Peru – tajanstvena zemlja Inka: 14 dana

Već od 23.860
14 dana Avion Zagreb Hotel 3* Već od 23.860 Kn  Prijavi se!

Zrakoplovne pristojbe uključene!

PROGRAM PUTOVANJA

Peru, tajanstvena zemlja Inka, zemlja je prekrasnih raznolikosti. Sliko¬viti krajolik Anda, najsuša pustinja na svijetu i vlažne prašume, pred¬stavljaju samo dio tog južnoameričkog mozaika. Posjetite zlatnu pri¬jestolnicu Inka – Cuzco i mistični Machu Picchu, umočite noge u jezeru Titicaca te upoznajte dražestan svijet ljami i alpaka.

1.DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB-EUROPSKA ZRAČNA LUKA-LIMA  let, noćenja

Sastanak putnika u obližnjoj zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let u Limu. Po dolasku, smještaj u hotel i noćenje. 

2.DAN LIMA RAZGLED KRALJEVSKOG GRADA  doručak, večera, noćenje

Nakon doručka, slijedi razgled najvažnijih znamenitosti »Kraljevskog grada«: starog dijela grada s brojnim kolonijalnim zgradama, središnjeg trga Plaza de Armas i Plaza San Martin, katedrale i crkve San Francisco. Obilazak arheološkog muzeja u kojem se nalazi zbirka drevnih civilizacija što će biti odličan uvod u ovo putovanje. Razgled Torre Tagle, palače i kuće Osambela te novije trgovačke četvrti Lime San Isidro. Poslijepodne ćemo razgledati kompleks Pachacamac, u kojem je pronađeno groblje na kojem su obožavali svoje sunce i mjesec. Večera i noćenje.

3.DAN LIMA-PARACAS-NAZCA PERUANSKI GALAPAGOS  doručak, večera, noćenje

Nakon ranog doručka slijedi vožnja prema poluotoku Paracas, koji je od Lime udaljen otprilike 250 km. Slijedi dvosatna plovidba oko prirodnog rezervata Bellestas kojeg nazivaju i »peruanski Galapagos«, s iznimno bogatim životinjskim svijetom kao što su kolonije morskih lavova, Humboldtovih pingvina i različitih vrsta ptica. Nastavak putovanja u Nazco, koji je udaljen oko 220 km. Usputno zaustavljanje u laguni Huachachina, koja je okružena pješčanim sipama , a poznata je po piću pisco što na jeziku Inka znači „leteća ptica“. U laguni se nalazi i muzej s mumijama te lončarskim i tekstilnim proizvodima iz drevnih vremena Nazca. Po dolasku, smještaj u hotel. Prije večere u restoranu slijedi posjet drevnom lončarskom obrtu i tradicionalnoj radionici zlata. Večera u restoranu i noćenje.

4.DAN NAZCA-AREQUIPA TAJANSTVENE LINIJE  doručak, večera, noćenje

Nakon doručka, uspon na toranj i razgled Nazca linija, čiji razlog nastanka još uvijek nije otkriven. Na području od više od 350 km2 urezane su različite linije, oblici geometrijskih likova, životinja i čak „astronauta«. 1.500 godina stari pustinjski crteži najvidljiviji su iz zraka. Mogućnost 45-minutnog leta iznad pustinje. Nastavak vožnje uz obalu do 560 km udaljenog grada Arequipo, koji se smjestio među Andama. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5.DAN AREQUIPA BIJELI KOLONIJALNI GRAD U PODNOŽJU ANDA  doručak, večera, noćenje

Doručak. Dan ćemo provesti razgledavajući lijepi »Bijeli grad« u čijoj pozadini caruje vulkan El Misti. Zbog pomanjkanja građevinskog materijala, stare su kolonijalne građevine dopunjavali s bijelim kamenom nastalim iz vulkanskog pepela. Lako se može dočarati poveznica s mediteranskim gradovima, osim posebnosti ovog grada koji se nalazi na 2.325 m nadmorske visine što će nam poslužiti kao priprema za dolazak u više predjele Anda. Grad ima prekrasnu arhitekturu, brojne samostane i crkve i odlične restorane. Iz četvrti Carmen Alto se pruža prekrasan pogled na grad. Šetnja starim gradskim četvrtima San Lazaro i Yanahuara i gradskim centrom u kojem se nalazi katedrala trga Plaza des Armas. Razgled samostana Santa Catalina. Ručak u restoranu. Slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje u hotelu.

6.DAN AREQUIPA-CHIVAY MEĐU LJAMAMA I ALPAKAMA  doručak, večera, noćenje

Nakon doručka, slijedi posjet jednom od najdubljih svjetskih kanjona Colca. Već sama vožnja slikovitom gorskom pokrajinom Anda biti će i više nego spektakularna. U prirodnom rezervatu Aquada Blanca ćemo promatrati lokalne »domaće životinje« lame i alpake, a u slikovitim selima družiti se s domaćinima uz šalicu čaja od koke. Smještaj u hotel u gradiću Chivay, koji je poznat zbog termalnih izvora vode. Večera u lokalnom restoranu, noćenje. 

7.DAN COLCA CANYON-PUNO KONDOROV LET  doručak, večera, noćenje 

Vožnja do prekrasnog kanjona Colca Canyona. Putem ćemo prolaziti pokraj terasastih poljoprivrednih polja. Zaustavljanje na prijelazu Cruz del Condor, na visini od 3.600 m gdje ćemo uz malo sreće imati priliku diviti se najvećim svjetskim pticama. Povratak u Chivay i vožnja prema najvišem plovnom jezeru – Titicaca. Dolazak u Puno u kasnim večernjim satima. Smještaj u hotelu, večera i noćenje.

8.DAN PUNO–OTOCI UROS I TAQUILE NAJVIŠE JEZERO NA SVIJETU  doručak, večera, noćenje

Posjet jezeru Titicaca, kojeg nazivaju i svetim jezerom. Sa svojom nadmorskom visinom (3.813 m) i velikom površinom, najviše je i najveće plovno jezero. Plovidba do otočića Uros koji su izgrađeni od trske, na kojima još uvijek žive Indijanci iz Uru plemena. Nastavak do otoka Taquile i ručak. Povratak u Puno u poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje u hotelu.

9.DAN PUNO-CUZCO TAJANSTVENI SVIJET INKA  doručak, večera, noćenje

Vožnja slikovitom pokrajinom prema Cuzco dolini. Nakon prijelaza La Raya slijedi zaustavljanje u Raqchi gdje ćemo razgledati ostatke nekadašnje naseobine Inka, koja im je služila tijekom puta prema jezeru Titicaca. Ovaj arheološki park je jedan od najbolje očuvanih ostataka kulture Inka. Nastavak do malog sela Andahuaylillas, gdje ćemo razgledati zanimljivu baroknu crkvu. Ručak. Dolazak u Cuzco u večernjim satima, smještaj u hotel, večera i noćenje.

10.DAN CUZCO-SVETA DOLINA INKA INDIJANSKA TRŽNICA  doručak, večera, noćenje 

Dan ćemo provesti u prekrasnoj Svetoj dolini Inka. Odlazak u mjestašce Pisac u kojem još uvijek žive potomci Inka koji govore jezikom andskih Indijanaca „kečua“ i obilazak zanimljive indijanske tržnice. Nastavak putovanja do Ollantaytamba. Ručak. Razgled utvrde Inka, u kojoj su španjolski osvajači doživjeli jedan od rijetkih poraza. Doživjeti ćemo prekrasan pogled na dolinu rijeke Urumbambe. Povratak u hotel, večera i noćenje.

11.DAN CUZCO-MACHU PICCHU-CUZCO LEGENDARNA VOŽNJA VLAKOM NA MACHU PICCHU doručak, večera, noćenje

Vožnja vlakom kroz dolinu rijeke Urumbambe do mjestašca Aguas Calientes, tijekom koje će nas pratiti bujna vegetacija. Po dolasku, odlazak do legendarnog izgubljenog grada Machu Picchu. Ovo je jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta Južne Amerike, kojeg je tek 1911 godine otkrio američki arheolog Hiram Bingham. Obzirom da Španjolci ovaj grad nikada nisu otkrili zbog nedostupnosti i njegove lokacije visoko u gorama, ostalo je i najbolje očuvano mjesto drevne civilizacije Inka. Otkriveno je puno kuća, hramova, tvrđava i terasa s vrtovima. Povratak u Cuzco u večernjim satima. Večera i noćenje u hotelu.

12.DAN CUZCO-LIMA HRAM SUNCA U KRALJEVSTVU INKA  doručak, večera, noćenje

Odlazak do najstarijeg naseljenog mjesta Južne Amerike, arheološki najvažnijeg područja i glavnog grada kraljevstva Inka. Ovaj je grad u vrijeme Inka izgrađen u obliku pume i usprkos tome što je bilo potpuno uništeno, na njegovim je ostacima nastao današnji grad koji još uvijek odiše veličanstvenom kulturom Inka, u kombinaciji s kolonijalnom arhitekturom. Šetnja glavnom ulicom, do katedrale i Hrama sunca. Razgledati ćemo utvrdu Sacsayhuaman, Hram Kenko, Crvenu utvrdu i Tambo Machay (kupalište Inka). Kasno poslijepodne prijevoz do zračne luke i let u Limu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

13.DAN LIMA–EUROPSKA ZRAČNA LUKA OPROŠTAJ OD PERUA  doručak, let 

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let do europske zračne luke.

14.DAN  EUROPSKA ZRAČNA LUKA–OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB 

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Venecija, Ljubljana – uz mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • 12.11.2018.;
  • 10.01.*, 22.02., 25.04., 15.06., 29.07., 29.09., 19.11.2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 23.860 kn*  min. 15 putnika

  • Doplata za manji broj putnika (do 14 putnika): 1850 kn* 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • Pristojbe zračnih luka
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi polupansiona,
 • Prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 2.990 kn,
 • Fakultativne izlete: let iznad Nazca linija 730 kn,
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • Napojnice za vodiče/vozače 40 EUR,
 • Izlazne takse 40 USD,
 • Putno zdravstveno osiguranje,
 • Povratni transfer do obližnje/dolazne zračne luke
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

NAPOMENA: 

 • Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.
 • Ukoliko zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi predviđene letove, pridržavamo pravo na promjenu zrakoplovnog leta odnosno na promjenu zračnu luke, dolazne luke te vremena polaska/povratka.
 • Program putovanja se sadržajno neće mjenjati. Molimo da nam prilikom rezervacije dostavite kopiju putovnice.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 001

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!