Peru & Bolivija: 15 dana

Već od 12.990
15 dana Avion Zagreb Hoteli 3* Već od 12.990 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan Zagreb – Istanbul – Lima

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na večernji let za Istanbul. Po dolasku u Istanbul nastavak leta za Limu sa jednim presjedanjem. Noćni let.

2.dan Lima

Slijetanje je predviđeno u poslijepodnevnim satima, obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela u centru grada. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

3.dan Lima

Nakon doručka predlažemo obilazak glavnog grada Peru-a. U obilasku upoznajte stare dijelove grada koji su u kolonijalnom stilu, posjet katedrali Svetog Franje iz 17.stoljeća gdje se nalazi grobnica osnivača Lime, Francisca Pizarra, obilazak nadbiskupske palače, predsjedničke palače te glavni gradski trg Plaza De Armas. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan Lima – Cusco

Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Cusco. Po dolasku, slijedi transfer u hotel. Prijava i smještaj u hotelu. Dolazni dan u Cuscu iskoristit ćemo kako bi se prilagodili na nadmorsku visinu od 3.416 m, opustiti se uz čaj od koke za lakšu prilagodbu. Noćenje.

5.dan Cusco

Nakon doručka predlažemo uz pratnju lokalnog vodiča razgledavanje rubnih dijelova grada i okolnih ruševina. Razgled započinjemo sa središnjem trgom, Plaza de Armas ( Trg ratnika). Plaza je bila svečano središte života u doba Inka, tako je i danas za stanovnike Cusca. Plaza je smještena u sjeni crkve Družbe Isusove, impresivne kamene građevine, mješavina kasne gotike i baroka. Naša sljedeća postaja je Koricancha ili Hram Sunca. Dok je Plaza bila građanski centar grada, Koricancha je duhovno središte. Izgrađen je u čast božanstva Inka, nekad je bio smještaj za preko 4.000 svećenika i njihovih pratitelja. Slijedi posjet obližnje utvrde Sacsayhuaman, masivni kompleks koji je služio kao zaštita gradu, a danas pruža spektakularan pogled na grad. Nastavak posjeta uz brdo prema Inca svetištu Qenqo, gdje ćemo ući u prirodnu pećinu, prema vjerovanju ovdje se nalazi žrtveni oltar. Sljedeća stanica je vidikovac Post Puca Pucara, te na kraju zadnja stanica je Tambomachay, koja je služila kao kupalište plemića Inka. Slobodno vrijeme nakon razgleda. Noćenje.

6.dan Cusco – Machu Picchu

Nakon ranog doručka u 3.45h slijedi transfer minibusom u trajanju od 2-2.5h do željezničke stanice Ollantytambo. U 6.10h slijedi nastavak puta vlakom prema Aguas Calientes-u odakle nas do Machu Picchu-a dijeli 20minutna vožnja minibusom. Nadamo se da će vrijeme surađivati da uhvatimo spektakularan izlazak sunca. U ovom drevnom gradu koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a zadržat ćemo se oko 3 sata uz pratnju lokalnog vodiča. To iskustvo će vam oduzeti dah i  ispuniti valom emocija koje možete doživjeti svega nekoliko puta u životu. Nastavljamo razgledavanje niza poljoprivrednih površina i legendarnih kamenih područja života i rada Inka. Lokalni vodič će nam objasniti ne samo funkcionalnu povijest područja, već i legende i rituale kojima su Inke bili okruženi te njihovo duboko poštovanje prema majci Zemlji. Oko 13h se vraćamo u Aguas Calientes gdje ćemo ručati i kratko odmoriti prije povratka u Cusco. Vožnja vlakom do Ollantytambo-a. Od Ollantytambo-a slijedi dvosatna vožnja minibusom do hotela u Cuscu. Noćenje.

7.dan Cusco – Puno

Nakon doručka slijedi odlazak do autobusne stanice, te ukrcaj na turistički autobus za Puno. Vaš prva stanica bit će crkva San Pedro Apostol de Andahuaylillas, izgradili su je isusovci u 16. stoljeću. Sljedeća postaja su ruševine Raqchi. Najznačajnija građevina unutar kompleksa je “Wiracocha hram”, koji je prema starim kroničarima sagradio Inka Wiracocha u čast Boga nevidljivoga za Anda narod: “Apu Kon Titi Wiracocha”. Nakon obilaska nastavak do Sicuania, grad je jedan od glavnih raskrižja, okružen vrlo lijepim brdima. U Sicuani ćemo imati buffet ručak u našem ekskluzivnom restoranu s obiteljskom atmosferom. Nakon ručka ćemo se kratko zaustaviti na Abra La Raya (La Raya Pass) između doline koja se odvodi u jezero Titicaca i dolinu koja vodi do Cusca i Svete doline. Visina je 4338 m. Naša posljednja stanica prije dolaska u Puno je Pukara muzej. Pukara je prvi regionalni centar stanovništva u sjevernom dijelu jezera Titicaca. Pukara stil prepoznaje se po impresivnim monolitnim skulpturama s različitim geometrijskim oblicima. Dolazak u hotel predviden je u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme i noćenje.

8.dan Puno – Titicaca

Nakon doručka predlažemo posjet jezeru Titicaca, kojeg nazivaju i svetim jezerom. Sa svojom nadmorskom visinom (3.813 m) i ogromnom površinom (8.560 kvadratnih kilometara), najviše je i najveće plovno jezero. Plovidba do otočića Uros koji su izgrađeni od trske, na kojima još uvijek žive Indijanci iz Uru plemena. Nastavak do otoka Taquile i ručak. Povratak u Puno u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.dan Puno – La Paz

Rani doručak, te vožnja redovnim autobusom uz jezero prema bolivijskoj granici. Prijelaz na bolivijski teritorij. Vožnja katamaranom do otoka Sunca. Razgledavanje kulturnog kompleksa Inti Wata, podzemnog muzeja Ekeko, središta tradicionalne medicine. Ručak i nastavak vožnje katamaranom do mjesta Chua a potom autobusom do najvišeg grada na svijetu La Paza, glavnog grada Bolivije, smještaj u hotel , noćenje.

10.dan La Paz

Doručak u hotelu. Odlazak u razgled La Paza, veličanstvenog grada koji se ubraja među najviše gradove na svijetu, a koji je na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Razgled najznačajnijih mjesta u starom gradu koji odišu kolonijalnom arhitekturom – Plaza Murillo i ulica Jaen. Nastavak razgleda prema dijelovima Obrajes, Calacoto i La Florida te na kraju Mjesečeva dolina koja svojom formacijom podsjeća na oblik mjeseca i odakle se pruža magičan pogled na planine koje okružuju grad. Večera. Predlažemo izlet u Salar de Uyuni – najveću slanu ravnicu na Zemlji. Tamo možete doživjeti jedan od najpoznatijih i najljepših prizora koji oduzimaju dah. Voda uzrokovana kišom prekrije ploču od soli i jezero se pretvora u ogromno ogledalo. Cijela površina pokisle ravnice tada reflektira nebo sa minimalnim odstupanjem prvenstveno radi iznimno visoke razine litija. Na izlet se kreće u 21h busom iz La Paza prema Uyuniju. Slijedi noćna vožnja u moderno opremljenom autobusu sa spavajućim sjedalima.

11.dan Uyuni

Dolazak u Uyuni je predviđen u 7.00h. U 10.30h kreće privatna tura „Twighlight reflections i Tunupa Vulcano“. S Tunupa vulkana se pruža spektakularan pogled na Salar de Uyuni. Panoramski pogled na reflektirajuću prostranu ravnicu nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ova lokacija sa svojim prirodnim bogatstvima spada u jedan od najljepših krajolika u prirodi i omiljena je destinacija ljubitelja prirode. Ručak za vrijeme ture je uključen u cijenu samog izleta. Smještaj u Salt hotelu. Noćenje.

12.dan Uyuni – La Paz

U 3.30h nastavak ture „Twighlight reflections i Tunupa Vulcano“ koja uključuje gledanje zvijezda i izlaska Sunca. Za vrijeme ture je predviđen i ručak koji je uključen u cijenu. Tura završava u 18.30h. U 20.00h polazak autobusom iz Uyunija za La Paz. Noćna vožnja. Večera i doručak uključeni u cijenu.  

13.dan La Paz – Lima

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava na let za Limu. Po dolasku slijedi nastavak leta za Istanbul.

14.dan La Paz – Lima

Noćni let za Istanbul sa jednim presjedanjem.

15.dan Istanbul – Zagreb

Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Minimalan broj putnika: 10
 • Rok prijave: Do 7 dana prije puta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi i cijena aranžmana po osobi:
  • 27.09. – 11.10.2018.
  • Cijena: 12.990,00 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Avionske karte Zagreb – Lima – Zagreb,
 • Unutarnji let Lima – Cusco,
 • Unutarnji La Paz – Lima,
 • Autobusni prijevoz Cusco – Puno ( 390km),
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* sa doručkom,
 • Transferi od/do hotela,
 • Organizacija putovanja,
 • Pratitelj putovanja iz hrvatske kroz cijelo putovanje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Zrakoplovne pristojbe 3.290,00 kn ( obavezna doplata kod prijave, podložne promjenama)
 • Jednokrevetna soba 2.990,00 kn
 • Putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • Izleti i ulaznice za razglede
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]

NAČINI PLAĆANJA:

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 15D 012 PER/BOL

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!