećih europskih visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku. Vožnjom uz fascinantnu visoravan moći ćete uživati u pogledu na prekrasan zeleni krajolik ispresijecan brojnim jezercima. Zaustavljanje kod znamenitog vodopada Voringsfoss čiji slapovi padaju više od 180 m u dubinu što ga čini vodopadom s najvećim vertikalnim padom u Norveškoj. Nastavak vožnje prema Hardangerfjordu koji je poznat po pitoresknom krajoliku sa pitomim mjestašcima,i nasadima voća.  Fjord ćemo proći prelazom preko jednog od najdužih visećih mostova na svijetu sa prekrasnim pogledom na fjord. Vidjet ćemo veliki slap Steinsdallsfossen ispod kojeg ćemo čak i moći pokušati proći, ako nam to vrijeme dozvoli.  Nastavljamo vožnju do Bergena, drugog po veličini Norveškg grada. Odlazak u šetnju starom jezgrom Bergena kojeg krase prekrasne šarene, drvene kuće koje su simbol grada te su kulturna baština pod zašttom UNESCO-a. Slobodno vrijeme za večeru. Odlazak u hotel. Slobodno vrijeme za večeru ( uz doplatu ).  Noćenje.

4 dan: BERGEN

Doručak. Odlazak u razgled Bergena koji je definitivno jedan od najljepših Norveških gradova, a zovu ga i „ Vrata regije fjordova „. Zaustavit ćemo se kod doma poznatog skladatelja  Edvarda Griga sa slikovitim vrtom ( ulaznica se plaća na licu mjesta ). Vidjet ćemo prekrasno očuvane drvene kuće iz doba Hanse kada je Bergen bio veliko trgovačko središte, utvrdu Bergenhus, pitoresknu luku Bryggen koju  krase raznobojne drvene kuće i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. U današnje vrijeme očuvano je oko 62 drvenih kuća koje čine karakteristični izgled grada.
Ovdje je dolazila sva riba s Lofota, a danas se ovdje nalazi poznata ribarnica na kojoj ćete imati prilike upoznati bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije. Svakako preporučamo za kušate sveže škampe ili fantastičnu krem juhu od lososa.  Slobodno vrijeme. Poslijedpodne predlažemo odlazak poznatom gradskom uspinjačom Floibanen na vrh planine Fjojen ( 320 m nadmorske visine ) iznad Bergena odakle se pruža veličanstven panoramski pogled na grad, planine, fjordove i more ( doplata  na licu mjesta, mogućnost povratka u grad pješice ). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel ( večera uz doplatu ). Noćenje.

5 dan: BERGEN-SOGNEFJORD-AURALNDSFJORD- FLAM-GUDVANGEN-GEILO

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Sognefjordu, najvećem i najpoznatijem fjordu u Norveškoj. Strme litice, vodopadi i intenzivno plava boja jezera čine ovaj 200 km dugačak fjord zaista spektakularnim. Vožnja uz dolinu fjordova do mjesta Voss gdje predlažemo ukrcaj na svjetski poznatu Flam željeznicu za Myrdal i Flam, te ćemo nastaviti jednom od najtraktivnijih i najstrminih pruga na svijetu kroz očaravajuću prirodu, uz spektakularni slap Kjosfossen s muzikom i plesačicama na stijenama oko kojih se pjeni voda. Vlak staje na vidikovcu do kojeg nije moguće doći pješke, a sam vidik je vrijedan svakog truda. Vožnja do pitoresknog mjesta mjesta Flam koji se smjestio na Aurlandsfjordu. koje godišnje posjeti preko pola miliona posjetitelja. Predlažemo odlazak na vožnju brodom po pitoresknom fjordu Aurlandsfjord te Naroyfjordu koji je pod zaštitom UNESCO-a kao jedan od najljepših slapova Norveške do mjesta Gudwangen ( uz doplatu ). Putnici koji nisu uplatili vožnju vlakom i krstarenje fjordom, autobusom mogu stići do mjestašca Flam gdje će pričekati ostatak grupe. Slobodno vrijeme za kupovinu tradicionalnih norveških suvenira. Nastavak vožnje do Geila, najvećeg norveškog skijaškog centra. Smještaj u hotel. Večera uz doplatu, noćenje.

6. dan: GEILO–TORPO- HEDDAL – OSLO -ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Oslu uz kraće zaustavljanje u mjestašcu  Torpo poznatom po staroj drvenoj crkvi iz 12 stoljeća.  Takozvane „ stave crkve „ ili u slobodnom prijevodu crkve od drvenih greda predstavljaju jednu od najkompleksnijih vrsta drvenih konstrukcija tipičnih za sjevernu Europu od neolitika do srednjeg vijeka. Nastavak vožnje do Heddal stave crkve, najveće norveške crkve sagrađene davne 1200 godine i još danas je u upotrebi. Heddal crkva je remek djelo drva i najveća od 28 očuvanih crkava u Norveškoj. ( ulaz uz doplatu ). Nastavak vožnje do zračne luke Oslo. Prijava za let te direktan let za Zagreb na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 18.45. Slijetanje u Zagreb u 21:15. Kraj programa

RED LETENJA NA CROATIA AIRLINESU:

OU 488 Zagreb  15:25 Oslo 18:00
OU 489 Oslo 18:45 Zagreb  21:15

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • Datumi putovanja i cijena aranžmana po osobi:
  • 26.9.: FM cijena 4.790 kn, redovna cijena 5.090 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Oslo- Zagreb,
 • Uključen 1 komad predane prtljage do 23 kg po osobi te 1 komad ručne prtljage do 8 kg
 • 2 noćenja sa skandinavskim buffet doručkom u hotelu 3/4* u Oslu, u dvokrevetnim sobama
 • 2 noćenje  sa skandinavskim buffet doručkom u hotelu 3/4* u Bergenu
 • 1 noćenje  sa skandinavskim buffet doručkom u hotelu ¾* u Geilu
 • Transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • Kompletna tura Norveškom prema programu
 • Sve razglede prema programu
 • Licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja,
 • Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
 • Organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Pristojbe zračnih luka  i naknadu za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.190 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Eventualna doplata prilikom rezervacije aranžmana za vožnju svjetski poznatom Flam željeznicom- 540 kn po osobi (za realizacju potrebno min 15 osoba)
 • Krstarenje Aurlandsfjordom od Flama do Gudvangena – 260 kn (za realizacju potrebno min 15 osoba)
 • Doplata za paket 5 skandinavskih večera u hotelima ¾* u kojima se odsjeda 1.390 kn – DOPLATA PRILIKOM REZERVACIJE
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Fakultativne izlete
 • Obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kn
 • MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA, ZADRA ILI PULE 420 kn sa svim pristojbama (raspoloživost i potvrda  letova na upit )

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA: (plaćanje na licu mjesta)

 • Nacionalna galerija u Oslu – 120 NOK
 • Fram muzej u Oslu – 120 NOK
 • Muzej vikinških brodova u Oslu – 100 NOK
 • Muzej u utvrdi Akershus –100 NOK
 • SKI Skakaonica Holmenkollen- 130 NOK
 • OSLO pass za 24 sata – 445 NOK
 • Uspinjača FLOIBANEN u Bergenu – 100 NOK
 • Muzej Edvarda Griga u Bergenu – 110 NOK

POPUST:

 • Dijete do 12 godna na pomoćnom ležaju sa 2 odrasle osobe popust 500 kn.
 • Trokrevetna soba za 3 odrasle osobe na upit.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • U slučaju obročnog plaćanja plaća se puni iznos aranžmana bez popusta.
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 6D 006 NJ

NP

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!