[PUTOVANJE ZA MLADE] Skandinavsko – baltička tura: 11 dana

Već od 1.990
11 dana Autobus Zagreb Hostel Već od 1.990 Kn 2.990 Kn  Prijavi se!

FIRST MINUTE CIJENA do 01.08.!

PROGRAM PUTOVANJA

*(2 dodatna noćenja u Rigi i Vilniusu)

VILNIUS – RIGA – TALLINN – HELSINKI – STOCKHOLM – OSLO –  COPENHAGEN

1. dan: ZAGREB

Polazak autobusa u 18:00h sa autobusnog kolodvora (peron 502-504). Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Poljsku.

2. dan: VILNIUS

Dolazak u Vilnius u poslijepodnevnim  satima. Odlazak u razgledavanje Vilniusa: KATEDRALNI TRG, CRKVA SV. KAZIMIRA, SVEUČILIŠTE,… MNOŠTVO CRKAVA (BAROKNIH) I SINAGOGA; Smještaj u hostel. Slobodno vrijeme. Noćenje

3. dan: VILNIUS (VELIKA LITAVSKA TURA: RUMŠIŠKES – KAUNAS – KERNAVE – VILNOJA – PURNUŠKES)

Slobodan dan za vlastite aktivnosti. Mogućnost fakultativnog odlaska na VELIKU LITAVSKU TURU. Izlet u trajanju od cca. 10h u kojem ćemo posjetiti RUMŠIŠKES, selo koje se može pohvaliti najvećim Open-Air muzejem u Istočnoj Europi. Razgled etnografske zbirke , ruralnih kuća i stila života u Litvi u 18. stoljeću. (ulaznica uključena u cijenu izleta).Potom nastavljamo do KAUNASA, drugog najvećeg grada u Litvi, kojeg zovu i gradom studenata. Šetnja ALEJOM SLOBODE, najdužom pješačkom zonom u Istočnoj Europi, NAPOLEONOV BRIJEG, PERUNOV DOM. Slobodno vrijeme za ručak. Potom nastavljamo do KERNAVE, nekadašnjeg glavnog grada Litve i popularno zvanim i ‘litavski raj’. Šetnja arheloškim lokalitetom koji je pod UNESCOM od 2004. Potom nastavljamo do VILNOJE, jezera koji se diči najneobičnijom litavskom atrakcijom, parkom 40 kamenih skulptura koje se nalaze na obalama jezera. Dan završavamo posjetom PURNUŠKESU, mjestu u kojem leži geografski centar Europe.  Povratak u Vilnius i izlazak u jedan od brojnih klubova u glavnom gradu Litve. Noćenje.

4. dan: VILNIUS – RIGA (TRAKAI)

Odjava iz hostela. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Mogućnost fakultativnog odlaska u TRAKAI, najljepši baltički dvorac na istoimenom otočiću (ulaznica uključena u cijenu izleta). Polazak prema Rigi u posljepodnevnim satima. Dolazak u Rigu u večernjim satima. Smještaj u hostel. Razgledavanje RIGE – PRIJESTOLNICE SECESIJE: KATEDRALA, CRKVA SV. PETRA, SV. IVANA, ZGRADA VRHOVNOG SUDA, DOMINIKANSKI SAMOSTAN, DVORAC, SPOMENIK SLOBODI…Navečer izlazak u jedan od klubova u ”baltičkoj prijestolnici zabave”. Noćenje.

5. dan: RIGA (JURMALA BEACH – KEMERU NATIONAL PARK)

Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na MALU LATVIJSKU TURU do nacionalnog parka Kemeru, šetnja drvenim stazicama po THE GREAT KEMERI BOARDWALK i uživanje u prirodi najpoznatijeg latvijskog nacionalnog parka, poslijepodne odlazak do najpoznatije pješčane plaže na Baltiku, JURMALA. Slobodno vrijeme za uživanje na baltičkom moru i ručak. Povratak u Rigu. Noćenje.

6. dan: RIGA – TALLINN

Odjava iz hostela. Polazak prema Tallinnu. Dolazak u Tallinn u oko podneva. Odlazak u razgled Tallinna – NAJSTARIJEG GLAVNOG GRADA SJEVERNE EUROPE I JEDAN OD NAJSAČUVANIJIH SREDNJOVJEKOVNIH GRADOVA. Razgledavanje Tallina: HANZEATSKA ČETVRT, KATEDRALA ALEKSANDRA NEVSKOG, GRADSKA VIJEĆNICA, STARI GRAD, DVORAC TOOMPEA. Smještaj u hostel i kraći odmor. Mogućnost fakultativnog odlaska na MALU ESTONSKU TURU u kojoj obilazimo vodopad KEILA JUGA i PAKRI CLIFFS, poznate estonske litice sa svjetionikom, te otkrivamo unutrašnjost ponosa sovjetske avijacije – ANTONOVA A40 (ulaznica uključena u cijenu izleta). Izlet traje cca 4h. Noćenje.

7. dan: TALLINN – HELSINKI

Odjava iz hostela. Ukrcaj na trajekt za Helsinki. Dolazak u Helsinki… Razgled grada: MANNERHEIMINTIE, MONUMENTALNI KOLODVOR, TUOMIOKIRKKO, USPENSKI CRKVA, KAUPPATORI, SENATSKI TRG, ALEKSANTERINKATU, VLADINA PALAČA,… Ukrcaj na brod. Smještaj u 4-krevetne kabine. Plovidba brodom na relaciji HELSINKI – STOCKHOLM.

8. dan: STOCKHOLM (KAKNASTORNET)

Doručak. Dolazak u Stockholm u jutarnjim satima. Razgledavanje grada: GAMLA STAN, GRADSKA VIJEĆNICA, RIDDARHOLMEN DJURGARDEN, TRG STORTORGET – VELIKI BULEVARI… Mogućnost odlaska u slavni Vasa muzej gdje se čuva prekrasno restaurirani brod, nađen na dnu Baltičkog mora. Mogućnost fakultativnog odlaska odlaska do 155m visokog stockholmskog TV-tornja KAKNASTORNET (cca. 1h). Odlazak iz Stockholma. Dolazak u Karlstad. Smještaj u bungalove. Noćenje.

9. dan: OSLO (DROBAK)

Polazak prema Oslu. Dolazak u Oslo oko podneva. Odlazak s pratiteljem u panoramski i pješački razgled norveške prijestolnice koju, smještenu na širokom fjordu i okruženu zelenom planinskom pozadinom, smatraju jednim od najboljih gradova za život: GRADSKA VIJEĆNICA– utvrda AKERSHUS –KRALJEVSKA PALAČA– ulica KARLA JOHANA – PARLAMAENT.Slobodno vrijeme za osobne programe, posjet vrlo vrijednoj zbirci slika u Nacionalnom muzeju ili šetnju kroz popularnu mornaričku četvrt AKER BRYGGE s brojnim lokalnim trgovinama.Mogućnost fakultativnog odlaska u DROBAK – cca. 2h, posjet selu Drobak, najposjećenijem selu u Norveškoj, smješteno na obali Oslo fjorda ovo malo ribarsko selo je poznato po tome da slavi Božić cijelu godinu. Posjet JULEHUSET – Djedova kuća, mjesto na koje dolazi pošta sa željama iz cijelog svijeta. Selo je također poznato po svojoj arhitekturi i zalasku sunca nad fjordom. Povratak u Oslo. Polazak prema Copenhagenu u večernjim satima.

10. dan: COPENHAGEN

Dolazak u Švedsku u jutarnjim satima. Prelazak mosta ÖRESUND. Impozantan u svakom pogledu, most povezuje Dansku i Švedsku i najdulji je cestovno-željeznički most u Europi. Dolazak u Copenhagen. Razgled grada: RUNDETÅRN, ulica STÖRGET. Slobodno kraće vrijeme, nakon kojeg ćemo izbliza pogledati dvorac CHRISTIANSBORG. Šetnja zavojitim kanalima prema poznatom simbolu Kopenhagena – MORSKOJ SIRENI IZ BAJKE DANCA HANSA K. ANDERSENA,  te dvorcu AMALIENBORG. U blizini se nalazi i KASTELLET, u sjevernoj Europi najbolje očuvana i kanalima okružana otok utvrda u obliku pentagrama. Nastavljamo razgled obilaskom dvorca ROSENBORG, doma danskih kraljeva od početka 17 st. Slobodno vrijeme. Mogućnost odlaska u CHRISTIANIU, slobodnu komunu unutra Kopenhagena.  Polazak prema Zagrebu u večernjim satima. Ukrcaj na trajekt GEDSER-ROSTOCK i noćna vožnja kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju.

11. dan: ZAGREB

Dolazak u Zagreb u popodnevnim satima.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica!
 • Putovanje je za mlade, ali i za sve!
 • Polazak je iz Zagreba
 • Cijena se odnosi na jednu osobu
 • Maksimalan broj putnika: 87
 • Cijena putovanja: FIRST MINUTE CIJENA 1.990 kn, redovna cijena 2.990 kn
  • FIRST MINUTE CIJENA vrijedi do 01.08.2018.
 • Datum putovanja: 28.9. – 8.10.2018.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, WC),
 • 2 noćenja u hostelu u Rigi,
 • 2 noćenja u hostelu u Vilniusu,
 • 1 noćenje s buffet doručkom na brodu između Finske i Švedske,
 • 1 noćenje u bungalovima u Karlstadu,
 • 1 noćenje u hostelu u Tallinnu
 • Razgledi prema programu,
 • Stručno vodstvo
 • Organizacija puta

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete;
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Fakultativni izleti*:
  • VELIKA LITAVSKA TURA – 30 eur
  • MALA LATVIJSKA TURA – 20 eur
  • MALA ESTONSKA TURA – 20 eur
  • KAKNASTORNET – 10 eur
  • DROBAK – 10 eur
  • TRAKAI – 20 eur

*Ukoliko kupite sve fakultativne izlete, cjelokupna cijena je 100 €

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 11D 027 PZM/SBT

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!