Zašto na putovanje na Baltik baš s Putolovcem Putovanja?

LJETNI DOŽIVLJAJ BALTIKA

Ukoliko želite pravi doživljaj Baltika, kolovoz i rujan spadaju pod najboljim mjesecima za posjetu baltičkim zemljama. Na Baltiku nikad nije prevruće, iako temperatura u Viniusu npr. zna doći i do 30 stupnjeva, te ovi mjeseci čine najugodniju temperaturu za pravi doživljaj ovih zemalja. U svakom slučaju, ponesite lagane veste iako ćemo većinom biti u kratkim rukavima!

PROGRAM UZ DOVOLJNO SLOBODNOG VREMENA

Često nas putnici pitaju zašto nismo dali više slobodnog vremena na nekoj destinaciji. Ovaj program je odgovor na to pitanje. S obzirom da se program bazira na glavne gradove, imati ćete dovoljno vremena osjetiti pravi ugođaj tih prijestolnica. Nećemo trčati i skakati iz destinacije u destinaciju već ćemo isprobati drugu najveću tržnicu u Europi (onu u Rigi), popiti medovaču na zidinama starog grada u Tallinnu, prošetati se kroz Pragu, dio Varšave koji u filmovima uvijek glumi židovski geto iz Drugog svjetskog rata te je jedini preostali dio Varšave koji stoji od prije velikog rata, stići ćemo se družiti sa alternativcima Republike Užupis u Vilnisu, gdje možete dobiti pravi pečat ove alternativne republike u svoju pravu putovnicu.

HOTELI NA ODLIČNOJ LOKACIJI

Smještaj će biti u hotelima lociranim u centru/širem centru grada tako da većinu razgleda obavljamo pješke. Ovime ćemo dobiti mogućnost samostalnog istraživanja gradova, isprobavanja lokalne kuhinje te ne ovisimo o prijevozu.

TRAKAI

Definitivno jedan od najljepših europskih dvoraca. Ne samo da nije lijep zbog same strukture dvorca, nego i radi prekrasnih jezera koje ga okružuju. Za vrijeme ljeta možete pecati, voziti pedalinu, probati litavsku kuhinju i uživati s domaćinima koji u velikom broju dolaze na piknike na ovaj prekrasni dio. Imati ćete dovoljno vremena na raspolaganju za to!

JOORMALA

Jeste li znali da i na Baltiku postoje ljetovališta? Jedno od njih nam je jako blizu, pa ako vas zanima kupanje na Baltiku – odlična prilika za posjetiti Joormalu!

TALLINN – „SREDNJI VIJEK I INTERNET“

Vjerojatno najljepša stara gradska jezgra u Europi. Kod ulaska u Tallinn, imate dojam kao da se nalazite u uskim srednjovjekovnim uličicama. A ako još uđete u restoran u kojem su konobari/ce obučeni u srednjovjekovne halje, poslužuju vas sa drvenim tanjurima i kupovima te se prema vama odnose kao prema grofu uz teatralne geste srednje vjekovnog sluge, onda doživite nešto zaista novo i posebno. A cijelo vrijeme ste spojeni na mobitel i dijelite slike preko najdraže vam društvene mreže kao što su Facebook, Instagram, Twitter i sl. Zanimljiva kombinacija koju morate doživjeti.

HRANA

Putolovac Putovanja zna puno o istočnoeuropskoj kuhinji. Znamo što i gdje jesti. A to ćemo Vam otkriti tek kada budete s nama na putovanju 🙂

ALKOHOL

Rusija, Ukrajina, Bjelorusija, LITVA, POLJSKA – Dvije od TOP 5 europskih „Država pijanica“ posjećujemo na ovom putovanju.  A ni preostale dvije nisu izvan TOP 10. Ako vas zanima pogledati široki spektar alkoholnih pića koje ove zemlje nude, a uz to i tražite dobar suvenir, onda su ove zemlje potpun pogodak za vas! Za one koji ne vole popiti, opet preporučamo članak iznad vezan uz hranu.

MENTALITET

U ovim zemljama mentalitet je iako to možda na prvu ne izgleda, čak dosta sličan našemu. Zato ćete se na ovim destinacijama osjećati ugodno kao kod kuće.

 

NAŠU PONUDU PRIJESTOLNICE BALTIKA POGLEDAJTE OVDJE!


Naravno, za sve upite, tu smo na telefonu 01/7980-660 ili mailu info@putolovac.hr.

Vaš Putolovac Putovanja Team