Vijetnam i Kambodža: 14 dana

Već od 9.990
14 dana Avion Zagreb Hoteli 3*/ 4* Već od 9.990 Kn  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan Zagreb-Doha-Hanoi (19.10.)

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova.Polijetanje zrakoplova Qatar airways za Dohu . Po dolasku u Dohu , nastavak leta Qatar airways za Hanoi (noćni let).

2.dan Hanoi (20.10.)

Slijetanje u Hanoi predviđeno je u poslijepodnevnim satima. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak na laganu šetnju gradom te na večeru u lokalni resoran. Noćenje.

3.dan Hanoi – Halong Bay (21.10.)

Nakon doručka predlažemo odlazak u Halong Bay, područje koje je pod zaštitom UNESCO-a, zaljev u kojem se nalaze preko 2.000 vapnenačkih stijena te ga čine “osmim svjetskim čudom”.  Dolazak u Halong Bay predviđen je u podnevnim satima. Ukrcaj na drveni brod, smještaj u kabine i početak krstarenja. Za vrijeme krstarenja biti će serviran ručak od morskih plodova. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo veliku špilju te uživati u predivnom panoramskom pogledu na sami zaljev Halong. U skolopu izleta moguća je vožnja kajacima po zaljevu ili ribičija. Brod će pristati u mirni zaljev gdje ćete moći uživati u zalasku sunca. Večera i noćenje na brodu.

4.dan Halong Bay – Hanoi (22.10.)

U jutarnjim satima uživajte u izlasku sunca u Halong Bayu, mogućnost vježbanja Joge i Tai Chia. Nakon doručka nastavak krstarenja, posjet Sung Sot špilje. Nakon ručka odjava sa broda, te slijedi transfer prema Hanoiu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Hanoi – Ho Chi Minh (23.10.)

Nakon doručka, predlažemo razgled grada uz pratnju lokalnog vodiča, posjetite Mauzolej i njegovo boravište, predsjedničku palaču, Trg Ba Dinh i hram literature. Nakon razgleda odlazak u zračnu luku te prijava na let za Ho Chi Minh City. Po dolasku slijedi transfer u hotel. Prijava i smještaj. Nakon kraćeg odmora predlažemo avanturističku vožnju Tin Tinom, tradicionalna trokolica, gdje sjedite na prednjem dijelu trokolice u udobnoj sjedalici, dok vozač pedala kroz Ho Chi Minh City. Uživajte u znamenitostima, zvukovima i mirisima grada. Sama vožnja je avantura jer se nalazite u gradu u kojem je registrirano preko 7 milijuna skutera, opustite se i uživajte u ovom urbanom kaosu. Večera i noćenje.

6.dan Ho Chi Minh – Cu Chi Tuneli (24.10.)

Nakon doručka predlažemo odlazak na seosku stranu Vietnama u selo Tay Ninh, vodič će Vas upoznat sa lokalnom obitelji, koja će vas ugostiti na tradicionalnom vietnamskom ručku koji se sprema kod kuće. Nakon ručka, posjet Cao Dai hrama, prisustovat će te podnevnoj šarenoj svečanosti da steknete uvid u jedinstvenom religiji Cao Dai i njegovih sljedbenika. Cao Dai kombinira učenja budizma, konfucijanstva, taoizma i kršćanstva, a službeno je osnovana 1926g. od strane vijetnamski dužnosnika, koji su razvili duboki interes za okultno. U središtu Cao Daist vjerovanja je spiritizam, uključujući i komunikacije s mrtvima, kao i sa višim duhovima okultnom svijetu. Nastavak putovanja, natrag u vrijeme u Cu Chi tunelima, kada je počeo Vijetnamski rat između sjevera i juga . Ova zamršena mreža tunela prvo je bila izgrađena kako bi zaštitili otpora Viet Minh snaga i francuskog bombardiranja, a kasnije je korištena od strane Viet Cong kao strateška baza zbog blizine južnog dijela Ho chi minha.U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Odlazak na zajedničku večeru u Balkanski restoran. Noćenje.

7.dan Ho Chi Minh – Delta Mekonga (25.10.)

Nakon doručka, predlažemo odlazak na Deltu Mekonga te razgled grada uz pratnju lokalnog vodiča.Vožnja po rijeci s pogledom na brojne rukavce i kanale rijeke Mekong. Posjetit ćemo lokalno seosko imanje na kojem se nalazi farma krokodila, te mali pogon za izradu proizvoda od kokosa. Imat ćemo priliku kušati tropsko sezonsko voće, tradicionalni čaj, te uživati u lokalnoj glazbi.  Nakon lokalnog ručka povratak u Ho Chi Minh te  posjet ratnog muzeja, Muzej prikazuje staru vojnu opremu i druge srodne predmete iz Vijetnamskog rata, uključujući neke veće izložake, uključujući F5A borca i UH1-Huey helikopter. Nastavak vožnje do Palače ponovnog ujedinjenja, prethodno poznata kao predsjednička palača, pogled na službenu Južnu vijetnamsku predaju na 30. travnja 1975. Slijedi posjet katedrale Notre Dame i Glavne pošte, dva primjera francuske kolonijalne arhitekture. U večernjim satima slobodno vrijeme za posjet Ben Thanh marketa, gdje možete vježbati svoje jezične vještine pregovaranja za suvenire, odjeću i začine. Noćenje.

8.dan Ho Chi Minh – Phnom Penh (26.10.)

Nakon doručka slijedi vožnja do Phnom Penha. Dolazak je predviđen u podnevnim satima. Prijava i smještaj u hotelu. Vrijeme slobodno za odmor. U večernjim satima posjet lokalnog marketa. Večera i noćenje.

9.dan Phnom Penh (27.10.)

Nakon doručka predlažemo obilazak grada, tura uključuje hram Wat Phnom, kraljevu palaču, stari zatvor, muzej i spomen područje na žrtve genocida. Wat Phnom originalni hram datira iz 1372 godine, te ga je dala sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju statua Buda na obali rijeke te ih je odlučila smjesti na brežuljku koji se zove Phnom, odakle potiče i ime grada. Wat Phnom, nazvan i planinski hram, budistički je hram i najviši vjerski hram u gradu. Slijedi posjet Kraljevskoj palači sa srebrnom pagodom. Ime je dobila jer joj je cijeli pod popločen s 5.000 srebrenih pločica. Palača je iz 1866.godine i to je zadnja palača sagrađena za vrijeme francuskog kolonijalnog perioda. Srebrna pagoda je orginalnog imena Wat Pakeo – hram smaragdnog Bude. U hramu ćete vidjeti kolekciju Buda u zlatu, srebru, kristalu i bronci. Posjetite sramotnu Tuol Sleng srednju školu, koji je uključen u S-21 logoru. U ovoj srednjoj školi u srcu grada odvijale su se strahote režima Crvenih Kmera. To je bio zatočenički centar za zatvorenike režima, gdje su zatočenici mučeni i pogubljeni. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme, u večernjim satima odlazak u Francuski restoran u starom dijelu grada. Noćenje.

10.dan Phnom Penh – Siem reap (28.10.)

Nakon doručka slijedi vožnja do Siem Reapa, turističko mjesto koje se nalazi uz veličanstveni „grad hramova“ Angkor Wat, dolazak je predviđen u podnevnim satima. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak na Old Market. Slobodno vrijeme za lokalni šoping. Noćenje.

11.dan Siem reap – Angkor Wat (29.10.)

Nakon doručka predlažemo razgled Angkor Wata, remek-djela kmerske arhitekture – jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, smještenog usred kambodžanske džungle. Angkor Wat je najznačajniji simbol Kambodže i nalazi se na državnoj zastavi. Sagrađen je u periodu između 9. i 13. stoljeća kao mauzolej kralju Suryavarmanu II, a više od tisuću do sada otkrivenih hramova prostire se na prostoru od  42 kvadratna kilometra. Ulazak u nekadašnji kraljevski grad Angkor Thom s kompleksom budističkih hramova kroz prekrasna Južna vrata. Slijedi razgled veličanstvenog hrama Bayon ukrašenog sa 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica i zagonetnih osmijeha, potom odlazak do „palače raja“ Baphoun, visoke stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane «terase slonova» koja je služila za kraljeve audijencije, a naziv je dobila po reljefima slonova koji se nalaze na njezinom istočnom dijelu. Poslijepodne razgled Angkor Wata. Na kraju dana moći ćete uživati u očaravajućem zalasku sunca.
Povratak u hotel.Navečer posjet Old marketa i ulice sa pabovima. Noćenje.

12.dan Siem Reap – lokalna sela (30.10.)

Nakon doručka predlažemo obilazak lokalnih sela, posjet farme krokodila, te lokalnog sirotišta. Na ovom izletu se upoznaje pravi život lokalnog stanovništva, kako se živi u manjim mjestima, daleko od razvijenih turističkih mjesta. Slobodno vrijeme za šoping na jednom od lokalnih marketa. Noćenje.

13.dan Siem Reap – Bangkok – Doha (31.10.)

Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava na let za Bangkok. Po dolasku u Bangkok slijedi nastavak leta za Dohu. Noćni let.

14.dan Doha – Zagreb (01.11.)

Dolazak u Zagreb predviđen je u popodnevnim satima.

Raspored letova:

19OCT ZAGREB DOHA 1715 2345

20OCT DOHA HANOI 0140 1615

31OCT SIEM REAP BANGKOK 2100 2215

01NOV BANGKOK DOHA 0135 0525

01NOV DOHA ZAGREB 0730 1140

Bitne Napomene

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Viza je potrebna
 • Minimalan broj putnika: 10
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Datum putovanja: 19.10. – 01.11.2018.
 • Cijena aranžmana po osobi: 9.990 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Avionske karte Zagreb – Hanoi,Siem reap – Bangkok– Zagreb,
 • Unutarnji let Hanoi – Ho Chi Minh City
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3*/4* sa doručkom,
 • Transferi od/do hotela,
 • Prijevoz  Ho Chi Minh – Phnom Penh – Siem Reap,
 • Organizaciju putovanja i
 • Pratitelj putovanja iz Hrvatske kroz cijelo putovanje,
 • Razgled Night marketa u Siem Reapu,
 • Razgled Starog marketa u Siem Reapu,
 • Noćni razgled Phnom Penha

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Zrakoplovne pristojbe 2.690,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
 • Kambodža viza-30 USD (pri ulasku u Kambodžu)
 • Vietnam viza – 65 USD ( posreduje agencija)
 • Jednokrevetna soba 2.450,00 kn
 • Putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • Izleti i ulaznice za razglede:
  • Halong Bay 145 USD ( uključena dva ručka, doručak, večera, noćenje na brodu u dvokrevetnoj sobi)
  • Hanoi city tura – 35 USD
  • Tura s rikšama po centralnom dijelu Ho Chi Minh-a – 18 USD
  • Cu Chi Tuneli 40 USD ( uključen ručak)
  • Delta Mekonga i City tura 40 USD ( uključen ručak)
  • Phnom Penhu tura 40 USD
  • Angkor Wat Tura 65 USD
  • Vožnja rikšama po Ho Chi Minh City-u 18 USD
  • Tura s tuk tuk-ovima po lokalnim selima 17 USD
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]

KORISNE INFORMACIJE

KAMBODŽA

 • Službeno ime: Kraljevina Kambodža
 • Geografski položaj: jugoistočna Azija, na jugozapadu izlazi na Tajlandski zaljev, dio Južnog kineskog mora i Tihog oceana. Na zapadu i sjeveru graniči s Tajlandom, na sjeveru s Laosom te na istoku i jugu s Vijetnamom.
 • Površina: 181.040 km2
 • Broj stanovnika: oko 14.805.000
 • Glavni grad: Phnom Penh
 • Jezik: kmerski, govori se i engleski
 • Religija: budisti 95%, ostali 5%
 • Vremenska razlika: +5/+6 sati
 • Novčana jedinica: kambodžanski riel (KHR), 1000 KHR = oko 1,5 kn
 • Kupovina: svila, srebro, kipovi i razna umjetnička djela, suveniri s budističkom tematikom, drvene i mramorne skulpture, dragulji (posebno safiri).
 • Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima potrebna je lagana vesta ili džemper. Pri posjećivanju hramova ili svetih mjesta potrebno je pristojno se obući. Nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
 • Hrana: kambodžansku kuhinju krasi reputacija jedne od najstarijih i najzdravijih na svijetu. Glavni prilog su riža i rezanci raznolikih vrsta i oblika. Od mesa se jedu piletina, pačetina, svinjetina i teletina. Konzumiraju se mnogobrojne vrste voća i povrća.
 • Napon struje: 120V (potreban je adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
 • Mobilne mreže: T-Mobile i VIPnet partneri
 • Pozivni broj zemlje: +855
 • Korisna web stranica: www.tourismcambodia.com
 • Klima: općenito se može opisati kao tropska sa sezonskim monsunima. Postoje dva različita godišnja doba, kišno i suho. Temperature tijekom kišne sezone, između lipnja i listopada, kreću se između 27 i 35°C. Suhu sezonu od studenog do veljače karakterizira prohladno vrijeme, s temperaturama između 17 i 27°C, a od ožujka do svibnja toplo vrijeme s temperaturama od 29 do 38°C.

VIJETNAM

 • Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam
 • Geografski položaj: jugoistočna Azija, na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva
 • Površina: 331.690 km2
 • Broj stanovnika: oko 90.550.000
 • Glavni grad: Hanoi
 • Jezik: vijetnamski
 • Religija: budisti 85%, katolici 8%, ostali 7%
 • Vremenska razlika: +5/+6 sati
 • Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND), 10000 VND = oko 3 kn
 • Kupovina: ručno rađeni suveniri, ratni suveniri (većina su plagijati), autentična vijetnamska odjeća (odjeća od svile, tradicionalne haljine, cipele, japanke i ručne torbice napravljene od svile i bambusa), antikviteti i dragulji.
 • Odjeća i obuća: na jugu, zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima bit će Vam potrebna lagana vesta ili džemper. Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama. U hladnoj sezoni potrebna je jakna.
 • Hrana: riblji umak, soja i riža glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su također razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera, lišća tajlandskog bosiljka i sl. Vijetnamska kuhinja smatra se jednom od najzdravijih u svijetu te je iznimno cijenjena radi minimalne upotrebe ulja i velike upotrebe ljekovitog bilja i povrća. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora.
 • Napon struje: 220V (potreban je adapter)
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
 • Mobilne mreže: T-Mobile i VIPnet partneri
 • Pozivni broj zemlje: +84
 • Korisna web stranica: www.vietnamtourism.com
 • Klima: klima u Vijetnamu uvelike varira od sjevera prema jugu. Na sjeveru prevladava hladna i suha sezona od svibnja do listopada. Sličnu klimu ima srednja obala sjeverno od Nha Trang, sa zimskim monsunima koji donose hladno i vlažno vrijeme od prosinca do veljače. Na jugu je vruće i sparno tijekom cijele godine, pogotovo od veljače do svibnja. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • U slučaju obročnog plaćanja, ukupna cijena aranžmana se uvećava za 5%
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji. 

Šifra: 14D 012 KIV

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!