Skandinavija Nova godina: 8 dana

Već od 5.990
8 dana Autobus Zagreb Hotel 3/4* Već od 5.990 Kn 6.590 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Uključena bogata buffet večera na brodu i smještaj u dvokrevetnim kabinama!

1. dan ZAGREB – HOF – LEIPZIG

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Posjet gradu Hofu na području bavarskog Frankenwalda Ovaj je ljupki bavarski gradić izgrađen u bidermajer stilu. Razgled povijesne jezgre: crkva svetog Lovre – gradska vijećnica – ulica Ludwigstrasse. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema sjeveru. Dolazak u Leipzig. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan LEIPZIG – ROSTOCK

Doručak. Razgled Leipziga, povijesno važnog grada srednjevjekovne trgovine i sajmova. Razgled gradskog središta: trg Markt – Handelshof – stara gradska vijećnica – trg Augustusplatz sa sveučilištem. Slobodno vrijeme. Vožnja kroz područje Saske i Spreewalda prema Brandenburgu i dalje prema Baltičkom moru. Put nastavljamo prema području jezera Mecklenburg-Vorpommerna i dolazimo u veliku njemačku baltičku luku Rostock. Panoramska vožnja gradskim središtem luke koja je nekad bila važna za trgovinu sa Skandinavijom. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan ROSTOCK – GEDSER – KOPENHAGEN – MOST ÖRESUND – JÖNKÖPING

Doručak. Ukrcaj na brod i dvosatna plovidba Baltičkim morem prema najjužnijoj točki Danske, luci Gedser na  danskom otoku Falster. Na brodu je restoran, cafe i tax free shopovi. Naše putovanje Skandinavijom započinje vožnjom od otoka Falstera do najvećeg danskog otoka Sjellanda, otoci su međusobno povezani mostovima. Posjet Kopenhagenu, najvećem gradu Skandinavije i panoramski grada autobusom: glavni trg s gradskom vijećnicom – Tivoli – dvorac Christiansborg gdje je i sjedište danskog Parlamenta – dvorac Amalienborg – Mala Sirena, simbol Kopenhagena. Put nastavljamo jedinstvenim doživljajem: vožnjom preko mosta Öresund koji spaja Dansku i Švedsku preko morskog tjesnaca! Most je dugačak 7845 m, a pristupni je put tunel koji jednim dijelom ide ispod mora. Vožnja kroz predivne švedske krajolike započinje širokim poljima najjužnije švedske pokrajine Skane i nastavlja se prvim velikim crnogoričnim šumama i jezerima Smalanda. Vrlo duboki utisak ostavlju prirodne ljepote i ogromne dimenzije Švedske, jedne je od najvećih zemalja Europe. Dolazak na obale jezera Vättern, drugog najvećeg jezera Švedske koje svojom velikom površinom podsjeća na more. Smještaj u hotel u Jönkopingu, najvećem gradu na obali jezera. Noćenje.

4. dan JÖNKOPING – STOCKHOLM – BROD

Doručak. Nastavak puta uz obalu jezera i preko Nyköpinga prema Stockholmu. Zaustavljanje ispred Gradske vijećnice. S panoramske terase pruža se pogled kao na dlanu na povijesno središte Stockholma. Razgled grada slikovitog položaja na 14 otoka Baltičkog mora i jezera Mälaren: četvrt muzeja Djurgarden – stari grad Gamla Stan – Kraljevska palača – Katedrala – trg Stortorget – opera – otok Riddarholmen – Parlament – palače otmjenog šetališta Strandvagen. Vožnja do luke i ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Veliki putnički brodovi koji plove Baltikom između Švedske i Finske nude niz sadržaja: brojne restorane, tax free trgovine, kockarnice, glazbu za ples. No najveća su atrakcije tisuće otoka arhipelaga i njihove prirodne ljepote dok brod polako plovi među otocima. Bogata buffet večera na brodu s obiljem skandinavskih specijalteta i iznimno velikom ponudom raznovrsnih jela i slastica  (uključena u cijenu). Poseban je doživljaj plovidba po ledenim prostranstvima Baltika u novogodišnjoj noći! Noćenje u kabinama na brodu.

5. dan BROD – HELSINKI – BROD SRETNA NOVA GODINA!

Doručak na brodu. Dolazak u Helsinki. Razgled grada: trg Senata s luteranskom katedralom – pravoslavna katedrala Uspenski – tržnica – šetalište Esplanade – Parlament – sala Finlandia – Opera – Olimpijski stadion – spomenik Sibeliusu – čudesna crkva u stijeni. Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom, prvu novogodišnju kavu ili osobne programe. Povratak na brod u Helsinkiju. Uživajte u ležernoj plovidbi uz različite brodske sadržaje! Plovidba od Helsinkija do Stockholma jedinstveni je udobni doživljaj za putnika i pravo mini krstarenje u trajanju od 17 sati  uz stotine otoka Baltičkog mora, zabavu i ples na brodu i odlične mogućnosti tax free shoppinga.  Brodovi Silja Symphony i Silja Serenade koji plove ovom rutom najljepši su putnički brodovi na sjeveru Europe, imaju cijelu „ulicu“ na brodu s trgovinama, pubove, restorane s morskom hranom, a la carte i sushi restorane, veliki buffet restaurant, casino, animaciju i večernju zabavu, de luxe trgovine, sadržaje za djecu i mlade, saunu i bazen itd. Noćenje u kabinama na brodu.

6. dan BROD – STOCKHOLM – MALMÖ – BROD

Doručak na brodu. U jutarnjim satima brod prolazi plovidbenom rutom uz brojne otoke stockholmskog arhipelaga. Dolazak u Stockholm i iskrcaj s broda. Vožnja prema obali jezera Vättern i dalje prema jugu uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Malmö. Posjet gradskom središtu trećeg najvećeg grada Švedske i važne trgovačke luke. Stara gradska vijećnica, veliki gradski trg Stortorget, park Pildamms sa starim vodotornjem i poznati kip zmaja govore o bogatoj trgovačkoj prošlosti grada. Malmö obiluje i djelima suvremene arhitekture poput zgrada Turning Torso, Emporia i nogometnog stadiona. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan  BROD – TRAVEMÜNDE – LÜBECK – DRESDEN

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u  njemačkoj luci Travemünde. Dolazak u obližnji Lübeck, grad koji je bio na čelu trgovačke udruge Hanse i obogatio se trgujući sa Skandinavijom. Razgled gradske povijesne jezgre s brojnim kućama podignutim u stilu crvene ciglaste gotike: crkva sv. Marije – Holstenska vrata, poznata s nekadašnje njemačke novčanice od 50 maraka – kuća obitelji Thomasa Manna poznata po romanu „Buddenbrokovi“- glavni gradski trg s poznatom gradskom vijećnicom i slavnom kavanom Niederegger – kapetanske kuće. Tipični suvenir Lübecka je nadaleko poznati marcipan. Vožnja prema području Brandenburga i Saske. Dolazak u Dresden. Razgled povijesne jezgre Dresdena „Firence na Elbi“, grada neprocjenjive umjetničke baštine iz zlatnog doba vladara Augusta Jakog i njegovih nasljednika: Semper Opera – katolička katedrala – dvorac – Zwinger s Galerijom starih majstora i muzejem porculana – Zid saskih vladara – Protestantska katedrala – Bruhlska terasa. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan  DRESDEN – PRAG – ZAGREB

Doručak. Vožnja prema Češkoj. Kraće zaustavljanje u središtu Praga, šetnja do povijesne jezgre i slobodno vrijeme za kavu, kupovinu suvenira ili posjet češkoj pivnici. Povratak vožnjom kroz Češku i Austriju uz zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Cijena se odnosi na jednu osobu
 • Minimalan broj putnika: 30
 • Rok za prijavu: 30 dana prije polaska.
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • Datumi putovanja: 28.12.2019.
 • Cijena aranžmana po osobi: FIRST MINUTE CIJENA 5.990 kn, REDOVNA CIJENA 6.590 kn
  • First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz visokoturističkim turističkim autobusom prema programu
 • Smještaj u hotelima 3/4* u Njemačkoj u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom :
 • 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Leipzigu/okolici
 • 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Rostocku/okolici
 • 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u Jönköpingu
 • 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Dresdenu/okolici
 • 2 noćenja s buffet doručkom sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Stockholm – Helsinki – Stockholm
 • 1 noćenje s buffet doručkom sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Malmö -Travemünde
 • Prijevoz dnevnim brodom Rostock – Gedser (moguć alternativni prijevoz brodom Puttgarden – Rödby)
 • Bogatu  buffet večeru na brodu Stockholm – Helsinki 31.12. (uključeno pivo,vino, osvježavajuća pića, kava i čaj uz večeru)
 • Razgledavanja prema programu
 • Stručnog pratitelja tijekom putovanja
 • Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 2.290 kn
 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 3.190 kn
 • Moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu po osobi: 590 kn
 • Moguću doplatu za 3 večere u Skandinaviji,uplata prilikom rezervacije putovanja (večera  31.12. uključena je u cijenu putovanja, doplata je za večeru u 3 slijeda ili buffet večeru u hotelu u Jönkopingu, buffet večeru na brodu Helsinki-Stockholm i buffet večeru na brodu Malmö -Travemünde, po osobi): 790 kn
 • Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike  koje nisu izrijekom naveden kao uključene
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • Putno osiguranje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Trokrevetne sobe/kabine: na ovom programu nije moguća rezervacija trokrevetnih soba/kabina.

MOGUĆNOST DOPLATE za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Preporuka putovanja: 

 • Skandinavija i sjever Europe  u zimskim mjesecima zanimljiva je i neobična tema. Putovanje brodovima i doživljaj zimskog ugođaja, svjetlucanje novogodišnjih ukrasa i čar okusa Sjevera u ovo doba godine  posebno je zanimljiv. Brodovi za ove plovidbe posebno su opremljeni i mogu ploviti i u uvjetima zaleđenog mora i sjeverne noći.

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:

 • Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci obavezni i  potrebni za brodske liste putnika.

PRAKTIČNE NAPOMENE:

 • Valute na putovanju: Euro u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Finskoj, danska kruna u Danskoj, švedska kruna u Švedskoj  i češka kruna u Češkoj. Preporučujemo da valute koje možete nabavite pred početak putovanja, jer je tečaj često povoljniji ne go na licu mjesta. Preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu na skandinavskim brodovima. Ponesite na put odjeću i obuću za zimske vremenske prilike.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • U slučaju obročnog plaćanja plaća se puni iznos aranžmana bez popusta.
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 8D 009 NG-SKN

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!