Rajastan – zemlja kraljeva: 11 dana

Već od 9.490
11 dana Avion Zagreb Hoteli 4* Već od 9.490 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Šarena Indija je zemlja s više od milijardu stanovnika i zemlja iz¬razitih suprotnosti. S jedne strane nas očarava sa spokojnošću joge i meditacije, dok se na drugoj strani odvija kaotični način života. Njezina raznolikost se odražava i u krajoliku, od tropskih plaža pa do snježnih vrhova Himalaje, šarene Rajasthanske pustinje u Vara¬nasiju – gradu pokraj svete rijeke Ganges, od udaljenih sela do teh¬nološki razvijenih gradova. Ogrnimo se svilom i krenimo na bogato kulinarsko putovanje tijekom kojeg nas očekuju indijske delicije s curryjem pripremljene na tisuću i jedan način te uživajmo u šalici pravog indijskog čaja.

1. DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – DELHI LET U INDIJSKU PRIJESTOLNICU  let, noćenje

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana – uz mogućnost prijevoza do zračne luke) i prijava na let preko europske/azijske zračne luke u Delhi. Smještaj i noćenje.

2. DAN DELHI ZAPREPAŠTENJE I HARMONIJA U GRADU DELHI  doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak u razgled glavnog grada Indije, koji će nas očarati zgradama raznih boja i kulturno-povijesnim spomenicima. Delhi je grad hramova, džamija, palača i prekrasnih vrtova. Dok se u New Delhi-u nalaze brojne kolonijalne, britanske zgrade (parlament, predsjednička palača, brojna ministarstva) i zanimljivi 47 m visok vojni spomenik »Vrata Indije«, u starom Delhiju ćemo obići najveću indijsku džamiju Jami Masjid i kompleks Qutub Minar, prvu indijsku džamiju s najvišim minaretom. Odlazak u razgled prekrasnog hrama Lotus i spomenika koji je posvećen Mahatma Gandhiju. Doživljaj ne bi bio potpun bez odlaska na Chand Chowk, tržnicu na kojoj se svakodnevno trguje, mjesto gdje se odjednom može doživjeti kaotična slika glasnih prodavača i kupaca, životinja, biciklista i automobilskih sirena. Povratak u hotel, večera i noćenje.

3. DAN DELHI – AGRA SLIKOVITI INDIJSKI BAAZAR U AGRI  doručak, večera, noćenje

Doručak. Autobusna vožnja kroz slikovite krajolike u Agru, glavni grad države Uttar Pradesh. Smještaj u hotel. Odlazak do tvrđave Agra i grobnice Itmadud – Daulaha. Poslijepodne ćemo provesti na lokalnoj, slikovitoj tržnici.Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR OD TAJ MAHALA, PREKO GRADA DUHOVA FATEHPUR SIKRI U CRVENI GRAD JAIPUR  doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak do Taj Mahala u ranim jutarnjim satima. Ovaj spomenik vječne ljubavi, izgradio je veliki mogul Šah Jaha svojoj supruzi. Prekrasan mauzolej od mramora, najljepši je u vrijeme izlaska sunca. Vožnja u Jaipur, pokraj grada pobjede Fatehpur Sikri, kojeg je izgradio Veliki Akbar. Dolazak u „crveni grad“ – Jaipur. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. DAN JAIPUR PALAČA VJETROVA  doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak do veličanstvene Amber tvrđave (jahanje slonova ili jeepovi) i njezinih palača, vrtova i zidina. Unutrašnjost palača krasi slonovina, staklo, poludrago kamenje i lijepi murali, dok se s tvrđave pruža lijepi pogled na okolicu. Odlazak do starog grada u poslijepodnevnim satima, razgled gradske palače i muzeja. Krajem dana ćemo posjetiti zvjezdarnicu Jantar Mantar i razgledati Palaču vjetrova – Hava Mahal, simbol Jaipura. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6. DAN JAIPUR – JODHPUR PLAVI GRAD  doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja u Jodhpur, „plavi grad“ brojnih palača koje se uzdižu iz pustinje. Nakon smještaja u hotel, posjetiti ćemo jednu od najvećih indijskih utvrda – Mehrangarh s brojnim zbirkama glazbala, namještaja i topova. Odlazak do starog grada i njegovih zidina, gdje se ulice ističu po plavim pročeljima kuća. Večera i noćenje.

7. DAN JODHPUR – RANAKPUR – UDAIPUR 1.444 STUPA HRAMA RANAKPUR  doručak, večera, noćenje

Nakon doručka putovanje po Indiji nastavljamo s odlaskom u Ranakpur. Razgledati ćemo jedan od najljepših Jain hramova u Indiji, hram Ranakpur i njegovih 1.444 stupova od bijelog mramora. Slijedi vožnja u Udaipur odnosno »istočnu Veneciju«. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. DAN UDAIPUR ZEMLJA MAHARAĐA  doručak, večera, noćenje

Doručak. Razgled gradskih znamenitosti, gradske palače i Jagdish hrama. Slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima za šetnju ovim romantičnim gradom. Predlažemo krstarenje po jezeru Pichola s pogledom na palaču i Jag Mandir uz zalazak sunca. Večera i noćenje.

9. DAN UDAIPUR – PUSHKAR ROMARSKO DUHOVNO SVETIŠTE  doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja u Puškar, sveti indijski grad s više od 500 hramova u kojem je nekoć živio Brahma. Nakon
razgleda, uživati ćemo u pogledu na zalazak sunca. Večera i noćenje.

10. DAN PUSHKAR – DELHI – EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA S VLAKOM U DELHI doručak, vlak, let

Doručak. Ukrcaj na vlak i vožnja u Delhi. Po dolasku, prijevoz do zračne luke i prijava na let prema europskoj/azijskoj zračnoj luci.

11. DAN EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB  let

Po dolasku u europsku/azijsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • VIZA: potrebna
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • 25.10.*, 15.12.2018;
  • 09.02., 25.04., 21.09., 21.10., 23.11., 25.12.2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 9.490 kn*  min. 25 putnika
  • Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 770 kn*
  • * Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (12.540 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi,
 • Smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona,
 • Prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama,
 • Vožnja s rikšama u Delhiju,
 • Jahanje slonova do tvrđave Amber,
 • Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Pristojbe zračnih luka 2.280 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe),
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 3.040  kn,
 • Fakultativne izlete,
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • Vizu 470 kn,
 • Napojnice za vodiče/ vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo),
 • Povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 11D 001 RZK

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!