Šri Lanka: 10 dana

Top ponuda Već od 950 €
10 dana Avion Zagreb Hotel Citrus Hikkaduwa 3* Već od 950 € 1.000 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PROFESSIONAL – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.

PUTOVANJE ZA VAŠU RAZGLEDNICU

*** Hotel Citrus Hikkaduwa 3* na obali, u blizini najpoznatijeg koraljnog grebena na Šri Lanci. 

*** Mogućnost odabira: Aktivni odmor uz izlete, ili ostanak u Hikkaduwi, gradiću poznatom po plažama iz razglednice, te uživanje u odmoru ili ronjenju na koraljnom grebenu!

*** Hrvatski pratitelj na cijelom programu i svim izletima!

0. dan: ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci minimalno dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dohu ovisno o terminu (točnu satnicu reda letenja možete pogledati na dnu ove stranice).

1. dan: DOHA– COLOMBO – HIKKADUWA

Nastavak leta za Colombo. Slijetanje u Colombo predviđeno u jutarnjim ili popodnevnim satima. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela u cca 2 sata udaljenom ljetovalištu Hikkaduwa. Prijava u hotel i smještaj. Ostatak dana slobodan za kupanje i istraživanje mjesta, te kušanje lokalne kuhinje. Noćenje.

2. dan: HIKKADUWA – AMBALANGODA – RIJEKA BENTOTA – UTOČIŠTE KORNJAČA – COLOMBO – HIKKADUWA

Doručak. Moguć slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje ili fakultativni izlet prema sjeveru Zemlje. Polazak iz hotela u 9h. Razgled započinjemo putovanjem u mjesto Ambalangodi, gdje se nalazi tradicionalni muzej maski. Gradić je poznat upravo po ručno izrađenim maskama koje se koriste u tradicionalnim plesovima. Ovaj muzej, sa svojim nadahnutim slikama i objašnjenjima na engleskom jeziku daje zanimljiv uvid u svijet tradicionalnih šrilankanskih maski te značenja koja stoje iza njih. Slijedi posjet muzeju ( Ulaznica uključena ). Naravno, postoje dvije vrste maski. Prve su one izrađene masnim i sjajnim kemijskim bojama, koje više-manje prodaju isključivo za turiste, te one koje su napravljene prirodnim bojama, a iako djeluju starije, ujedno su i originalnije. Potom idemo do rijeke Bentota, treće po veličini na Šri Lanci, gdje ćemo uživati u vožnji brodom ( Ulaznica uključena ). Vožnja brodom trajati će gotovo 2 sata uz prekrasne prizore prirode, te potencijalni susret sa nekom od mnogobrojnih životinjskih vrsta. Potom slijedi odlazak do utočišta za kornjače na plaži Bentota. Na ovoj plaži čak 5 ugroženih vrsta slobodno polaže svoja jajašca prije puštanja na slobodu, uz budno oko domaćina. Najugroženija su njihova jaja koja ostaju neotkrivena na plažama. Uz dobru volju ribara koji su donosili jaja u utočište iz tog područja spašeno je oko 100.000 mladih kornjača u samo dvije godine od otvaranja utočišta. Ova lokacija je obavezna destinacije za sve ljubitelje životinja. Potom nastavljamo do glavnog grada Šri Lanke, Colomba. Posjetiti ćemo područje tvrđave Colombo u dijelu grada Pettah, te proći pored stoljetnog tornja sa satom, stare zgrade parlamenta te nekoliko britanskih kolonijalnih zgrada. Nastavljamo panoramski razgled Colomba gdje ćemo vidjeti hinduističke i budističke dijelove grada sa hramovima, te stambene zgrade bogatijih stanovnika Colomba. Vidjet ćemo i 150 godina star hram Gangaramaya uz jezero Beira, jedan od najvećih hramova u Colombu s živahnom arhitektonskom mješavinom, a unutar kojeg se kriju biblioteka i muzej – Nacionalni muzej Colombo koji je osnovan 1877. godine, a čuva važne relikvije koje opisuju drevnu povijest otoka; uključujući krune, prijestolje i oružje kandijskih monarha – Britanska kolonijalna arhitektura u ulici York – Plaža i šetnica Galle Face –  svjetionik Colombo – Trg nezavisnosti i arkade. Povratak u Hikkaduwu predviđen u kasnim večernjim satima. Noćenje.

3. dan: HIKKADUWA – GALLE – YALA NACIONALNI PARK I JEEP SAFARI – HIKKADUWA

Doručak. Moguć slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje ili fakultativni izlet Galle i Yala. Ujutro slijedi odlazak u obližnji Galle, gradić na jugu otoka koji obiluje mnogim nizozemskim spomenicima i svoju slavu duguje luci izgrađenoj u kolonijalno doba. Do rasta Colomba, Galle je bio glavna luka na otoku. Po dolasku, vidjeti ćemo utvrdu iz 1663. godine koju su izgradili nizozemski kolonizatori. U gradu su i danas vidljivi utjecaji portugalske, nizozemske i britanske kolonizacije, a grad je poznat po izradi čipke, rezbarenju ebanovine te rezanju i poliranju dragulja. Galle se također može pohvaliti brojnim rukotvorinama, kao što su izrada posuđa od srebra i zlata, bjelokosti, ebanovine kao vražje maske te predmeta od keramike. Najbolji način za istraživanje kolonijalnog grada je pješice. Prošetati ćemo starim gradom istražujući utvrdu i ostale britanske spomenike, te ćemo pritom imati ručak u restoranu kolonijalnog stila. Poslijepodne slijedi odlazak u nacionalni park Yala, gdje ćemo doživjeti Jeep safari. Yala je osnovana 1938. godine te je najpoznatiji i najrazvijeniji nacionalni park u kojem se mogu promatrati divlje životinje i ptice. Sa 97.800 hektara to je ujedno i drugi najveći nacionalni park Šri Lanke. Nalazi se u jugoistočnom kutu otoka. Poznata je po populaciji slonova, ​​leoparda, medvjeda, krokodila i divljih svinja. Nedavno je park stekao i svjetsku slavu s obzirom da je Discovery Channel prezentirao emisije u kojima park prezentira kao onaj sa najvećom svjetskom populacijom leoparda. Park je također poznat po svojih 130 vrsta ptica. Slijedi vožnja parkom u džipovima te upoznavanje sa ovom prekrasnom prirodom. Povratak u Hikkaduwu u večernjim satima. Noćenje.

4. dan: HIKKADUWA – PINNAWALA – PERADENYIA – KANDY

Doručak. Moguć slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje ili dvodnevni fakultativni izlet u Kandy. Izlet započinje odlaskom u Pinnawalu, utočište za slonove koje je osnovano 1975. godine. Utočište danas broji više od 40 slonova koji su stigli iz različitih dijelova Šri Lanke još kao mladunci ili su bili napušteni, bolesni ili ozlijeđeni, te su na ovaj način spašeni. Nakon „druženja“ sa slonovima slijedi posjet Kraljevskom botaničkom vrtu Peradeniyi, s više od 5.000 vrsta stabala, biljaka i puzavaca, te također staništu mnogobrojnih endemskih vrsta. Potom slijedi odlazak u Kandy koji je jedan od najslikovitijih gradova na Šri Lanki koji leži usred brda. Kandy je glavni grad središnje provincije, te je ujedno i administrativno i vjersko središte. Kandy je drugi najveći grad u državi, a njegova satelitska sela su središte otočne zanatske industrije, dok su lokalni tradicionalni plesovi najspektakularniji u zemlji. Po dolasku prvo idemo na ručak. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih singaleških kraljeva te se u njemu nalazi “Hram relikvije zuba” (Sri Dalada Maligawa), koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Potom ćemo se prijaviti u hotel gdje ćemo noćiti te se upoznati sa spektakularnim lokalnim plesovima. Noćenje u gradu Kandy u hotelu.

5. dan: HIKKADUWA

Doručak. Moguć slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje ili nastavak izleta s dana 5. Za putnike koji će ići na izlet, nakon doručka slijedi povratak u Hikkaduwu te nakon povratka u popodnevnim satima slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i kupanje. Noćenje.

6. dan: HIKKADUWA

Doručak. Slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje. Hikkaduwu je najlakše opisati riječima „ plaža s reklame „ Zlatni pijesak, intenzivno zelenilo i modro nebo, imati ćete osjećaj kao da ste ušli u razglednicu. S obzirom da se u pješačkoj blizini hotela nalazi i jedan od najpopularnijih koraljnih grebena na svijetu, pronaći ćete veliku količinu klubova za ronjenje. Noćenje.

7. dan: HIKKADUWA

Doručak. Slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje. Noćenje.

8. dan: HIKKADUWA

Doručak. Slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje. Noćenje.

9. dan: HIKKADUWA – DOHA

Doručak. Moguć slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje. Ujutro ćemo se odjaviti iz hotela te ostaviti stvari u prostorijama predviđenima za prtljagu. U popodnevnim satima u dogovoreno vrijeme povratak u hotel te transfer prema zračnoj luci u Colombu. U večernjim satima prijava na let za Dohu.

10. dan: DOHA – ZAGREB

Nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u jutarnjim ili popodnevnim satima. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. 

Hotel Citrus Hikkaduwa 3* 

Hotel se nalazi na 10 minuta vožnje od centra grada Hikkaduwa. Uz ayurvedski centar za masažu i otvoreni bazen, hotel nudi besplatni bežični internet. Svaka klimatizirana soba je opremljena uređajem za pripremu čaja/kave, minibarom i SAT TV-om. Vlastita kupaonica sadrži kupaonicu i sušilo za kosu. Restoran Lemon Fish poslužuje hranu iz međunarodne i domaće kuhinje, a gosti mogu uživati u osvježavajućim pićima u vanjskom baru Summer Salt Bar ili pak mogu kušati ekskluzivni asortiman cigara i žestokih alkoholnih pića u baru Cigar. Hotel je udaljen 140 km od međunarodne zračne luke Bandaranaike.

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta QR – Qatar Airways Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
13.10.2023. QR 218 ZAG – Zagreb DOH – Doha 16:30 22:50
14.10.2023. QR 664 DOH – Doha CMB – Colombo 01:20 09:00
22.10.2023. QR 655 CMB – Colombo DOH – Doha 20:20 22:50
23.10.2023. QR 217 DOH – Doha ZAG – Zagreb 09:00 13:55
Juzna KorejaAlzirJuzna Koreja Nova GodinaBitne Napomene

 • Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PROFESSIONAL – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
13.10. – 23.10.2023. – GARANTIRANO
ZADNJA 2 MJESTA!
HOTEL CITRUS HIKKADUWA 3* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 950 7.157,78
REDOVNA CIJENA 1.000 7.534,50
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
400 3.013,80
UKUPNO
(FIRST MINUTE CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)
1.350 10.171,58
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
200 1.506,90

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 • Iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Putne isprave: Za putovanje u Šri Lanku, hrvatski državljani trebaju imati važeću hrvatsku putovnicu. također je potrebna i VIZA.
 • VIZA: potrebna
  • Hrvatski državljani za turistički posjet do 30 dana mogu ući u Šri Lanku uz dobivanje propusnice na graničnom prijelazu (Aerodrom Colombo). Vizu je moguće je ishoditi online putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama) ili uz posredovanje agencije:  60 € / 452,07 kn
   Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja. PREPORUČAMO ISHOĐENJE VIZE UNAPRIJED.
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Potrebno je minimalno 15 polaznika kako bi se putovanje održalo
 • Prijevoznik: Qatar Airways

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratnu zrakoplovnu kartu ekonomske klase na relaciji Zagreb – Doha – Colombo – Doha – Zagreb
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
 • 8 noćenja u hotelu 3* na osnovi usluge noćenja s doručkom
 • Transfer Aerodrom – Hotel  – Aerodrom
 • Organizacija i priprema putovanja te jamčevno osiguranje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte 400 € / 3.013,80 kn (zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 200 € / 1.506,90 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Napojnicu za lokalne vodiče i vozača
 • Vizu za Šri Lanku
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Osobnu potrošnju
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail [email protected]

POPUSTI I DOPLATE

 • Popust na djecu od 11,99 godina u sobi sa dvoje odraslih – 150 € / 1.130,18 kn + avio pristojbe
 • Doplata za polupansion ( 8 večera ): 80 € / 602,76 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja) CIJENA PO OSOBI
JEDNODNEVNI IZLET AMBALANGODA – RIJEKA BENTOTA – UTOČIŠTE KORNJAČA – COLOMBO
(minimalno 10 prijavljenih putnika)
Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica za Muzej Maski, ulaznica za Utočište Kornjača, kartu za vožnju brodom, ručak negdje na putu, razgled Colomba, hrvatski pratitelj
70 € / 527,42 kn
JEDNODNEVNI GALLE – YALA NACIONALNI PARK I JEEP SAFARI
(minimalno 10 prijavljenih putnika)
Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica za utvrdu Galle, ulaznica za nacionalni park Yala, vožnja džipom u nacionalnom parku Yala, ručak negdje na putu, hrvatski pratitelj
130 € / 979,49 kn
DVODNEVNI IZLET PINNAWALA – PERADENYIA – KANDY
(minimalno 10 prijavljenih putnika)
Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica za Pinnawala utočište za slonove, ulaznica za Kraljevski botanički vrt, ulaznica za Hram relikvije zuba, ručak negdje na putu prvi dan izleta, karta za plesni show u Kandyu, hrvatski pratitelj, noćenje u Kandyu u hotelu 3/4*
150 € / 1.130,18 kn
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

KORISNE INFORMACIJE

 • Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
 • Geografski položaj: južna Azija, Indijski ocean
 • Površina: 65.610 km2
 • Broj stanovnika: oko 20.200.000 milijuna
 • Glavni grad: Colombo, 752.993 stanovnika
 • Jezik: singaleški i tamilski, govori se i engleski
 • Religija: budisti 70%, hinduisti 15%, kršćani i muslimani 7%
 • Vremenska razlika: +3,5 sata ljeti / +4,5 sata zimi
 • Novčana jedinica: šrilanska rupija (LKR), 1 USD = oko 131,50 LKR
 • Kupovina: batik, čaj, začini, rukotvorine, namještaj, srebro itd. Trgovine rade od 8 do 17 sati od ponedjeljka do petka.
 • Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća te lagana vesta ili jakna za hladnija jutra i večeri. U kišnoj sezoni kišobran ili kišni ogrtač, udobna obuća.
 • Hrana i piće: osim međunarodne kuhinje glavno jelo je riža s curryem. Od pića, popularan je čaj, po kojem je Šri Lanka poznata, zatim vrlo kvalitetno lokalno pivo, a od alkoholnih pića poznat je destilirani ekstrakt cvijeta kokosovog oraha.
 • Napon struje: 230V/240V (potreban je adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: potrebna
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Tele2 partneri
 • Pozivni broj zemlje: +94
 • Korisna web stranica: www.srilankatourism.org
 • Klima: Tropska klima s prosječnom temperaturom od 27°C. U višim predjelima temperatura se može spustiti do ugodnih 16 stupnjeva. Vedro i sunčano vrijeme nije rijetko čak i u periodu monsuna. Jugozapadni monsun donosi kišni period od svibnja do srpnja u zapadne, južne i središnje predjele Šri Lanke. Sjeveroistočni monsun donosi kišnu sezonu u sjeverne i istočne predjele u prosincu i siječnju.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva OV0682931637 uplaćena kod Adriatic osiguranja, Broj police Osiguranje od odgovornosti OV0682931636 uplaćena kod Adriatic osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 10D 000 ŠLA

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!