Tallinn, Helsinki i Riga: 4 dana

Top ponuda Već od 3.790
4 dana Avion Zagreb Hotel 4* Već od 3.790 Kn 3.990 Kn  Prijavi se!

BIJELE NOĆI BALTIKA 

PROGRAM PUTOVANJA

GARANTIRANI POLAZAK

Posebnim charter zrakoplovom iz Zagreba!

Predviđeni hoteli: hotel Hestia Europa Tallin 4* i hotel Hestia Jugend Riga 4*

1. dan: ZAGREB – RIGA – PARNU – TALLINN

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na poseban charter let za Rigu u 02:00 sati. Po slijetanju u Rigu u 05:05 sati, ukrcaj u autobus i putovanje prema Estoniji. Posjetit ćemo gradić Parnu, četvrti grad po veličini u Estoniji koji se smjestio na ušću Riškog zaljeva u Baltičko more koji je nekada bio značajna pomorska luka, a danas je poznato ljetovalište sa svojim snježno bijelim pješčanim plažama. Nastavak vožnje prema Tallinnu, modernoj prijestolnici poznatoj po staroj srednjovjekovnoj jezgri okruženoj obrambenim kulama koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a te s ulicama popločenim kockama te skrivenim dvorištima. Tallinn je najstariji glavni grad sjeverne Europe, razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: glavni trg s najstarijom ljekarnom u gradu, crkva sv. Olafa koja je sa svojih 159 metara visine bila najviša građevina svijeta u 16.stoljeću, crkva Toomkirk koja je najstarija estonska crkva izgrađena 1233.godine, pravoslavna katedrala Aleksandra Nevskog, 600 godina stara gradska vijećnica i mnogobrojne palače iz doba Hanse, dvorac Toompea koji je danas sjedište estonskog parlamenta, a nalazi se na istoimenom uzvišenju s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad… Poslije razgleda smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

2. dan: TALLINN – (FAKULTATIVNI IZLET HELSINKI) – TALLINN

Doručak. Nakon doručka moguć odlazak na fakultativni izlet brodom u Helsinki (uz doplatu). Plovidba Baltičkim morem prema Helsinkiju traje otprilike dva sata. Po dolasku u luku, ukrcaj u autobus i odlazak na poludnevni razgled Helsinkija autobusom i pješice: Parlament, Nacionalni muzej, Opera, Gradska vijećnica, katedrala, crkva u kamenu Temppeliaukio, koncertna dvorana Finlandia, djelo arhitekta Avara Aalta, park i spomenik skladatelju Jeanu Sibeliusu. Danas je Helsinki moderno, europsko, kulturno središte čiji je kozmopolitski način života u savršenoj harmoniji s prirodom. Duga povijest manifestira se u brojnim spomenicima koje ćete vidjeti za vrijeme razgledavanja, kao i moderne primjere arhitekture poznate po jednostavnosti, funkcionalnosti i eleganciji. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak brodom u Tallin u večernjim satima. Noćenje.

3. dan: TALLINN – SIGULDA – RIGA

Doručak. Odjava iz soba. Vožnja autobusom prema Latviji. Prije dolaska u Rigu posjetit ćemo regiju latvijskog nacionalnog parka Guaja i mjesto Sigulda čija je prirodna ljepota upravo očaravajuća te je stoga poznata i kao „latvijska Švicarska“ te je zbog svoje ljepote poslužila i kao tema mnogobrojnih romantičnih pjesnika. Osim prirodnim ljepotama, Sigulda obiluje i povijesnim spomenicima i muzejima, a u ovom mjestu su i Latvijci iz Rige otkrivali svoje ruralne korijene. Posjet području Sigulde i Turaide. Nastavak putovanja prema Rigi. Dolazak i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili odlazak u večernju šetnju do središta grada s pratiteljem putovanja. Noćenje.

4. dan: RIGA – PALAČA RUNDALE – RIGA/ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba (prtljaga će biti odložena u za to predviđenu prostoriju u hotelu). Riga je latvijska prijestolnica koja se smjestila na rijeci Daugavi/Zapadnoj Dvini i najveći je grad Latvije. Grad je poznat zbog svoje jugend i drvene arhitekture 19.stoljeća te art nouveau građevina zbog kojih je uvršten na listu UNESCO-ve zaštićene baštine. Pješački razgled starog grada u pratnji lokalnog vodiča: crkva sv.Petra,katedralni trg s kategralom s jednim od najvrijednijih orgulja na svijetu koje je 1883. godine sagradila tvrtka E.F. Walcker & Sons u Ludwigsburgu, Barutna kula i gradske zidine,Tri brata – najstarije kuće u starom gradu, Švedska vrata koja su jedini preostali zlaz u Stari grad, starogradski trg s vijećnicom koja je prepoznatljiv simbol grada, Kuća Crnoglavih, dvorac, parlament, spomenik slobode, opera… Poslije razgleda i slobodnog vremena za ručak, odlazak u poznatu palaču Rundale (ulaznica uz doplatu). Palaća Rundale je bila ljetna palača latvijskog vojvode sagrađena u baroknom stilu u 18.st. i jedna je od najposjećenijih destinacija u Latviji. Povratak u Rigu u večernjim satima. Organizirani transfer u zračnu luku oko 22:30 sati. Polazak aviona za Zagreb u 01:25 sati. Dolazak u Zračnu luku Zagreb u 02:35 sati po lokalnom vremenu.

Informacije o letu:
Prijevoznik: Croatia Airlines
22.06.2019. ZAG 02:00 – RIX 05:05*
26.06.2019. RIX 01:25 – ZAG 02:35*
*lokalna vremena

Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

Finska je nordijska država u sjeveroistočnoj Europi, s 5.416.000 stanovnika i površine od 338.144 kvadratnih kilometara. Najveći dio Finske je nizak, blago valovit, šumovit kraj s mnogo jezera. Ima 187.888 jezera (većih od 500 m2) te 179.584 otoka. Glavni je grad Helsinki. Finci pripadaju ugrofinskoj skupini naroda i govore finskim jezikom. Uz finski službeni jezik je i švedski.
Republika Estonija je država na sjeveroistoku Europe, na obali Baltičkog mora i Finskog zaljeva. Graniči s Rusijom na istoku i Latvijom na jugu, a od Finske je odvaja Finski zaljev. Estonija je članica Europske unije i NATO-a od 2004. godine.
Latvija, često zvana i Letonija, je pribaltička europska država. Graniči s Estonijom na sjeveru, Rusijom na istoku, Bjelorusijom na jugoistoku, te Litvom na jugu. Na zapadu izlazi na Baltičko more. Helsinki je glavni i najveći grad Finske. Smješten je u južnom dijelu zemlje na obali Finskog zaljeva. Helsinki čini konurbaciju s još tri grada – Espoo, Vantaa i Kauniainen, koji su zajedno nazvani područje glavnog grada. Ovo područje ima 1.231.000 stanovnika.
Tallinn, glavni grad Estonije, osnovali su Teutonski vitezovi na temeljima starijeg naselja na samom ulazu u Finski zaljev. Pristup uniji trgovačkih esnafa Hansa, od 1284.g., utjecao je na veliki i brzi prosperitet grada. Glavni grad Estonije je iznimno atraktivan sa svojih 26 kula na zidinama koje ga i danas okružuju, s brojnim crkvama na brdu Dom i Donjem gradu, gotičkim crkvenim tornjevima koji se kao koplja uzdižu ka nebu. Odiše atmosferom srednjevjekovnog grada uskih popločanih ulica i rijetkog prometa. Uvršten je na listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a.
Riga je glavni grad Latvije. S oko 720.000 stanovnika također je i najveći grad te države. Nalazi se na ušću rijeke Zapadne Dvine (lav. Daugave) u Baltičko more, u južnom dijelu Riškog zaljeva. Riga je najveći grad u baltičkim državama i ima status glavnog kulturnog, obrazovnog, političkog, financijskog, komercijalnog i industrijskog centar Baltika. Stara Riga (lav. Vecrīga) nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske baštine, jer ima najveći broj građevina u stilu secesije (jugendstila) u Europi.

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Cijena se odnosi na jednu osobu
 • ZA PUTOVANJE JE POTREBNO MINIMALNO 15 PRIJAVLJENIH PUTNIKA
 • Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • Napomena: prilikom rezervacije zbog prijave brodarskoj kompaniji potrebno je dati ime i prezime, datum rođenja i nacionalnost.

DATUMI I CIJENA GARANTIRANOG ARANŽMANA PO OSOBI:

 • 22.06.-26.06.2019.: FIRST MINUTE 3.790 kn  / Redovna cijena 3.990 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz posebnim charter zrakoplovom kompanije Croatia Airlines u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Riga – Zagreb
 • Uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 15 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • Transfer zračna luka – hotel – zračna luka
 • Dva noćenja s doručkom u hotelu 4* u Tallinu u dvokrevetnim sobama
 • Jedno noćenje s doručkom u hotelu 4* u Rigi u dvokrevetnim sobama
 • Razgled Tallinna i Rige s lokalnim vodičem
 • Razglede i izlete prema programu putovanja
 • Voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Obavezna doplata za zrakoplovne naknade i pristojbe, 890 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 890 kn, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • Doplatu za fakultativni izlet brodom u Helsinki (min.15 prijavljenih putnika, uplata prilikom rezervacije): 390 kn po osobi
 • Ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode, karte javnog prijevoza u Tallinnu (pojedinačna karta za odraslu osobu od 1,10 EUR, postoje različite vrste karata) i Rigi (jednodnevna karta od 5 EUR, postoje različite vrste karata)
 • Informativne cijene ulaznica ( cijene mogu biti podložne promjenama, plaćanje na licu mjesta ):
  – ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Rigi: palača Rundale 8 EUR, Latvijski nacionalni muzej umjetnosti 6 EUR, Latvijski muzej rata – besplatan ulaz, Muzej latvijske arhitekture – besplatan ulaz
  – ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Tallinu: Umjetnički muzej Kadrioru 6,50 EUR, Tallin TV toranj 13 EUR, Umjetnički muzej KUMU 8 EUR, Estonski etnografski muzej na otvorenom 10 EUR
  – ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Helsinkiju: muzej Ateneum 17 EUR, muzej finskog dizajna 12 EUR
 • Putno osiguranje
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

POPUST

 • Dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem – na upit

Napomena:

 • U Finskoj, Latviji i Estoniji valuta je euro. Lokalno vrijeme u Finskoj je +1 sat u odnosu na hrvatsko. Ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću.

VAŽNE INFORMACIJE

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u siječnju 2019. godine i podložna su promjeni
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
 • Prijevoz prtljage (1 komad ručne prtljage, max 8kg, te 1 komad predane prtljage za check in, max 15kg)
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Helsinkiju, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.)
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • U slučaju obročnog plaćanja plaća se puni iznos aranžmana bez popusta.
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 4D 002 HTR

NP

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!