Austrija, romantični gradići i jezera: 3 dana

Već od 1.290
3 dana Autobus Zagreb Hotel 3* Već od 1.290 Kn 1.390 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan ZAGREB -BAD AUSSEE – HALSTATT – BAD ISCHL – HOTEL
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. prema zemljopisnom središtu Austrije mjestu Bad Aussee, poznatom po održavanju Festivala narcisa. Šetnja tradicionalnim austrijskim mjestom do parka u gradskom središtu i spomenika – kamena koji označava središte Austrije, kao i do poznatog Mercedes mosta, sagrađenog u obliku znaka za  automobile Mercedes. Poznata je tradicija proizvodnje medenjaka u ovom mjestu. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru i jednim dijelom romantične ceste dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta – mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak 1.svjetskog rata – župna crkva – otmjena dvorana termalne vode – vile na rijeci Traun. U gradskom središtu imati ćete prilike posjetiti jednu od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad ischlu. Ovdje je Carska vila i park – ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali. Vožnje kroz lijepe planinske predjele, mala mjesta i prirodne ljepote.Smještaj u hotel na području Salzkammerguta. Noćenje.

2. dan HOTEL – ST.GILGEN – ST.WOLFGANG – MONDSEE – GMUNDEN – HOTEL
Doručak. Nastavak posjeta malim ljupkim gradićima na jezerima. Posjet slikovitom mjestu na jezeru Wolfgangsee St. Gilgenu. Ovdje je kuća Mozartove majke, prošetati ćemo uz kuću do glavnoga trga, crkve sv. Egidija, gradske vijećnice i starog hotela Post s oslikanom fasadom. Vožnjom uz obalu jezera dolazimo do idiličnog mjesta St. Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Moguća fakultativna vožnja brodom po jezeru (doplata na licu mjesta). Izlet nastavljamo vožnjom kroz idilične krajolike i  slikovita mala mjesta. Vožnja do jezera Mondsee i posjet baroknom mjestu Mondsee s velikom bogato ukrašenom crkvom poznatom iz filma „Moje pjesme, moji snovi“. Nastavak puta romantičnom cestom austrijskih jezera  uz jezero Attersee do jezera Traunsee. Posjet gradiću Gmunden, nekad središtu trgovine soli, a danas mjestu poznatom po izradi keramike. Šetnja starom gradskom jezgrom do gradske vijećnice s porculanskim zvončićima, i uz promenadu  -šetalište uz obalu jezera. U Gmundenu se nalazi i poznati dvorac Ort, poznat iz omiljene televizijske serije. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan HOTEL – MILLSTATT – VELDEN – ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema koruškim jezerima. Posjet gradiću Millstatt na jezeru Millstätter See. Ovo je mjesto poznato po benediktinskom samostanu iz 11.stoljeća. Šetnja uz obalu jezera i otmjene habsburške vile,te do glavnog trga. U ovom je mjestu bilo prvo kupalište na koruškim jezerima u 19.stoljeću kad gradsko  plemstvo otkriva ljepote jezerskih krajolika. Slobodno vrijeme za kavu i šetnju.  Na kraju naše ture po romantičnim gradićima zaustaviti ćemo se u mjestu Velden (Vrba ob jezeru) na jezeru Wörthersee – jednom od najpoznatijih mjesta za odmor u Koruškoj, poznatom po snimanju popularnih serija i dvorcu Velden. S obale jezera pruža se lijep pogled na alpske vrhunce i guste crnogorične šume. Šetnja uz obalu jezera i vile austrijskog plemstva. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak vožnjom kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: Do 10 dana prije puta
 • Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni pratitelja putovanja na licu mjesta.
 • Datumi putovanja i cijena aranžmana po osobi:
  • 19.06., 16.07., 20.08.2021.
  • First Minute 1.290 kn / Redovna cijena 1.390 kn
 • First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • Smještaj na osnovi 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* na području Salzkammerguta
 • Razgledavanja  i izlete prema programu
 • Pratitelja putovanja
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 590 kn
 • Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • Ulaznica u Carsku vilu u Bad Ischlu 15,40 EUR po osobi  park i vila, ulaznica samo za park 5,20 EUR (informativna cijena koja može biti podložna promjeni)
 • Fakultativnu plovidbu brodom po jezeru Wolfgangsee 8,50 EUR  po osobi (informativna cijena)
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • Putno osiguranje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

POPUST:

 • Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

 • Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
  – sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
  – sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

PREPORUKA PUTOVANJA:

 • Ovo putovanje preporučujemo svima koji vole velike prirodne ljepote, planinske i jezerske krajolike, uživanje u ugođaju malih ljupkih gradića, šetnje uz jezera, posjet tradicionalnom restoranu ili finoj kavani s pogledom na jezero uz kavu i kolač… Gradići koji se posjećuju nisu veliki i nemaju veliki broj spomenika ili muzeja, ali pružaju odlične motive za fotografiranje i „guštanje“ u bezbroj sitnih ljupkih detalja, malih crkvica, cvjetnih balkona, uređenih parkova….

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 3D 009 AJ

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!