Uzbekistan: 9 dana

Već od 9.390
9 dana Avion Zagreb Hoteli 3*/ 4* Već od 9.390 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Uzbekistan je arhitekturno bogata zemlja smještena u srcu Azije i zemlja burne povijesti. Ona je i „Dragulj svilenog puta“ kojim su nekoć prolazili mnogi svjetski trgovci i donosili razne kulturne vrijednosti. Divimo se beskrajnim pješčanim dinama na kojima se u daljini naziru deve. Uživajmo u mističnoj zemlji džam¬ija, minareta i medresa koje svojim tirkiznim bojama oplemenjuju azijski Orijent. Posjetimo Samarkand ili „Utvrđeni grad“, najstariji i najbogatiji grad Svilenog puta. Otkrijmo tajanstvene, 2000. godina stare priče o glavnom gradu Tashkent tijekom šetnje orijen¬talnom tržnicom. Popnimo se na slavni minaret Kalyan, jedan od najug¬lednijih simbola grada Bukhara i razgledajmo harem u gradu Khiva, kojeg zbog obojanih medresa i krovova džamija nazivaju „Tirkiznim gradom“.

1. DAN ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – TASHKENT  let, noćenje

LET U PRIJESTOLNICU UZBEKISTANA
Satanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske zračne luke u Tashkent. Po dolasku, vožnja u hotel. Noćenje.

2. DAN TASHKENT – URGENCH – KHIVA   doručak, večera, noćenje

RAZGLED 2000 GODINA STAROG GRADA TASHKENT
Doručak. Taskhkent je grad na čiji je razvoj snažno utjecala modernizacija i gradnja u vrijeme Sovjetskog saveza. Povijesni utjecaj je najviše vidljiv u starom gradu. Razgled medrese Barak – Khan, džamije Jami, mauzoleja Kafal shoshija i šetnja do orijentalne tržnice Chorsu. Prijevoz do zračne luke i let u Urgench. Po dolasku, autobusna vožnja u Khivu, jedan od najvažnijih gradova na Putu svile. Smještaj u hotel, večera u lokalnom restoranu, noćenje.

3. DAN KHIVA  doručak, večera, noćenje

TIRKIZNI GRAD KHIVA
Nakon doručka, odlazak u razgled grada. Staru gradsku jezgru grada Khiva okružuju zidine, a većinu krovova džamija i medresa krasi značajna tirkizna boja. Slijedi razgled gradskog simbola – nedovršene medrese i minareta kalta Minor te medrese Mohammed Aminkhan, nekoć najveće u centralnoj Aziji, a danas najveće u Khivi. Razgled Petkove džamije i utvrde Kunya – Ark, nekoć rezidencije kana. Slobodno vrijeme za ručak. Pri kraju dana ćemo posjetiti tržnicu. Večera i noćenje.

4. DAN KHIVA – BUKHARA  doručak, večera, noćenje

STAROM KARAVANSKOM CESTOM KROZ CRVENU PUSTINJU
Doručak. Slijedi nezaboravna vožnja po staroj karavanskoj cesti, uz rijeku Amu Darja i kroz jednu od najvećih
pustinja u svijetu – Kizilkum (Crveni pijesak). Očekuje nas putovanje slavnim Putem svile! Pratiti će nas pješčane dine i stjenoviti krajolici, prolaziti ćemo pokraj brojnih sela i susretati lokalno stanovništvo koje žive daleko od gradske civilizacije. U večernjim satima je predviđen dolazak u crveni grad Bukhara. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. DAN BUKHARA  doručak, večera, noćenje

GRAD ISTOČNJAČKE LJEPOTE
Nakon doručka ćemo razgledati najstariji grad srednje Azije koji je zbog svoje pozicije bio važno trgovačko i kulturno središte stare Perzije. Razgled kompleksa Poi Kalan i znamenitog minareta Kalyan koji je oduševio i samog Džingiskana koji ga je očuvao od rušenja. Za kraj ćemo razgledati kompleks triju medresa Lyabi Hauza. Večera i folklorna predstava. Noćenje.

6. DAN BUKHARA  doručak, večera, noćenje

ŠARENA TRŽNICA
Doručak. Nastavak s razgledima: medrese s četiri minareta Chor Minor, raskošne ljetne rezidencije Sitorai Mokhi – Khosa i kompleksa Bahouddin Naqshbandi. Šetnja tržnicom i obilazak radionice u kojoj se izrađuju tradicionalni šeširi. Buhkara će nam dočarati pravo srednjovjekovno ozračje. Povratak u hotel, večera i noćenje.

7. DAN BUKHARA – SHAKRISABS – SAMARKAND  doručak, večera, noćenje

BOGASTVO SAMARKANDA
Doručak. Vožnja u Samarkand. Usputno zaustavljanje u mjestu Shakrisabs radi razgleda kompleksa koji prikazuje izvanrednu khorazmiansku arhitekturu. Palaču Ak-Saray su gradili 20 godina, a danas je očuvana samo masivna ulazna kula iz 14 st. Po dolasku u Samarkand, jedan od najbogatijih gradova koji je smješten na Putu svile, slijedi smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. DAN SAMARKAND – TASHKENT – EUROPSKA ZRAČNA LUKA   doručak, večera, let

OGLEDALO SVIJETA, VRT U DUŠI I DRAGULJ ISLAMA
Doručak. Samarkand je grad kojeg su u prošlosti htjeli uništiti Aleksandar Veliki i Džingis-kan, no u tome nisu uspjeli. Ovaj grad izuzetne ljepote, često nazivaju i: ogledalo svijeta, vrt u duši, dragulj Islama ili biser Istoka. Odlazak u razgled ostataka Ulug Begove zvjezdarnice iz 15 st. Iznad živahne tržnice prepune voća i začina, uzdiže se džamija Bibi Khanum. Razgled kompleksa Shakh-i-Zinda s nekropolom. Trg Regista je jedan od najljepših srednjovjekovnih trgova na svijetu, a grobnica Timurlenka – jedna od najljepših primjera centralno azijske arhitekture. Kasno poslijepodne biti će vremena za odlazak do gradske tržnice. Povratak u Tashkent i odlazak na večeru u tradicionalni restoran. Vožnja jedinom podzemnom željeznicom srednje Azije čije su stanice neke od najljepših u svijetu. Prijevoz do zračne luke i prijava na let prema europskoj zračnoj luci.

9. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija, Graz – uz mogućnost organiziranog transfera od Zagreba).

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Datumi putovanja:
  • 23.09.,* 29.10.2018.
  • 27.04., 24.06. 2019.
 • Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 9.390 kn*  min. 20 putnika
  • Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika): 1.310 kn*
  • * Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (od 12.690 kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE : 

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • Smještaj u hotelima 3/4* na bazi polupansiona,
 • Autobusne prijevoze i razglede prema programu,
 • Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
 • Troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE : 

 • Pristojbe zračnih luka 1.990 kn (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe),
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 1.730 kn,
 • Fakultativne izlete,
 • Dodatne usluge i obroke,
 • Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
 • Napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR,
 • Putno zdravstveno osiguranje (preporučamo),
 • Povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra : 9D 001 UZB

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!