Las Vegas, Route 66 i Ghost Towns Nova Godina: 9 dana

Top ponuda Već od 2.490 €
9 dana Avion Zagreb Hotel Flamingo 3* Već od 2.490 € 2.590 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PUTOLOVAC BEBA – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.

LAS VEGAS – SVJETSKI CENTAR ZABAVE!

Vrijednost više:

*** Hrvatski pratitelj na cijelom programu, upoznajte povijest Las Vegasa ali se ujedno i odlično zabavite. Smještaj u legendarnom hotelu The Flamingo, kojeg ćete se sjetiti iz mafijaških filmova! Uključeni izleti na Route 66, gradove duhove, Hoover Branu i Grand Canyon!

Spavanje u legendarnom hotelu Flamingo!

1.dan ZAGREB – AMSTERDAM – LAS VEGAS, 26.12.2024

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova (točnu satnicu pogledajte u redu letenja na dnu stranice). Dolazak u Amsterdam. Nastavak putovanja iz Amsterdama prema Las Vegasu. Dolazak u Las Vegas iz Amsterdama predviđen je prema lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Putem ćemo napraviti mali panoramski razgled grada. Prvo ćemo stati kod poznatog znaka Welcome to Fabulous Las Vegas sign, najfotografiranijeg mjesta  Las Vegasa, gdje ćemo imati priliku za prvu fotografiju. Potom nastavljamo vožnju prema našem hotelu koji se nalazi na Las Vegas Stripu, gotovo 7 km dugom bulevaru koji je ujedno žila kucavica Las Vegasa, te se na njoj nalaze svi najpoznatiji hoteli, kasino, i općenito lokaliteti ovog grada. Provozati ćemo se centralnim dijelom gdje ćete imati priliku vidjeti neke od najpoznatijih hotela kao Caesars Palace, The Bellagio, Flamingo, The Mirage, Sahara i sve one koje ste vjerojatno upoznali kroz američke filmove. Nakon razgleda idemo na prijavu u hotel. Check in u hotel. Nakon prijave slobodno vrijeme za odmor, ili za one neumorne, prvo upoznavanje sa noćnim životom grada koji nikada ne miruje. Za početnike u kockanju, možda je ovo prava prilika da isprobamo onu poznatu poslovicu: Početnička sreća! Noćenje.

2 dan. LAS VEGAS TURA, 27.12.2024

Doručak u hotelu za one koji žele tu opciju ili moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinera uz doplatu. Danas u planu imamo detaljni obilazaka grada Las Vegasa, u kombinaciji busa i pješice. Počinjemo naravno na Las Vegas Stripu, gdje ćemo proći pokraj svih najbitnijih hotela te čuti o nastanku istih, razvoju grada te koji su ipak više ” autentični ” od drugih. Vijdeti ćemo Tropicanu, jednu od prvih mafijaških hotela u gradu – Mgm Grand Resort, pa doći do centra Las Vegas stripa gdje se nalaze najpoznatiji hoteli kao Paris, Horshoe – Bellagio – Caesars Palace – Flamingo, te nastavljamo dalje do Sahare, Mirage, Venetiana i Treasure Islands – nastavljamo po stripu uz malo skretanja kako bismo prošli pokraj The Sphere, nove moderne multimedijalne dvorane za održavanje sportskih i glazbenih evenata a koje može primiti preko 18 000 ljudi, a građen je u obliku sfere, te tokom dana, naročito noći pomoću svojih led ekrana mijenja boje.

Nastavljamo dalje do the Stratosphere hotela i kasina,  hotela sa najvišim tornjem Vegasa, na čijem se vrhu nalazi skypod koji uključuje rotirajući restoran, salone i vidikovce, te nekoliko ludih vožnji kao bungee jumping. Potom se vozimo prema starom dijelu Vegasa, a prolazimo po aveniji kapelica. Svi znamo da je Vegas poznat po ” iznenadnim vjenčanjima ” a najbolje ćete tu industriju osjetiti ovdje, s obzirom da se uz cestu nalazi ogroman broj kapelica u kojima se održavaju vjenčanja. Nastavljamo putovanje prema samom centru Las Vegasa. Ovdje su nastali prvi od hotela koji su zaslužni za uzdizanje Las Vegasa kao kockarske i zabavne prijestolnice SAD-a, kao Golden Nugget i The Cortez. Također ćemo se prošetati po Freemont street, centralnoj ulici ovog dijela grada, gdje se nalaze mnogobrojne kockarnice i restorani. Naš idući korak je posjet muzeju Mafije ( Uključena ulaznica ), gdje ćemo imati prilike saznati sve o razvoju mafije svijeta a ne samo Amerike. nakon posjeta muzeju imati ćemo slobodno vrijeme za uživanje u ovom dijelu grada. Potom se svi skupa nalazimo i krećemo prema zalagaonici Pawn Stars, nekoć samo jednoj od mnogobrojnih zalagaonica u gradu, ali koja je kroz show prikazivan na History Channel postala ekstremno popularna. Kraće stajanje za fotografiju, posjet zalagaonici. Povratak u hotel. Slobodna večer za vlastite sadržaje, a znamo da ih u Las Vegasu ima pregršt. Noćenje.

3.dan LAS VEGAS – HOOVER DAMN – GRAND CANYON – LAS VEGAS, 28.12.2024

Doručak u hotelu za one koji žele tu opciju ili moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinera uz doplatu. Danas ćemo imati izlet na poznatu branu Hoover. Brana se nalazi na cca 45 minuta vožnje od Las Vegasa, te je vjerojatno najpoznatija brana na rijeci Colorado. Zanimljivo je da je sagrađena u doba velike svjetske gospodarske krize, između 1931 i 1936 godine. Po dolasku prvo ćemo otići na panoramski vidikovac koji se nalazi na mostu Mike O’Callaghan–Pat Tillman Memorial Bridge, a odakle se pruža spektakularan pogled na branu. Potom se spuštamo se u visitor centar, te ćemo imati prilike prošetati po samoj brani. U samo branu ne ulazimo. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i kavu, te nastavljamo dalje naše putovanje prema Grand Canyonu. Nacionalni park Veliki kanjon najznačajniji je i najposjećeniji nacionalni park SAD-a, grandiozno djelo tektonskih poremećaja i rijeke Colorado. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu savezne američke države Arizone u duljini od 446 kilometara toka rijeke Colorado. Širok je od 180 metara do 29 kilometara, a dubok i preko 1800 metara. Sjeverni rub kanjona nalazi se na otprilike 2500 metara nadmorske visine, dok je južni rub oko 365 metara niži. Nas čeka vožnja Arizonom do ulaza Grand Canyon West. Već sam krajolik kojim ćemo se voziti ostaviti će vas bez daha. Kombinacija krajolika iz Western Filmova te nevjerojatnih prirodnih ljepota pojačanih kaktusima, Jošuinim drvima te pustinjskim krajolikom. Kada dođemo do ulaska u Grand Canyon, ukrcavamo se u autobuse koji ordiniraju parkom, sa turistima iz svih dijelova svijeta. Posjetiti ćemo dva najljepša vidikovca, Eagle Point i Guano Point, odakle vas čeka jedan od najljepših pogleda koje ćete ikad imati prilike iskusiti. Prema dogovoru, imati ćemo slobodno vrijeme za uživanje u parku, te za ručak ili kupnju suvenira. Sastanak grupe u dogovoreno vrijeme te povratak u Las Vegas. Slijedi nam cca 3h vožnje prema Vegasu. Dolazak u Vegas u večernjim satima. Noćenje.

4.dan LAS VEGAS – VALLEY OF FIRE – LAS VEGAS, 29.12.2024

Doručak u hotelu za one koji žele tu opciju ili moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinera uz doplatu. Danas imamo opciju fakultativnog izleta u jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova SAD-a, takozvana Dolina Vatre ili Valley of Fire. Državni park Valley of Fire je područje za javnu rekreaciju i očuvanje prirode koje pokriva gotovo 46 000 hektara. Dobio je ime po formacijama crvenog pješčenjaka, takozvanog astečkog pješčenjaka, koje su nastaje pomicanjem pješčanih dina prije 150 milijuna godina. Poradi ovih fascinantnih boja pješčenjaka, ove formacije koje su središnji dio atrakcija parka, često izgledaju kao da gore kada odbijaju sunčeve zrake. To je ujedno i najstariji državni park u Nevadi. Slijedi nam vožnja od cca 1h do samog Visitor Centra. Poslije obavljanja formalnosti, idemo u vožnju parkom. Ovaj izlet je kombinacija panoramsko pješačkog razgleda. Stati ćemo na najljepšim dijelovima parka, najljepšim vidikovcima ali ćemo imati i pješačenja do nekih od njih. Svakako bi trebalo imati dovoljno vode i grickalica, kako biste bili dobro opremljeni. U dogovoreno vrijeme izlazak iz parka, te povratak u Las Vegas i kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

5.dan LAS VEGAS – GHOST TOWNS AND ROUTE 66: NELSON – OATMAN – KINGMAN – LAS VEGAS, 30.12.2024

Doručak u hotelu za one koji žele tu opciju ili moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinera uz doplatu. Danas nam slijedi ikonski Wild West izlet u kojem ćemo posjetiti  gradove duhove ( Ghost Towns ) te dio poznate ceste Route 66 te neke od prekrasnih vidikovaca koje nude dvije savezne države koje ćemo danas posjetiti. Jutro krećemo sa posjetom starom rudarskom gradiću Nelson koji se nalazi na manje od sat vremena vožnje od Las Vegasa. Nalazi se u kanjonu Eldorado, koji je prepun starih rudarskih okna i malih rudarskih gradića, Posebnost Nelsona je što osim ostataka rudarskog gradića nudi i muzej na otvorenom, veliku izložbu retro vozila, od starih auta i autobusa, te antikviteta uzetih iz raznih dijelova Amerike. Gradić danas vode, te ovdje žive, jedna familija. Slikanje je dopušteno uz nadoknadu, a gradić je svakako fotobomba. Imati ćemo slobodno vrijeme za slikanje, a možemo popiti i sok.  Nakon Nelsona čeka nas cca 2h duga vožnja u kojoj ćemo iz Nevade prijeći u Arizonu, do gradića Oatman.

Upravo dio ove vožnje vodi nas slavnom cestom Route 66, a veliki broj zaljubljenika u ovu rutu će vam reći da je upravo Oatman jedan od najzanimljivijih gradića ove ceste. Ovaj mali rudarski gradić se nalazi u Crnim planinama okruga Mohave,  na nadmorskoj visini od 830 metara. Godine 1915. započeo je kao mali rudarski kamp kada su dva tragača izvukla zlato u vrijednosti 10 milijuna američkih dolara (što je ekvivalentno cca 171 milijun dolara 2023.) Iako je okolina već bila naseljena nekoliko godina, gradić je tada doživio procvat. Populacija Oatmana narasla je tada na više od 3500 stanovnika u samo godinu dana. Prema popisu stanovništva Sjedinjenih Država 2020., njegova populacija je iznosila 102. Grad je danas turistička atrakcija Divljeg zapada, poznat po divljim magarcima koji lutaju ulicama. Ovdje ćemo imati priliku za nešto pojesti, popiti piće u salonu te uživati u autentičnom gradu američkog zapada. Nakon pauze, idemo u posjet još jednom gradu koji se nalazi na route 66 – Kingman, kojeg ćemo proći panoramski uz par stajanja za fotografiju, kao što su vodotoranj u Kingmanu, zgrada željezničkog muzeja, Park Lokomotiva…. Kraće slobodno vrijeme te polazak prema Las Vegasu. Dolazak u Las Vegas u večernjim satima. Noćenje.

6.dan LAS VEGAS – NOVA GODINA, 31.12.2024

Doručak u hotelu za one koji žele tu opciju ili moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinera uz doplatu. Danas ćemo imati slobodan dan za vlastite sadržaje koje naravno uključuju uživanje na hotelskom bazenu, te nezaobilazne posjete kockarnicama ili nekim od live showova. Naša preporuka je posjetiti neke od najpoznatijih kao što su nastup slavnom mađioničara Davida Copperfielda, ili za one sa malo istančanijim ukusom npr Ru Pauls Drag Queen Show. Za one koji žele osjetiti kako je Las Vegas izgledao nekada uz svu slavu hotela, Casina i talijanskih mafijaša, svakako preporučamo posjetiti show The Rat Pack is Back koji je zadnjih nekoliko godina ultra popularan. Radi se o rekreaciji nastupa legendarnog Rat Packa koji su činili slavni Frank Sinatra, Dean Martin i Sammy Davis Jr. Sličnost, scenarij, odjeća su nevjerojatni, te kada se zatvorite u mali klub sa glumcima koji izgledaju isto kao i velika trojka, stvarno imate dojam da ste u Las Vegasu 60tih. Navečer veselica uz doček nove godine prema vlastitom odabiru za neki show, ili prema dogovoru grupe skupa na nekom od najljepših lokacija grada. SRETNA NOVA GODINA 2025! Noćenje ako stignemo.

7.dan LAS VEGAS, 01.01.2025

Doručak u hotelu za one koji žele tu opciju ili moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinera uz doplatu. Slobodan dan za odmor i oporavak od lude noći ranije. Noćenje.

8.dan LAS VEGAS, 02.01.2025

Doručak u hotelu za one koji žele tu opciju ili moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinera uz doplatu. Odjava iz hotela. Staviti ćemo stvari u luggage room te imati slobodno vrijeme za uživanje do dolaska transfera. Polazak prema aerodromu u Las Vegasu. Prijava na let KL 636 za Amsterdam u 15.59h prema lokalnom vremenu.

9.dan: AMSTERDAM, 03.02.2025

Dolazak u Amsterdam u 11.05h prema lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji KL 1967 u 12.45 sati. Dolazak u Zagreb u 14.35 sati. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. 

FLAMINGO LAS VEGAS HOTEL & CASINO 3*

THE FLAMINGO HOTEL – A da bi tura imala potpuni šarm, potrebna nam je i povijesna lokacija. Spavamo na The Strip, u centru događanja Las Vegasa u prvom pravom ” filmskom ” hotelu. The Flamingo, kojeg je gradio legendarni mafijaš Bugsy Seagal. Preko puta samog Flaminga nalaze se svi najpoznatiji hoteli, te možete u par minuta biti u preostalim slavnih hotelima kao Bellagio ili Caesars Palace. Ovaj hotel danas ima “GO Pool” u karipskom stilu. Također nudi obiteljski klub Beach Club Pool, spa centar i 2 kasina. Hotel je izvorno predložio Billy Wilkerson, osnivač The Hollywood Reportera, koji je kupio zemljište 1945. Početkom sljedeće godine udružio se s triom mafijaša kako bi dobio financiranje. Među njegovim partnerima bio je Benjamin “Bugsy” Siegel, koji je preuzeo projekt vrijedan milijun dolara, na Wilkersonovo zgražanje. Troškovi izgradnje porasli su pod Siegelovim upravljanjem, s konačnom cijenom od 6 milijuna dolara. Kasino Flamingo otvoren je 26. prosinca 1946., nakon čega je uslijedio hotel na tri kata 1. ožujka 1947. To je najstarije odmaralište koje kontinuirano radi na Stripu i bilo je treće koje je tamo otvoreno. Siegela je ubio nepoznati atentator u lipnju 1947., a u godinama koje dolaze dogodit će se brojne promjene vlasništva. Hilton Hotels Corporation kupila je odmaralište ranih 1970-ih i preimenovala ga u Flamingo Hilton, ime koje će zadržati do 2001. Prvi dodatak od 28 katova dovršen je 1978., a drugi će uslijediti tijekom sljedeća dva desetljeća, s posljednjim jedan je završio 1995.

Svaka prostrana klimatizirana soba hotela i kasina opremljena je radnim stolom, prostorijom za sjedenje i zabavnim centrom s kabelskom televizijom. Svaka soba uključuje sef. Sobe su nedavno renovirane s mješavinom klasičnog Vegasa i modernog stila. Kasino nudi više od 1600 casino slot igara, uključujući video poker i Megabucks. Gosti mogu uživati u igrama kao što su craps, blackjack, baccarat i rulet. Jimmy Buffet’s Margaritaville nudi kockarnicu od 15.000 četvornih metara s 14 stolova za igru i 220 automata. Mogućnosti zabave Flamingo Las Vegas Hotel & Casino uključuju nastupe svjetski poznatih glazbenih izvođača, stand-up komičara i predstave za odrasle. Gosti hotela mogu uživati u finim odrescima i plodovima mora u restoranu Bugsy & Meyer’s Steakhouse. Dostupna su i ručno rađena piva i gurmanska kava. Dostupan je i slikoviti restoran s karipskom temom Margaritaville dok restoran Carlos ‘n Charlie’s nudi meksičku kuhinju. Hotel posjeduje vrhunsku teretanu dok vanjski bazen nudi slapove, vodeni tobogan i prostor samo za odrasle.

Widlife Habitat u Flamingu stanište je od 15 hektara koji gostima nudi priliku promatrati egzotične ptice, ribe i kornjače.

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta KL – KLM Airlines Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
26.12.2024. KL 1964 ZAG – Zagreb AMS – Amsterdam 06:30 08:40
26.12.2024. KL 635 AMS – Amsterdam LAS – Las Vegas 12:25 14:10
02.01.2025. KL 636 LAS – Las Vegas AMS – Amsterdam 15:59 11:05+1
03.01.2025. KL 1967 AMS – Amsterdam ZAG – Zagreb 12:45 14:35
New YorkUzbekistanNepalLas VegasBrazilBraziljuzna korejaBitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac Putovanja d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PUTOLOVAC BEBA – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
26.12.2024. – 03.01.2025. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTEL FLAMINGO 3* FIRST MINUTE | REDOVNA CIJENA
1/2 SOBA
(dvokrevetna soba – Jedan veliki bračni krevet)
2.490 | 2.590 €
18.760,91 | 19.514,36 kn
1/3 SOBA
(trokrevetna soba – Dva velika bračna kreveta)
2.290 | 2.390 €
17.254,01 | 18.007,46 kn
1/4 SOBA
(četverokrevetna soba – Dva velika bračna kreveta)
2.190 | 2.290 €
16.500,56 | 17.254,01 kn
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
400 €
3.013,80 kn
UKUPNO
(FIRST MINUTE CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)
1/2 SOBA 1/3 SOBA 1/4 SOBA
2.890 €
21.774,71 kn
2.690 €
20.267,81 kn
2.590 €
19.514,36 kn
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
780 €
5.876,91 kn

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

*** NAPOMENA ZA PUTNIKE KOJI PUTUJU SAMI: S obzirom na tip soba u SAD putnici koji putuju sami plaćaju veliku doplatu. Ukoliko ste zainteresirani dijeliti sobu s nekime molimo da nam se javite s obzirom da Putolovac na ovim putovanjima često spaja putnike.

 

 • Iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Smještaj: Hotel 3*
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Potrebno je minimalno 15 putnika kako bi se putovanje održalo
 • Prijevoznik je KLM Airlines

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
 • Transfer Zračna luka hotel i hotel Zračna luka
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • 7 noćenja u hotelu Flamingo 3* u odabranim 1/2, 1/3 ili 1/4 sobama
 • Boravišna taksa i porez za noćenje u SAD
 • Resort fee u svim hotelima
 • Ulaznica za Muzej Mafije u Las Vegasu
 • Razgled Las Vegasa prema programu
 • Izlet Ghost towns i Route 66
 • Izlet Brana Hover i grand Canyon
 • Ulaznica za grand Canyon West
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • Sve razglede prema programu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte 400 € / 3.013,80 kn (zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 780 € / 5.876,91 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja, obavezno ukoliko osoba boravi sama u sobi)
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Vizu za SAD
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na ili na mail info@putolovac.hr
FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja) CIJENA PO OSOBI
VALLEY OF FIRE

(Uključuje sve razglede prema programu izleta, našeg pratitelja na putovanju, prijevoz privatnim transferom do lokacije)
Minimalno 15 prijavljenih putnika

*** Točna cijena će ovisiti o broju zainteresiranih putnika, te će biti definirana do tjedan dana prije polaska

150 – 200 € / 1.130,18 – 1.506,90 HRK
*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog moguće promjene cijene ulaznica

 

VIZA:

*****Viza: nije potrebna od 1.12.2021. Potrebno se registrirati na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/ za ulazak u zemlju (ESTA – Electronic System for Travel Authorization). Trošak registracije 22 USD ukoliko sami kreirate vizu. Mogućnost posredovanja agencije pri registraciji uz trošak od 55 € / 414,40 kn po osobi.

 • Cijena uključuje: asistenciju pri izradi ESTA vize, trošak naplate američke ambasade za izradu ESTA vize

KORISNE INFORMACIJE:

 • Službeno ime: Sjedinjene Američke Države
 • Glavni grad: Washington DC
 • Površina: 9.826.630 km2
 • Stanovništvo: 325.719.178 (2017.)
 • Najveći grad: New York City
 • Službeni jezik: Engleski
 • Vremenska razlika: -6h u odnosu na Hrvatsku (New York & Washington)
 • Valuta: američki dolar (1 USD = 100 centa), 1 USD = cca 0,93 €. Novčanice od $ 100, 50, 20, 10, 5, 2 i 1. Kovanice od $ 1 i 50, 25, 10, 5 i 1 centa. Kreditnim karticama (Visa, MasterCard,…) možete plaćati gotovo sve. Bankomati su često dostupni.
 • Električni napon: 110-120V/60 Hz, potreban adapter
 • Pozivni broj zemlje: +1
 • Klima: raznolika obzirom na veličinu države, no uglavnom umjerena kontinentalna.
 • Odjeća: nema ograničenja ni posebnih pravila za odijevanje. Odjeću treba prilagoditi vremenskim prilikama no svakako treba ponijeti i topliju odjeću te kišobran.
 • Kupovina: Dostupna bilo kada i bilo gdje, naročito u New Yorku. Više o cijenama ćete saznati na licu mjesta.
 • Hrana i piće: Amerika je poznata kao zemlja brze hrane koja je svuda dostupna. Međutim, kako Las Vegas objedinjuje sve svjetske destinacije, u gradu možete pronaći nacionalnu kuhinju svih svjetskih zemalja. Lokalni Dinneri, nude prihvatljive cijene te dobru kuhinju, kao i prave američke menze.
 • Taksi u Las Vegasu: Nekoliko taksija je dostupno diljem grada, U taksiju možete plaćati i karticama. Napojnica je obavezna. UBER je također dostupan, i uglavnom najpovoljnija i najbrža opcija
 • Napojnice: one su u Americi način života, te obavezna naknada za uslugu. Uobičajeno je ostaviti napojnicu uslužnom osoblju (taksisti, konobari, nosači prtljaga, vozači autobusa, lokalni vodiči…. Uobičajeni iznos napojnice birate sami, iako će vam u dosta slučajeva iznos napojnice već biti naveden na računu, ili će vam ga reći sam konobar, taksist….
 • Mobilne mreže: A1 i T-com partneri
 • Cijepljenje protiv groznice: Nije potrebno
 • Napomena vezana uz hotele u SAD: U većini hotela u Americi nema klasičnih trokrevetnih ili četverokrevetnih soba sa 3 ili 4 odvojena kreveta već se u ovom slučaju radi o 2 bračna ležaja, a veličina ležaja varira od 140 x 200, 160 x 200 ili 180 x 200 cm, nema razlike u cijeni ovisno o veličini ležaja i ne možemo utjecati na veličinu koju ćete dobiti, sve ovisi o raspoloživosti u hotelu. Također, u većini hotela, pa tako i našem ne postoje Twin sobe, već isključivo sobe sa velikim bračnim krevetom. Tako da se dvokrevetna soba odnosi isključivo na jedan bračni krevet.
 • Show u Las Vegasu: Većina karata se kupuje online. Stranice na kojima možete pogledati popis evenata te nešto kupiti su VEGAS.COM, VISITLASVEGAS.COM, LASVEGAS.COM, CAESARS.COM

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

GENERALNI HRVATSKI KONZULAT U SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te drugih izvanrednih situacija, najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u SAD-u se nalazi u New Yorku.
Generalni konzulat Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama nalazi se na adresi 820 Second Avenue 18th floor, New York, NY, 10017, U.S.A.
Kontakt podaci: tel. 001 212 599 3066, e-mail. nyc@mvep.hr. Generalni konzul: Nikica Kopačević.
Uredovno vrijeme Generalnog konzulata: ponedjeljak-petak – 9:00-17:00.
Uredovno vrijeme (za stranke): ponedjeljak – utorak – četvrtak – 9:30 – 14:00.Rad sa strankama odvija se isključivo uz prethodno dogovoreni sastanak. Sastanak se ugovara putem e- maila (nyc@mvep.hr) ili telefona (vidi gore). Na telefonske pozive stranaka Generalni konzulat je u mogućnosti odgovoriti od ponedjeljka do petka od 10:00 – 13:00 sati. Prije poziva, za konzularne informacije, molimo provjerite sadržaj internetske stranice Veleposlanstva RH u SAD. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): + 1 646 206 6135 Generalni konzulat je zatvoren na blagdane u Republici Hrvatskoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva P15 – 1020001003 uplaćena kod Generali osiguranja d.d., Broj police Osiguranje od odgovornosti P13-1020266267 uplaćena kod Generali osiguranja d.d.. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 9D 000 LAS-NG

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!