Uzbekistan Velika Tura: 9 dana

Top ponuda Već od 1.990 €
9 dana Avion Zagreb Hoteli 4/5* Već od 1.990 € 2.090 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PUTOLOVAC BEBA – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.

*** Hoteli 4*, svi izleti uključeni u cijenu, bez doplata na putovanju!

*** Ručak dobrodošlice u Taskhentu, te folklorna večera u Bukhari uz lokalne specijalitete uključeni u cijenu aranžmana! Isprobajte Uzbekistanski brzi vlak, tzv. Bullet Train!

0.dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta. Prijava na let kompanije Turkish Airlines TK1056 i polijetanje zrakoplova za Istanbul u 20:15 sati. Dolazak u Istanbul u 23:30 sati.

1.dan ISTANBUL – TASKHENT

Nastavak leta prema Tashkentu uz polijetanje zrakoplova za u 01:05 sati. Dolazak u Taskhent u 07:25 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, na aerodromu u Tashkentu nam se pridružuje naš lokalni vodič, te krećemo prema hotelu. Prijava u hotel, te vrijeme za doručak, te odmor. Nakon odmora krećemo sa upoznavanjem Taskhenta, najvećeg grada Centralne Azije u popodnevnim satima. Odlazak prema hotelu te smještaj. Slobodno vrijeme za odmor i ručak. Potom idemo na razgled Taškenta. Upoznavanje s gradom počinje u povijesnoj jezgri Tashkenta: Religiozni kompleks “Hazrati Imam”, gdje se čuva svjetski poznati Kuran Kalifa Osmana iz 7. stoljeća, koji se smatra najstarijim Kuranom na svijetu – Medresa Baraka Hana, u kojoj se nalazi najbogatija biblioteka s istočnjačkim rukopisima na svijetu – Tržnica “Chorsu”. Ovdje slijedi odlazak na tradicionalni zajednički ručka gdje će nas naš domaćin podučiti kako uživati u Uzbečkim delicijama. Ovo je jedna od najvećih, najužurbanijih ali i najstarijih tržnica u zemlji, na kojoj su trgovale karavane koje su dolazile iz svih dijelova tada poznatog svijeta. Potom slijedi Таshkentskim metroom ( Doplata za kartu na licu mjesta ), koji je jedini aktivan metro u čitavoj Srednjoj Aziji. Metro je izgrađen u sovjetsko doba, a kao i kod svih većih gradova Sovjetskog Saveza, svaka je stanica arhitektonsko remek djelo te sama po sebi mali muzej. Slobodna večer u Taskhentu. Noćenje.

2.dan TASKHENT – SAMARKAND

Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela, te polazak prema željezničkoj postaji gdje ćemo se ukrcati na brzi vlak ( tzv. Bullet Train ) za Samarkand. Po dolasku u Samarkand, ostaviti ćemo stvari u hotelu, te potom krećemo u istraživanje fascinantne prijestolnice Timurovog carstva, čija se povijesna jezgra danas nalazi na popisom UNESCO-a. Ovu nezaobilaznu postaju na putu svile krase dvorci i džamije, medrese i mauzoleji s visokim minaretima i pročeljima od najfinijih keramičkih pločica prepoznatljive tirkizne boje. Svoju šetnju počet ćemo na svjetski poznatom trgu “Registan” – srce grada, gdje se nalaze tri najpoznatije medrese “Ulughbek”, “Sher-Dor” i “Тilya-Kori” te mauzoleju Muhammada Shaybanija (vođa Uzbekskih nomada, koji su zavladali Samarkandom na samom početku 16. stolj.). Nastavljamo prema маuzoleju “Gur-i Amir” – carska grobnica Timura i njegovih potomaka, čija se arhitektura smatra prototipom sličnih spomenika u Aziji, između ostaloga i slavni Tadj Mahal u Akri. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon ručka, zajednički posjet grupe posjetom tvornici za tradicionalnu proizvodnju samarkandskog papira od kore duda, koja se zove Konigil Village. Slobodno poslijepodne i večer. Noćenje.

3.dan SAMARKAND

Doručak. I današnji dan ćemo imati za istraživanje možda i najatraktivnijeg grada Uzbekistana. Dan počinjemo na Siabskoj tržnici, koja nudi pregršt ručno izrađenih glazbala i tepiha. Ovdje ćemo se upoznati sa najvećim astronomskim dostignućem Srednje Azije u srednjem vijeku: zvjezdarnici “Ulughbek”. Nastavljamo razgled odlaskom u povijesni muzej Аfrasiab nas očekuje vrijedna izložba artefakata, koji pričaju priču duge povijesti Samarkanda, a koja počinje osvajanjem Središnje Azije od strane Aleksandra Velikog. Маuzolej Biblijskog proroka Danijela danas je štovan se kao sveto mjesto triju religija – Islama, Judaizama i Kršćanstva. Slijedi nam posjet nekropoli “Shah-i Zinda” (Živi car) – kompleksa sačinjenog od 11 mauzoleja, kojeg nazivaju i Gradom mrtvih. Izuzetna remekdjela od terakote, mozaici i bogata pročelja djelo su perzijskih i azerskih majstora, а zajedno predstavljaju remek djelo keramičke umjetnosti, možda i najveće u Centralnoj Aziji. Zajedno ćemo posjetiti ovaj kompleks, a potom imati slobodno vrijeme za ručak u nekom od lokalnih restorana. Dan ćemo završiti posjetom tvornice tradicionalnih nomadskih tepiha. Slobodno poslijepodne u Samarkandu, te vrijeme za večeru. Noćenje.

4.dan SAMARKAND – SHAHRISABS – BUKHARA

Doručak. Nakon doručka odlazimo prema Shahrisabsu, poznatom kao Timurovo rodno mjesto. Ovdje obilazimo memorijalni kompleks “Dorus-Saodat” (Prebivalište vlasti) koji se sastoji od dva mauzoleja, namijenjena cijeloj Timurovoj dinastiji. Slijedi razgled uz našeg vodiča: Ostaci dvorca “Аksaray” – memorijalni kompleks “Dorut Tilovat” – Džamija “Ko’k Gumbaz” koja je ujedno i najveća džamija u Shahrisabsu. Slobodno vrijeme za ručak u nekom od lokalnih restorana. Nakon ručka nastavljamo prema Bukhari – jedan od najvećih i najživljih gradova Uzbekistana. Bukhara je bila među najvažnijim postajama na Putu svile, što je donijelo procvat trgovine, zanata, kulture, znanosti i religije. Po dolasku smještaj u hotel. Kraća orijentacijska šetnja te slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

5.dan  BUKHARA

Doručak. Naš bogati program u Bukhari počinje posjetom arhitektonskom kompleksu “Lyabi Khauz”, kojeg čine tri monumentalne građevine – dvije medrese: „Kukaldosh“ i „Nadir Divan-Begi“ te han „Divan Begi“; džamija “Маgoki Attori” iz doba zoroastrizma; medresa “Chor Minor”, poznata kao Četiri minareta. Smatra se da dekorativni elementi kupola odražavaju religiozno i filozofska načela četiriju svjetskih religija. Nastavljamo razgled: Trgovačke kupole – Toki Sarrofon, Toqi Теlpakfurushon, Timi Abdullah han, Toqi Zargaron. Ovo je ujedno i mjesto gdje se prodaju tepisi, tkanine i nakit –  medresa “Ulug’Bek”-  minaret “Каlyan” – simbol grada, koji dominira horizontom Bukhare svojom zavidnom visinom – Džamija Каlyan- Medresa “Мir-i-Arab” – Tvrđava Bukhare – simbol vlasti i bivša rezidencija hanova Bukhare. Poslijepodne slobodno vrijeme za uživanje u Bukhari. Navečer ćemo imati zajedničku organiziranu večeru s folklornim programom te ćemo se moći podružiti te uživati u Uzbečkim delicijama. Povratak u hotel. Noćenje.

Fotografija by MAITE ELORZA

6.dan BUKHARA – KHIVA

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Bukhari. Put nas vodi preko 11. najveće pustinje svijeta – Kizilkum, do pustinjskog grada Khive. Ovaj komad Puta Svile stoljećima se nije puno promijenio, tako da ćemo putem imati prilike uživati u prekrasnom pogledu prema obali rijeke Amudarya, te u ukusnom nomadskom pikniku u pustinji, baš kao što su to činili Sogdijanski trgovci koji su ovuda prolazili sa svojim karavanama prepunim skupocjene robe gotovo 500 godina prije nas. Dolazak u Khivu u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraća orijentacijska šetnja te slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

7.dan KHIVA

Doručak. Dan u Khivi počinjemo pješačkim razgledom: arhitektonski kompleks “Ichan Kala” – objekt pod zaštitom UNESCO-a i arheološki muzej na otvorenom, optočen moćnim zidinama, koji uključuje više od 60 spomenika kulture i 250 starih kuća. U labirintu slikovitih uličica vidjeti ćemo džamije, medrese, mauzoleje, te živahnu tržnica prepuna zanatlija. Najznačajniji objekti na našem putu su medresa “Моhammad Amin Khan” koja je ujedno i najveća u Centralnoj Aziji – mеdresa “Моhammad Ramin Khan” – koja nosi ime po jednom od najeduciranijih predstavnika dinastije Kungrat, a koji je nekad upravljao Khivom – minaret “Каlta-minor”, kompletno prekriven staklenim pločicama i majolikom. Zbog svoje veličine te bogatih ukrasa, ovaj minaret je nedvojbeno simbol grada. Nastavljamo sa razgledom: Džamija Džuma – Dvorac Тash Khauli, ljetna rezidencija hanova Khive – Mauzolej Pahlavana Mahmouda, poznatog pjesnika i ratnika iz 14. stoljeća – Minaret “Islam Xoja”, najveći u Uzbekistanu, sa visinom od skoro 57 metara –  tvrđava Кunya-Ark s koje uživamo u panorami pogleda prema starom gradu. Slobodno poslijepodne za istraživanje Khive. Noćenje.

8.dan KHIVA – URGENCH – TASKHENT

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela, te polazak prema gradu Urgench, do aerodrome odakle ćemo se ukrcati na lokalni let za Tashkent. Trajanje leta od cca 1,5 h, te dolazak na aerodrom u Taskhent. Dolazak u Taskhent te odlazak u hotel, gdje ćemo ostaviti stvari. Nastavljamo s istraživanjem Taskhenta, one dijelove koje nismo vidjeli prvi dan. Danas je u planu vidjeti noviji dio grada, prepun veličanstvenih trgova kao što je Trg Neovisnosti, omiljeno mjesto za šetnju lokalnom stanovništvu, s pregršt zelenila , prekrasnim zelenilom ali i Predsjedničkom palačomTrg “Amir Timur”, centralni trg Tashkenta, na kojem se nalazi nekoliko poznatih zgrada poput hotela “Uzbekistan” – Pravno sveučilište (bivša Djevojačka gimnazija) – muzej Аmir Timur ( Izvana ) koji nosi ime po jednom od najuspješnijih vojskovođa Centralne Azije – Nacionalna opera i balet. . Zainteresirane će moći istražiti Muzej primijenjene umjetnosti, koji čuva više od 7000 vrijednih artefakata: ručno rađenih vezova, kape, nakit, tepisi i drugih primjera zanatlijskog umijeća od početka 19. stoljeća do naših dana, Muzej Timurida ili Državni Povijesni Muzej Uzbekistana. Slobodno popodne za vlastite programe i kupovinu. Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

9.dan TASKHENT – ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 369 Turkish Airlinesa u 09:05 sati. Dolazak u Istanbul u 12:15 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 Turkish Airlinesa u 18:20 sati uz dolazak u Zagreb u 19:25 sati. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. 

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta TK – Turkish Airlines Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
22.09.2023. TK 1056 ZAG – Zagreb IST – Istanbul 20:15 23:30
23.09.2023. TK 368 IST – Istanbul TAS – Tashkent 01:05 07:25
01.10.2023. TK 369 TAS – Tashkent IST – Istanbul 09:05 12:15
01.10.2023. TK 1055 IST – Istanbul ZAG – Zagreb 18:20 19:25
Juzna KorejaAlzirJuzna Koreja Nova GodinaBitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac Putovanja d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PUTOLOVAC BEBA – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
22.09. – 01.10.2023.
RASPRODANO!
HOTELI 4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 1.990 14.993,66
REDOVNA CIJENA 2.090 15.747,11
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
350 2.637,08
UKUPNO
(FIRST MINUTE CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)
2.340 17.630,73
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
450 3.390,53
NADOPLATA ZA PAKET OD 7 VEČERA U HOTELIMA I LOKALNIM RESTORANIMA
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
150 1.130,18

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 • Iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Potrebno je minimalno 20 polaznika kako bi se putovanje održalo
 • Prijevoznik je Turkish Airlines

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Putovanje u Uzbekistan
 • Prijevoz zrakoplovom prema programu na relaciji Zagreb – Istanbul – Taskhent te Taskhent – Istanbul – Zagreb
 • Kartu za unutarnji let Urgench – Taskhent
 • Transfer vlakom Taskhent – Samarkand
 • Transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • Autobusni prijevoz našim turističkim autobusom prema programu tijekom cijelog boravka
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • 8 noćenja s doručkom u hotelima 4/5* u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama
 • 2 noćenja u Samarkandu
 • 2 noćenja u Taškentu
 • 2 noćenja u Bukhari
 • 2 noćenja u Khivi
 • Ulaznicu za Kompeks Khast Imam u Taškentu
 • Ulaznicu za madresu Barak Khan u Taškentu
 • Ulaznicu za Guri Amir mauzolej u Samarkandu
 • Ulaznica za trg Registan u Samarkandu ( Medrese Ulugbek, Sherdor, Tilla-Kori )
 • Ulaznicu za Konigil village tvornicu papira
 • Ulaznicu za kompleks Shahi Zinda u Samarkandu
 • Ulaznicu za Mauzolej Hodja Daniyar
 • Ulaznicu za Muzej Afrasiab
 • Ulaznicu za Palaču Ak Saray u Shahrisabsu
 • Ulaznicu za Dorut Tilovat u Shahrisabsu
 • Ulaznicu za Kok gumbaz Džamiju u Shahrisabsu
 • Ulaznicu za kompleks Dorus Saodat u Shahrisabsu
 • Ulaznicu za mauzolej Ismail Samani u Bukhari
 • Ulaznicu za mauzolej Chashma Ayub u Bukhari
 • Ulaznicu za Džamiju Bolo-Hauz u Bukhari
 • Ulaznicu za tvrđavu Ark u Bukhari
 • Ulaznicu za Poi-Kalyan kompeks u Bukhari
 • Ulaznicu za medresu Ulug Bega u Bukhari
 • Ulaznicu za medresu Abdulaziz Khana u Bukhari
 • Ulaznicu za Džamiju Magok-I Attari u Bukhari
 • Ulaznicu za Lyabi-Hauz u Bukhari
 • Ulaznicu za Tim Abdullah Khan u Bukhari
 • Ulaznicu za Džamiju Juma u Khivi
 • Ulaznicu za tvrđavu Kunya Ark u Khivi
 • Ulaznicu za Kalta Minor u Khivi
 • Ulaznicu za medresu Mohammed Amin Khana u Khivi
 • Ulaznicu za Tash-Kauli palaču u Khivi
 • Ulaznicu za mauzolej Pahlavan Mahmuda u Khivi
 • Ulaznicu za mauzolej Sayid Allauddina u Khivi
 • Ulaznicu za medresu Islam-Khodje u Khivi
 • Ulaznicu za medresu Alla Kuli Khana u Khivi
 • Večeru s folklornim programom na peti dan putovanja
 • Ručak dobrodošlice i upoznavanja u jednom od restorana u Taškentu s lokalnim specijalitetima
 • Sve razglede prema programu
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Lokalnog vodiča na destinaciji
 • Boca vode od 0,5L svaki dan na putovanju
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte  350 € / 2.637,08 kn (zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu  450 € / 3.390,53 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Paket od 7 večera u hotelima i lokalnim restoranima 150 € / 1.130,18 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Napojnice za lokalne vodiče po danu. Računajte na barem 10 – 15 eura dnevne napojnice ( Nije obavezno, ali je u zemljama dalekog istoka pristojno i tradicionalno ostaviti napojnicu ako ste zadovoljni putovanjem )
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

KORISNE INFORMACIJE

 • Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
 • Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
 • Slijedom Odluke predsjednika Republike Uzbekistana od 5. siječnja 2019. br. DP-5611 od 1. veljače 2019., o uspostavi bezviznog režima za razdoblje od 30 dana od datuma ulaska na teritorij Republike Uzbekistana za državljane država sukladno Dodatku broj 3. Liste zemalja, Republika Hrvatska je rangirana na 35. mjestu među državama kojima je uspostavljen bezvizni režim u trajanju od 30 dana.
 • Sigurnosna situacija u Uzbekistanu je stabilna. Moguća su sitna džeparenja i krađe. Vodite računa kad fotografirate, jer ukoliko želite uslikati nekoga, morate obavezno pitati. Ispred hramova, džamija obavezno se izuvajte. Poželjno je ostavljati bakšiš.
 • Preporučujemo da kupujete flaširanu vodu. Na ovim se područjima tradicionalno pije puno čaja (crnog i zelenog), no pijenje kave nije uobičajeno pa je na nekim mjestima nećete moći niti naručiti. Alkohol se može kupiti i konzumirati. Hrana obiluje voćem, povrćem i mesom, ali nije posebno egzotična za naše pojmove. Vegetarijanska hrana nije sastavni dio Uzbečke kuhinje pa je vegetarijanski obrok potrebno unaprijed naručiti.
 • Najbolje vrijeme za posjetu je od ožujak do srpanj i od rujna do listopada. Ljeti temperature dostižu i 40C. Jesenje temperature su prijatne a krajem listopada očekuju se temperature oko 10C. Tijekom jeseni, proljeća i zime moguće su kiše, pljuskovi i snijeg, ali su povremeni i kraći, nego na primjer u europskim zemljama.
 • Obavezno ponesite sa sobom nešto dugačkih rukava i nogavica prije svega zbog aviona, ali i obilaska grada i ulaska u džamije ili druga svetišta. Ponesite i kišobran ili kabanicu ali i šešir, maramu ili šiltericu. Osim garderobe koju inače pakirate, za putovanja tijekom proljeća i jeseni potrebno je ponijeti udobnu obuću, jaknu sa zaštitom od vjetra, gornji dio trenirke ili džemper. U pustinjskim i planinskim područjima temperaturne razlike između dana i noći su velike. Tijekom posjete vjerskim objektima, ženama se preporučuje da veći dio ruku i nogu bude pokriven, kao i glava i kosa. Prilikom ulaska u vjerske objekte posjetitelji se moraju izuti.
 • Naše mreže uglavnom rade u Uzbekistanu ali ne na čitavom teritoriju, imajući u vidu da se obilaze i mjesta koja su daleko od većih gradova. Skoro svi smještaji, restorani ili kafići imaju wi-fi.
  Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas i nisu vam potrebi adapteri za utičnice.
 • Preporučujemo da sa sobom ponesete dolare, no moguće je zamijeniti i eure. Novac mijenjajte u legalnim mjenjačnicama i bankama i izbjegavajte crno tržište. Kreditne kartice (Visa i Master Card) moguće je koristiti u nekim hotelima većih turističkih središta, no preporučujemo da se više oslonite na gotovinu. Bankomati se mogu pronaći u bankama i nekim hotelima.

INFORMACIJE O DRŽAVI

 • Glavni grad: Taškent
 • Površina: 447,400km²
 • Broj stanovnika: oko 30 milijuna stanovnika
 • Jezik: uzbekistanski, ruski, tadžikistanski.
 • Vjeroispovijest: muslimani 88%, pravoslavci 9%, ostali 3%
 • Nezavisnost: 1991. godina
 • Vremenska Zona: GMT +5
 • Valuta u Uzbekistanu: Sum UZS – 1 EUR=12,423.54 (na dan 01.05.2023 godine.). Za potrošnju u Uzbekistanu morate uvijek sa sobom imati lokalnu valutu.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva OV0682931637 uplaćena kod Adriatic osiguranja, Broj police Osiguranje od odgovornosti OV0682931636 uplaćena kod Adriatic osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 9D 000 UVT

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!