Riga i Latvija: 4 dana

Top ponuda Već od 3.490
4 dana Avion Zagreb Riga Islande Hotel 4* Već od 3.490 Kn  Prijavi se!

Garantirani polazak!

PROGRAM PUTOVANJA

Zrakoplovne pristojbe uključene!

Najveća metropola Baltika te glavni grad Latvije, Riga, smještena je na obalama Baltičkog mora te na ušću rijeke Zapadne Dvine (Daugave). Riga je važno kulturno, znanstveno, povijesno, financijsko i političko središte cijelog Baltika.

Spektakularan Stari grad, Art Nouveau arhitektura, povijesne znamenitosti, kulturno naslijeđe, parkovi, vrhunski noćni život, cjelogodišnji festivali – ovo su samo neke od riječi koje opisuju ovaj živahan europski grad.

1.DAN, 22.06.2019. RIGA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja na odlaznom terminalu (1.kat) Međunarodne zračne luke Zagreb “Franjo Tuđman” 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let te direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Rigu. Slijetanje u Zračnu luku Riga u 5:05 sati. Transfer autobusom do hotela u centru grada – Islande Hotel 4*. Po dolasku u hotel ostavljamo stvari u skladišnoj sobi hotela. Check in u sobe moguć od 14 sati. U hotelu će biti poslužen doručak svim putnicima, vrijeme doručka od 7:00 – 10:30 sati.

Slobodan dan. Predlažemo fakultativni izlet razgled grada Rige uz stručno vodstvo. U 10:30 sati okupljanje ispred hotela te polazak na izlet autobusom uz panoramsku vožnju te nastavak izleta pješice uz lokalnog vodiča i voditelja putovanja na hrvatskom jeziku.

Tijekom obilaska uživat ćemo u pogledu na gradske parkove, Bastion Hill, Barutnu kulu, Latvijsko Narodno Kazalište, Muzej likovnih umjetnosti, posjetit ćemo šarmantnu četvrt s prekrasnim art nouveau građevinama, Spomenik slobodi, Latvijsko Sveučilište, rusku pravoslavnu crkvu, Kuću opere, obalu rijeke Daugave te mostove koji povezuju grad preko rijeke. Šetnjom kroz Stari grad Rige proći ćemo klesanim kamenim ulicama gdje ćemo istaknuti najljepše znamenitosti Starog grada: Dvorac Riga, katedralni trg, Katedrala sv. Jakova, Crkva sv. Petra, dvorana Velikog i Malog ceha, ulaz u Stari grad – Tri brata te Švedska vrata, starogradski trg s gradskom vijećnicom gdje se nalazi i prepoznatljiv simbol Rige – Kuća Crnoglavih.

Nakon Starog grada uputit ćemo se u obilazak obližnje Centralne Tržnice koja je smještena nekoliko stotina metara dalje od Starog Grada te se nalazi uz obalu rijeke Daugave (Zapadna Dvina), preko puta Međunarodnog autobusnog kolodvora i Centralne željezničke postaje. Ova tržnica ne samo da je jedna od najvećih u Istočnoj Europi nego je i najposjećenija, prosječno oko 80.000 – 100.000 osoba dnevno posjeti Centralnu tržnicu u Rigi. Paviljoni koji se nalaze na tržnici, izvorno su se koristili kao hangari za vojne zrakoplove te su kasnije pretvoreni u zatvorenu tržnicu.

Centralna tržnica Rige jedinstvena je ne samo po paviljonima nego i po svojim starim skladišnim prostorima ili tzv. Spéicher (njemački), koji su kasnije pretvoreni u umjetničku i zabavnu četvrt. 1998.g. većina Centralne tržnice je dodana na UNESCO-v popis svjetske baštine.

Nakon obilaska grada i Centralne tržnice završava današnji izlet. Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili mogućnost ostanka u centru grada. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

2.DAN, 23.06.2019. SIGULDA I TURAIDA

Doručak u hotelu (od 07:00 sati). Slobodno vrijeme. Predlažemo izlet u mjesto Sigulda gdje se nalazi Muzej rezervat – Turaida.

Sastanal grupe ispred hotela u 10:00 sati te polazak autobusom prema Siguldi.

Posebno zaštićeni spomenik kulture Turaida – Muzej rezervat, nalazi se 50 Km sjeverno od Rige u mjestu Sigulda koje je poznato po svojoj prirodnoj ljepoti i značajnoj povijesnoj važnosti. Turaida na jeziku drevnih Livsa znači „Božanski Vrt“. Svatko tko posjeti Turaidu uvjerit će se u harmoniju prirode i kreativnost čovjeka što zajedno daje neopisiv doživljaj. Teritorij Muzejskoj rezervata od 42 ha bogat je spomenicima arheologiji, arhitekturi, povijesti i umjetnosti te nam govori o događajima koji su se odvijali u posljednjih 1000 godina, počevši u 11. stoljeću.

Dolaskom u Muzej rezervat Turaida upoznat ćemo se sa srednjovjekovnim dvorcem od opeke, drevnom drvenom crkvom koja je smještena u legendarnom srednjovjekovnom groblju, vrtnom skulpturom koja je posvećena latvijskom folkloru.

Slijedi ručak u restoranu u blizini dvorca Turaida.

Nakon ručka uputit ćemo se u obilazak špilje Gutmana u Siguldi, to je najveća zatvorena erozijska špilja u baltičkim državama. Počela se formirati prije 10.000 godina kada su nakon ledenog doba vodeni tokovi nagrizali pješčenjak (stijene od zrnca pijeska).

Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

3.DAN, 24.06.2019. LATVIJSKI ETNOGRAFSKI MUZEJ NA OTVORENOM

Doručak u hotelu (od 07:00 sati). Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak u jedan od najvećih muzeja na otvorenom u Europi – Latvijski Etnografski muzej.

Sastanak grupe ispred hotela u 10:00 sati te polazak autobusom prema Etnografskom muzeju na otvorenom.

Jedan od najstarijih i najvećih muzeja na otvorenom u Europi nalazi se na obalama jezera Jugla okružen šumom, svega 30-ak minuta vožnje udaljen od centra Rige. Ovaj muzej sagrađen je 1924. godine te je jedan od rijetkih muzeja ovakvog tipa koji je izgrađen prije Drugog svjetskog rata i jedinstven je jer se izložbeni objekti nalaze u odličnom stanju. To je najveći muzej u Latviji i prostire se na ukupno 100 hektara površine. Muzej predstavlja „otok“ latvijske narodne umjetnosti, gdje je drevni način života latvijskog naroda pažljivo i uvjerljivo prikazan. Više od 90 autentičnih kuća, farmi, vjetrenjača, drvenih crkava, ribarskih sela i drugih povijesnih građevina doneseno je iz različitih regija Latvije te predstavlja život obrtnika, seljaka i ribara iz 16.-20. stoljeća. Nakon obilaska muzeja slijedi povratak autobusom u hotel. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

4.DAN, 25.06.2019. PALAČA RUNDALE

Doručak u hotelu (od 07:00 sati). Odjava iz hotela do 12:00 sati. Prtljagu možemo smjestiti u skladišni prostor u hotelu. Slobodno vrijeme do polaska autobusa na zračnu luku. Predlažemo fakultativni izlet u prekrasnu palaču Rundale.

Okupljanje grupe u 12:30 ispred hotela te polazak autobusom prema Palači Rundale.

Prije samog razgleda Palače Rundale zaustavit ćemo se u restoranu kako bi ručali. Nakon ručka slijedi obilazak Palače Rundale.

Palača Rundale jedan je od najistaknutijih spomenika barokne i rokoko umjetnosti u Latviji. Izgrađena je između 1736. i 1740. godine kao ljetna rezidencija vojvode od Courlanda, Ernst Johann. Palača je smještena u mjestu Pilsrundale, oko 70 Km udaljeno od Rige. Talijanski arhitekt Francesco Bartolomeo Rastrelli dizajnirao je palaču Rundale te nadzirao samu izgradnju. Također talijanski majstori iz Sankt-Peterburga napravili su slike na stropovima i zidovima Palače, dok je kipar Johann Michael Graff iz Berlina izradio štuko ukrase na pozadinama mramora. Trenutno je 50 soba otvoreno za javnost, kao i veliki park uređen u stilu klasičnog francuskog krajobraza s ružičnjakom i prelijepim fontanama koje datiraju još iz 18. stoljeća.

Nakon obilaska uputit ćemo se u hotel. Dolazak u hotel u 19:30 sati. Slobodno vrijeme do transfera autobusom do zračne luke u 22:30 sati. Polazak zrakoplova iz Rige za Zagreb 26.6.2019. u 1:25 sati.

Povratak u Zagreb noćnim letom 26.06.2019. u 01:25 sati te predviđen dolazak u Zagreb u 02:35 sati.

Izravni let Zagreb – Riga – Zagreb

22.06.2019. ZAG 02:00 – RIX 05:05

26.06.2019. RIX 01:25 – ZAG 02:35

Hotel Islande Riga 

Ovaj SUPERIOR 4**** hotel smješten je uz rijeku Daugavu s prekrasnim panoramskim pogledom na Stari Grad. Nalazi se u zelenoj zoni na otoku Ķīpsala – 10 minuta udaljen pješice od Starog Grada Rige. Hotel posjeduje 2 restorana te ljetnu terasu na vrhu hotela.

Doručak je tipa buffet, s velikim izborom hrane te je uključen u cijenu. Doručak se poslužuje u periodu od 7:00 do 10:30 sati.

IZLETI:

Riga razgled grada

22.06.2019 Polazak u 10:30 sati ispred hotela Islande
Cijena: 220 HRK
Cijena uključuje: razglede po planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča

– Izlet započinjemo vožnjom autobusom te nastavljamo pješice uz lokalnog vodiča te voditelja putovanja. Tijekom obilaska uživat ćemo u pogledu na gradske parkove, Bastion Hill, Barutnu kulu, Latvijsko Narodno Kazalište, Muzej likovnih umjetnosti, posjetit ćemo šarmantnu četvrt s prekrasnim art nouveau građevinama, Spomenik slobodi, Latvijsko Sveučilište, rusku pravoslavnu crkvu, Kuću opere, obalu rijeke Daugave te mostove koji povezuju grad preko rijeke. Šetnjom kroz Stari grad Rige proći ćemo klesanim kamenim ulicama gdje ćemo istaknuti najljepše znamenitosti Starog grada: Dvorac Riga, katedralni trg, Katedrala sv. Jakova, Crkva sv. Petra, dvorana Velikog i Malog ceha, ulaz u Stari grad – Tri brata te Švedska vrata, starogradski trg s gradskom vijećnicom gdje se nalazi i prepoznatljiv simbol Rige – Kuća Crnoglavih.

Nakon Starog grada uputit ćemo se u obilazak obližnje Centralne Tržnice koja je smještena nekoliko stotina metara dalje od Starog Grada te se nalazi uz obalu rijeke Daugave (Zapadna Dvina), preko puta Međunarodnog autobusnog kolodvora i Centralne željezničke postaje. Ova tržnica ne samo da je jedna od najvećih u Istočnoj Europi nego je i najposjećenija, prosječno oko 80.000 – 100.000 osoba dnevno posjeti Centralnu tržnicu u Rigi. Paviljoni koji se nalaze na tržnici, izvorno su se koristili kao hangari za vojne zrakoplove te su kasnije pretvoreni u zatvorenu tržnicu. Centralna tržnica Rige jedinstvena je ne samo po paviljonima nego i po svojim starim skladišnim prostorima ili tzv. Spéicher (njemački), koji su kasnije pretvoreni u umjetničku i zabavnu četvrt. 1998.g. većina Centralne tržnice je dodana na UNESCO-v popis svjetske baštine. Nakon obilaska grada i Centralne tržnice završava današnji izlet.

Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili mogućnost ostanka u centru grada. Slobodno poslijepodne.

Sigulda i Turaida

23.06.2019 Polazak u 10:00 sati autobusom ispred hotela Islande
Cijena: 510 HRK
Cijena uključuje: razglede po planu, lokalnog vodiča, prijevoz autobusom, ulaznicu u Turaida Muzej, ručak u restoranu.

– Posebno zaštićeni spomenik kulture Turaida – Muzej rezervat, nalazi se 50 Km sjeverno od Rige u mjestu Sigulda koje je poznato po svojoj prirodnoj ljepoti i značajnoj povijesnoj važnosti. Turaida na jeziku drevnih Livsa znači „Božanski Vrt“. Svatko tko posjeti Turaidu uvjerit će se u harmoniju prirode i kreativnost čovjeka što zajedno daje neopisiv doživljaj. Teritorij Muzejskoj rezervata od 42 ha bogat je spomenicima arheologiji, arhitekturi, povijesti i umjetnosti te nam govori o događajima koji su se odvijali u posljednjih 1000 godina, počevši u 11. stoljeću. Dolaskom u Muzej rezervat Turaida upoznat ćemo se sa srednjovjekovnim dvorcem od opeke, drevnom drvenom crkvom koja je smještena u legendarnom srednjovjekovnom groblju, vrtnom skulpturom koja je posvećena latvijskom folkloru.Slijedi ručak u restoranu u blizini dvorca Turaida.

Nakon ručka uputit ćemo se u obilazak špilje Gutmana u Siguldi, to je najveća zatvorena erozijska špilja u baltičkim državama. Počela se formirati prije 10.000 godina kada su nakon ledenog doba vodeni tokovi nagrizali pješčenjak (stijene od zrnca pijeska). Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne.

Latvijski Etnografski muzej na otvorenom

24.06.2019 Polazak u 10:00 sati autobusom ispred hotela Islande
Cijena: 270 HRK
Cijena uključuje: razglede prema planu, prijevoz autobusom, lokalnog vodiča, ulaznicu u Etnografski muzej.

– Jedan od najstarijih i najvećih muzeja na otvorenom u Europi nalazi se na obalama jezera Jugla okružen šumom, svega 30-ak minuta vožnje udaljen od centra Rige. Ovaj muzej sagrađen je 1924. godine te je jedan od rijetkih muzeja ovakvog tipa koji je izgrađen prije Drugog svjetskog rata i jedinstven je jer se izložbeni objekti nalaze u odličnom stanju. To je najveći muzej u Latviji i prostire se na ukupno 100 hektara površine.

Muzej predstavlja „otok“ latvijske narodne umjetnosti, gdje je drevni način života latvijskog naroda pažljivo i uvjerljivo prikazan. Više od 90 autentičnih kuća, farmi, vjetrenjača, drvenih crkava, ribarskih sela i drugih povijesnih građevina doneseno je iz različitih regija Latvije te predstavlja život obrtnika, seljaka i ribara iz 16.-20. stoljeća. Nakon obilaska muzeja slijedi povratak autobusom u hotel. Slobodno poslijepodne.

Palača Rundale

25.06.2019 Polazak u 12:30 sati autobusom ispred hotela Islande
Cijena: 580 HRK
Cijena uključuje: razglede po planu, lokalnog vodiča, prijevoz autobusom, ulaznicu u Palaču Rundale, ručak u restoranu.

– Palača Rundale jedan je od najistaknutijih spomenika barokne i rokoko umjetnosti u Latviji. Izgrađena je između 1736. i 1740. godine kao ljetna rezidencija vojvode od Courlanda, Ernst Johann. Palača je smještena u mjestu Pilsrundale, oko 70 Km udaljeno od Rige.Prije samog razgleda Palače Rundale zaustavit ćemo se u restoranu kako bi ručali. Nakon ručka slijedi obilazak Palače Rundale.

Talijanski arhitekt Francesco Bartolomeo Rastrelli dizajnirao je palaču Rundale te nadzirao samu izgradnju. Također talijanski majstori iz Sankt-Peterburga napravili su slike na stropovima i zidovima Palače, dok je kipar Johann Michael Graff iz Berlina izradio štuko ukrase na pozadinama mramora. Trenutno je 50 soba otvoreno za javnost, kao i park uređen u stilu klasičnog francuskog krajobraza s ružičnjakom i prelijepim fontanama koje datiraju još iz 18. stoljeća.

Nakon obilaska uputit ćemo se u hotel. Dolazak u hotel u 19:30 sati. Slobodno vrijeme do transfera autobusom do zračne luke u 22:30 sati.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Avioprijevoznik: Croatia Airlines
 • Cijena aranžmana po osobi (Let i hotel): 3.490 kn
  • Uključeno u cijenu: direktni povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 8kg, predana prtljaga 18 kg, transferi, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4****, boravišne pristojbe, voditelj grupe na putovanju na hrvatskom jeziku
 • Cijena aranžmana po osobi (Samo let): 2.490 kn
  • Uključeno u cijenu: direktni povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 8kg, predana prtljaga 18 kg
 • Datum GARANTIRANOG putovanja: 22.06. – 25.06.2019.

CIJENA ARANŽMANA (LET I HOTEL) UKLJUČUJE:

 • Direktni povratni let,
 • Pristojbe zračnih luka,
 • Ručna prtljaga 8kg,
 • Predana prtljaga 18 kg,
 • Transferi,
 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4****,
 • Boravišne pristojbe,
 • Voditelj grupe na putovanju na hrvatskom jeziku

CIJENA ARANŽMANA (SAMO LET) UKLJUČUJE:

 • Direktni povratni let,
 • Pristojbe zračnih luka,
 • Ručna prtljaga 8kg, predana prtljaga 18 kg

CIJENA ARANŽMANA (LET I HOTEL) NE UKLJUČUJE:

 • FAKULTATIVNI IZLETI:
  • 22.6.2019. Riga razgled grada: 220 Kn
  • 23.6.2019. Sigulda i Turaida: 510 Kn *Uključuje ručak
  • 24.6.2019. Latvijski Etnografski muzej na otvorenom: 270 Kn
  • 25.6.2019. Palača Rundale: 580 Kn *Uključuje ručak
  • (odabirom svih izleta ostvaruje se popust od 220 Kn po putniku)

*Minimalni broj putnika za izlete je 10 prijavljenih po izletu

 • Osobne troškove
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 500 kn
 • Putno osiguranje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

POPUSTI:

 • Djeca do 12 godina ostvaruju 50% popust na izlete
 • Djeca do 2 godine putuju besplatno
 • Popust za dijete do 12 godina na Paket aranžman 400 Kn
 • Popust za dijete do 12 godina kod Flight only opcije 180 Kn
 • Odabirom svih izleta ostvaruje se popust na ukupnu cijenu od 220 Kn

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • U slučaju obročnog plaćanja plaća se puni iznos aranžmana bez popusta.
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 4D 039 RIL

NP

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!