Valencia Nova Godina: 5 dana

Već od 3.999
5 dana Avion Zagreb NH Ciudad de Valencia 3* Već od 3.999 Kn  Prijavi se!

Garantirani polazak!

PROGRAM PUTOVANJA

Uključene zrakoplovne pristojbe u cijenu!

1. dan 29.12.2017. VALENCIA (RAZGLED GRADA) fakultativno

Uživat ćemo u cjelovitom itinereru kako bismo otkrili povijesnu gradsku jezgru i najmoderniji dio grada. Prvo ćemo posjetiti najistaknutije spomenike u srednjovjekovnom gradu: Sjeverna Željeznička Postaja, Serranos i Quart kule, Centralnu tržnicu, Lonja (nekadašnja burza svile), Okrugli Trg, Katedralu, Virgin Square i vanjski dio Basilike i Generalitat palače. (Ulaznice u Katedralu i Lonju uključene). Nakon toga, našim busom ćemo posjetiti najmodernije dijelove grada, vrhunac je svakako nova znamenitost Valencije, Grad Umjetnosti i Znanosti, arhitektonski kompleks kojeg je dizajnirao vrhunski arhitekt Santiago Calatrava i smješten je u nekadašnje korito rijeke Turia. Obilazak završava oko 15:00h. Ulaznice za Grad Umjetnosti i Znanosti nisu uključene.

Polazak iz hotela u 15:00 sati. Trajanje izleta 4 sata.

Cijena izleta: 270 kn (uključuje: sve razglede prema programu, prijevoz autobusom, vodiča na engleskom jeziku te ulaznice u Lonju i Katedralu). Popust za djecu od 2-12 godina starosti je 50% na navedeni izlet.

2. dan 30.12.2017. ŠPILJE SAN JOSE + SEGORBE (DEGUSTACIJA MASLINOVOG ULJA) fakultativno

Najpoznatija podzemna plovna rijeka u Valencijskoj Zajednici, te također u cijeloj Španjolskoj, nalazi se kako mirno teče unutar „Špilja San Jose“ (u blizini provincije Castellón). Možete uživati u neobičnoj vožnji brodom tijekom koje će Vam prateći član posade istaknuti i ukazati na neke od najstarijih i najneobičnijih stalaktita.

Nadalje, obilazak će Vas odvesti do plemenitog grada Segorbe u kojem se nalaze tisućljetni maslenici i gdje ćete imati priliku kušati njihovo zdravo i jedinstveno maslinovo ulje.

Polazak iz hotela u 09:00 sati. Trajanje izleta 8 sati.

Cijena izleta: 650 kn (uključuje razglede prema programu, prijevoz autobusom, vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu u San Jose Špilje i Muzej Maslinovog ulja te ručak (vino i voda uključeni)). Popust za djecu od 2-12 godina starosti je 50% na navedeni izlet.

3. dan 31.12.2017. XÁTIVA + DÉNIA fakultativno

Xátiva je glavni grad pokrajine La Costera, oko 1 sat vožnje udaljen od Valencije. Proglašen kao Povijesno-Umjetničko mjesto, lubanja Neandertalca pronađena u špilji Cova Negra te datira iz razdoblja 30.000 godina prije Krista. Xátiva je rodno mjesto slikara Joséa Ribera “el españoleto” i pape Borgije Aleksandra VI., pretrpjela je crne trenutke u svojoj povijesti u rukama Felipea V., koji je, nakon pobjede u Bitci kod Almanase u Ratu za Španjolsko nasljeđe, naredio da se grad spali te promijeni ime u San Felipe. U spomen na uvredu, portret monarha visi naopako u lokalnom muzeju L’Almodi. Grad čuva bogatstvo umjetničke baštine koju treba otkriti: Renesanska kolegijalna Crkva, Isposnička ćelija Svetog Félixa, Crkva Svetog Petra gdje je Aleksander VI. bio  kršten, Kraljevsku Bolnicu koja još uvijek čuva svoju izvornu renesansnu fasadu netaknutom, Palače Marquisa de Montortala i Marquisa de Alarcó. Također posjetit ćemo i jedinstvene fontane: San Francisco koja je u baroknom stilu, Trinidad koja je u gotičkom stilu i Neoklasičnu fontanu s 25 mlaznica. Najistaknutiji, s 30 kula i 4 utvrđenih vrata, je ogromni dvorac, koji je rezultat spajanja Iberijsko-Rimske i kasnije Arapske tvrđave. Spuštajući se niz dvorac, nailazimo na zidove koji su do 10. stoljeća zatvarali Rimski grad. Kasnije je dodan drugi zid koji danas čini povijesnu četvrt.

Nakon obilaska Xátive, vozimo se do Dénie. Prvo stajanje je u restoranu CALA PEPA TERESA kako bi ručali. Adresa: Carrer de Loreto, 23, 03700 Dénia.

Dénia je smještena na istočnoj strani Španjolske, uz obalni pojas poznat kao Costa Blanca. Dénia je poznata kao obiteljsko odmaralište i jedna je od najpopularnijih odredišta na sjevernom dijelu Costa Blance. Miran gradić, koji je nekad bio središte industrije uzgajanja grožđica u regiji. Iako je turizam preuzeo primat, grožđice se i danas uzgajaju i ostaju lokalna poslastica. Glavna avenija u Déniji je Marques de Campo gdje možete sjesti, uživati u piću i gledati mnoge prolaznike kako prolaze avenijom. Na Trgu Plaza de Constitution nalazi se prekrasna Crkva iz 17. stoljeća. Područje oko Dénije procijenjeno je i proglašeno kao trećim najzdravijim mjestom za život po ocjeni Svjetske Zdravstvene Organizacije (WHO). Dénia je stari grad s dugačkom prošlošću. U Rimsko vrijeme grad je bio važno središte. Kao takav, ne čudi što postoje mnogi ostaci drevnih civilizacija po cijelom gradu.

Jedan od najvažnijih spomenika u Déniji je dvorac. U dvorcu se također nalazi i muzej. Sagrađen je u 11. stoljeću i nekoliko je puta preuređen tijekom godina.

Posjetit ćemo oba dvorca, Xátiva i Dénia.

Polazak iz hotela u 09:00 sati. Trajanje izleta 8 sati.

Cijena izleta: 650 kn (uključuje prijevoz autobusom i razglede po programu, vodiča na engleskom jeziku, ručak (vino i voda uključeni) te također ulaznice u tvrđavu Xativa (vlakić uključen u cijenu) te ulaznicu u tvrđavu Denia). Popust za djecu od 2-12 godina starosti je 50% na navedeni izlet.

4. dan 1.1.2018. SRETNA NOVA GODINA

Dan slobodan za osobne programe.

5. dan 2.1.2018. VINARIJA I REQUENA fakultativno

Requena je osnovana za vrijeme „Iberije“. Rimljani su također bili ovdje, ali Arapi su ti koji su gradu dali ime.  Prvobitno nazvan Rakana, što bi značilo jak, samouvjeren. Kasnije prozvan Requena, postao je jedan od najvažnijih gradova posvećenih vinogradima i proizvodnji vina s DO oznakama (Denominación de Origen), što označava prestižnu klasifikaciju proizvoda koja se dodjeljuje proizvodima koji se proizvode u određenim Španjolskim pokrajinama prema strogim kriterijama proizvodnje. DO oznake služe kao jamstvo kvalitete.

Tijekom obilaska posjetit ćemo lokalnu vinariju, gdje ćete imati mogućnost otkriti kulturu i tradicije proizvodnje vina (vina i Cava – Španjolsko pjenušavo vino). U Requeni možete uživati u degustaciji vina i lokalnim kobasicama – embutidos, koje se sastoje od Španjolske salame I pršuta. Nakon kušanja vina, Cave i embutidosa, imat ćete priliku iste i kupiti.

Nakon toga moći ćete uživati u šetnji kroz gradsku četvrt La Villa koja je proglašena Kulturnom baštinom zbog važnosti njegove zbirke povijesnih građevina, koje se nalaze unutar zidina izvorno muslimanskih područja poznatijih kao Alcazba, Medina ili Arrabal. Ispod gradske četvrti, nalaze se najstarije špilje u pokrajini; one su služile kao sklonište, vinski podrum i čak kao silos. Razgledavanje ovih špilja pružit će vam uvid u bogatu povijest i idiosinkrazijski razvoj Requene.

Polazak iz hotela u 08:00 sati. Trajanje izleta 6 sati.

Cijena izleta:  550 kn (uključuje prijevoz autobusom, vodiča na engleskom jeziku, razgledavanje po programu, ulaznicu u vinariju i kušanje vina te ručak (vino i voda uključeni)). Popust za djecu od 2-12 godina starosti je 50% na navedeni izlet.

HOTEL NH Ciudad de Valencia 3*

Hotel NH Ciudad de Valencia nalazi se u središtu poznate gradske ulice Avenida del Puerto. Od samog hotela može se kratkom šetnjom doći do luke i plaže, dok se u blizini nalaze poznate atrakcije kao što su Muzej Grada Umjetnosti i Znanosti, Palača umjetnosti kraljice Sofije, Opera.

 • 5-10 minuta vožnje do Arene i Malvarrosa plaže
 • 10 minuta hoda do Grada Umjetnosti i Znanosti
 • Podzemna željeznica i autobusna stanica u neposrednoj blizini hotela

Hotel ima 147 udobnih soba raspoređenih na 7 katova. Sobe su dekorirane uglađenim, modernim stilom s neutralnim bojama i crvenim naglaskom. Sve sobe imaju besplatan Wi-Fi, TV s ravnim ekranom, minibar te radni stol.

 • Besplatno korištenje sobe za prtljagu
 • Svaka soba ima svoj sef, sušilo za kosu, ručnike i posteljinu
 • Kupaonske potrepštine: gel za tuširanje, šampon za kosu, sapun
 • Radno vrijeme recepcije: 0-24h
 • Doručak: Pon-Pet 07:00-10:30, Sub 08:00-11:00, Ned 08:00-12:00
 • Check-in: 15:00
 • Check-out: 12:00

Valencia je treći grad po veličini u Španjolskoj, poslije Madrida i Barcelone. Smještena je na obali Sredozemnog mora i privlači pažnju mnogih putnika svojom blagom klimom, divnim plažama, prekrasnim Starim gradom, čudesnom arhitekturom, bogatim muzejima, oceanarijem koji je jedan od najvećih u svijetu kao i čudesnim zoološkim vrtovima i naravno, ugodnim kulinarskim otkrićima (Valencia je rodni grad paelle).

Valencia je osunčana 300 dana u godini i prosječna temperatura zraka u tim krajevima je +19 stupnjeva. U ugodnoj klimi može se uživati na pješčanim plažama dugima 7 km do kojih se iz centra grada stiže lako, Metroom ili tramvajem. Zaželite li se mira i netaknute prirode, u tom slučaju savjetujemo vam da se uputite u park prirode Albufera, gdje valovi Sredozemnog mora oplakuju obalu El Salera.

RED LETENJA:

 • 29.12.2017 ZAG-VLC 10:40 – 13:10
 • 02.01.2018 VLC-ZAG 17:15 – 19:40

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Rok prijave: Do 7 dana prije puta
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Cijena aranžmana po osobi (Let i hotel)3.999 kn
 • Cijena aranžmana po osobi (Samo let)1.999 kn
 • Datum GARANTIRANOG putovanja: 29.12.2017. – 02.01.2018.

CIJENA ARANŽMANA (LET I HOTEL) UKLJUČUJE:

 • Direktni povratni let iz Zagreba,
 • Pristojbe zračnih luka,
 • Ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg),
 • Snacks i voda na letu,
 • Transfer od/do hotela,
 • 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Valenciji,
 • Boravišne pristojbe,
 • Pratitelja na putovanju,
 • Jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA (SAMO LET) UKLJUČUJE:

 • Direktni povratni let iz Zagreba,
 • Pristojbe zračnih luka,
 • Ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg),
 • Snacks i piće na letu.

CIJENA ARANŽMANA (LET I HOTEL) NE UKLJUČUJE:

 • Doplate za izlete i obroke koji nisu predviđeni programom,
 • Doplate za izlete i obroke koji nisu predviđeni programom,
 • Ulaznice za turističke atrakcije koje nisu predviđene programom,
 • Osobne troškove,
 • Putno osiguranje,
 • Karte javnog i gradskog prijevoza.
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail [email protected]

POPUSTI I DOPLATE (SAMO LET):

 • Djeca do 2 godine starosti putuju besplatno.
 • Djeca u starosti od 2 do 12 godina – cijena: 1.819 kn.

POPUSTI I DOPLATE (LET I HOTEL):

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.000 kn.
 • Popust za dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe – cijena: 2.999 kn.
 • Moguća doplata za transfer (zračna luka – hotel, hotel – zračna luka): 100 kn u jednom smjeru, 200 kn oba smjera.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 039

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!