[Studeni 2017.] Šri Lanka – carstvo mirodija: 8 dana

Već od 5.590
8 dana Avion Zagreb Hotel Eden Resort & Spa 5* Već od 5.590 Kn 6.490 Kn  Prijavi se!

8 dana / 5 noćenja

PROGRAM PUTOVANJA

COLOMBO – BERUWELA – KANDY – GALLE – NP YALA

Vrijednost više: odličan hotel 5*, polupansion, cjelodnevni izlet Galle, razgled Colomba, popust za djecu do 1.500 kn

 

Možete li zamisliti mjesto na Zemlji gdje svega nedostaje osim ananasa, banana, jastoga i dragulja.

Jeste li znali da je plavi safir od 1404,49 karata iskopan upravo na Šri Lanci u Ratnapuri, a vrijednost mu je procijenjena na čak 101 mil usd.

Upoznajte domovinu cimeta i Sirimavo Bandaranaike

Ayubowan!

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL  

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 18.15h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1056 u 20.00h s dolaskom u 00.10h po lokalnom vremenu.

2. dan: ISTANBUL – COLOMBO – BERUWELA

Nastavak putovanja za Colombo na letu TK 732 u 04:30h, s međuslijetanjem na Maldivima. Očekivano slijetanje u Colombo u 18.05h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti, dobrodošlica lokalnog predstavnika te prijevoz autobusom prema Beruweli, ljetovalištu na zapadnoj obali poznatom po pješčanim plažama. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: BERUWELA

Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, na plaži, u šetnji, kupovini … Večera. Noćenje.

4. dan: BERUWELA – KOSGODA –  AMBALANGODA – GALLE – BERUWELA

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet do kolonijalnog grada Galle. Vožnja južno od Beruwele, prema Galle-u, nekadašnjoj glavnoj luci na otoku i izvrsnom primjeru utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji, kojem su poseban pečat ostavili Nizozemci. Na putu kraće zaustavljanje u Kosgodi. Tu se nalazi utočište za kornjače u kojem se može vidjeti njih nekoliko vrsta, a najugroženija od njih je morska kornjača Karetna želva. Upoznavanje s radom volonterske udruge koja skrbi za kornjače i njihova lijegališta jaja. Slijedi odlazak u obližnji šarmantni gradić Ambalangoda poznat po maskama koje se ručno izrađuju i oslikavaju, koriste se u tradicionalnim plesovima, a simboliziraju demone, bogove, heroje… Posjet Muzeju maski u kojem ćete imati priliku upoznati se s legendama i tajnama vezanim uz njih. Put dalje vodi u Galle, grad koji zbog građevina u kojima se miješaju elementi europske arhitekture i jugoazijske tradicije te starih kamenih ulica i tropskog okruženja, djeluje više kao mediteransko mjestašce. Utvrda Galle iz 17.st. (dio UNESCO-a) najveća je utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji, a danas se unutar nje nalaze brojne male trgovine, kafići i hoteli u vlasništvu domaćih i stranih umjetnika, pisaca, dizajnera… Prije povratka u Beruwelu vožnja motornim čamcem po rijeci Madu tijekom koje ćete vidjeti bogatu riječnu vegetaciju, ptice i lokalne ribare. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. – 6. dan: BERUWELA

Doručak. Slobodni dani za odmor i individualne programe ili pak mogućnost odlaska na jedan od niže navedenih fakultativnih izleta… Večera. Noćenje.

Pinnawala – Kandy – botanički vrt Peradeniya (cjelodnevni izlet):

Polazak iz hotela u ranim jutarnjim satima. Vožnja prema središnjoj Šri Lanci. Nakon cca 3h vožnje dolazak do utočišta slonova Pinnawala koje se od 1975. godine brine o slonovima koji su napušteni, bolesni ili ozljeđeni u njihovim prirodnim staništima. Tu je udomljeno preko 40-ak slonova uključujući mladunce. Nakon ovog jedinstvenog doživljaja slijedi odlazak prema Kandyju s usputnim zaustavljanjem u tvornici čaja u kojoj ćete uz upoznavanje s tehnološkim procesima imati prilike degustirati i kupiti različite vrste čajeva. U nastavku posjet brusionici dijamanata te odlazak u Kandy, posljednju prijestolnicu starih singaleških kraljeva i kulturnog središta otoka (dio UNESCO-a), koji još uvijek ponosno čuva mnoge legende, tradiciju i običaje. Ovaj šarmantni grad kolonijalnog štiha sa svih je strana okružen brežuljcima, a u njegovom se središtu nalazi veliko jezero na čijoj se sjevernoj strani nalazi Sri Dalada Maligawa – hram Zuba (Temple of the tooth), najsvetije mjesto budista Šri Lanke, impresivno zdanje u kojem je navodno pohranjen Budin zub. Za kraj posjet kraljevskom botaničkom vrtu Peradeniya, izgrađenom u 18.st. za kandijsvsku arostistokraciju i koji su Englezi pretvorili 1821. u botanički vrt. Proteže se na površini od gotovo 60 ha i jedno je od najljepših mjesta na otoku. Poznat je po mnogobrojnim primjercima biljaka, njih preko 4000 vrsta, što uključuje orhideje, začine, ljekovito bilje, palme, bambus, fikus, borove i brojne druge nikad ili rijetko viđene biljke. Povratak u hotel u kasnim večernjim satima.

Nacionalni park Yala (cjelodnevni izlet):

Polazak iz hotela u jutarnjim satima  i vožnja prema Nacionalnom parku Yala, poznatom i pod nazivom Ruhunu. Nakon cca 5h vožnje dolazimo do parka, glavne otočke atrakcije za sve ljubitelje divlje prirode i životinjskog svijeta, a ujedno i najboljeg mjesta za vidjeti velike sisavce. Njegova jedinstvenost leži u raznolikosti staništa.  Obilazak parka i safari džipom u trajanju od cca 3 sata. Slonovi su ovdje čest prizor, a ako bude sreće možda naiđete i na leoparda! Jeleni, bivoli, medvjedi, divlje svinje, paunovi, krokodili, preko 450 vrsta ptica, 250 vrsta leptira…samo su još neki od stanovnika ovog parka. Kasni povratak u hotel.

7. dan: BERUWELA – COLOMBO – ISTANBUL

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Colombu, prijestolnici Šri Lanke, lučkom gradu bogatog kolonijalnog nasljeđa u kojem se miješaju rase, religije i kulture. Grad je dinamičan i pretrpan, s nebrojenim spletom uličica u kojima se uglavnom živi na cesti, a mnogi ulični prodavači prodaju sve, od satova do plastičnih posuda. Panoramska vožnja poslovnim dijelom grada, četvrti Sinhala (Cinnamon Gardens) koja je naziv dobila po nekadašnjim plantažama cimeta, uz Ured premijera, Gradsku vijećnicu, Nacionalni muzej do četvrti Pettah s živopisnom tržnicom, hinduističkim hramom i starom nizozemskom crkvom koja datira iz 18.st. U nastavku odlazak u zračnu luku te prijava na let za Istanbul Turkish Airlinesa TK 731 u 21.25h, s međuslijetanjem na Maldivima. Večera i odmor tijekom noćnog leta.

8. dan: ISTANBUL – ZAGREB 

Dolazak u Istanbul u 06.25h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 u 08.05h. Očekivano vrijeme dolaska u 08.15h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Red letenja:

TK1056   28NOV  ZAGREB     ISTANBUL   20:00  00:10

TK 732    29NOV  ISTANBUL  COLOMBO  04:30   18:05

TK 731   04DEC   COLOMBO  ISTANBUL  21:25  06:25+1

TK1053  05DEC   ISTANBUL   ZAGREB     08:05   08:15

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica i viza
 • Viza: Hrvatski državljani trebaju vizu za Šri Lanku. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja. Vizu je moguće je ishoditi on-line putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama).
 • Napomene: Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 7 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 15
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Cijena aranžmana po osobi: ULTRA FIRST MINUTE CIJENA 5.590 kn, FIRST MINUTE CIJENA 5.990 kn, REDOVNA CIJENA 6.490 kn
  • Ultra First minute cijena vrijedi do 20.10., a First minute cijena do 01.11. ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

 • Datumi putovanja: 28.11. – 05.12.2017.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u Beruweli u hotelu Eden Resort & Spa 5* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 5 polupansiona;
 • Cjelodnevni izlet u Galle (uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica za utočište kornjača Kosgoda i Muzej maski, vožnja brodom rijekom Madu);
 • Razgled Colomba u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;
 • Pratitelja iz Zagreba;
 • Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 2.990 kn (podložno promjeni),
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.190 kn,
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače od cca 30 USD,
 • Trošak vize za Šri Lanku od 260 kn,
 • Doplate za fakultativne usluge (osim navedenog) i obroke koji nisu gore navedeni,
 • Osobne troškove,
 • Putno osiguranje (preporučamo),
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • Fakultativna ponuda, uz minimum 10 osoba:
  • Pinnawala – Kandy – botanički vrt Peradeniya: 990 kn po osobi (uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište slonova Pinnawala, tvornicu čaja, brusionicu dijamanata, hram Zuba i botanički vrt Peradeniya)
  • Nacionalni park Yala: 990 kn po osobi (uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica za Nacionalni park Yala, safari džipovima)

POPUSTI

 • Dijete 2-11,99 godina u krevetu s roditeljima: 1.500 kn
 • Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju u sobi s 2 odrasle osobe: 700 kn
 • Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 300 kn

Napomena: smještaj u trokrevetnoj sobi

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

NAPOMENA

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz svibnja 2017. i mogu biti podložne promjeni.
 • O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 036

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!