Šri Lanka Beach Stay sa izletima: 11 dana

Top ponuda Već od 1.090 €
11 dana Avion Zagreb HOTEL HIKKA TRANZ BY CINNAMON 4* Već od 1.090 € 1.140 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PROFESSIONAL – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.

PUTOVANJE ZA VAŠU RAZGLEDNICU

***  Odličan Hotel Hikka Tranz 4*, na samoj obali, u blizini najpoznatijeg koraljnog grebena na Šri Lanci te poznate plaže Kornjača! Polazak u špici sezone, najbolje doba za posjetu jugozapadnoj obali Šri Lanke!

*** Mogućnost odabira: Aktivni odmor uz izlete ili ostanak u Hikkaduwi, gradiću poznatom po plažama iz razglednice, te uživanje u odmoru ili ronjenju na koraljnom grebenu!

*** Hrvatski pratitelj na cijelom programu i svim izletima!

VRIJEME FANTASTIČNO ZA LJUBITELJE VODENIH SPORTOVA!

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci minimalno dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Istanbul ovisno o terminu (točnu satnicu reda letenja možete pogledati na dnu ove stranice).

2. dan: ISTANBUL – COLOMBO – HIKKADUWA

Nastavak leta za Colombo. Slijetanje u Colombo predviđeno u jutarnjim ili popodnevnim satima. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi odlazak do glavnog grada Šri Lanke, Colomba. Idemo u panoramski razgled Colomba. Vidjeti ćemo najvišu građevinu Šri Lanke, 351 metar visok Lotus Toranj. Idemo do Trga Nezavisnosti, gdje se nalazi memorijalna dvorana gdje je proglašena nezavisnost Šri Lanke 1948. godine. Potom ćemo se prošetati kroz Viharmahadevi Park s prekrasnim stablima cimeta te kipom zlatnog bude. Ovaj park okružuje Colombo 7,  četvrt ambasada i kuća bogatijih stanovnika Šri Lanke. Također ćemo vidjeti i staru zgradu Gradske Vijećnice te Nacionalni muzej Colombo koji je osnovan 1877. godine, a čuva važne relikvije koje opisuju drevnu povijest otoka; uključujući krune, prijestolje i oružje kandijskih monarha.

U blizini se nalazi i Galerija primijenjenih umjetnosti, te Nelum Pokuna teatar, moderno kazalište u obliku lotusovog cvijeta. Vidjet ćemo i 150 godina star hram Gangaramaya uz jezero Beira, jedan od najvećih hramova u Colombu sa živahnom arhitektonskom mješavinom, a unutar kojeg se kriju biblioteka i muzej. Ovdje se nalazi i Sima Malaka, prekrasni hram na jezeru. Potom idemo u stari centar Colomba, te ćemo posjetiti područje tvrđave Colombo u dijelu grada Pettah. Vidjeti ćemo stoljetni toranj sa satom – Džamija Ul-Alfar – Stara zgrada parlamenta – britanske kolonijalne zgrada u ulici York – Stari svjetionik – Plaža i šetnica Galle Face. Potom ćemo imati slobodno vrijeme na Pettah Bazaaru, životopisnoj tržnici u centru grada. Sastanak grupe u dogovoreno vrijeme te polazak do hotela u cca 2 sata udaljenom ljetovalištu Hikkaduwa. Prijava u hotel i smještaj. Ostatak dana slobodan za kupanje i istraživanje mjesta, te kušanje lokalne kuhinje. Noćenje.

3. dan HIKKADUWA

Doručak. Slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje. Noćenje.

4. dan: HIKKADUWA – AMBALANGODA – RIJEKA BENTOTA – UTOČIŠTE KORNJAČA – HIKKADUWA

Doručak. Moguć slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje ili fakultativni izlet prema sjeveru Zemlje. Polazak iz hotela u jutarnjim satima. Razgled započinjemo putovanjem u mjesto Ambalangodi, gdje se nalazi tradicionalni muzej maski. Gradić je poznat upravo po ručno izrađenim maskama koje se koriste u tradicionalnim plesovima. Ovaj muzej, sa svojim nadahnutim slikama i objašnjenjima na engleskom jeziku daje zanimljiv uvid u svijet tradicionalnih šrilankanskih maski te značenja koja stoje iza njih. Slijedi posjet muzeju ( Ulaznica uključena ). Naravno, postoje dvije vrste maski. Prve su one izrađene masnim i sjajnim kemijskim bojama, koje više-manje prodaju isključivo za turiste, te one koje su napravljene prirodnim bojama, a iako djeluju starije, ujedno su i originalnije. Potom idemo do rijeke Madu, gdje ćemo uživati u vožnji brodom ( Ulaznica uključena ).

Vožnja brodom trajati će gotovo 1,5 – 2 sata uz prekrasne prizore prirode, te potencijalni susret sa nekom od mnogobrojnih životinjskih vrsta, kao što su gušteri monitor, veliki broj ptica. Putem ćemo stati i na otoku gdje se proizvodi cimet te saznati tajne zašto je ovaj otok poznat upravo po proizvodnji ovog začina. Potom slijedi odlazak do utočišta za kornjače na plaži Bentota. Na ovoj plaži čak 5 ugroženih vrsta slobodno polaže svoja jajašca prije puštanja na slobodu, uz budno oko domaćina. Najugroženija su njihova jaja koja ostaju neotkrivena na plažama. Uz dobru volju ribara koji su donosili jaja u utočište iz tog područja spašeno je oko 100.000 mladih kornjača u samo dvije godine od otvaranja utočišta. Ova lokacija je obavezna destinacije za sve ljubitelje životinja. Vidjeti ćemo kornjače koje se čuvaju u utočištu u slučaju da su ozlijeđene, ili su premlade za puštanje u divljinu. Kada ozdrave ili dosegnu određenu dob, njihovi čuvari ih puštaju u divljinu. Nakon toga slijedi povratak u Hikkaduwu, te slobodan ostatak dana za uživanje na plažama. Noćenje.

5. dan: HIKKADUWA – FARMA ČAJA – FARMA KOBRI – GALLE – HIKKADUWA

Doručak. Moguć slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje ili fakultativni izlet u kojem ćemo posjetiti farmu Čaja, farmu Kobri te kolonijalni grad Galle. Ujutro slijedi odlazak u Handunugoda Tea Estate, gdje će nam domaćini objasniti proizvodnju čaja na Šri Lanci te ćemo isti moću okusiti i kupiti. Potom idemo na obližnju farmu Kobri gdje ćemo imati bliske ( Ne prebliske 🙂 ) susrete sa ovom veličanstvenom životinjom. Nakon toga se vraćamo u smjeru Hikkaduwe, te idemo u obližnji Galle, gradić na jugu otoka koji obiluje mnogim nizozemskim spomenicima i svoju slavu duguje luci izgrađenoj u kolonijalno doba. Do rasta Colomba, Galle je bio glavna luka na otoku. Po dolasku, vidjeti ćemo utvrdu iz 1663. godine koju su izgradili nizozemski kolonizatori.

Sama utvrda je danas pod zaštitom UNESC-a te je primjer najutvrđenijeg kolonijalnog grada na području cijele Jugoistočne Azije. U gradu su i danas vidljivi utjecaji portugalske, nizozemske i britanske kolonizacije, a grad je poznat po izradi čipke, rezbarenju ebanovine te rezanju i poliranju dragulja. Galle se također može pohvaliti brojnim rukotvorinama, kao što su izrada posuđa od srebra i zlata, bjelokosti, ebanovine kao vražje maske te predmeta od keramike. Najbolji način za istraživanje kolonijalnog grada je pješice. Slijedi razgled grada uz pratnju vodiča: Toranj sa satom – zidine i bastioni iz nizozemskog dobastari zatvor – spremište baruta – bastioni Neptun i Triton – Svjetionik Galle – džamija Meran – Ulica Pedlar – britanska crkva Svih Svetih – Nizozemska Crkva – najstariji kolonijalni hotel u gradu, Amangalla. Potom ćemo imati slobodno vrijeme za ručak, kupnju suvenira te posjet jednom od muzeja kao što su Pomorski Muzej ili Nacionali muzej u Galle. U dogovoreno vrijeme sastanak grupe na dogovorenom mjestu, te povratak u obližnju Hikkaduwu u večernjim satima. Noćenje.

6. dan: HIKKADUWA – SAFARI U NACIONALNOM PARKU YALA – HIKKADUWA

Doručak. Moguć slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje ili fakultativni izlet u nacionalni park Yala, gdje ćemo doživjeti Jeep safari. Yala je osnovana 1938. godine te je najpoznatiji i najrazvijeniji nacionalni park u kojem se mogu promatrati divlje životinje i ptice. Sa 97.800 hektara to je ujedno i drugi najveći nacionalni park Šri Lanke. Nalazi se u jugoistočnom kutu otoka. Poznata je po populaciji slonova, ​​leoparda, medvjeda, krokodila i divljih svinja. Nedavno je park stekao i svjetsku slavu s obzirom da je Discovery Channel prezentirao emisije u kojima park prezentira kao onaj sa najvećom svjetskom populacijom leoparda. Park je također poznat po svojih 130 vrsta ptica. ukoliko bude sreće, ovdje možemo susresti medvjede, bivole ili slonove u divljini. Slijedi vožnja parkom u džipovima te upoznavanje sa ovom prekrasnom prirodom. Nakon safarija idemo zajedno na organizirani ručak. Povratak u Hikkaduwu u kasnim popodnevnim satima.

7. dan: HIKKADUWA – PINNAWALA – PERADENYIA – KANDY – DAMBULLA

Doručak. Moguć slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje ili dvodnevni fakultativni izlet Najbolje od Šri Lanke. Izlet započinje vrlo ranim odlaskom u Pinnawalu, utočište za slonove koje je osnovano 1975. godine. Utočište danas broji više od 40 slonova koji su stigli iz različitih dijelova Šri Lanke još kao mladunci ili su bili napušteni, bolesni ili ozlijeđeni, te su na ovaj način spašeni. Nakon „druženja“ sa slonovima idemo na organizirani ručak.

Potom slijedi vožnja prema gradu Kandy, gdje ćemo prvo posjetiti Kraljevski botanički vrt u Peradeniyi, s više od 5.000 vrsta stabala, biljaka i puzavaca, te također staništu mnogobrojnih endemskih vrsta. Potom slijedi odlazak u Kandy koji je jedan od najslikovitijih gradova na Šri Lanki koji leži usred brda. Kandy je glavni grad središnje provincije, te je ujedno i administrativno i vjersko središte, te je ujedno i drugi najveći grad u državi, a njegova satelitska sela su središte otočne zanatske industrije, dok su lokalni tradicionalni plesovi najspektakularniji u zemlji.  Kandy je bio posljednja prijestolnica starih sinhaleških kraljeva te se u njemu nalazi “Hram relikvije zuba” (Sri Dalada Maligawa), koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Mi ćemo posjetiti ovaj hram, te saznati priču kako je Budin Zub uopće došao na ovu lokaciju. Potom ćemo se upoznati sa spektakularnim lokalnim plesovima u jednoj od obližnjih plesnih hala. Nastavljamo u smjeru grada Dambulla gdje ćemo imati noćenje u jednom od hotela. Prijava u hotel. Noćenje.

8. dan: DAMBULLA – SIGIRYA – POLONNARUWA – HIKKADUWA

Doručak. Nastavak izleta Najbolje od Šri Lanke. Danas ćemo imati čudesan dan jer ćemo posjetiti čak tri UNESCO lokaliteta. Ujutro idemo u najpoznatiji budistički hram cijele Šri Lanke, hram Dambulla. Slijedi uspon do hrama koji se nalazi u brdima, te ćemo posjetiti sobe gdje se nalazi više od 150 kipova Bude u raznim položajima, te ćemo ovdje saznati fascinantnu priču po povijesti ovog mjesta. Nastavak vožnje prema Sigiryi. Dovoljno je reći da ovaj lokalitet UNESCO smatra Osmim svjetskim čudom. Ravnice središnje Šri Lanke čuvaju nevjerojatnu tajnu, vulkansku stijenu koja se uzdiže usred platoa, preko 180 metara visoku a na kojoj se nalazila nekadašnja kraljevska palača. Cijeli lokalitet kraljevske palače iz 5. stoljeća je fascinantan, a za one koji žele, biti će omogućen uspon od 1200 stepenica na samu stijenu. Ovdje se nekada nalazila kraljevska palača, te se danas pruža očaravajući pogled na centralnu Šri Lanku.

Ovaj pogled oduzima dah, a tek gore ćete zaista vidjeti zašto se ovaj lokalitet smatra Osmim svjetskim čudom! Nakon kraćeg odmora idemo na ručak. A onda slijedi još spektakla. Idemo u drugi kraljevski grad Šri Lanke, mjesto Polonnaruwa, drugi kraljevski grad nekadašnjeg šrilankanskog kraljevstva, nakon što se prijestolnica preselila iz Anaradhapure. Posjetiti ćemo najbitnije lokacije ovog lokaliteta: Ruševine kraljevske palače – Vatagade – Pabalu Vehera – tri hrama tri kralja – pagoda Rankot Veherahram Lankatilaka sa kipovima stojećeg te ležećeg Bude. U kasnim poslijepodnevnim satima polazak nazad prema Hikkaduwi. Dolazak u Hikkaduwu u kasnim noćnim satima. Noćenje.

9. dan: HIKKADUWA

Doručak. Slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje. Hikkaduwu je najlakše opisati riječima „ plaža s reklame „ Zlatni pijesak, intenzivno zelenilo i modro nebo, imati ćete osjećaj kao da ste ušli u razglednicu. S obzirom da se u pješačkoj blizini hotela nalazi i jedan od najpopularnijih koraljnih grebena na svijetu, pronaći ćete veliku količinu klubova za ronjenje. Noćenje.

10. dan: HIKKADUWA

Doručak. Slobodan dan u Hikkaduwi za kupanje, vlastite sadržaje. Noćenje.

11. dan: HIKKADUWA – ISTANBUL

Doručak ili Lunch Box. Ovisno o vremenu leta, transfer prema zračnoj luci u Colombu. Prijava na let za Istanbul.  Nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u jutarnjim ili popodnevnim satima. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. 

PREDVIĐENI HOTEL ili slično

HOTEL HIKKA TRANZ BY CINNAMON 4*

Ovaj hotel je udaljen 1 minutu hoda do plaže. Smješten uz prekrasnu južnu obalu Šri Lanke, Hikka Tranz by Cinnamon nudi prostrane sobe s vlastitim balkonima i 32-inčnim TV-om ravnog ekrana. Posjeduje vanjski bazen i PADI ronilački centar. Klimatizirane sobe imaju udobnu garnituru za sjedenje na otvorenom na vlastitom balkonu, te su opremljene raznobojnim tkaninama i DVD playerima. Dostupni su i sušilo za kosu, sef i besplatni kozmetički pribor.

Hikka Tranz by Cinnamon udaljena je 20 minuta vožnje od slikovitih obalnih gradova Bentota i Ambalangoda. Panoramski pogled na more prati tretmane tijela u spa centru na krovu. Ostale mogućnosti za slobodno vrijeme uključuju dobro opremljenu teretanu i turistički desk koji nudi jednodnevne izlete.

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta TK – Turkish Airlines Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
09.09.2024. TK 1054 ZAG – Zagreb IST – Istanbul 08:50 12:00
09.09.2024. TK 730 IST – Istanbul CMB – Colombo 18:35 05:25
19.09.2024. TK 731 CMB – Colombo IST – Istanbul 06:55 12:45
19.09.2024. TK 1055 IST – Istanbul ZAG – Zagreb 18:35 19:40

 

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta TK – Turkish Airlines Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
02.10.2024. TK 1054 ZAG – Zagreb IST – Istanbul 08:50 12:00
02.10.2024. TK 730 IST – Istanbul CMB – Colombo 18:35 05:25
12.10.2024. TK 731 CMB – Colombo IST – Istanbul 06:55 12:45
12.10.2024. TK 1055 IST – Istanbul ZAG – Zagreb 18:35 19:40

 

Iskustva naših putnika
Hvala, Igore, i Tebi na dobro organiziranom putovanju i iznenađenjima, puno toga smo vidjeli, doživjeli, prošli, naučili…bilo je naporno, ali uspomene će ostati u slikama i zapisima. Recenziju ću napisati..a vjerujem da ćemo se ponovno družiti na nekom od sljedećih putovanja. Svako dobro Tebi i Ivani i cijeloj ekipi Putolovca.
Snježana Cerjan (13.10. – 23.10.2023.)
Sada kada je sve sleglo, ukupni dojam je više nego dobar.
Jedan prekrasan doživljaj, lijepo druženje, uživanje prilikom putovanja po Šri Lanki gdje smo puno toga vidjeli, snimili.
Uživali u njihovoj posebnoj hrani, vidjeli drugu kulturu, drugačiji način života.
A ako je bilo nekih sitnica, nedostataka ništa nije moglo pokvariti naše putovanje, naš odmor u Šri Lanci, naš doživljaj.
Zahvaljujem se Igoru gdje je pokazao jako dobrim u svim tim organiziranjima, iznenađenjima, njemu sigurno nije bilo lako.
Posebna zahvala na organiziranom spavanju u Dohi, kratkom ali slatkom, gdje smo vidjeli 22 stoljeće.
Zahvaljujemo Putolovcu i nadamo se još nekom dobrom putovanju
Josip i Marina Volgemut (13.10. – 23.10.2023.)
MadridBarcelonajuzna korejaMarokoBitne Napomene

 • Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PROFESSIONAL – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
09.09. – 19.09.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL HIKKA TRANZ BY CINNAMON 4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 1.090 8.212,61
REDOVNA CIJENA 1.140 8.589,33
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
400 3.013,80
UKUPNO
(FIRST MINUTE CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)
1.490 11.226,41
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
300 2.260,35
02.10. – 12.10.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL HIKKA TRANZ BY CINNAMON 4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 1.090 8.212,61
REDOVNA CIJENA 1.140 8.589,33
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
400 3.013,80
UKUPNO
(FIRST MINUTE CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)
1.490 11.226,41
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
300 2.260,35

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 • Iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Putne isprave: Za putovanje u Šri Lanku, hrvatski državljani trebaju imati važeću hrvatsku putovnicu. također je potrebna i VIZA.
 • VIZA: potrebna
  • Hrvatski državljani za turistički posjet do 30 dana mogu ući u Šri Lanku uz dobivanje propusnice na graničnom prijelazu (Aerodrom Colombo). Vizu je moguće je ishoditi online putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 50 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama) ili uz posredovanje agencije:  70 € / 527,41 kn
   Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja. PREPORUČAMO ISHOĐENJE VIZE UNAPRIJED.
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Potrebno je minimalno 15 polaznika kako bi se putovanje održalo
 • Prijevoznik: Turkish Airlines

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratnu zrakoplovnu kartu ekonomske klase na relaciji Zagreb – Istanbul – Colombo – Istanbul – Zagreb
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
 • Hrvatskog pratitelja na putovanju
 • Lokalnog vodiča na svim izletima
 • Razgled Colomba po dolasku
 • 9 noćenja u odabranom hotelu 3* ili 4* na osnovi usluge noćenja s doručkom
 • Transfer Aerodrom – Hotel  – Aerodrom
 • Organizacija i priprema putovanja te jamčevno osiguranje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte 400 € / 3.013,80 kn (zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 650 € / 4.897,43 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Napojnicu za lokalne vodiče i vozača
 • Vizu za Šri Lanku
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Osobnu potrošnju
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail info@putolovac.hr

POPUSTI I DOPLATE

 • Popust na ukupnu cijenu za dijete do 10,99 godina: 120 € / 904,14 kn
 • Popust na treću osobu u sobi: 60 € / 452,07
 • Doplata za polupansion ( 8 večera ): 125 € / 941,81 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja) CIJENA PO OSOBI
JEDNODNEVNI IZLET AMBALANGODA – RIJEKA MADU – UTOČIŠTE KORNJAČA
(minimalno 10 prijavljenih putnika)
Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica za Muzej Maski, ulaznica za Utočište Kornjača, kartu za vožnju brodom po rijeci Madu, ručak negdje na putu, hrvatski pratitelj
70 € / 527,42 kn
JEDNODNEVNI IZLET FARMA ČAJA – FARMA KOBRI – GALLE
(minimalno 10 prijavljenih putnika)
Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznicu za farmu čaja, ulaznicu za farmu Kobri, hrvatski pratitelj
70 € / 527,42 kn
DVODNEVNI IZLET PINNAWALA – PERADENYIA – KANDY – DAMBULLA – SIGIRYA – POLANNARUWA
(minimalno 10 prijavljenih putnika)
Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica za Pinnawala utočište za slonove, ulaznica za Kraljevski botanički vrt, ulaznica za Hram relikvije zuba, ručak negdje na putu prvi dan izleta, karta za plesni show u Kandyu, hrvatski pratitelj, noćenje u Dambulli u hotelu 3/4*, Ulaznicu za hram Dambulla, Ulaznicu za arheološki lokalitet Sigirya, Ulaznicu za Arheološki lokalitet Pollonaruwa, ručak negdje na putu drugi dan puta.
370 € / 2.787,77 kn
YALA NACIONALNI PARK I JEEP SAFARI
(minimalno 10 prijavljenih putnika)
Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznicu za nacionalni park Yalla, jeep safari, ručak negdje na putu, hrvatski pratitelj
150 € / 1.130,18 kn
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog moguće promjene cijene ulaznica

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

KORISNE INFORMACIJE

 • Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
 • Geografski položaj: južna Azija, Indijski ocean
 • Površina: 65.610 km2
 • Broj stanovnika: oko 20.200.000 milijuna
 • Glavni grad: Colombo, 752.993 stanovnika
 • Jezik: singaleški i tamilski, govori se i engleski
 • Religija: budisti 70%, hinduisti 15%, kršćani i muslimani 7%
 • Vremenska razlika: +3,5 sata ljeti / +4,5 sata zimi
 • Novčana jedinica: šrilanska rupija (LKR), 1 USD = oko 131,50 LKR
 • Kupovina: batik, čaj, začini, rukotvorine, namještaj, srebro itd. Trgovine rade od 8 do 17 sati od ponedjeljka do petka.
 • Odjeća i obuća: lagana pamučna odjeća te lagana vesta ili jakna za hladnija jutra i večeri. U kišnoj sezoni kišobran ili kišni ogrtač, udobna obuća.
 • Hrana i piće: osim međunarodne kuhinje glavno jelo je riža s curryem. Od pića, popularan je čaj, po kojem je Šri Lanka poznata, zatim vrlo kvalitetno lokalno pivo, a od alkoholnih pića poznat je destilirani ekstrakt cvijeta kokosovog oraha.
 • Napon struje: 230V/240V (potreban je adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: potrebna
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Tele2 partneri
 • Pozivni broj zemlje: +94
 • Korisna web stranica: www.srilankatourism.org
 • Klima: Tropska klima s prosječnom temperaturom od 27°C. U višim predjelima temperatura se može spustiti do ugodnih 16 stupnjeva. Vedro i sunčano vrijeme nije rijetko čak i u periodu monsuna. Jugozapadni monsun donosi kišni period od svibnja do srpnja u zapadne, južne i središnje predjele Šri Lanke. Sjeveroistočni monsun donosi kišnu sezonu u sjeverne i istočne predjele u prosincu i siječnju.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva P15 – 1020001003 uplaćena kod Generali osiguranja d.d., Broj police Osiguranje od odgovornosti P13-1020266267 uplaćena kod Generali osiguranja d.d.. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 11D 000 ŠLA

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!