SAD, Zapadna obala SAD-a: 11 dana

Top ponuda Već od 18.200
11 dana Avion Zagreb Hoteli 3* Već od 18.200 Kn 19.800 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Vrijednost više: 

 • putnici koji se prijave 6 i više mjeseci do polaska uz First minute popust od 1.000 kn po osobi dobivaju na poklon i paket ulaznica: nosač zrakoplova u San Diegu, tematski zabavni park SeaWorld u San Diegu i turističku plovidbu brodom po zaljevu San Francisca do mosta Golden Gate i oko Alcatraza.
 • pristojbe zračnih luka uključene u cijenu aranžmana

Los Angeles – Beverly Hills – Santa Monica – San Diego – SeaWorld San Diego – NP Jošuino drvo – Route 66 – NP Veliki kanjon – Las Vegas – Hooverova brana – NP Dolina smrti – San Francisco

1.dan Zagreb – Los Angeles

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (Zračna luka Franjo Tuđman) trebate biti najmanje dva sata prije predviđenog vremena polijetanja zrakoplova. Javite se na šaltere za prihvat putnika i prtljage s oznakom zrakoplovne kompanije čiju kartu imate i slijedite proceduru prijave na let. Zatim se uputite prema sigurnosnom pregledu i kontroli putovnica. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci gdje presjedate na let za SAD. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Los Angeles u poslijepodnevnim satima, obavljanje graničnih formalnosti i preuzimanje prtljage. Po izlasku iz carinske zone dočekat će vas hrvatski voditelj putovanja. To je trenutak kada službeno otpočinje program vaše zapadne obale SAD-a. Transfer u hotel i smještaj u sobe. Ostatak dana slobodan za odmor. Noćenje.

2.dan Los Angeles – Beverly Hills – Santa Monica

Doručak. Razgled Grada anđela počinjemo na mjestu gdje je 4. 9. 1781. godine grupica doseljenika osnovala naselje El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula. Razgled Misije i Downtowna, potom slijedi vožnja do Hollywoodskog bulevara gdje ćemo prošetati Nogostupom slavnih uz glamuroznu dvoranu u kojoj se dodjeljuje filmska nagrada Oscar. Beverly Hills zaseban je gradić u kojem žive poznati i bogati te u kojem su luksuzne vile hollywoodskih zvijezda dok je Rodeo Drive ulica u kojoj kupuju, a za koju se veli da je jedna od najskupljih na svijetu. Razgled najzvučnijih gradova aglomeracije LA okončat ćemo u Santa Monici gdje ćemo prošetati The Third Street promenadom. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Los Angeles – San Diego

Doručak. Za dvosatne vožnje uz Tihi ocean proći ćemo uz bivšu nuklearnu centralu te kroz vojni kamp Pendleton. San Diego je drugi grad po veličini u Kaliforniji. Smjestio se tik uz granicu s Meksikom i stoga obiluje meksičkim koloritom i gastronomijom. Razgled San Diega započet ćemo na poluotoku Coronadu panoramskim pogledom na grad i luku. Odlazimo do najstarijeg hotela Del Coronada u kojem je Marylin Monroe snimila Neki to vole vruće. Nastavljamo razgledavati najznačajnije dijelove San Diega: Seaport Village – nosač zrakoplova USS Midway (uz doplatu) – Old Town San Diego State Historic Park – Park Balboa – Četvrt plinskih svjetiljki – Peta avenija. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

4.dan SeaWorld San Diego – San Diego Zoo

Doručak. Preporučujemo odlazak u tematski vodeni park Seaworld (uz doplatu), najpoznatiji kalifornijski edukativno-zabavni park s morskim životinjama. Uživat ćemo u predstavama kitova ubojica, dupina i morskih lavova, obilaziti ispod bazena s morskim psima, obići polarne medvjede i pingvine u njihovu prirodnom staništu, uživati u 4D projekcijama… Ako niste zainteresirani za morski svijet, preporučujemo odlazak u svjetski poznat zoološki vrt – San Diego Zoo (uz doplatu) ili jednostavno provedite vrijeme u šetnji i shoppingu. U večernjim satima polazak prema unutrašnjosti i pustinjama južne Kalifornije (pustinja Mojave). Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

5.dan NP Jošuino drvo – Route 66 – Williams

Doručak. Napuštamo sunčanu Kaliforniju i upućujemo se prema državama Arizoni i Nevadi. Zaustavit ćemo se u Nacionalnom parku Jošuino drvo koji je nazvan po starozavjetnom proroku Jošui. Park obiluje neobičnim endemskim pustinjskim drvećem što izdaleka sliči ljudima s podignutim rukama u zraku. Zaustavljamo se na vidikovcima: Hidden Valley – Skull Rock – Jumbo Rocks… Očekuje nas dulja vožnja dijelom i legendarnom cestom Route 66 koja je još davne 1926. kao prva transkontinentalna autocesta povezala Chicago i Los Angeles, zbog čega je nazvana majkom američkih cesta. Na ruti prema NP Velikom kanjonu proći ćemo nekoliko vegetacijskih zona, od pustinje do brdsko-planinskih predjela. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

6.dan Williams – NP Veliki kanjon – Seligman – Las Vegas

Doručak. Nacionalni park Veliki kanjon najznačajniji je i najposjećeniji nacionalni park SAD-a, grandiozno djelo tektonskih poremećaja i rijeke Colorado. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu savezne američke države Arizone u duljini od 446 kilometara toka rijeke Colorado. Širok je od 180 metara do 29 kilometara, a dubok i preko 1800 metara. Sjeverni rub kanjona nalazi se na otprilike 2500 metara nadmorske visine, dok je južni rub oko 365 metara niži. Zaustavit ćemo se na najljepšim vidikovcima, a potom ćemo se i pješice spustiti do određene razine. Mogućnost helikopterskog leta iznad Velikoga kanjona. Vožnja do Las Vegasa uz usputno zaustavljanje u Seligmanu. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Slobodna večer za otkrivanje Grada grijeha. Noćenje.

7.dan Las Vegas – Hooverova brana

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Mogućnost odlaska, po želji, na Hooverovu branu i u kupovinu u Las Vegas Premium Outlets North. Danas za njega kažu da je najdinamičniji, najspektakularniji i najdrskiji boomtown u čitavoj povijesti svijeta. Još je nevjerojatnija činjenica koja to potkrepljuje, da nije ni postojao na početku 20. stoljeća. Svoju kulminaciju Vegas doživljava upravo sada. Zadnjih deset godina bilježi veći i brži rast od bilo kojeg američkog gradskog središta. Zabavite se šetnjom mnogobrojnim hotelima i casinima: Cezarova palača – Plamenac – Venecija – Pariz – Bellagio – Otok s blagom – Luxor – MGM… Ispred nekih hotela uprizorene su pomorske bitke, erupcije vulkana, ples vode u ritmu glazbe i još mnoge druge zanimljivosti. Noćenje.

8.dan Las Vegas – NP Dolina smrti – Modesto

Doručak. Danas ćemo posjetiti Nacionalni park Dolinu smrti i njezine najpoznatije točke: Zabriskie Point i Bad Water. Bad Water je najniža točka u SAD-u i na cijeloj zapadnoj polutki, na -86 metara ispod razine mora. Dolina smrti nalazi se u jugoistočnoj Kaliforniji, duga je 225 km, široka od 8 do 24 km. Nenastanjena je zbog visoke temperature zraka (do 56 °C) i suše (oko 40 mm oborina godišnje; otuda naziv). Vegetacija je oskudna (slanjače). Znatan dio površine prekriven je naslagama soli. Potkraj XIX. stoljeća iskorištavao se boraks. Zbog prirodnih ljepota stavljena je 1933. pod zaštitu kao nacionalni spomenik, a od 1994. dio je istoimenoga nacionalnog parka (13 638,89 km²). Vožnja prema San Franciscu. Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

9.dan Modesto – San Francisco

Doručak. San Francisco je lučko, trgovačko, financijsko, znanstvenoistraživačko i poslovno središte zapadnog dijela SAD‑a; zauzima vodeće mjesto u trgovini s Azijom. Gradska aglomeracija San Francisca ubraja se među najznačajnija kulturna središta SAD‑a; izdvaja se University of California (Berkeley i dr.), Stanford University (Palo Alto); Muzej suvremene umjetnosti, Palača Legije časti (europska umjetnost), Muzej azijske umjetnosti i dr. Jako je turističko središte s više od 16 milijuna turista godišnje. Razgled San Francisca: most Golden Gate – Civic Center – slikoviti Trg Alamo – Pier 39 – Fisherman’s Wharf – krstarenje zaljevom (uz doplatu)… Dolazak u hotel i smještaj u sobe. Noćenje.

10.dan San Francisco

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Transfer u zračnu luku i prijava na let. Voditelj putovanja ovdje prestaje pružati usluge i pozdravlja se s grupom. Ovdje službeno završava program vaše zapadne obale SAD-a. Odlazak prema većoj europskoj zračnoj luci. Obroci za vrijeme leta. Noćni let.

11.dan Zagreb

Dolazak u veću europsku zračnu luku u kojoj presjedate na let za Hrvatsku. Dolazak u Međunarodnu zračnu luku Zagreb (Zračna luka Franjo Tuđman) u poslijepodnevnim ili večernjim satima.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • VIZA: potrebna
 • Cijena se odnosi na jednu osobu
 • Minimalni broj putnika: 10
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • Datum GARANTIRANOG putovanja:
  • 08.08. – 18.08.2019.
  • 24.10. – 03.11.2019. 
 • Cijena aranžmana po osobi: 19.800 kn
 • First minute cijena za prijave 3 i više mjeseci do polaska : 18.200 kn 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Zrakoplovnu kartu u ekonomskom razredu i pristojbe zračnih luka
 • Transfere na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka
 • 9 noćenja s kontinentalnim doručkom u hotelima turističke kategorije 3* u dvokrevetnim sobama (tuš/WC, sušilo za kosu, klimatizacija, televizor, telefon, glačalo s daskom za glačanje, Wi-Fi…)
 • Voditelja putovanja na hrvatskom jeziku za vrijeme boravka u SAD-u (od susreta u zračnoj luci u Los Angelesu do rastanka u zračnoj luci u San Franciscu)
 • Prijevoz klimatiziranim vozilom (autobus, minibus, kombi, minivan – ovisno o broju putnika u grupi)
 • Razgledavanje prema programu putovanja
 • Ulaznice za nacionalne parkove Jošuino drvo, Veliki kanjon i Dolinu smrti
 • Jamčevinu za turistički paket-aranžman
 • Osiguranje od odgovornosti
 • Predstavnika agencije u Zračnoj luci Zagreb

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Izdavanje američke vize: 160 USD
 • Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • Ulaznice i dodatne sadržaje, osobnu potrošnju, napojnice
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 4.010 kn
 • Doplatu za polaske u visokoj sezoni (srpanj i kolovoz): 3.960 kn.
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Obavezna doplata na licu mjesta: 260 USD po osobi za lokalne transfere

Informativne cijene ulaznica i dodatnih sadržaja (fakultativna/neobavezna doplata na licu mjesta – cijene su vrijedile na dan objave programa i podložne su promjeni)

 • Tematski zabavni park Universal Studios Hollywood u Los Angelesu: od 115 USD
 • Nosač zrakoplova u San Diegu: 23 USD, 20 USD (62+), 17 USD (studenti), 10 USD (djeca 6 – 12)
 • Tematski zabavni park SeaWorld u San Diegu: od 90 USD
 • Helikopterski let iznad Grand Canyona: od 299 USD
 • Predstava u Las Vegasu: 80 – 150 USD, ovisno o predstavi i dostupnim mjestima
 • Turistička plovidba brodom po zaljevu San Francisca do mosta Golden Gate i oko Alcatraza od 32 USD
 • Vožnja cable carom u San Franciscu: od 7 USD

POPUSTI:

 • Popust za treću osobu u dvokrevetnoj sobi: 1.340 kn.
 • Popust za četvrtu osobu u dvokrevetnoj sobi: 2.010 kn.
 • Obiteljski popust (dvoje odraslih i dvoje djece iz iste obitelji) na upit u agenciji.

NAPOMENE:

 • Pri prijavi uplaćuje se minimalno 50 % iznosa cijene paket-aranžmana, ostatak iznosa uplaćuje se najkasnije 60 dana do polaska.
 • Pri prijavi se obavezno agenciji dostavlja kopija putovnice (stranica sa slikom). Također, agenciji se dostavlja i kopija američke vize ako putnik već ima vizu, tj. kada mu viza bude izdana.
 • Iznos izražen u američkim dolarima podmiruje se u SAD-u u gotovini i za to putnik dobiva uplatnicu/potvrdu/račun.
 • Preporučujemo paket putnog osiguranja.
 • Rok u kojem organizator može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu ako najmanji broj osoba ne bude dosegnut: 20 dana prije početka putovanja
 • Ako putnik želi uslugu agencijske asistencije kod apliciranja za izdavanje američke vize, ta usluga asistiranja (pomaganje pri ispunjavanju obrazaca, tumačenje postupka ishođenja, priprema dokumentacije, vođenje kroz postupak, rezervacija termina) iznosi 1.250 kn i uključuje naknadu za vizu od 160 USD što će agencija doznačiti Veleposlanstvu SAD-a u ime putnika. Asistencija nije obavezna i svaki putnik može samostalno aplicirati za američku vizu. Više informacija potražite na mrežnoj stranici Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.
 • Detaljne upute za apliciranje za SAD vizu: http://www.putoholicari.rtl.hr/kako-bezbolno-dobiti-americku-vizu-22874/
 • Hotel koji možete navesti u obrascu za izdavanje američke vize:
  • Quality Inn Placentia
  • 710 W Kimberly Avenue, Placentia, CA 92870, USA
  • Tel. +1 714 996 4410

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • U slučaju obročnog plaćanja plaća se puni iznos aranžmana bez popusta.
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Broj police jamčevnog osiguranja: P15 – 020000209 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 11D 010 ZOS

NP

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!