Zašto Putolovac Putovanja preporuča putovanje u Varšavu?

HRANA
Ako tražite grad sa dobrom kuhinjom, našli ste ga. Volite meso? Preporučamo lokalnu deliciju kotlet Schabowy, koji bi bilo najsličniji Bečkom odresku. Ako više volite tjesteninu, preporučamo Pieroge, nešto što svakako morate probati! Pierogi mogu biti slatki i slani, a više o njima ćemo saznati kada dođemo u Varšavu! Ako pak volite juhe, izbor je još širi…Chlodnik, Borsch, Žurek. Ponešto za svakoga…

MUZEJI
Varšava je grad duge i turbulentne povijesti. Iz tog razloga možemo reći kako Varšava obiluje najrazličitijim muzejima. Za ljubitelje povijesti i Drugog svjetskog rata imamo Muzej varšavskog Ustanka te Poljski vojni muzej ili Pawiak Muzej dok za ljubitelje znanosti preporučamo Muzej i Planetarij Nikole Kopernika, te muzej poljske Nobelovke Marie Curie. Ljubitelji umjetnosti će svoju zanimaciju pronaći u muzeju Frederica Chopina. Vrijedi istaknuti i najbolji muzej na svijetu 2016. godine, muzej heroja židovskog ustanka u Varšavskom getu.

PROVOD
Varšava je grad s ludim ritmom noćnog života. Zavucite se u Paviljone, kompleks klubova i barova u blizini glavne šetnice ili pak uživajte u odličnom provodu na ulici Mazowiecka. Za svakoga će se zasigurno nešto pronaći! Naravno, ne nedostaje niti kvalitetne poljske votke, a i izbor piva je poprilično širok od kojeg sugeriramo Zywec, Tyskie, Lech ili Warku.

ARHITEKTURA
Varšavu danas nazivaju najnovijim glavnim gradom Europe ili najnovijim starim gradom. Razlog je taj što je Varšava nakon Drugog svjetskog rata bila potpuno razorena. Nakon rata, uslijedile su godine obnove te je danas potpuno obnovljen, a stari dio grada je također obnovljen sukladno nacrtima koji su sačuvani iz prošlosti. Danas je grad prepun impozantnih građevina, te se svakako može pohvaliti svojim arhitektonskim izričajem.

KRETANJE
Od prijevoznih sredstava imamo metro, tramvaj, autobus i vlak. Kretanje u glavnom gradu Poljske je iznimno jednostavno. Preporučamo kupnju višednevne karte koju možete iskoristiti za sve javne gradske prijevoze u gradu. Sve linije prijevoznih sredstava su odlično označene te uopće nije teško pronaći željenu destinaciju.

POVIJEST
Ljubitelj ste povijesti? Ukoliko vas zanimaju povijesne priče, ratovi, mitovi ili legende rijetko će koji grad ponuditi više od Varšave. Varšava je grad turbulentne i na žalost krvlju obojane povijesti. Od Poljsko Litavskog kraljevstva do Drugog svjetskog rata, uronite u nevjerojatnu povijest Varšave i otkrijte događaje kroji su krojili svjetsku povijest!

 

 

SVE PONUDE ZA VARŠAVU POGLEDAJTE OVDJE!


Naravno, za sve upite, tu smo na telefonu 01/7980-660 ili mailu info@putolovac.hr.

Vaš Putolovac Putovanja Team