Oman: 8 dana

Već od 8.490
8 dana Avion Zagreb Hoteli 3+* Već od 8.490 Kn 9.490 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan ZAGREB – DOHA – MUSCAT

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja  u Zračnoj luci Zagreb u 06:00 sati. Prijava na let aviokompanije Qatar Airways za Dohu u 09:05 sati. Dolazak u Dohu u 16:35 sati po lokalnom vremenu i nastavak leta za Muscat u 19:25 sati. Po dolasku u Muscat u  22:10 sati, nakon obavljenih viznih i carinskih formalnosti, dočekat će vas lokalni vodič koji će s grupom biti do kraja putovanja. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan MUSCAT

Doručak. Odlazak na poludnevni razgled Muscata autobusom u pratnji lokalnog vodiča. Prvo ćemo se zaustaviti kod velike Sultanove džamije Qaboos Grand Mosque, najvažnije džamije Sultanata Oman. Proći ćemo uz rezidencijalnu četvrt Muscata i uz poznatu Kraljevsku operu koja je građena na izričit zahtjev sultana Qaboosa, a predstavlja remek djelo arhitekture, proći ćemo kroz Ruwi – tipičnu arapsku trgovačku četvrt te ćemo uz vožnju kroz tipično omansko selo doći do muskatske luke popularne Corniche uz koju se nalazi poznati Muttrah Souk koji je tradicionalno mjesto trgovanja u cijelom arapskom svijetu. Nastavak vožnje prema sultanovoj palači Al Alam koja danas služi za smještaj visokih državnih gostiju uz kraću foto stanku. Posjetit ćemo Al Zubair Museum u kojem ćete upoznati svakodnevni život i navike omanskih obitelji i unutrašnje uređenja kuća. Posjetit ćemo Nacionalni muzej koji će nas provesti poviješću, kulturom i civilizacijom Sultanata Oman i omanskog naroda.Povratak u hotel i slobodno vrijeme za poslijepodnevni odmor. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo poznatu lokalnu tržnicu Muttrah Souq u pratnji lokalnog vodiča na kojem ćete moći kupiti omanske rukotvorine, svilu, pašmine, nakit I druge predmete od poznatog omanskog srebra te svjetski poznati omanski tamjan. Mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u riblji restoran (uz doplatu). Noćenje.

3. dan MUSCAT – NIZWA – BAHLA – JABREEN – MUSCAT

Rani doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet  u unutrašnjost Omana prema južnim pokrajinama. Posjetit ćemo grad Nizwu s poznatom Okruglom utvrdom sagrađenom davne 1650. godine koja je danas najposjećeniji omanski nacionalni spomenik i zadivljujući primjer stare omanske arhitekture i živi svjedok kako se stil života u unutrašnjosti Omana i danas razlikuje od života u Muscatu. Posjetit ćemo poznati Nizwa Souk na kojem ćete imati priliku kupiti različite tradicionalne predmete. Odlazak na ručak u Nizwi (uključen u cijenu). Nastavljamo vožnju prema gradu Bahli, omanskom centru keramike koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, a čijim centrum dominira utvrda od nepečene cigle iz 13.st. ispred koje ćemo napraviti kratku foto stanku. Posjetit ćemo dvorac Jabreen, jedan od dragulja omanske povijesti koji datira iz daleke 1670. godine, a sagradio ga je Imam Al’Yaribi, dok je, osim kao utvrda u ratnim vremenima, bio i poznati centar tog vremena u kojem se proučavala astrologija, medicina i islamsko pravo. Danas je dvorac Jabreen autentičan primjer omanske arhitekture i umjetnosti, dok unutrašnjost dvorca obiluje freskama i finom kaligrafijom, posebice u poznatoj Sunčevoj i Mjesečevoj sobi (ulaznice uključene u cijenu). Na povratku u Muscat zaustavit ćemo se u živopisnom Birkat Al Mouzu koji je smješten u podnožju  zelene planine Jabal Al Akhdar te ćete imati priliku uživati u panoramskom pogledu na oaze i plantaže datulja. Dolazak u Muscat u večernjim satima. Mogućnost odlaska na fakultativnu večeru u libanonski restoran (uz doplatu). Noćenje.

4. dan MUSCAT – IBRA – SHARQIYA SANDS – WADI BANI KHALID  – MUSCAT

Rani doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u pustinju s jeepovima  (po 4 osobe u vozilu). Prvu foto stanku napravit ćemo u Fanji, malom skrivenom napuštenom dragulju te nastavljamo vožnju uz slijedeće zaustavljanje u Ibri, gradu bogate povijesti iz kolonijalnog razdoblja Omana kada se trgovalo sa Zanzibarom te je danas poznat po utvrdi Ibra i velikim plantažama  manga, banana i datulja. Dolazimo do mjesta Bidiyah, prekrasne oaze koja se nalazi na ulazu u omansku pustinju i Sharqiya dina s kojih se pruža pogled na beskrajne horizonte pješćanog mora i tišine, dok vjetar neprestano modulira dine. Posjetit ćemo beduinska naselja na rubu pustinje i upoznati način života tradicionalne beduinske obitelji. Odlazak na ručak (uključen u cijenu). Poslije ručka ćemo posjetiti jednu od najljepših i najpoznatijih omanskih dolina, takozvanih wadija – Wadi Bani Khalid sa prirodnim bazenima i kamenom plažom… Slobodno vrijeme i prilika za kupanje na ovom uistinu posebnom mjestu. Povratak u Muscat u večernjim satima. Mogućnost fakultativnog odlaska na večeru (uz doplatu).Noćenje.

5.dan MUSCAT – JABAL AL AKHDAR – MUSCAT

Rani doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet jeepovima (po 4 osobe u vozilu) u planinski dio Omana do najviše planine i srca planinskog lanca Hajar, poznate zelene planine Jabal Akhdar.
Planina Jabal Akhdar je zaštićeni krajolik sa terasastim plantažama nara, marelica, bresaka, jabuka i ruža poznat po oštroj planinskoj klimi čija mala planinska naselja Saiq, Al Manaher i Al Ain opskrbljuju lokalne tržnice. Najpoznatiji proizvod ovog područja je pustinjska ruža čije svjetlo ružičaste latice služe za proizvodnju poznate ružine vodice. Ručak u jednom od tradicionalnih restorana (uključen u cijenu). Kraće slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u Muscat u večernjim satima. Moguć fakultativni odlazak na večeru u indijski restoran (uz doplatu). Noćenje.

6. dan MUSCAT – QURIYAT – WADI TIWI – SUR – RAS AL HADD

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema jugu Omana. Posjetit ćemo mjesto Quriyat, poznato po tipičnim omanskim farmama na kojima se uzgajaju mango i banane. Odlazak na tradicionalni ručak u tipičnoj omanskoj kući kojeg su pripremili lokalni farmeri (uključen u cijenu).
Nastavak vožnje prema Wadi Tiwi sa zaustavljanjem u Suru. Dolazak u Ras Al Hadd i smještaj u hotel. Mogućnost odlaska na fakultativnu večeru (uz doplatu). U večernjim satima odlazak do plaže kornjača Turtles Beach s lokalnim vodičem na kojoj se događa jedinstven i impresivan spektakl tijekom kojeg ćemo ukoliko bude sreće vidjeti kornjače kako izlaze iz mora i polažu stotine jaja ili male tek izlegle kornjače na njihovom prvom putu prema moru i životu. Spremite se za dugu noć i budite strpljivi jer čekanje na ovakve prizore može potrajati, no vidjeti ovakve spektakularne prizore iz životinjskog svijeta ostaje uspomena za čitav život. Povratak u hotel. Noćenje u Ras Al Haddu.

7. dan RAS AL HADD – MUSCAT – DOHA

Doručak. Slobodno vrijeme do organiziranog transfera do Muscata. Na kraju jedinstvenog omanskog doživljaja, predlažemo da dan provedete na bijeloj piješćanoj plaži i uživate u plavom Arapskom moru i Indijskom oceanu. U ranim poslijepodnevnim satima krećemo prema Muscatu. Usputno zaustavljanje na ručku u lokalnom restoranu (uz doplatu). Po dolasku u Muscat u večernjim satima, prijava na let kompanije Qatar Airways za Dohu u 23:20 sati. Dolazak u Dohu u 00:10 po lokalnom vremenu.

8. dan DOHA – ZAGREB

Nastavak putovanja na liniji Qatar Airways u 01:50 sati. Dolazak u Zagreb u 06:00 sati po lokalnom vremenu.

Oman, službeno Sultanat Oman je država na jugoistočnoj obali Аrapskog poluotoka u jugozapadnoj Aziji. Na istoku i jugu izlazi na Arapsko more, a na sjeveroistoku na Omanski zaljev. Graniči na jugozapadu s Jemenom, na zapadu sa Saudijskom Arabijom, te na sjeverozapadu s Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Većinu zemlje zauzima ravna pustinja, a niža brda su na jugoistoku. Vapnenački planinski lanci Hadjar (= Stijenjak) uzdižu se iznad sjeverne obale, s najvišim vrhovima Šams (2.980 m) i Gjebel Akhdar (3.018 m). Omanu pripada i eksklava poluotoka Musandam, odvojena od ostatka zemlje teritorijem UAE, koja zauzima strateški važan položaj na južnoj obali Hormuškog tjesnaca na ulazu u Perzijski zaljev. Klima je većinom sušna pustinjska, uz obale nešto blaža polupustinjska, a tek na višem gorju Hadjar se donekle približava mediteranskoj. Oman je stoljećima bio važno trgovačko središte. Godine 1508. Portugalci su zauzeli glavnu luku, Muscat i držali je do dolaska Osmanlija 1659. Turci su istjerani 1741. kad je Ahmed ibn Said osnovao sadašnju vladarsku dinastiju. U početku 19. stoljeća, Oman je izrastao u značajnu regionalnu silu s posjedima u Beludžistanu i Zanzibaru. Od 1891. do 1971. bio je britanski protektorat. Godinu dana prije odlaska Britanaca današnji je sultan zbacio svog oca, Saida ibn Taimura, nakon čega je započeo modernizaciju zemlje, a 1996. i ograničenu demokratizaciju.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Viza je potrebna
 • Minimalan broj putnika: 21
 • Rok za prijavu: 14 dana prije putovanja
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Datum putovanja: 03.02. – 10.02.2018.
 • Cijena aranžmana po osobi: ULTRA FIRST MINUTE CIJENA 8.490 kn, FIRST MINUTE CIJENA 8.990 kn, REDOVNA CIJENA 9.490 kn
  • Ultra first minute cijena vrijedi do 01.11.2017. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.
  • First minute cijena vrijedi do 01.12.2017. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb – Doha – Muscat – Doha – Zagreb na redovnoj liniji Qatar Airwaysa
 • Smještaj na osnovi ukupno 6 noćenja s doručkom u hotelima 3+*:
  • 5 noćenja u Muscatu
  • 1 noćenje u Ras Al Haddu
 • Povratni transfer od aerodroma do hotela u Muscatu i natrag
 • Lokalnog vodiča tijekom boravka u Omanu
 • Razglede i izlete prema programu
 • Vrijednost više: uključen ručak u Nizwi, Bidiyji i Muscatu te u tradicionalnoj omanskoj kući u južnom Omanu (turistički menu bez pića)
 • Ulaznicu za Nacionalni muzej u Muscatu
 • Ulaznicu za dvorac Jabreen
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Zrakoplovne pristojbe 2.490 kn (podložne promjenama) – obavezna doplata
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 1.590 kn
 • Viza za Oman se za građane europske unije izdajue na graničnom prijelazu na aerodromu po ulasku u Oman po cijeni od 20 rijalaobavezna doplata,
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače (preporučujemo 3 USD dnevno – plaćanje na licu mjesta) – obavezna doplata,
 • Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • Prijenos prtljage
 • Putno osiguranje (preporučujemo)
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]

POPUST

 • Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem – na upit

NAPOMENA

 • Iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.
 • Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
 • Omanski rijal je službeno sredstvo plaćanja u Omanu. Rijal se dijeli na 1000 baisa. Trgovine, hoteli i restorani primaju sve poznatije kreditne kartice. Preporučamo cijenkati se oko cijena.
 • Za državljane Republike Hrvatske  viza za Oman je potrebna. Viza se ne stavlja u putovnicu. Viza za građane europske unije se vadi na graničnom prijelazu po ulasku u Oman i iznosi 20 rijala. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Oman.

KORISNE INFORMACIJE

OMAN

 • Službeni naziv države: Sultanat Oman
 • Stanovništvo: 4,5 milijuna (2016.)
 • Glavni grad: Muscat
 • Novac: omanski rial (1 OMR = 18.20 HRK; 1 USD = 2.6 OMR)
 • Jezik: arapski
 • Kupovanje: zlato, srebro, dragulji, tepisi, koža, tekstil, suveniri… Trgovine, hoteli i restorani primaju sve poznatije kreditne kartice. Možete se pogađati za cijenu. Napojnice u restoranima iznose oko 10%.
 • Vrijeme: U razdoblju od listopada do ožujka dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26°C. Noći su svježije sa prosječnom temperaturom od cca 15°C. Period od travnja do rujna karakteriziraju visoke temperature (preko 40°C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 do 29°C.
 • Odjeća: Zbog tople i suhe klime, najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. Za večernje sate, izlete, ali i tijekom boravka u klimatiziranim prostorima (hoteli, trgovine, uredi, prijevozna sredstva) zatrebat će Vam lagana vesta ili jakna.
 • Vremenska razlika: +2 sata ljeti, a zimi + 3 sata u odnosu na Hrvatsku
 • Električni napon: 220 V, nije potreban adapter, utičnice s 3-pina, ali mnoge rade i po europskom 2-pinskom standardu
 • Hrana: mješavina arapske hrane s mnogo začina, ali i zapadne te ostale internacionalne kuhinje
 • Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja.
 • Pozivni broj zemlje: +968

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 009

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!