Švicarska Advent: 4 dana

Već od 1.990
4 dana Autobus Zagreb, Rijeka, Karlovac Hotel 3* Već od 1.990 Kn 2.190 Kn  Prijavi se!

Vrijednost više: Smještaj na obali jezera u srcu Švicarske!

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan ZAGREB  – RIJEKA – JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 04:30 sati, polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 05:15 sati ( okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije), te polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:00 sati. Vožnja kroz Italiju prema Švicarskoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Prekrasni alpski krajolici, ljupka  mala sela i izuzetne prirodne ljepote otvaraju se pred putnicima već u graničnom području Italije prema Švicarskoj. Dolazimo na područje jezera Vierwaldstättersee. Ovo je područje „srca Švicarske“. Pisce i umjetnike privlačila je ljepota planinskih vrhunaca i prvi turisti dolaze na ovo područje već u 19.stoljeću da bi se divili pogledu na jezera i planinske vrhunce. Uživajte u zimskim alpskim pejzažima Švicarske!  Smještaj u hotel  na području jezera. Noćenje.

2.dan LUZERN I JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE „KOLIJEVKA ŠVICARSKE“

Doručak. Izlet kroz najljepše krajolike centralne Švicarske oko jezera Vierwaldstättersee. Posjetiti ćemo: Meggen s jedinstvenom Mramornom crkvom, Weggis na zaštićenom položaju na jezeru,  tradicionalno selo Vitznau, polazište zupčane željeznice i gradić Schwyz  po kojem je Švicarska dobila ime i gdje je Forum švicarske povijesti gdje posjetioci mogu dobiti sliku o razvoju Švicarske kao države. Posebno je kanton Uri vezano uz priču o Wilhelmu Tellu, švicarskom nacionalnom junaku. U Altdorfu moći ćete se fotografirati uz poznati Tellov spomenik. Moguća vožnja brodom po jezeru uz prekrasne krajolike, zaljeve i mala mjesta (doplata na licu mjesta vožnja ovisna o vremenskim prilikama. Nastavak vožnje autobusom oko jezera do najljepšeg švicarskog grada Luzerna. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim hotelima-palačama u art noveau stilu, a danas više od pet milijuna posjetilaca godišnje dolazi u ovaj jedan od najljepših gradova Europe, posebno čaroban u predbožićno doba godine. Rijeka Reuss teče kroz grad  uz srednjevjekovne trgove i kuće fasada oslikanih freskama. Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz. Slobodno vrijeme u središtu čarobnog Luzerna za šetnju, posjete muzejima (zbirka suvremene umjetnosti Rosengart, povijesni muzej, Alpineum, švicarski muzej prometa, muzej Richarda Wagnera itd.), za  kupovinu i osobne programe ili posjet božićnom sajmu. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan ZÜRICH I LUZERN

Doručak. Izlet u Zürich, najveći grad Švicarske. Razgled grada: stari grad s uskim srednjovjekovnim ulicama – obale rijeke Limmat  koja u samom gradu utječe u Ciriško jezero – crkva Grossmünster simbol švicarske reformacije – stara gotička crkva Fraumünster. Slobodno vrijeme za posjet božićnim sajmovima: najveći je sajam ispred Opere, a vrlo je slikovit i božićni sajam u ulicama starog grada. Predlažemo i romantičnu šetnju uz jezero, kupovinu odličnih švicarskih čokolada, satova i suvenira, kavu i kolač u jednoj od čuvenih kavana – slastičarnica ili posjet nekom od brojnih muzeja poput najvećeg švicarskog povijesnog muzeja Landesmuseum, muzeja moderne umjetnosti Kunsthaus ili nogometnog muzeja Fife. Vožnja do Luzerna. Slobodno vrijeme u najljepšem švicarskom gradu za osobne programe, kupovinu i posjete božićnim sajmovima. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE – LUGANO –RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema jugu Švicarske i posjet Luganu, gradu okruženom bujnom suptropskom vegetacijom i palmama. Mješavina mediteranskog i alpskog utjecaja daje Luganu poseban šarm i ugođaj. Razgled grada: veliki gradski park, jedan od najljepših u Švicarskoj – stari grad s palačama – promenada uz jezero. Kraće slobodno vrijeme i nastavak puta kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima.

Švicarska je savezna država u središnjoj Europi. Švicarska ima dugu tradiciju neutralnosti, ali i međunarodne suradnje i sjedište je brojnih međunarodnih organizacija.Confoederatio Helvetica je latinska inačica službenog naziva države, čime se izbjegava izbor između jednog od četiri službena jezika. Sastoji se od tri geografska različita djela: Jure na sjeverozapadu, Švicarske visoravni u srednjem dijelu i Alpa na jugu i jugoistoku.Na površini od 41.285 km2  živi oko 8 milijuna stanovnika.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 40
 • Rok prijave: Do 14 dana prije puta
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Cijena aranžmana po osobi: FIRST MINUTE CIJENA 1.990 kn, redovna cijena 2.190 kn
  • First minute cijene vrijede do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
 • Datum putovanja: 14.12. – 17.12.2017.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • Smještaj u hotelu 3* na području jezera Vierwaldstättersee u Švicarskoj na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom
 • Razgledavanja prema programu
 • Pratitelja tijekom putovanja
 • Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 890 kn
 • Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
 • Doplatu za vožnju brodom po jezeru Vierwaldstaettersee (uplata na licu mjesta, minimum 25 osoba, informativna cijena, vožnja ovisna o vremenskim prilikama): 20 EUR po osobi
 • Putno osiguranje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]
 • TROKREVETNE SOBE: na ovom programu moguća je rezervacija dvokrevetnih soba s pomoćnim ležajem isključivo na fiksni upit.

NADOPLATA ZA ODABIR SJEDALA u autobusu (nije obavezna) – raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.:

 • Za posebno sjedalo u autobusu:
  • Sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
  • Sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
  • Sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

PREPORUKA PUTOVANJA

 • Ovo putovanje uključuje 3 noćenja s doručkom na obali jezera Vierwaldstättersee, u „kolijevci Švicarske.“
 • Smještaj direktno u samom srcu područja oko Luzerna s 3 noćenja omogućuje potpuno uživanje u prekrasnom švicarskom krajoliku, čarobnim božićnim sajmovima i lijepim gradovima i mjestima do kojih Vas iz hotela čeka samo kratka vožnja!

VAŽNE INFORMACIJE

 • Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF.
 • Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta.
 • U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.
 • Za putovanje u Švicarsku državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.
 • Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 4D 009 ŠVC/ADV

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!