Pariz, Alzace i dvorci Loire: 6 dana

Već od 2.740
6 dana Autobus Zagreb Hotel 3* Već od 2.740 Kn 2.840 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Strasbourg – Obernai – Riquewihr – Colmar – Pariz – dvorci Chambord, Chenonceau i Amboise – München

VRIJEDNOST VIŠE: kvalitetan program, bez noćnih vožnji!

1. dan: ZAGREB – STRASBOURG

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Putovanje kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Strasbourg, glavni grad regije Alzace u kasnim poslijepodnevnim satima. Šetnja slikovitim gradom: katedrala – Gutenbergov trg – mostovi na rijeci Ill – četvrt Mala Francuska. Smještaj u hotel na području Strasbourga. Noćenje.

2. dan: STRASBOURG – ALSACE: OBERNAI–RIQUEWIHR-COLMAR – PARIZ

Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje kroz pokrajinu Alsace. Smještena između Rajne i gorja Vosges, francuska najmanja regija je ugodna, kompaktna i ljupka, s krajolicima kao s razglednica, izvrsnom kuhinjom i finim vinima. Nakon doručka posjetit ćemo za početak dana Obernai, mjestašce okruženo pitoresknim vinogradima na alzaškoj vinskoj cesti. Tipične alzaške arhitekture, Obernai je maleno i dražesno trgovačko mjesto. Potom se upućujemo u Riqewihr, maleni alzaški raj u zidinama s gradskim kućama obojanim u razne boje i dekorirane cvijećem, pravi su bombončić! Nakon šetnje Riquewihrom posjećujemo Colmar, rodni grad kreatora Kipa slobode u New Yourku, Bartholdija. Nastavak putovanja prema Parizu, smještaj u hotel i noćenje.

3. dan: PARIZ

Doručak. Razgled grada autobusom: Opera – trg Concorde – Champs-Elysées – Slavoluk pobjede – Trocadero – Eiffelov toranj – Les Invalides – Latinska četvrt – Sorbona – Panteon – Luksemburški park. Odlazak na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. Obilazak bazilike Sacré-Coeur – crkva sv. Petra – Place Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. U večernjim satima moguća fakultativna vožnja brodom po Seini uz brojne veličanstvene spomenike i mostove te individualni odlazak do Eiffelovog tornja (moguć uspon na 2. ili 3. kat tornja). Povratak u hotel javnim gradskim prijevozom. Noćenje.

4. dan: PARIZ – DVORCI LOIRE: CHAMOBORD, CHENONCEAU I AMBOISE – PARIZ

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u dvorce Loire i s obilascima prekrasnih dvoraca: Chambord, dvorac koji je poslužio kao uzor za kasnije nastali Versailles, Chenonceau – na glasu kao najljepši dvorac (tzv. „ženski“ op.a.) i najposjećeniji francuski nakon Versaillesa i Amboise, dvorac u kojem je jedno vrijeme živio i radio, te na kraju i umro genijalni Leonardo da Vinci (doplata za ulaznice prilikom prijave aranžmana). Povratak u Pariz u kasnim večernjim satima. Noćenje.

5. dan: PARIZ – VERSAILLES – STRASBOURG

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do dvorca Versailles, rezidencije francuskih kraljeva. Luj XIII. dao je tu izgraditi mali lovački dvorac, da bi za vrijeme Luja XIV. uslijedila nadogradnja do današnjeg raskošnog zdanja. Za vrijeme Luja XIV., „Kralja Sunca“ kako je prozvan, Versailles je bio mjesto gdje je svatko htio biti, a naročito ako je imao ikakav utjecaj u zemlji. Raskošne odaje, dvorane, opera, veliki park koji je na glasu kao najljepši primjer francuske vrtne arhitekture – Versailles ostavlja bez daha. Doplata za ulaznice kod voditelja putovanja i individualni posjet dvorcu. Putovanje prema Strasbourgu, dolazak u kasnim popodnevnim satima. Slobodna večer i smještaj u hotel na širem području grada. Noćenje.

6. dan: STRASBOURG – MÜNCHEN – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje preko juga Njemačke vodi nas preko prijestolnice pokrajine Bavarske, Münchena, gdje ćemo se zaustaviti i prošetati gradskim središtem. München je nažalost nama najbliži kroz epitet grada punog radnika iz prostora bivše zemlje, ali München je mnogo više od toga, ponajprije zeleni grad, grad umjetnika i kazališta, predivnih galerija i sjajnih pivnica. U podnevnim satima odlazak iz Münchena i putovanje kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • Datumi putovanja i cijena putovanja po osobi:
  • 30.04.-05.05.2019.: FIRST MINUTE CIJENA 2.890 kn, redovna cijena 2.990 kn
  • 24.09.-29.09.2019.: FIRST MINUTE CIJENA 2.890 kn, redovna cijena 2.990 kn
  • 30.07.-04.08.2019.: FIRST MINUTE CIJENA 2.740 kn, redovna cijena 2.840 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz autobusom,
 • Uslugu voditelja putovanja,
 • Smještaj u hotelu 3* na području Strasburga na osnovi 2 noćenja s doručkom,
 • Smještaj u hotelu 3* u Parizu na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • Sve razglede i izlete prema programu,
 • Te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu za sve polaske osim 30.07. – 1.640 kn, polazak 30.07.1.590 kn
 • Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, muzeje i znamenitosti koje nisu navedene kao uključene,
 • Fakultativne sadržaje
 • Troškove osobnih narudžbi
 • Doplata za ulaznice za Dvorce Loire: 350 kn
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Pomoćni krevet za odraslu osobu na ovom programu nije moguć!

POPUSTI:

 • Popust za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: -140 kn

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA:

Zbog malverzacija s ulaznicama, višegodišnja praksa mogućnosti nabave ulaznica kod voditelja putovanja ove je godine promijenjena i više se npr. Louvre ne može organizirati preko voditelja putovanja, a ulaznicu za poznati impresionistički muzej Orsay moguće je nabaviti unaprijed, ali je cijena ulaznice uvećana za agencijsku proviziju. Unaprijed kupljena ulaznica kod voditelja putovanja omogućava ulazak kroz odvojeni ulaz i smanjuje čekanje u redovima:

 • MUZEJ LOUVRE
  – NIJE MOGUĆE NABAVITI KOD VODITELJA PUTOVANJA!
  – unaprijed preko interneta: 17 EUR
  – na licu mjesta čekajući u redu: 15 EUR
 • MUZEJ ORSAY
  – kod voditelja putovanja: 14 EUR
  – unaprijed preko interneta: 13,40 EUR
  – na licu mjesta čekajući u redu: 12 EUR
 • Ostale cijene (prema stanju iz ožujku 2018. godine – mogu biti podložne promjeni): ulaznica u Disneyland odrasli 53 €, djeca 48 €; vožnja Seinom 15 €, cabaret predstava od cca. 100 € naviše (ovisno o cabaretu – Moulin Rouge 112 €, Lido 110 €), dvorac Versailles 18 €, Eiffelov toranj 16-25 €/ovisi o katu). Europski građani do 26 god. uz predočenje putovnice ne plaćaju ulaz u dvorac Versailles te u muzeje Louvre i Orsay.

NAPOMENA:

 • Sve ulaznice za atrakcije, muzeje, vožnje i slično, možete nabaviti kod našeg voditelja, osim ulaznice za Eiffelov toranj i LOUVRE.
 • Francuski hoteli najčešće imaju sobe manjih dimenzija, a pomoćni ležaj je moguć za dijete/osobu do 160 cm visine.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda Pariza kao i dan posjeta dvorcu Versailles – ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 6D 004 PADL

P+

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!