Strasbourg i Alzace: 4 dana

Već od 1.890
4 dana Autobus Zagreb Hotel 3* Već od 1.890 Kn 1.990 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Vrijednost više: uključeni svi izleti!

1.dan ZAGREB – ULM – STRASBOURG
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Nastavak puta kroz Njemačku. Posjet Ulmu, gradu na Dunavu s najvišim crkvenim zvonikom na svijetu, visokim 161,50 metara. Nekadašnji slobodni carski grad sa slikovitom gradskom vijećnicom i ulicom Rabengasse, te starom ribarskom četvrti rodni je grad Alberta Einsteina. Kraće slobodno vrijeme na glavnom gradskom trgu. Nastavak puta prema Francuskoj. Dolazak u Strasbourg i smještaj u hotel. Noćenje.

2.danSTRASBOURG I IZLET MOLSHEIM – OBERNAI- SJEVERNA ALZAŠKA VINSKA CESTA
Doručak. Razgled Strasbourga, prijestolnice francuske povijesne regije Alzace (sada regija Grand Est). Razgled grada započinjemo posjetom katedrali Notre Dame, jednoj od najljepših klasičnih katedrala Francuske. Šetnja do Guthenberovog trga, trgovačke kuće Kammerzel, trga Place Kleber, crkve sv.Tome i mostova i kanala na rijeci Ill, kao i kroz poznatu četvrt Mala Francuska uz kuće s drvenim gradama. Moguća fakultativna  vožnjom brodom po kanalima uz povijesnu jezgru Strasbourga i Europski parlament. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju, posjete muzejima i osobne programe. Poslije podne ćemo se upoznati s dijelom jedne  od  najpoznatijih turističkih ruta ove regije, Alzaške vinske ceste. Posjet gradiću Molsheim okruženom vinogradima. Razgled povijesne jezgre: kuća Metzig, primjer alzaške renesansne arhitekture – jezuitska crkva -zgrada kartuzijanskog samostana u kojoj je danas muzej i sjedište fondacije Bugatti. Put se nastavlja prema gradiću Obernai, rodnom mjestu svete Odile, jednom od najposjećenijih manjih alzaških gradića. Posjet slikovitoj  renesansnoj gradskoj povijesnoj jezgri s kućama s drvenim gredama, glavnom trgu sa Žitnom salom, fontanom i gradskim zidinama. Povratak u Strasbourg. Preporučujemo  posjet jednom od tipičnih alzaških tradicionalnih restorana koji će Vam ponuditi neki od poznatih alzaških specijaliteta: Choucroute s kiselim kupusom i kobasicama, alzaški specijaliteti uključuju i pitu „tarte flambee“ od tankoga tijesta s dodacima, guščju paštetu jedan od najpoznatijih francuskih specijaliteta koji potiče iz ove regije i tradicionalni kuglof koji se servira s domaćom marmeladom. Dobra alzaška piva i poznati pereci upotpuniti će gastronomski dojam ove bogate regije.  Noćenje.

3.dan STRASBOURG I IZLET COLMAR – RIQUEWIHR – JUŽNA  ALZAŠKA VINSKA CESTA
Doručak. Vožnja dijelom  južne alzaške vinske ceste, jedne od najstarijih turističkih ruta Francuske. Mala slikovita sela, brežuljci s vinogradima, prilika za probu najpoznatijih alzaških vina ima u svim mjestima tradicionalnim gostionicama gdje Vas očekuje ponuda Rizlinga – kralja alzaških vina, aromatičnog traminca, alzaškog tokajca ili pjenušavog vina. Zaustavljanje u gradiću Riquewihr, jednom od najljepših i najposjećenijih naselja s kućama iz 16. stoljeća. Šetnja  prekrasnom povijesnom jezgrom i prilika za kupovinu ili probu poznatih alzaških vina. Izlet se nastavlja posjetom  gradu Colmaru s poznatim motivima kuća s drvenim gredama, a povijesna jezgra je zanimljiva kombinacija njemačkog i francuskog utjecaja. U čarobnom okruženju ovog grada poseban je doživljaj alzaške kulture i načina života, mnogi smatraju ovaj grad jednim od najljepših gradova Francuske! Razgled grada: glavni trg – tipične ulice Rue des Marchands i Rue Merciere – kuća stare carine – dominikanska crkva – četvrt  „mala Venecija“ okružena kanalima – kuća s kamenim glavama – crkva sv. Martina. Slobodno vrijeme u  slikovitom gradskom središtu, preporučujemo posjet muzeju Unterlinden s vrlo vrijednom zbirkom slikarstva. Povratak u Strasbourg. Iskoristite vrijeme za večernju šetnju povijesnom jezgrom koja je posebno osvijetljena u večernjim satima ili odlazak na još jednu tradicionalnu večeru s alzaškim specijalitetima. Noćenje.

4.dan STRASBOURG – MÜNCHEN – ZAGREB
Doručak. Vožnja prema Njemačkoj  uz kraća zaustavljanja putem. Posjetiti ćemo München, glavni grad Bavarske. Panoramska vožnja gradskim središtem uz Kraljevski trg, četvrt muzeja, sveučilišni dio grada do Isarskih vrata. Razgled nastavljamo šetnjom do glavnog trga Marienplatz, gradske vijećnice i katedrale Frauenkirche. Nakon kraćeg slobodnog vremena za šetnju, ručak u bavarskoj pivnici ili kavu i kolač u jednoj od finih kavana-slastičarnica nastavljamo vožnju kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim  satima

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok za prijavu: 10 dana prije puta
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Datumi i cijena aranžmana po osobi:
  • 22.07., 19.08.: FIRST MINUTE CIJENA 1.890 kn, redovna cijena 1.990 kn

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Strasbourgu
 • Razgledavanja i izlete prema programu
 • Mjesne vodiče za razglede na gastronomskoj i vinskoj cesti
 • Pratitelja putovanja
 • Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike
 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 790 kn
 • Fakultativnu  vožnju brodom po kanalima Strasbourga: 13,50 EUR  po osobi (informativna cijena, doplata na licu mjesta)
 • Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme (informativne cijene mogu biti podložne promjeni): muzej Unterlinden u Colmaru ulaznica uključuje audio slušalice na jednom od svjetskih jezika 15 EUR,  Alzaški muzej u Strasbourgu 3,50 EUR, muzej katedrale Notre Dame u Strasbourgu 6,50 EUR, muzej suvremene umjetnosti u Strasbourgu 7 EUR
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail [email protected]

POPUSTI:

 • Treća osoba na pomoćnom ležaju 5% popusta.
 • U francuskim hotelima treći ležaj je često uži i manjih dimenzija, pa putnici koji žele rezervirati sobu s tri ležaja trebaju ovu informaciju imati na umu, kao i činjenicu da prostor za kretanje u sobi gdje su tri ležaja može biti ograničen.

PREPORUKA PUTOVANJA:

na ovom ćete putovanju doživjeti francusku regiju Alzace, jednu od najbogatijih regija Europe. Ovo je područje na samoj granici s Njemačkom. Kulturno i povijesno ispreplitanje francuskih i njemačkih utjecaja, čarobni gradići s kućama s drvenim gredama, bogata gastronomska ponuda i brojne zanimljivosti čine ova mjesta vrlo vrijednim posjeta. Na ovom programu uključeni su svi izleti, nije potrebno doplaćivati za izlete na licu mjesta niti čekati da se prijavi određeni broj putnika da bi se izlet mogao realizirati. Sve gradove i mjesta navedene u programu putovanja putnici posjećuju kao sadržaj uključen u cijenu putovanja !

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Visa, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – Visa, Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 4D 009 SIA

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!