Šri Lanka tura ELITE: 11 dana

Već od 8.838
11 dana Avion Zagreb Hoteli 3*/4*/5* Već od 8.838 Kn 17.676 Kn  Prijavi se!

Marko Polo opisao je Šri Lanku kao najljepši otok na svijetu!

Uz Putolovac svjedočite veličanstvenim ostacima prošlih carstava burne povijesti!

Posjetite veličanstvenu Šri Lanku! Predivan i šarolik tropski otok.

Vrijednost više: već za dvoje putnika darujemo vodiča. Uz to na izbor imate više hotela 3*/4*/5*!

No najbolje je  da prekinemo s beskrajnim opisivanjem Šri Lanke i ukratko napišemo – Putolovac Vas vodi 11 dana na rajski otok  Šri Lanku.

Raj kome ćete doživjeti prirodne ljepote, kulturne vrijednosti te bogatstvo životinjskog i biljnog svijeta! Za vas smo pripremili ugodne šetnje po mekim pješčanim plažama Indijskog oceana, kupanje u kristalno bistrom toplom moru, atrakcije poput druženje sa slonovima i leopardima, obilazak veličanstvenih plantaža čaja, posjete drevnim hramovima…, izlete. I više nego  dovoljno da vam Šri Lanka ostane u prekrasnoj uspomeni. Već dvoje putnika dobiva vozilo za transfere i vodiča na engleskom jeziku tijekom cijelog putovanja i svih obilazaka.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN

Polazak zrakoplovom  prema predviđenom rasporedu leta prema vašem odredištu – ŠRI LANKI!

2. DAN

AYUBOWAN! DOBRODOŠLI NA ŠRI LANKU!

Po dolasku u internacionalnu zračnu luku Bandaranaike, preuzeti će vas naš predstavnik s kojim ćete krenuti prema vašoj prvoj destinaciji Habaran/Sigiriya. Vožnja će vas voditi kroz prekrasna sela okružena rižinim i kokosovima poljima i plantažama te šumama. U večernjim satima (ovisno o vremenu leta) malo se aklimatizirajte i prilagodite se temperaturi i vlazi u tropima  te se opustite nakon dugog leta.

Moguće noćenje po izboru:

Opcija 01 – Kassapa Lions Rock, Sigiriya (3 zvijezdice) – www.kassapalionsrock.com

Opcija 02 – Cinnamon Village, Habarana (4 zvijezdice) – www.cinnamonhotels.com

Opcija 03 – Cinnamon Lodge, Habarana (5 zvijezdica) – www.cinnamonhotels.com

3. DAN

Ujutro nakon doručka odlazimo za Anuradhapuru,  drevni glavni grad Šri Lanke.

Slijedi cjelodnevno razgledavanje Anuradhapure. To je drevni glavni grad Šri Lanke, 5. st. pr.n.e – 9. st.n.e., središte kolijevke budističke civilizacije. U antici, ovaj grad bio je jednak bilo kojem drevnom ‘zakopanom gradu’. Ovdje se nalaze najstarija budistička svetišta otoka – neka su čak i iz trećeg stoljeća prije Krista. Pogledajte impresivne bijele ‘dagabas’ (reliktne komore) i spomenke ukrašeni lijepim kamenim rezbarijama i skulpturama, te najstarije dokumentirano stablo na svijetu – Sri Maha Bodhi (preko 2000 godina starosti), vrtove za uživanje, lijepo izvedene kamene kupke i ribnjake, sjajne sustave za navodnjavanje, rezervoare i kanale Anuradhapure.

Moguće noćenje po izboru:

Opcija 01 – Kassapa Lions Rock, Sigiriya (3 zvijezdice) – www.kassapalionsrock.com

Opcija 02 – Cinnamon Village, Habarana (4 zvijezdice) – www.cinnamonhotels.com

Opcija 03 – Cinnamon Lodge,Habarana (5 zvijezdica) – www.cinnamonhotels.com

4. DAN

Ujutro polazimo u posjetu tvrđavi Sigiriya Rock, uz uspon od 1200 koraka i prepuštamo se razgledavanju nevjerojatnih freski.

Ovo mjesto je  na popisu UNESCO-ove svjetske baštine kao i spektakularna tvrđava Rock jedna od glavnih atrakcija Šri Lanke. Najimpresivnije lice jedinstvenog kompleksa su Vrtovi vode, freske prekrasnih djevojaka, zidani zid s drevnim grafitima, platforma lavova i prostranstvo od 1,6 hektara, koji je bilo potpunosti pokrivno građevinama tijekom razdoblja Sigiriyaeve slave.

Poslijepodne nastavljamo do drevnih ruševina Polonnaruwa gdje možete razgledati zbirka bogate arhitekture i izvanrednih metoda navodnjavanja.

Polonnaruwa je postao glavni grad nakon propasti Anuradhapure. Razdoblje najvećeg uspona bilo je od 10. do 12. stoljeća poslije Krista. Cijeli krajolik regije obilježen je velikim umjetnim rezervoarima, istinskim kopnenim mostovima od kojih je najpoznatiji Prakrama Samudra ili Parakrama, veličine veće od luke Colombo.

Spomenici ovog srednjovjekovnog grada relativno su dobro očuvani i daju jasan dokaz slavne prošlosti Šri Lanke. Vidjet ćete kompleks Kraljevske palače, Quadrangle sa svojom koncentracijom drevne baštine i spektakularnim kompleksom Gal Vihare sa četiri masivna kipa Buddhe, izrezanih iz jedne ploče od granita – vrhunac obrade drevnih stijena Šri Lanke.

Moguće noćenje po izboru:

Opcija 01 – Kassapa Lions Rock, Sigiriya (3 zvijezdice) – www.kassapalionsrock.com

Opcija 02 – Cinnamon Village, Habarana (4 zvijezdice) – www.cinnamonhotels.com

Opcija 03 – Cinnamon Lodge,Habarana (5 zvijezdica) – www.cinnamonhotels.com

5. DAN

Poslije doručka odlazimo za Kandy posjećujući pritom Aluvihare, vrlo važno mjesto na kojem je budistička doktrina Tripitaka konačno zapisana na talipotovim listićima, a također posjećujemo i Spice Garden kako bi vidjeli začine koje rastu u svom prirodnom staništu.

Ovaj lijepi grad, Hill Capital i posljednja uporišta Sinhala Kings zadržali su ozračje veličanstvenosti, a vrijeme kao da  nije utjecalo na to. Okružen brežuljcima, s mirnim jezerom u svojem središtu, nalazi se mjesto poznatog “Hrama zuba” i kraljevski botanički vrt koji je dom jedne od najboljih zbirki orhideja. Kandy i njegova okolna sela središte su otočne zanatske industrije, a njezini tradicionalni plesovi najspektakularniji su u zemlji.

Na večer posjećujemo sveti Hram Zuba iz vremena Pooja.

Moguće noćenje po izboru:

Opcija 01 – Hotel Thilanka (3 zvijezdice +) – www.thilankahotel.com

Opcija 02 – Cinnamon Citadel (4 zvijezdice +) – www.cinnamonhotels.com

Opcija 03 – Theva Residency, Kandy (rezidencija) – www.theva.lk

6. DAN

Ujutro krećemo u posjetu sirotištu slonova u Pinnaaweli i to u vrijeme kako biste vidjeli kupanje slonova kao i hranjenje beba slonova s bočicama.

Sirotište slonova, smješteno je na obalama Maha Oye, i  uglavnom služi za smještaj mladih slonova koji se zbog kojekakvih razloga nalaze daleko od svojih obitelji ili su izgubili svoje prirodno stanište. Moguće zbog promjena u okolišu ili zbog moderne industrije, mladi slonovi ostaju napušteni i zato jer su im roditelji upali u velike jame, itd. Najzanimljivije vrijeme posjete je svakako za vrijeme hranjenja ili kupanja.

Nakon sirotišta posjećujemo bazar, tržnicu te male umjetničke i zanatske radionice.
U popodnevnim satima prošećite kroz živahni grad Kandy, jer to je savršeni način da posjetite dvorac Kandyan i promatrate grimizni zalazak sunca kod jezera dok sunce polako pada ispod prstena planina koje okružuju grad. Jednostavno šetajte uz jezero i upijajte atmosferu…

Kasno navečer prisustvovat ćemo kulturno plesnoj izvedbi.

Moguće noćenje po izboru:

Opcija 01 – Hotel Thilanka (3 zvijezdice +) – www.thilankahotel.com

Opcija 02 – Cinnamon Citadel (04 zvijezdice +) – www.cinnamonhotels.com

Opcija 03 – Theva Residency, Kandy (rezidencija) – www.theva.lk

7. DAN

Poslije ranog doručka krećemo u posjet Kraljevskim Botaničkim Vrtovima u vrtovima Peradeniya.

Nakon što se nauživate vrtova Peradeniya uputiti ćemo se prema Nuwara Eliya u posjetu  plantaži čaja, a ujedno i tvornici kako biste vidjeli proces proizvodnje i pretvaranja  zeleno/smeđeg lišća  kao konačnog proizvoda.

Nuwara Eliya je srce brdske Šri Lanke. To je dom poznatog Cejlonskog čaja, a planine bogate baršunastim plantažama zelenog čaja, okružene su bujnim potocima i slapovima. Zdrava klima, maglica iznad polja i definitivno britanski karakter su upravo ono što ovaj krajolik čine tipičnim za Šri Lanku.

Moguće noćenje po izboru:

Opcija 01 – Glenfall Reach (3 zvijezdice) – www.glenfallreachhotel.com

Opcija 02 – Araliya Green Hills, Nuwara Eliya (04 zvijezdice) – www.araliyagreenhills.com

Opcija 03 – Grand Hotel, Nuwara Eliya (05 zvijezdica) – www.grandhotel.tangerinehotels.com

8. DAN

Danas nam slijedi rano jutarnji odlazak za Yalu i check in u hotelu.

Popodne je predviđeno za safari vožnju po Nacionalnom parku Yala. Nakon popodnevne žege je najbolje vrijeme da se vidi divlji život tog područja.

YALA – najpoznatiji nacionalni park Šri Lanke najpopularaniji je zbog slonova, leoparda, medvjeda, krokodila i divljih svinja. Tri puta je veći od Udawelewe i prostire se na 97.800 hektara, te je tako drugi najveći nacionalni park Šri Lanke. Njegov otvoreni valoviti teren učinio ga je poznatim po slonovima na dugi niz godina, no nedavno je park stekao veliku slavu zbog publiciteta National Geographic i Discovery TV kanala, koji su bili usredotočeni na projekt  istraživanja/očuvanja i identifikacije leoparda. Naknadno su potvrđene tvrdnje da je Nacionalni park Yala najveća svjetska koncentracija leoparda po četvornom kilometru. Park je pretežno šumska džungla s nekoliko slanih i slatkih laguna. Područja obilno popunjena  s leopardima su kameni popločeni brežuljci s gustim grmovima u kojima se skrivaju te predivne i opasne životinje.

Moguće noćenje po izboru:

Opcija 01 – Kithala Resort, Tissamaharama (3 zvijezdice) – www.theme-resorts.com

Opcija 02 – The Safari Tissamaharama (4 zvijezdice) – www.thesafarihotel.lk

Opcija 03 – Cinnamon Yala (5 zvijezdica) – www.jetwinghotels.com

9. DAN

Nakon kasnog doručka krećemo s transferom do Colomba. Po dolasku slijedi check in- u hotelu a nakon toga krećemo u poslijepodnevno razgledavanje Colomba, uključujući i posjet trgovačkim centrima te bazaru.

Colombo je sve do nedavno bio glavni grad Šri Lanke, a sada je to fascinantan grad s ugodnom mješavinom prošlosti i sadašnjosti. On je i dalje trgovačko središte zemlje. Izvorni trgovački doseljenici – Portugalci, Nizozemci i Britanci, ostavili su u nasljedstvo svoje crkve i spomenike, imena i religije, kostime i hranu te raspršenost svojih jezika koji su se apsorbirali u govor Šri Lanke.

Noćenje po izboru:

Opcija 01 – The Steuart By Citrus, Colombo (3 + zvijezdice) – www.citrusleisure.com

Opcija 02 – Cinnamon Lakeside, Colombo (4 zvijezdice) – www.cinnamonhotels.com

Opcija 03 – Kingsbury Hotel, Colombo (5 zvijezdica) – www.thekingsburyhotel.com

10. DAN

Poslije doručka slijedi transfer do nekog beach resorta ukoliko ste tako izabrali ili transfer do aerodroma.

11. DAN

Dolazak u Zagreb. Kraj programa.

Bitne Napomene

 • Za putovanje je potrebna važeća putovnica i viza
 • Putovanje može biti individualno ili grupno
 • Rok prijave za putovanje: 20 dana prije putovanja
 • Termini putovanja: do 30.04.2018.
 • Cijena aranžmana se odnosi na 1 osobu
 • Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

HOTELI 3*

Kassapa Lions Rock, Sigiriya (3 noćenja), Hotel Thilanka Kandy (2 noćenja), Glenfall Reach, Nuwara Eliya (1 noćenje), Hotel Priyankara/Kithala, Tissamaharama (1 noćenje), The Steuart By Citrus, Colombo (1 noćenje)

Polasci 01.04. – 30.04.2018.

 • 2 – 3 osobe: od 9.846 kn
 • 15 – 19 osoba: od 8.838 kn
  • Doplata za jednokrevetnu sobu: od 2.352 kn

Polasci do 31.03.2018.

 • 2 – 3 osobe: od 10.269 kn
 • 15 – 19 osoba: od 9.258 kn
  • Doplata za jednokrevetnu sobu: od 2.600 kn

HOTELI 4*

Cinnamon Village, Habarana (3 noćenja), Cinnamon Citadel, Kandy (2 noćenja), Araliya Green Hills, Nuwara Eliya (1 noćenje), The Safari, Tissamaharama (1 noćenje), Cinnamon Lakeside, Colombo (1 noćenje)

Polasci 01.04. – 30.04.2018.

 • 2 – 3 osobe: od 11.281 kn
 • 15 – 19 osoba: od 10.229 kn
  • Doplata za jednokrevetnu sobu: od 4.074 kn

Polasci do 31.03.2018.

 • 2 – 3 osobe: od 13.144 kn
 • 15 – 19 osoba: od 12.169 kn
  • Doplata za jednokrevetnu sobu: od 5.290 kn

HOTELI 5*

Cinnamon Lodge, Habarana (3 noćenja), Theva Reisidency, Kandy (2 noćenja), Grand Hotel Nuwara Eliya (1 noćenje), Cinnamon Yala (1 noćenje), The Kingsbury hotel, Colombo (1 noćenje)

Polasci 01.04. – 30.04.2018.

 • 2 – 3 osobe: od 13.680 kn
 • 15 – 19 osoba: od 12.590 kn
  • Doplata za jednokrevetnu sobu: od 5.670 kn

Polasci do 31.03.2018.

 • 2 – 3 osobe: od 14.730 kn
 • 15 – 19 osoba: od 13.690 kn
  • Doplata za jednokrevetnu sobu: od 6.510 kn
 • Promjene datuma putovanja nakon kupnje nisu moguće zbog rezervacije avionskih karata
 • Konačna cijena aranžmana će biti potvrđena u pismenoj rezervaciji, a ovisi o trenutnoj cijeni zrakoplovnih taksi.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • 11 dana/8 noćenja sa smještajem (od toga 7 noćenja s polupansionom za vrijeme cjelokupne ture i 1 noćenje s doručkom u hotelu Colombo)
 • Povratni zrakoplovni prijevoz
 • Prijevoz u prijevoznim sredstvima s klima uređajima:
  • 2 osobe u automobilu
  • 3-7 osoba u udobnom kombiju
  • 8-12 osoba u mini busu
  • 13 i više osoba u autobusu s 33 ili više sjedala
 • Sve ulaznice za mjesta koja su predviđena prema programu
 • Vodiča i to kako slijedi:
  • Turističkog vodiča/vozača na engleskom jeziku za grupe do 7 osoba
  • Nacionalnog vodiča na engleskom jeziku koji će pratiti grupe koje imaju više od 8 osoba
  • Za grupe sastavljene od 12 i više osoba postoji mogućnost za pratitelja na hrvatskom jeziku.
 • Šareni vijenac i veliki kokos koji se dobiva pri samom dolasku
 • 1 JEEP safari u Nacionalnom parku YALA
 • Hotele sa uslugama i sve takse
 • Poklon pri odlasku

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Zrakoplovne pristojbe oko 2.790 kn (obavezna doplata) – podložne promjenama, konačna cijena će biti utvrđena u pismenoj rezervaciji
 • Opcionalne ture i izlete koji nisu u programu
 • Druge osobne troškove
 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo prilikom prijave)
 • Napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače – obavezna doplata na licu mjesta 55 USD
 • Viza za Šri Lanku* – 350 kn s uslugom posredovanja

*Hrvatskim državljanima je potrebna viza za ulazak na Šri Lanku. Dobiva se elektronskim putem. Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme prije putovanja agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

NAPOMENA

 • Organizator putovanja zadržava pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira kako će se program u cijelosti izvršiti
 • Cijene, vremena leta, trajanje leta i imena hotela su podložne promjeni bez prethodne najave
 • Kategorizacija hotela na Šri Lanci odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda
 • Molimo vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj stranici www.mvep.hr

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac d.o.o, OIB: 91320522619, Medarska 69 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Identifikacijski kod:  HR-AB-01-080832542 Broj police jamčevnog osiguranja: P15 – 020000209 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH,http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 000

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!