Porto Nova godina: 5 dana

Već od 6.480
5 dana Avion Zagreb Hoteli 4/5* Već od 6.480 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Porto – Braga – Guimaraes – Dolina rijeke Douro – Lisabon

VRIJEDNOST VIŠE: uključene ulaznice za lokalitete koji se posjećuju, uključena degustacija vina u Portu i izlet u dolinu rijeke Douro s brodskom vožnjom, ručkom i degustacijom vina!

SMJEŠTAJ NA PROGRAMU:
29.12.-1.1.
 PORTO, CROWNE PLAZA 5*; https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/porto/opocp/hoteldetail
1.1..-2.1.2020. LISABON, TIVOLI ORIENTE 4*; https://www.tivolihotels.com/en/tivoli-oriente/rooms

1.dan, 29.12.2019.: ZAGREB – PORTO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Porto u 11:35 sati. Po slijetanju u Porto transfer do grada i razgled u pratnji lokalnog vodiča. Porto je po veličini i značenju drugi grad u Portugalu, smješten na rijeci Douro. Sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi – Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „Bijeli grad“, Porto nazivaju i „Granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. Razgled: katedrala – raskošna crkva sv. Franje s pozlaćenim baroknim rezbarijama (ulaznica uključena) – Palača Burze (ulaznica uključena) – Trg Liberdade – most Dom Luis – toranj Clérigos, slikovita četvrt Ribeira (dio UNESCO-ove zaštićene baštine) s brojnim malim restoranima i suvenirnicama uz rijeku Douro. Proba poznatog slatkog vina porta uz posjet jednom od vinskih podruma u četvrti Villa Nova de Gaia (uključeno u cijenu). Nakon razgleda grada transfer do hotela i smještaj u sobe. Slobodna večer. Noćenje.

2.dan, 30.12.2019.: PORTO – BRAGA – GUIMARAES – PORTO

Doručak. Cjelodnevni izlet u dva grada na sjeveru, Bragu i Guimaraes. Braga je uz Porto jedan od najznačajnijih i najvećih gradova sjevera, ponosi se poviješću dugom dvije tisuće godina i nazivom „Portugalski Rim“ – u gradu se nižu jedna do druge više od 20 crkava, među njima i prvobitno romanička katedrala, a grad se smatra duhovnim središtem rađanja portugalskog kraljevstva. Posjetit ćemo uz lokalnog vodiča središte grada i ono najpoznatije u Bragi – svetište Bom Jesus do Monte, smješteno na šumovitom Monte Espinho, 3 km izvan grada. Ovo popularno svetište posebno je zbog grandioznih stuba i pogleda na dolinu Rio Cavado i planine u daljini. Nakon kraćeg slobodno vremena u središtu Brage nastavljamo putovanje prema Guimaraesu, „kolijevki Portugala“. Ovdje je 1109. g. rođen Afonso Henriques, osnivač portugalskog kraljevstva. Na tzv. Svetom obronku iznad grada stoji njegov romanički dvorac u kojem je navodno rođen (ulaznica uključena). „Kolijevka Portugala“ spojena je i s drugom portugalskom kraljevskom dinastijom, obitelji Braganca. U starom se dijelu grada nalazi njihova palača iz 15. st. Zbog svojih odlično sačuvanih srednjovjekovnih građevina stari je grad upisan na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a 2001. godine. Povratak u Porto u kasnijim poslijepodnevnim satima, slobodna večer. Noćenje.

3.dan, 31.12.2019.: PORTO: krstarenje dolinom rijeke Douro

Doručak. Posjet sjeveru Portugala ne bio bio potpun bez izleta u dolinu rijeke Douro, svjetski poznate po proizvodnji slavnog vina istoimenog imena. Za dolinu rijeke Douro kažu da bi se mogla nazvati i „čarobnom dolinom“, njezina je ljepota skoro mitska. Da je tome tako govori i činjenica da je UNESCO zaštitio svojom titulom prelijepe krajolike uz rijeku, a dolina rijeke Douro je prva označena i regulirana vinska regija u svijetu, već 1756. g.! Na  izlet krećemo poslije doručka autobusom, do mjestašca Pinhao gdje ćemo se ukrcati na brod i uz čašu vina ploviti dva sata uz pogled na glasovite vinograde, terase i farme, koji svi zajedno oblikuju čudesno lijepe pejzaže. Nakon dva sata vraćamo se u Pinhao i nastavljamo dolinom do imanja Quinta do Seixo, gdje ćemo posjetiti njihovu poznatu vinariju i degustirati njihov poznati porto. Nakon posjeta Quinti odlazak na ručak (uključeno u cijenu). Poslije ručka nastavak putovanja dolinom po glasovitoj cesti N222, proglašenom jednom od najboljih svjetskih cesta, prema gradiću Pesso da Regua, središtu doline. Povratak u Porto u kasnim poslijepodnevnim satima. Navečer zajednički odlazak na doček Nove godine na otvorenom (napomena: organizacija i moguće održavanje dočeka Nove godine na otvorenom u isključivoj je nadležnosti gradskog turističkog ureda). Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

4.dan, 1.1.2020.: PORTO – LISABON
SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Poslije kasnijeg doručka putovanje prema portugalskoj prijestolnici, Lisabonu. Putem do Lisabona posjetit ćemo jedan od najljepših gradića u zemlji, ljupki Obidos, nekoć vjenčani poklon portugalskih kraljeva njihovim kraljicama. Šetnja gradićem unutar srednjovjekovnih zidina čiji su prepoznatljiv znak slikovite bijele kućice i uske, krivudave uličice popločene kamenim kockama. Kraće slobodno vrijeme. Po dolasku u Lisabon panoramski razgled grada: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees – Trg Rossio (ili trg Pedra IV., portugalskog kralja i cara Brazila), na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada – Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo – samostan sv. Jeronima, još jedan od najvažnijih gradskih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti – Spomenik otkrićima. Smještaj u hotel i slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

5.dan, 2.1.2020.: LISABON – ZAGREB

Doručak. Slobodno prijepodne u Lisabonu za osobne programe do polaska transfera. Predlažemo odlazak (javnim gradskim prijevozom) na Baixa do Chiado s kojeg vozi glasoviti stari tramvaj, linija 28 Martim Moniz. Vožnja starim tramvajem je jedna od velikih atrakcija grada i ludo iskustvo jer tramvaj vozi po brežuljcima i ulazeći u lude zavoje, istodobno omogućuje da se vide stare jezgre grada, a završiti vožnju možete u blizini starog dvorca Sao Jorge s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Tko više voli moderniju arhitekturu doći će na svoje s posjetom dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij kao i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Ili posjetite neki od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej pločica. Ističe se i Muzej kočija ili Muzej Gulbenkian. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Let za Zagreb predviđen je u 19:40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 23:50 sati.

 

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Cijena se odnosi na jednu osobu
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • Datum putovanja i cijena aranžmana po osobi:
  • 29.12.2019.-02.01.2020. – FIRST MINUTE 6.480 kn / Redovna cijena 6.780 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Porto i Lisabon-Zagreb,
 • Zrakoplovne pristojbe,
 • Smještaj u hotelima 4/5* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 3 noćenja u Portu u hotelu 5* i 1 noćenje u Lisabonu u hotelu 4*,
 • Uslugu voditelja putovanja,
 • Transfer od zračne luke u Portu s uključenim razgledom grada,
 • Transfer do zračne luke u Lisabonu,
 • Visokoturistički autobus tijekom cijele ture,
 • Sve razglede i izlete prema programu,
 • Službene vodiče u Portu, Bragi, Guimaraesu i dolini rijeke Douro,
 • Ulaznice za Palaču burze i crkvu sv. Franje u Portu, dvorac u Guimaraesu, svetište Bom Jesus do Monte u Bragi, probu vina u Portu, izlet na rijeku Douro s vožnjom brodom, degustacijom vina i ručkom,
 • Troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Boravišnu pristojbu (plaćanje na licu mjesta, 2 € po osobi po noćenju),
 • Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • Karte javnog prijevoza,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!),
 • Napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju,
 • Fakultativne sadržaje
 • Troškove osobnih narudžbi
 • POMOĆNI KREVET ZA TREĆU OSOBU NA UPIT!
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

NAPOMENE:

 • Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje, kao i tijekom samog putovanja. Sve detalje o programu šaljemo u završnoj obavijesti 3-5 dana prije početka putovanja.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, odnosno prema procjeni voditelja putovanja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • U slučaju obročnog plaćanja plaća se puni iznos aranžmana bez popusta.
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 5D 004 NG-PT

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!