Sicilija velika tura: 9 dana

Već od 5.190
9 dana Autobus Zagreb Hotel 4* Već od 5.190 Kn 5.490 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Uključene večere u hotelima, mjesni vodiči, svi izleti i dvokrevetne kabine na brodovima!

1. dan ZAGREB/RIJEKA – FERRARA – CHIANCIANO TERME
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 05:00 sati, moguć polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol u 05:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna najava prilikom rezervacije). Polazak sa Sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Putovanje preko Slovenije i Italije uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt. Nastavak puta kroz prve toskanske brežuljke Chiantija prema jugu. Smještaj u hotel u turističkom mjestu Chianciano terme u južnoj Toskani, poznatoj po izvorima termalne vode. Večera. Noćenje.

2. dan CHIANCIANO TERME – POMPEJI – NAPULJ – BROD
Doručak. Vožnja kroz lijepe krajolike juga Italije prema Pompejima – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno , kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji , te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Razgled Pompeja u pratnji mjesnog vodiča. Vožnja do Napulja. Panoramski razgled grada na obali zaljeva Tirenskog mora. Živahni mediteranski grad mami posjetioce starim gradom pod zaštitom Unesca, lukom s utvrdom Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevskom palačom i brojnim bogato ukrašenim crkvama. Vožnja prema napuljskoj luci i ukrcaj na brod. Smještaj u u kabine. Odlazak broda oko 20 sati. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

3. dan BROD – PALERMO – CEFALU – RIVIERA TAORMINA
Doručak na brodu (grupni menu). Iskrcaj s broda u jutarnjim satima u luci Palerma. Sicilija – magični otok na drevnom križanju puteva od Europe prema Africi bogat je tragovima drevnih civilizacija, ostacima vulkanske aktivnosti, lijepim plažama, vinogradima, slikovitim naseljima i prekrasnom prirodom. Naše putovanje Sicilijom započinje posjetom gradu Cefalu, jednom od najljepših povijesnih gradića Sicilije, slikovito smještenom između mora i stjenovitog zaleđa uz brdo Rocca Cefalu visoko 268 m. Razgled grada uz pratnju gradskog vodiča. Biser gradića je romanička katedrala normanskog kralja Rogera II i poznata je po predivnim mozaicima bizantskih majstora i prikazu Krista i apostola. Katedrala je pod zaštitom Unesca. Na poluotoku su vidljivi ostaci saracenskog dvorca, a gradske znamenitosti uključuju i Osterio Magno, rezidenciju Rogera II, srednjevjekovne palače i stari Lavatoio Medievale, nekadašnju gradsku praonicu rublja. Ovaj nekadašnji tradicionalni ribarski gradić jedno je od najposjećenijih mjesta na otoku, i na listi najljepših mjesta Italije! Vožnja uz sjevernu obalu Sicilije blizu Messinskog tjesnaca koji razdvaja otok od kopna. Smještaj u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

4. dan IZLET ETNA I TAORMINA
Doručak. Cjelodnevni izlet uz pratnju mjesnog vodiča. Vožnja autobusom do vulkana Etna – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu na oko 1.800 metara, slobodno vrijeme za istraživanje okolice Silvestarskih kratera ili za kupovinu suvenira (pristup je moguć do određene visine samo u slučaju pogodnog vremena, vremenske prilike mogu utjecati na mjesta do kojih ćemo moći doći našim autobusom). Odlazak žičarom i posebnim vozilima do područja ispod samog kratera, ovisan je o vremenskim prilikama i sigurnosnim mjerama na licu mjesta. Poslije obilaska područja Etne, nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije i stjecištu bogatih i slavnih, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu i obalu. Razgled grada: grčko – rimsko kazalište – Piazza Vittorio Emanuele – katedrala – Corso Umberto. Taormina je gradić za uživanje, fini capuccino ili aperitiv na panoramskim terasama ili šetnju promenadom iznad mora. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

5. dan IZLET CATANIA I SIRACUSA
Doručak. Izlet u pratnji mjesnog vodiča. Vožnja do Siracuse, koja je bila najznačajniji i najljepši grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Razgled grada: obilazak arheološkog parka s brojnim znamenitostima: grčkim kazalištem, Dionizijevim uhom i rimskim amfiteatrom. Razgled se nastavlja obilaskom središta grada koji je smješten na otoku Ortiglia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Aretuzijina fontana – gradska vijećnica – ostaci Apolonovog hrama, najstarijeg grčkog hrama na Siciliji. Zaustavljanje u Cataniji, razgled povijesnog središta i šetnja do trga s katedralom ispred koje je simbol grada slon od lave, a ulica Via Etnea puna je dobrih prilika za kupovinu. Povratak u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

6. dan RIVIERA TAORMINA – PIAZZA ARMERINA – AGRIGENTO DOLINA HRAMOVA – CEFALU
Doručak. Odlazak iz hotela na Rivieri Taormina. Nastavak puta kroz zelenu unutrašnjost otoka do arheološkog nalazišta Piazza Armerina. Razgled nalazišta u pratnji mjesnog vodiča: ostaci kasnoromaničke Ville Romane del Casale, uvrštene na popis UNESCO-ve baštine, poznati su po prekrasnim podovima i veličanstvenim mozaicima koji se prostiru na 3.500m2. Vožnja do poznate Doline hramova kod Agrigenta. Dolina hramova najznačajniji je arheološki lokalitet Sicilije i jedan od najvećih kompleksa antičkih grčkih građevina izvan Grčke. Razgled nalazišta uz pratnju mjesnog vodiča: Junonin i Herkulov hram – hram Zeusa Olimpijskog – ruševine rimske grobnice – Konkordijin hram. Vožnja kroz unutrašnjost otoka prema sjevernoj obali. Smještaj u hotel na području Riviere Cefalu. Večera. Noćenje.

7. dan CEFALU – PALERMO – MONREALE – BROD
Doručak. Odlazak iz hotela. Dolazak u Palermo. Razgled glavnog grada Sicilije uz pratnju mjesnog vodiča: : katedrala – Normanska palača – Teatro Massimo – Quattro Canti – crkva Martorana – Piazza del Commune s „fontanom srama“. Kratka vožnja do gradića Monreale, poznatom po katedrali iz 12. stoljeća, remek djelu normanske arhitekture s čuvenim mozaicima. Razgledavanje unutrašnjosti katedrale uz pratnju mjesnog vodiča. Slobodno vrijeme u gradskom središtu Palerma za osobne programe. Ukrcaj na brod u luci Palerma u večernjim satima. Smještaj u kabine. Odlazak broda oko 23 sata. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

8. dan BROD – GENOVA – VOŽNJA KROZ ITALIJU
Doručak na brodu (grupni menu). Opuštanje uz plovidbu i korištenje brodskih sadržaja. Dolazak broda u luku Genove u 19 sati. Iskrcaj s broda. Vožnja kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora.

9. dan VOŽNJA KROZ ITALIJU – RIJEKA/ZAGREB
Nastavak putovanja vožnjom kroz Italiju prema Sloveniji i Hrvatskoj. Dolazak u Hrvatsku u jutarnjim satima.
Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Cijena se odnosi na jednu osobu
 • Rok za prijavu: 15 dana prije puta
 • Minimalni broj putnika: 40
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • Datum putovanja i cijena aranžmana po osobi:
  • 12.11. – FIRST MINUTE 5.190 kn / Redovna cijena 5.490 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • Prijevoz putničkim brodom na liniji Napulj – Palermo sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • Prijevoz putničkim brodom na liniji Palermo – Genova sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • 1 noćenje s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3/4* na području Riviere Cefalu
 • 3 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3/4* na području Riviere Taormina
 • 1 noćenje s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3* u mjestu Chianciano Terme
 • Turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • Mjesne licencirane vodiče za razglede: Cefalu, izlet Etna i Taormina, izlet Catania i Siracusa, nalazište
 • Piazza Armerina, Agrigento dolina hramova, Monreale i Palermo
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 1.290 kn
 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 1.590 kn
 • Moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi: 390 kn
 • Boravišnu pristojbu  koja se plaća u talijanskim hotelima na licu mjesta na recepciji  (2 – 3 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
 • Ulaznica za Pompeje 20 EUR (ulaznica i mjesni vodič) – za pratnju mjesnog vodiča potrebno je 30 putnika (doplata na licu mjesta)
 • Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike (fakultativna doplata na licu mjesta, cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): katedrala Cefalu 5 EUR, antičko rimsko-grčko kazalište Taormina 10 EUR, Normanska palača u Palermu s Capellom Palatinom 9,50 EUR, katedrala u Palermu  ulaznica 3 EUR (za dio katedrale u koji se plaća ulaz) + obavezne audio slušalice 3 EUR, katedrala Monreale 6 EUR, klaustar samostana Monreale 8 EUR, dolina hramova Agrigento 10 EUR, Arheološki park Siracusa 10 EUR, Rimska vila Piazza Armerina 10 EUR
 • Putno osiguranje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Trokrevetne sobe/kabine: Rezervacija trokrevetnih soba/kabina na ovom programu nije moguća.

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA:

 • Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, mjesto rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

 • Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.
  – sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
  – sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

PREPORUKA PUTOVANJA:

 • Ovo putovanje uključuje najvažnije znamenitosti Sicilije i nudi „klasičnu turu“ po otoku. Ruta putovanja do Sicilije i natrag povezana je putničkim brodovima koji skraćuju dužinu putovanja kopnom i pružaju priliku za opuštanje na brodu tijekom plovidbe. Program nema dodatnih plaćanja za izlete na licu mjesta, osim kupovine ulaznica za putnike koji žele vidjeti unutrašnjost spomenika ili znamenitosti. Cijena putovanja uključuje dvokrevetne unutarnje kabine i doručak na brodovima, polupansion (doručak i večera) u hotelima na Siciliji, sve izlete i mjesne vodiče prilikom razgleda znamenitosti koji omogućuju i tumačenja na samim lokalitetima ili unutar spomenika. Na ovom putovanju dobiti ćete cjeloviti utisak o Siciliji, najvećem otoku Mediterana.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 8D 009 SCL

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!