Uzbekistan Velika Tura: 9 dana

Top ponuda Već od 1.590 €
9 dana Avion Zagreb Hoteli 4/5* Već od 1.590 € 1.790 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PUTOLOVAC BEBA – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.

*** Hoteli 4/5*, svi izleti uključeni u cijenu, bez doplata na putovanju!

0.dan ZAGREB – ISTANBUL, 24.10.2024.

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta. Prijava na let kompanije Turkish Airlines TK1056 i polijetanje zrakoplova za Istanbul u 20:25 sati. Dolazak u Istanbul u 23:40 sati.

1.dan ISTANBUL – TASHKHENT, 25.10.2024.

Nastavak leta prema Tashkentu uz polijetanje zrakoplova u 01:10 sati. Dolazak u Tashkent u 07:40 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, smještamo se u hotel, te nakon doručka i kratkog odmora u hotelu, krećemo s upoznavanjem Tashkenta, najvećeg grada Centralne Azije. Započinjemo povijesnom jezgrom Tashkenta: Religiozni kompleks “Hazrati Imam”, gdje se čuva svjetski poznati Kuran Kalifa Osmana iz 7. stoljeća, koji se smatra najstarijim Kuranom na svijetu. Predlažemo ručak u instituciju uzbečke kuhinje, Plov centar, mjesto koje je sinonim za tradicionalno uzbečko jelo plov, ukusna riža s mesom, koja se ovdje kuha u ogromnim kotlovima. Nakon ručka, vidjet ćemo i noviji dio grada, prepun veličanstvenih trgova kao što je Trg Neovisnosti, omiljeno mjesto za šetnju lokalnom stanovništvu, s pregršt zelenila, Trg “Amir Timur”, centralni trg Tashkenta, na kojem se nalazi nekoliko poznatih zgrada poput hotela “Uzbekistan” – Pravno sveučilište (bivša Djevojačka gimnazija) – muzej Аmir Timur (Izvana) koji nosi ime po jednom od najuspješnijih vojskovođa Centralne Azije – Nacionalna opera i balet.  Zavirit ćemo na živahnom bazaru Chorsu, prepun svježih namirnica iz Ferganske doline, a za kraj ćemo se provesti po nekoliko od najljepšim stanicama Taškentskog metro-a, ( Doplata na licu mjesta ). Slobodna večer za šetnju i večeru u Tashkentu. Noćenje.

2.dan TASHKENT – SAMARKAND, 26.10.2024.

Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela, te polazak prema željezničkoj postaji gdje ćemo se ukrcati na brzi vlak (tzv. Bullet Train) za Samarkand. Nakon dvosatne vožnje stižemo u fascinantnu prijestolnicu Timurovog carstva, čija se povijesna jezgra danas nalazi na popisu UNESCO-a. Ovu nezaobilaznu postaju na Putu svile krase dvorci i džamije, medrese i mauzoleji s visokim minaretima i pročeljima od najfinijih keramičkih pločica. Nebrojeno puta osvajan, sravnjen sa zemlje i ponovo uskrsnuo, ovaj grad fascinira sa svojom slojevitom poviješću i bogatom baštinom. Otkrivanje grada počet ćemo u veličanstvenom Timurovom маuzoleju “Gur-i Amir” – carska grobnica Timura i njegovih potomaka, čija se arhitektura smatra prototipom sličnih spomenika u Aziji, između ostaloga i slavni Tadj Mahal u Akri. Nakon ručka, gdje ćemo kušati odlične kebabe, neizostavni dio Centralnoazijske kuhinje, smjestit ćemo se u hotel i kratko odmoriti. Nakon odmora nastavljamo razgled: Okupan toplim njiansama zalazećeg sunca nas očekuje i svijetski poznati trg “Registan” – srce grada, koje čine tri medrese “Ulughbek”, “Sher-Dor” i “Тilya-Kori” te mauzolej Muhammada Shaybanija – vođa Uzbekskih nomada, koji su zavladali Samarkandom na samom početku 16. st.). Slobodno vrijeme za večeru i šetnju parkovima Samarkanda. Noćenje.

3.dan SAMARKAND, 27.10.2024.

Doručak. I današnji dan je predviđen za istraživanje možda i najatraktivnijeg grada Uzbekistana. Dan počinjemo na tržnici Siab, najstarijoj tržnici u centralnoj Aziji. Potom idemo u posjet Ulugbegovoj zvjezdarnici iz 15 stoljeća koji je ujedno i svjetsko astronomsko čudo Srednjeg vijeka. Nastavljamo prema povijesnom muzeju Аfrasiab, gdje ćemo zajedno, uz bogatu zbirku artefakata, otkriti dugu povijest Samarkanda. Prekretnicu ovog grada čini upravo osvajanje Centralne Azije od strane Aleksandra Velikog. Nakon ručka nam slijedi posjet veličanstvenom kompleksu nekropola “Shah-i Zinda” (Živi car). Divit ćemo se prebogato ornamentiranim pročeljima i interijerima brojnih grobnica iz Timurovo doba. Perzijski i azerski majstori su autori su ovih remekdjela od terakote i mozaike. Potom odlazimo u etno kompleks Konigil u okolici grada, gdje ćemo se upoznati prastarom tradicijom izrade Samarkandskog papira od kore duda. Ovo je kinesa tehnologija koja je stoljećima širila slavu i povećavala bogatstvo Samarkanda. Slobodno vrijeme u gradu ili predlažemo (uz doplatu) kulinarsku radionicu ( Informacije na licu mjesta ). Noćenje.

4.dan SAMARKAND – JEZERO AYDARKUL – YURT KAMP U PUSTINJI KYZYLKUM, 28.10.2024.

Doručak. Nakon doručka krećemo prema najvećem akumulacijskom jezeru u Centralnoj Aziji: Aydarkul, u srcu pustinje Kyzylum (Crveni pjesak). Nakon ručka u lokalnom restoranu ( Doplata ), stižemo do pjeskovite obale divovskog jezera boćate vode. Dok će najhrabriji moći zaplivati, ostatak ekipe će se osvježiti lokalnom pivom i uživati u pogledu. Nastavljamo put do našeg prenoćišta: Yurt kamp usred Crvene pustinje. Yurte su izgrađene na tradicionalan način na kojem nomadski pastiri iz Centralne Azije su gradili svoje nastambe, no unutar samog smještaja ipak su nam dostupni udobni kreveti, struja, utičnice, posteljina i ručnici. Sanitarni čvorovi i tuš kabine se nalaze u blizini. Nakon kratkog predaha, odlazimo u lov na predivan zalazak sunca u pustinji. Potom nas čeka večera u restoranu spravljena pomoću svježih namirnica koja će nam ujedno i vratiti snagu i volju za zabavom. A onda slijedi uz tradicionalnu glazbu koju naši domaćini organiziraju oko otvorene vatre. Noćenje.

5.dan YURT KAMP – SARDOBA MALIK – GIJDUVAN – BUKHARA, 29.10.2024.

Doručak u kampu. Nakon doručka ćemo imati priliku jahati dromede: Jednogrbe deve (uz doplatu na licu mjesta) kroz pustinju. Nakon odjave iz kampa, krećemo na put prema Bukhari – jednom od najvećih i najživljih gradova Uzbekistana. Na našem putu prema veličanstvenoj Bukhari posjetit ćemo Sardoba Malik, drevnu cisternu usred pustinje. Ova cisterna je bila prava žila kucavica za trgovce i njihove životinje koji su u davna vremena porlazili Putom svile kroz Crvenu pustinju. Sljedeća naša stanica je gradić Gijduvan, nadaleko poznati centar proizvodnje keramike, vrlo cijenjene roba na Putu svile. Posjetit ćemo tradicionalnu radionicu keramike gdje ćemo naučiti više o bogatoj tradiciji ovoga mjesta. Bukhara je ujedno bila među najvažnijim postajama na Putu svile, što je donijelo procvat trgovine, zanata, kulture, znanosti i religije. Nakon večere u jednom od tradicionalnih restorana u gradu ( Doplata ) odlazimo u hotel. Noćenje.

Fotografija by MAITE ELORZA

6.dan BUKHARA, 30.10.2024.

Doručak. Ovaj dan ćemo posvetiti prekrasnoj Bukhari: Jednom od najvažnijih trgovačkih i zanatlijskih centara na Putu svile. Naš bogati program upoznavanja s gradom započinjemo s Tvrđavom Bukhara. Ova veličanstvena građevina iz 18. stoljeća priča priču o zadnjim hanovima Bukhare, o načinu života u gradu ali i o zadnjim trenucima Bukharskog hanata. Potom nastavljamo razgled – Arhitektonski kompleks “Lyabi Khauz” koji čine tri monumentalne građevine – dvije medrese: „Kukaldosh“ i „Nadir Divan-Begi“ te han „Divan Begi“, a ispred njega, na trgu, maše nam možda i najpopularniji narodni heroj Centralne i Zapadne Azije: Nusretin Hodža na svom magarcu – Džamija “Маgoki Attori” najstarija je sačuvana džamija u gradu koja je bila korištena i od strane velike Židovske zajednice prije gradnje prve sinagoge – Mauzolej Chashma-Ayubb, za kojeg se vjeruje da je posljednje počivalište proroka Joba, ali i mjesto gdje je on udarcem svog štapa načinio izvor pitke vode. Ovaj izvor navnodno i danas postoji te se smatra ljekovitim. Nastavljamo razgled prema medresi “Chor Minor”, koja u prijevodu znači Četiri minareta. Njihov broj odražava religiozna i filozofska načela četiriju svjetskih religija. Nastavljamo prema medresi “Ulug’Bek”-  minaret “Каlyan”, simbol grada, koji dominira horizontom Bukhare svojom zavidnom visinom – Džamija Каlyan – medresa “Мir-i-Arab” te trgovačke kupole, specijalizirane za trgovanju šeširima, svilom i drugom vrijednom robom. Završavamo naše zajedničko upoznavanje gradom. U popodnevnim satima ćemo imati slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u Bukhari. Noćenje.

7.dan BUKHARA – KHIVA, 31.10.2024.

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Khivi. Naš put nas vodi preko Crvene pustinje, preko rijeke Amu Darya do zelene oaze usred koje se smjestila Khiva, očaravajući gradić, opkoljen očuvanim zidinama, čija je kompletna jezgra je pod zaštitom UNESCO-a. Dolazak u Khivu u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraća orijentacijska šetnja te slobodno vrijeme za večeru. Ljubitelji fotografije neće propustiti osjetiti romantiku noćne Khive. Noćenje.

8.dan KHIVA – TASKHENT, 01.11.2024.

Doručak. Dan u Khivi počinjemo pješačkim razgledom: arhitektonski kompleks “Ichan Kala” – stara gradska jezgra Khive, koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Pravi muzej na otvorenom, optočen moćnim zidinama, kompleks više od 60 spomenika kulture i 250 starih kuća. U labirintu slikovitih uličica vidjeti ćemo džamije, medrese, mauzoleje, radionice i stare hanove gdje se i danas odvija trgovina. Najznačajniji objekti na našem putu su medresa “Моhammad Amin Khan” koja je ujedno i najveća u Centralnoj Aziji (danas pretvorena u hotel) – minaret “Каlta-minor”, kompletno prekriven majolikom tirkiznih nijansi, te ujedno jedinstven u Centralnoj Aziji po svojoj arhitekturi. Saznat ćemo i zašto ovaj predivan minaret, koji je postao simbolom grada, je ostao nezavršen. Nastavljamo sa razgledom: Džamija Džuma – Dvorac Тash Khauli, ljetna rezidencija hanova Khive, gdje je odlično sačuvan harem hana – Mauzolej Pahlavana Mahmouda, poznatog pjesnika i hrvača iz 14. stoljeća – Minaret “Islam Xoja”, najveći u Uzbekistanu, sa visinom od skoro 57 metara. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu do večernjeg transfera na aerodrom. Prijava za lokalni let za Taskhent. Dolazak u Taskhent u večernjim satima. Po dolasku transfer na terminal kraće slobodno vrijeme za osvježenje te potom slijedi prijava na let za Istanbul.

9.dan TASHKENT – ISTANBUL – ZAGREB, 02.11.2024.

Transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 371 Turkish Airlinesa u 03:40 sati. Dolazak u Istanbul u 06:55 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 Turkish Airlinesa u 08:15 sati uz dolazak u Zagreb u 08:25 sati. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. 

PREDVIĐENI HOTELI

HOTEL RAMADA BY WYNDHAM TASHKENT 4* – TAŠKENT

Hotel je lociran u centru Tashkenta, samo 5 minuta hoda od poznatog Trga neovisnosti i nasuprot parka Anhor Locomotiv s karting stazom. Objekt nudi besplatni WiFi i besplatan parking. Smještajne jedinice u hotelu imaju TV sa SAT programima, minibar, električno kuhalo za vodu, prostor za sjedenje, sef, klimatizacijski uređaj i vlastitu kupaonicu. Gosti mogu uživati u jelima iz indijske, turske i europske kuhinje, a svakog jutra se poslužuje buffet doručak.

HOTEL EMIRKHAN 4* – SAMARKAND

Hotel Emirkhan 4* je lociran u Samarkandu, na 10 minuta hoda od autobusnog kolodvora Samarkand. Svojim gostima nudi restoran, besplatni WiFi i besplatno privatno parkiralište. Klimatizirane sobe su uređene u svijetlim bojama i sadrže TV ravnog ekrana sa SAT programima. Kupaonica je opremljena sušilom za kosu i besplatnim kozmetičkim priborom.

SPUTNIK YURTS (KAMP)

Dvadeset jurti za odmor je postavljeno u kampu „Sputnik Navoi“ u Yangi-Gazghanu, u blizini grada Nurata. Jurte su ukrašene ručno izrađenim tepisima (prošiveni, češće raznobojni pod ili zidna obloga od filca) od strane lokalnih vještin majstora. Ekološke jurte su vrlo čiste; izrađene od jednostavnih prirodnih materijala poput drveta, debelog pusta i motki smotanih od flisa. U jurti je ljeti hladno, a zimi toplo. Kamp u Yurti je opremljen stacionarnim toaletima i tušem. Večer možete provesti uz logorsku vatru, pjesme, diveći se mirnoj atmosferi koju je teško uhvatiti u bučnom gradu. Danju ćete moći prošetati kampom i jahati na devama koje su posebno dresirane. Ova posjeta izgubljenom selu gdje su lokalci sačuvali tradiciju i način života, duboko će na Vas ostaviti dojam!

HOTEL SAHID ZARAFSHON 4* – BUKHARA

Hotel ima zajednički salon, terasu, restoran i bar u Bukhari te je opskrbljen besplatnim pristupom internetu WiFi. Posjeduje vanjski i unutarnji bazen, fitness centar i vrt. Smještajne jedinice u hotelu imaju klimatizacijski uređaj, prostor za sjedenje, TV ravnog ekrana sa SAT programima, sef i vlastitu kupaonicu s tušem, besplatnim kozmetičkim priborom i sušilom za kosu. Neke sobe pružaju pogled na bazen. Gosti mogu uživati u kontinentalnom, punom engleskom/irskom ili talijanskom doručku. Mogućnost igranja stolnog tenisa unutar objekta, a okolica je popularna među ljubiteljima biciklizma.

HOTEL ARKANCHI 4* – KHIVA

Hotel ima fitness centar, saunu i konferencijsku dvoranu. Gosti mogu uživati u obroku u restoranu ili piću u baru. Smještajne jedinice uključuju TV ravnog ekrana i sef te su opremljene vlastitom kupaonicom s besplatnim kozmetičkim potrepštinama i sušilom za kosu. Recepcija radi 24 sata dnevno, pult za organizaciju izleta i usluga prodaje karata, a u okviru objekta možete iznajmiti bicikl.

RED LETENJA – podložan promjeni
Datum leta TK – Turkish Airlines Odlazna destinacija Dolazna destinacija VRIJEME LETA
Broj leta
24.10.2024. TK 1056 ZAG – Zagreb IST – Istanbul 20:25 23:40
25.10.2024. TK 368 IST – Istanbul TAS – Tashkent 01:10 07:40
02.11.2024. TK 371 TAS – Tashkent IST – Istanbul 03:40 06:55
02.11.2024. TK 1053 IST – Istanbul ZAG – Zagreb 08:15 08:25

 

Iskustva naših putnika
Hvala Vama Igore i Katya! Bilo je fenomenalno. Toplo svima preporučamo
Lokalni vodič Ljubazan, obrazovan. Utisci pre pre dobri. Ljudi putujte za Uzbekistan, vidjet ćete šta znači prava ljudskost i ljubaznost, kod nas davno zaboravljene zbog trke za novcima i prestižom.
I naravno vidjet ćete sve ljepote arhitekture iz prošlosti.
Nevena Engler (04.05. – 14.05.2024.)
Uzbekistan je bilo jedno izuzetno zanimljivo putovanje. Bilo je puno toga nepoznatoga za otkriti, možda i nisam bila svjesna koliko je to daleko od Europe i Zagreba, a teško je znati što očekivati u za mene barem malo poznatoj destinaciji, osim naravno povijesti i puta svile. Lokalni vodič je bio super, dobar engleski jezik, dobar balans u njihovoj složenoj politici, a iznad svega praktičan i brz pri pomoći oko ljudskih problemčića. Hoteli su također bili jako dobri, s iznimkom ponuda za doručak koje su bili nešto nižeg standarda, kao npr. u Khivi. Ali čistoća i komfor jako dobri.
Što se organizacije putovanja autobusom, sa stankama za prehranu i pauze, to je bilo, u datim lokalnim uvjetima, isto vrlo dobro organizirano. Kao i put vlakom Taškent – Samarkand. Svemu najviše ocjene za sve to. O Katji ne trebam pisati, svi ju poznamo i ona je dobro se snalazila, kao i ranije, u ovim novim uvjetima i situacijama.
Zaključno, jako mi je drago da sam bila na ovom putovanju u Uzbekistanu, organizacija, smještaj i vodiči su bili super! Dobro društvo je naravno pomoglo u svemu!
Michele Ledic (22.09. – 01.10.2023.)
Želimo se zahvaliti „Putolovcu“ na pogođenom odabiru Uzbekistana kao zemlji koja nam je otvorila vidike prema vrlo zanimljivoj regiji Srednje Azije. Odlično organizirano i koncipirano kružno putovanje od vibrirajuće metropole Taškenta, preko Samarkanda koji šarmantno spaja stariju i noviju povijest, živog grada u oazi Buhare, do grada muzeja na otvorenome Khive omogućilo nam je niz nezaboravnih pozitivnih doživljaja. Kompetentni lokalni vodič Saidjon Muminov pridonio je da upoznamo na najbolji mogući način posebnu mješavinu različitih kultura, povijesne gradove uzduž Puta svile, te nezaboravnu atmosferu putovanja kroz pustinju. Oduševljeni smo gostoljubivim i srdačnim ljudima, kulturnim i povijesnim znamenitostima, te ovo magično putovanje preporučujemo svima koji žele otkriti nove destinacije.
Vesna Cvjetković (22.09. – 01.10.2023.)
Nekad davno, kada sam počela putovati, čula sam da je prelazak u drugu dimenziju postojanja najlakši gledajući zalazak sunca u pustinji. Iako je pustinja tek marginalno dotaknuta na ovom putovanju dok sam živa pamtit ću fantastični zalazak sunca u čudesnom gradu Chiva – nebo se posulo bojama od vrišteće narančaste do purpurne. Veličanstveno. Zaista je zanimljivo vidjeti kako su pred više od pola milenija najsmioniji i najpametniji ljudi toga vremena putujući otkrivali svijet, razmjenjivali bogatstva, i na tim putovima ostavili tragove kao veličanstvene građevine koje se nalaze i danas u Samarkandu i Buhari. Njihov put se nazivao Put svile, mi smo ga djelomično prošli i uspomena na taj put će uvijek ostati kao najfiniji dodir svile na vratu.
Hvala Putolovcu, dragom Igoru, Katyi i Saidu koji su nam omogućili da ovo putovanje zadržimo u najljepšem sjećanju.
Dunja Kuecking (22.09. – 01.10.2023.)
New YorkUzbekistanNepalLas VegasBrazilBraziljuzna korejaBitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac Putovanja d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PUTOLOVAC BEBA – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
24.10. 02.11.2024. – GARANTIRANI POLAZAK!
HOTELI 4/5* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 1.590 11.979,86
REDOVNA CIJENA 1.790 13.486,76
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
450 3.390,53
UKUPNO
(FIRST MINUTE CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)
2.040 15.370,38
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
330 2.486,39

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 • Iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Potrebno je minimalno 20 polaznika kako bi se putovanje održalo
 • Prijevoznik je Turkish Airlines

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Putovanje u Uzbekistan
 • Prijevoz zrakoplovom prema programu na relaciji Zagreb – Istanbul – Samarkand te Tashkent – Istanbul – Zagreb
 • Kartu za unutarnji let Urgench – Tashkent
 • Transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • Autobusni prijevoz našim turističkim autobusom prema programu tijekom cijelog boravka
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • 6 noćenja s doručkom u hotelima 4/5* u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama + 1 noćenje u Jurtama u kampu
 • 2 noćenja u Samarkandu
 • 2 noćenja u Bukhari
 • 1 noćenje u Taškentu
 • 1 noćenja u Khivi
 • 1 noćenje u Jurtama u Kampu ( Sanitarni uvjeti na bazičnoj razini, u jednoj jurti spavaju 4-6 osoba, raspored slažemo na licu mjesta, tuševi i WC su vanjski )
 • Kartu za vlak tzv. Bullet Train Tashkent – Samarkand
 • Večera u Kampu u pustinji
 • Ulaznicu za Kompeks Khast Imam u Taškentu
 • Ulaznicu za Madresu Barak Khan u Taškentu
 • Ulaznicu za Guri Amir mauzolej u Samarkandu
 • Ulaznica za Trg Registan u Samarkandu ( Medrese Ulugbek, Sherdor, Tilla-Kori )
 • Ulaznicu za Konigil village tvornicu papira u okolici Samarkanda
 • Ulaznicu za kompleks Shahi Zinda u Samarkandu
 • Ulaznicu za Muzej Afrasiab u Samarkandu
 • Ulaznicu za Mauzolej Ismail Samani u Bukhari
 • Ulaznicu za Mauzolej Chashma Ayub u Bukhari
 • Ulaznicu za Džamiju Bolo-Hauz u Bukhari
 • Ulaznicu za Tvrđavu Ark u Bukhari
 • Ulaznicu za Poi-Kalyan kompeks u Bukhari
 • Ulaznicu za Medresu Ulug Bega u Bukhari
 • Ulaznicu za Medresu Abdulaziz Khana u Bukhari
 • Ulaznicu za Džamiju Magok-I Attari u Bukhari
 • Ulaznicu za Džamiju Juma u Khivi
 • Ulaznicu za Tvrđavu Kunya Ark u Khivi
 • Ulaznicu za Kalta Minor u Khivi
 • Ulaznicu za Tash-Kauli palaču u Khivi
 • Ulaznicu za Mauzolej Pahlavana Mahmuda u Khivi
 • Ulaznicu za Mauzolej Sayid Allauddina u Khivi
 • Ulaznicu za Medresu Islam-Khodje u Khivi
 • Ulaznicu za Medresu Alla Kuli Khana u Khivi
 • Sve razglede prema programu
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Lokalnog vodiča na destinaciji
 • Boca vode od 0,5L svaki dan na putovanju
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte  450 € / 3.390,53 kn (zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja): 330 € / 2.486,39 kn
 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Napojnice za lokalne vodiče po danu. Računajte na barem 10 – 15 eura dnevne napojnice (Nije obavezno, ali je u zemljama dalekog istoka pristojno i tradicionalno ostaviti napojnicu ako ste zadovoljni putovanjem)
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-660 ili na mail info@putolovac.hr
UDALJENOSTI IZMEĐU GRADOVA KILOMETRAŽA
TASHKENT – SAMARKAND cca 305 km
SAMARKAND – AYDARKUL LAKE – YURT KAMP cca 260 km
YURT KAMP – NURATA – BUKHARA cca 285 km
BUKHARA – KHIVA cca 435 km

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

KORISNE INFORMACIJE

 • Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.
 • Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
 • Slijedom Odluke predsjednika Republike Uzbekistana od 5. siječnja 2019. br. DP-5611 od 1. veljače 2019., o uspostavi bezviznog režima za razdoblje od 30 dana od datuma ulaska na teritorij Republike Uzbekistana za državljane država sukladno Dodatku broj 3. Liste zemalja, Republika Hrvatska je rangirana na 35. mjestu među državama kojima je uspostavljen bezvizni režim u trajanju od 30 dana.
 • Sigurnosna situacija u Uzbekistanu je stabilna. Moguća su sitna džeparenja i krađe. Vodite računa kad fotografirate, jer ukoliko želite uslikati nekoga, morate obavezno pitati. Ispred hramova, džamija obavezno se izuvajte. Poželjno je ostavljati bakšiš.
 • Preporučujemo da kupujete flaširanu vodu. Na ovim se područjima tradicionalno pije puno čaja (crnog i zelenog), no pijenje kave nije uobičajeno pa je na nekim mjestima nećete moći niti naručiti. Alkohol se može kupiti i konzumirati. Hrana obiluje voćem, povrćem i mesom, ali nije posebno egzotična za naše pojmove. Vegetarijanska hrana nije sastavni dio Uzbečke kuhinje pa je vegetarijanski obrok potrebno unaprijed naručiti.
 • Najbolje vrijeme za posjetu je od ožujak do srpanj i od rujna do listopada. Ljeti temperature dostižu i 40C. Jesenje temperature su prijatne a krajem listopada očekuju se temperature oko 10C. Tijekom jeseni, proljeća i zime moguće su kiše, pljuskovi i snijeg, ali su povremeni i kraći, nego na primjer u europskim zemljama.
 • Obavezno ponesite sa sobom nešto dugačkih rukava i nogavica prije svega zbog aviona, ali i obilaska grada i ulaska u džamije ili druga svetišta. Ponesite i kišobran ili kabanicu ali i šešir, maramu ili šiltericu. Osim garderobe koju inače pakirate, za putovanja tijekom proljeća i jeseni potrebno je ponijeti udobnu obuću, jaknu sa zaštitom od vjetra, gornji dio trenirke ili džemper. U pustinjskim i planinskim područjima temperaturne razlike između dana i noći su velike. Tijekom posjete vjerskim objektima, ženama se preporučuje da veći dio ruku i nogu bude pokriven, kao i glava i kosa. Prilikom ulaska u vjerske objekte posjetitelji se moraju izuti.
 • Naše mreže uglavnom rade u Uzbekistanu ali ne na čitavom teritoriju, imajući u vidu da se obilaze i mjesta koja su daleko od većih gradova. Skoro svi smještaji, restorani ili kafići imaju wi-fi.
  Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas i nisu vam potrebi adapteri za utičnice.
 • Preporučujemo da sa sobom ponesete dolare, no moguće je zamijeniti i eure. Novac mijenjajte u legalnim mjenjačnicama i bankama i izbjegavajte crno tržište. Kreditne kartice (Visa i Master Card) moguće je koristiti u nekim hotelima većih turističkih središta, no preporučujemo da se više oslonite na gotovinu. Bankomati se mogu pronaći u bankama i nekim hotelima.

INFORMACIJE O DRŽAVI

 • Glavni grad: Taškent
 • Površina: 447,400km²
 • Broj stanovnika: oko 30 milijuna stanovnika
 • Jezik: uzbekistanski, ruski, tadžikistanski.
 • Vjeroispovijest: muslimani 88%, pravoslavci 9%, ostali 3%
 • Nezavisnost: 1991. godina
 • Vremenska Zona: GMT +5
 • Valuta u Uzbekistanu: Sum UZS – 1 EUR=12,423.54 (na dan 01.05.2023 godine.). Za potrošnju u Uzbekistanu morate uvijek sa sobom imati lokalnu valutu.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva P15 – 1020001003 uplaćena kod Generali osiguranja d.d., Broj police Osiguranje od odgovornosti P13-1020266267 uplaćena kod Generali osiguranja d.d.. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 9D 000 UVT

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!