Sjeverna Njemačka, Kopenhagen i zeleni otok Fyn: 10 dana

Već od 6.550
10 dana Autobus Zagreb Hoteli 3* Već od 6.550 Kn 6.750 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: ZAGREB – NÜRNBERG – FULDA

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Nürnberg i šetnja povijesnom jezgrom grada, koji je u srednjem vijeku smatran prijestolnicom Svetog rimskog carstva, posebno poznat po brojnim podrumima za skladištenje pive. Carevi i kneževi, izumitelji i učenjaci; Nürnberg je od srednjeg vijeka odraz fascinantne i živopisne njemačke povijesti. Grad je vrlo rano postao i centar precizne mehanike, a bogati građani mogli su sebi priuštiti i ručne satove, poznata „nirnberška jaja“, koje se smatraju prvim ručnim „urama“. Iz ovih vremena potječu i kuća Albrechta Dürera u kojoj je umjetnik stanovao dugi niz godina te obje prekrasne gradske vijećnice. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučamo posjet nekoj od pekarnica poznatih po pripremi čuvenih nürnberških kolača. Smještaj u Fuldi, noćenje.

2.dan: WURZBURG- KASSEL- HAMBURG

Doručak. Na putu prema Hamburgu posjećujemo Kassel, grad poznat po bajkama jer su tu živjela možda najpoznatija braća na svijetu, braća Grimm. Grad je sa svjetski poznatom izložbom „Dokumenta“ postao središte suvremenog umjetničkog svijeta, a posjeduje i jedan od najljepših europskih vrtova, Wilhelmshöhe Bergpark. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Hamburgu, drugom najvećem njemačkom gradu. Po dolasku panoramski razgled grada koji se zbog svog primorskog šarma i kozmopolitskog duha ubraja u najljepše i najzelenije europske metropole i svojim posjetiteljima nudi mnoštvo restorana, kazališta i trgovina, otmjene plaže na Labi i zelenu obalu rijeke Alster, živahnu luku i znamenitosti iz gradske povijesti starije od 1200 godina. Slobodno vrijeme za osobne programe. Vožnja prema hotelu, smještaj i noćenje.

3.dan: HAMBURG

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do HafenCitya, nove gradske četvrti koja se nalazi na otočiću Grasbrook – pravog izloga suvremene arhitekture, mnogih muzeja, restorana i poslovnih prostora. Sa svojim novim javnim trgovima, oko 10 kilometara šetnica, povijesnom muzejskom lukom i izvrsnim restoranima, HafenCity je postao popularno turističko odredište. Slobodno vrijeme za osobne programe, moguć individualni posjet Elbphilharmonie, novoj koncertnoj zgradi arhitektonskog studija Herzog & de Meuron koja se ubrzo nakon završetka pretvorila u najtraženiju gradsku atrakciju. Nastavljamo s istraživanjem obližnjeg Speicherstadta, labirinta visokih skladišta iz 19. stoljeća i uskih kanala koji su nekoć bili srce hamburške luke, a sada su dio svjetske baštine UNESCO-a. Sedmokatna skladišta od crvene opeke građena u stilu neogotike prepoznatljivi su simbol Hamburga i najveći kontinuirani skladišni kompleks u svijetu. Mnoge zgrade sadrže trgovine, kafiće i male muzeje, a preporučamo i vožnju brodom po Labi kako biste upoznali ovu zanimljivu četvrt i iz drugačije perspektive. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

4.dan: HAMBURG- LÜBECK- PUTTGARDEN-RODBY-NYBORG

Doručak. Putovanje prema Lübecku, pomorskom gradu na ušću rijeke Trave, 16 km udaljenom od Baltičkoga mora – kulturno, privredno i znanstveno središte njemačkog baltičkoga primorja. Najstariji dio grada, gdje je sačuvana urbanistička struktura i arhitektura srednjovjekovnoga hanzeatskoga grada, nalazi se na otoku i od 1987. je na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine. Tijekom povijesti je Lübeck (čije ime potječe od slavenske riječi za “lijepo”) privlačio posjetitelje svojim ljepotama i snagom te ga upravo zbog toga već tijekom srednjeg vijeka proglašavaju „Kraljicom Hanze“ (savez trgovačkih gradova na Baltičkom i Sjevernom moru). Nastavljamo prema njemačkoj luci Puttgarden i ukrcavamo se na trajekt za luku Rodby (oko 45 min plovidbe). Vožnja prema otoku Fyn, drugom najvećem danskom otoku uz Sjælland. Prelazak preko Big bealta, vožnja prema Nyborgu, smještaj u hotel.

5.dan: NYBORG- SVENDBORG – DVORAC EGESKOV- ODENSE

Doručak. Putovanje prema Svendborgu, šarmantnom gradiću na jugu otoka koji je dio „Cittaslow“ projekta, fokusiranom na kvalitetu života i uživanju u bitnim stvarima usporavajući užurbani ritam grada. On je također i važan centar jedrenja, gdje je registrirano više brodova nego bilo gdje drugdje izvan Kopenhagena. Šetnja centrom grada i slobodno vrijeme za uživanje u živopisnim kafićima, restoranima, šetnji uz more s pogledom na prekrasne drvene jedrenjake. Nastavak putovanja i posjet dvorcu Egeskov (ulaznica uključena), najposjećenijem u Danskoj i najbolje očuvanom dvorcu okruženom jarkom u Europi. Dvorac je izgrađen usred malog jezera na temeljima od hrasta lužnjaka, te je prema legendi zato i nazvan Egeskov (hrastova šuma) jer je trebala čitava šuma za izgradnju njegovih temelja. Godine 1784. Egeskov je prodan Henriku Bille- Brahu, čiji potomci otad posjeduju dvorac te u njemu i žive. Od prekrasnih vrtova, preko minijaturne palače za lutke i Muzeja veterana gdje su izloženi oldtimer automobili i avioni, među kojima je i električni automobil iz 1914. godine koji je vozila supruga američkog predsjednika Woodrowa Wilsona, dvorac je stvoren za višesatno istraživanje i uživanje u njegovoj bogatoj povijesti. Vožnja do grada Odense, smještaj u hotel i noćenje.

6. dan: ODENSE

Doručak. Dan ćemo provesti u rodnom gradu najpopularnijeg danskog književnika Hansa Christiana Andersena. Treći najveći grad u Danskoj ime je dobio po Odinu, norveškom bogu rata, poezije i mudrosti, savršenom zaštitniku ovog kulturnog i povijesnog grada smještenog na zelenom otoku Fyn, takozvanom vrtu Danske. Odense datira iz vremena prije Vikinga i nudi bogatu mješavinu povijesti i kulturnih atrakcija, kao i mnoštvo osebujnih kafića, pubova i restorana koji vas pozivaju da okusite danske lokalne specijalitete. Posjetite intrigantnu Sankt Knuds Kirke (katedralu Svete Canute), jedini primjer istinske gotičke arhitekture u Danskoj ili muzej Hansa Christiana Andersena, gdje ćete pobliže upoznati pisca kao osobu i svijet u kojemu je živio, kao i njegovu rodnu kuću, skrivenu u slikovitoj uličici prepunoj tradicionalnih šarenih kućica. Noćenje.

7. dan: ODENSE- KOPENHAGEN 

Doručak. Vožnja do glavnog grada Danske, Kopenhagena. Po dolasku razgled grada autobusom s voditeljem putovanja: lučka četvrt Nyhavn sa starim jedrenjacima – Mala Sirena – Tivoli – Amalienborg – gradska vijećnica – Christiansborg – kraljevska knjižnica – katedrala – parlament – burza – mornarička crkva. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje u gradu koji trenutno slovi kao jedna vrlo moderna i in prijestolnica s izvrsnom restoranskom ponudom, odličnim dućanima i iznimno zanimljivim muzejima. Navečer preporučujemo odlazak u živahnu mornaričku četvrt Nyhavn, u kojoj je živio i poznati pisac bajki, Hans Christian Andersen. Četvrt je puna živopisnih lokala gdje se može popiti danska rakija aquavit i pojesti poznate danske otvorene sendviče, smørrebrød. Kuće šarenih boja slikovito su smještene uz kanal sa starim jedrenjacima. Noćenje.

8.dan: KOPENHAGEN- GEDSER- ROSTOCK- SCHWERIN – WISMAR

Doručak. Vožnja prema luci Gedser i plovidba prema Rostocku (oko 2 sata plovidbe). Razgled Rostocka, jedinog grada – člana povijesne Hanzeatske lige smještenog na obali. Doživite osvježavajuću mješavinu urbanog života, slanog zraka Baltičkog mora i zvukova galebova na plaži. Kao najvažniji član Hanse (Hanseatska liga), grad je stekao veliko bogatstvo u prošlosti i danas fascinira posjetitelje impresivnim spomenicima: prekrasnim kućicama od cigle u sjevernonjemačkom gotičkom stilu, velikim crkvama s više od 100 metara visokim tornjevima i masivnim branama. Nastavljamo prema Schwerinu, predivnom gradu okruženom slikovitim jezerima, od kojih je najveće upravo ono koje nosi isto ime – Schwerinsko jezero. Najpoznatija gradska znamenitost jest Schwerinska palača, smještena na istoimenom otoku između jezera i Burga, gdje je danas smješten i državni (‘regionalni’) parlament. Vožnja prema okolici Wismara, smještaj u hotel i noćenje.

9. dan: WISMAR- DRESDEN

Doručak. Vožnja prema Dresdenu, poznatom i pod imenom “Firenca na Elbi”, jedan od najuspjelije obnovljenih gradova Njemačke poslije razornog Drugog svjetskog rata i velika riznica umjetničkog blaga. Po dolasku razgled povijesne jezgre pješice: Zwinger – katedrala – dvorac – obala Elbe – crkva Frauenkirche – Bruhlska terasa – zid saskih vojvoda – Semper opera. Slobodno vrijeme za osobne programe. Smještaj u hotel na području Dresdena. Noćenje.

10.dan: DRESDEN- ZAGREB

Doručak. Povratak prema Hrvatskoj kroz Češku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Datum putovanja i cijena aranžmana po osobi: 
  • 03.08.-12.08.2018.: FM cijena 6.550 kn / Redovna cijena 6.750 kn
 • FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz turističkim autobusom,
 • Uslugu voditelja putovanja,
 • Smještaj u hotelima 3* u Njemačkoj i Danskoj u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Fuldi, 2 noćenja na području Hamburga, 1 noćenje u Nyborgu, 2 noćenja u Odenseu, 1 noćenje u Kopenhagenu, 1 noćenje na području Wismara, 1 noćenje na području Dresdena,
 • Ulaznicu za dvorac Egeskov,
 • Troškove mostarine Big Bealta,
 • Prijevoz dnevnim trajektom Gedser – Rostock
 • Troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • Karte javnog prijevoza,
 • Putno osiguranje,
 • Fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]
 • Jednokrevetna soba (doplata): 1.870 kn

NAČINI PLAĆANJA:

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 004

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!