Sicilija Nova godina: 5 dana

Top ponuda Već od 3.990
5 dana Avion Zagreb Već od 3.990 Kn 4.290 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

GARANTIRANI POLAZAK

Tura po otoku: Catania – Siracusa – Palermo  – Monreale – Cefalu – Etna – Taormina

Moguća doplata za novogodišnju večeru u hotelu 4* u Palermu

1. dan ZAGREB – CATANIA – TAORMINA RIVIERA

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let posebnog charter zrakoplova Croatia airlinesa za Cataniu. Predviđeni odlazak zrakoplova u 13:50 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Catania u 15:35 sati. Vožnja do središta Catanie, grada ispod vulkana Etna. Šetnja do trga s katedralom sv. Agate, gradske svetice zaštitnice. Ispred crkve na trgu je simbol grada slon od lave u obliku fontane, a ulica Via Etnea glavna je i živahna žila kucavica grada. Nastavak vožnje i smještaj u hotel uz obalu mora na području Riviere Taormina. Noćenje.

2. dan TAORMINA RIVIERA – SIRACUSA -UNUTRAŠNJOST OTOKA –  PALERMO

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do Siracuse, koja je bila najznačajniji i najljepši grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Razgled grada u pratnji mjesnog vodiča. Obilazak arheološkog parka s brojnim znamenitostima: grčkim kazalištem, Dionizijevim uhom i rimskim amfiteatrom. Razgled se nastavlja obilaskom središta grada koji je smješten na otoku Ortiglia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Aretuzijina fontana – gradska vijećnica – ostaci Apolonovog hrama, najstarijeg grčkog hrama na Siciliji. Vožnja kroz unutrašnjost Sicilije, najvećeg mediteranskog otoka. Stabla limuna i naranči, vinogradi i maslinici su u plodnim dolinama uz obalu, dok je unutrašnost otoka rijeđe naseljena ali obiluje lijepim i grandioznim planinskim krajolicima. Provincija Enna u unutrašnosti otoka je na visini od 950 metara, a poznato je i arheloško nalazište Piazza Armerina s ostacima rimske vile. Panoramska vožnja kroz unutrašnjost otoka približiti će Vam različitost sicilijanskih krajolika i upotpuniti dojam o otoku. Dolazak u Palermo. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan PALERMO I MONREALE

Doručak. Razgled Palerma, glavnog grada Sicilije uz pratnju gradskog vodiča: katedrala – Normanska palača – Teatro Massimo – Quattro Canti – crkva Martorana – Piazza del Commune s „fontanom srama“. Kratka vožnja do gradića Monreale, poznatom po katedrali iz 12. stoljeća, remek djelu normanske arhitekture s čuvenim mozaicima. Razgledavanje unutrašnjosti katedrale uz pratnju gradskog vodiča. Povratak u Palermo. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, kupovinu ili pripremu za doček Nove godine. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Palerma uz doček Nove godine na gradskim ulicama i trgovima ( mogući doček je u organizaciji gradskog turističkog ureda). Moguća fakultativna svečana novogodišnja večera u hotelu uz doplatu prilikom rezervacije putovanja. Noćenje.

4. dan PALERMO – CEFALU – TAORMINA RIVIERA  SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine vožnja obalnom cestom do prekrasnog povijesnog ribarskog  gradića Cefalu, slikovito smještenog između mora i stjenovitog zaleđa. Biser gradića je romanička katedrala normanskog kralja Rogera II i poznata je po predivnim mozaicima bizantskih majstora i prikazu Krista i apostola. Moguć posjet katedrali i zajednička šetnja gradićem. Slobodno vrijeme za kavu, aperitiv ili ručak u jednoj od tradicionalnih gostionica. Nastavak vožnje prema Rivieri Taormina. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan ETNA I TAORMINA – CATANIA – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja autobusom do vulkana Etna – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu na oko 1.800 metara, slobodno vrijeme za istraživanje okolice Silvestarskih kratera ili za kupovinu suvenira (pristup je moguć do određene visine samo u slučaju pogodnog vremena, vremenske prilike mogu utjecati na mjesta do kojih se može doći, u slučaju nemogućnosti odlaska  na Etnu posjećuje se Jonska rivijera – obala crne lave s bogatom vegetacijom i slikovitim gradićima). Poslije obilaska područja Etne, nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu i obalu. Šetnja slikovitim gradićem: grčko – rimsko kazalište – Piazza Vittorio Emanuele – katedrala – Corso Umberto. Taormina je često stjecište bogatih i slavnih. Taormina je gradić za uživanje, fini capuccino ili aperitiv na panoramskim terasama, šetnju promenadom iznad mora ili kupovinu suvenira. Transfer do zračne luke u Cataniji. Prijava na let Croatia airlinesa. Predviđeni odlazak aviona u 20:20 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 22:00 sata.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40
 • Rok za prijavu: 30 dana prije puta
 • Datumi GARANTIRANOG putovanja: 29.12.2019.- 2.1.2020.
 • Cijena aranžmana po osobi: 3.990 kn / Redovna cijena 4.290 kn

FM cijena aranžmana vrijedi do 31.10.2019. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz posebnim charter zrakoplovom Croatia airlinesa Zagreb – Catania – Zagreb
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu Kalos 3* uz obalu mora na području Riviere Taormina
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu  Astoria Palace 4* u Palermu
 • Prijevoz visokoturističkim autobusom tijekom ture po Siciliji prema programu
 • Turističkog pratitelja – voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • Mjesne vodiče na engleskom i talijanskom jeziku (uz prijevod našeg pratitelja) u Siracusi, Palermu i Monreale
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 990 kn (uplata prilikom rezervacije putovanja ukoliko osoba putuje sama)
 • Obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade: 990 kn (uplata prilikom rezervacije putovanja)
 • Moguću fakultativnu doplatu za svečanu novogodišnju večeru u hotelu Astoria Palace 4* u Palermu (uključena svečana gala večera, glazba i piće, uplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja): 990 kn
 • Boravišnu pristojbu koja se plaća u talijanskim hotelima na licu mjesta na recepciji (1 – 3 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
 • Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike (doplata na licu mjesta, cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): Arheološki park Siracusa 10 EUR, antičko rimsko-grčko kazalište Taormina 10 EUR, Normanska palača u Palermu s Capellom Palatinom 9.50 EUR, katedrala u Palermu  ulaznica 3 EUR (za dio katedrale u koji se plaća ulaz) + obavezne audio slušalice 3 EUR, katedrala Monreale 6 EUR, klaustar samostana Monreale 8 EUR
 • Putno osiguranje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]
 • Trokrevetne sobe: Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je po redovnoj cijeni.

NAPOMENA:

 • Red letenja za izvanredne charter letove može bit podložan promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje. U programu putovanja navedene su satnice polaska i povratka zrakoplova prema informaciji prijevoznika Croatia airlines u lipnju 2019.
 • Uključen je 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi utvrđuje se na datum izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda.
 • Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • U slučaju obročnog plaćanja plaća se puni iznos aranžmana bez popusta.
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 5D 009 SIC-NG

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!