Valencia Paella: 5 dana

Top ponuda Već od 785 €
5 dana Avion Zagreb Hotel 3/4* Već od 785 € 835 €  Prijavi se!

PROGRAM PUTOVANJA

Vrijednost više: Odličan hotel 4* u širem centru Valencie, svi izleti uključeni u cijenu, detaljan razgled destinacije, LET IZ ZAGREBA!

*** Valencia – Morella – Peniscola – Xativa – Bocairent

1. dan: ZAGREB – FRANKFURT – VALENCIA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci minimalno dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Valenciu sa presjedanjem u Frankfurtu sukladno redu letenja (točnu satnicu pogledajte u redu letenja na dnu stranice). Dolazak u Valenciu u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela, a nakon smještaja u hotel odlazak javnim gradskim prijevozom prema staroj gradskoj jezgri. Iskrcaj u samom centru Valencije, trećem najvećem gradu u Španjolskoj. Osim što se Valencia smatra rodnim mjestom Paelle, poznata je i po najvećem španjolskom junaku srednjeg vijeka, El Cid-u, koji je Valenciu preoteo Maurima te je za vrijeme njegovog života bila središte njegovih operacija. Slijedi razgled uz pratnju vodiča: Plaza de Torros na kojem se nalazi gradska Arena – Plaça de l’Ajuntament, centralni gradski trg na kojem se nalazi barokna gradska vijećnica iz 18. st – Plaza del Mercado, trg na kojem se nalazi Mercado de Valencia, najveća zatvorena tržnica u Španjolskoj, lokalitet koji morate posjetiti ( i probati štošta ). U blizini se nalazi i Lonja de la Seda, lokalitet iz 14. stoljeća u kojem se vršila trgovina svilom – crkva sv. Ivana – Placa Redona, neuobičajeni kružni trg gdje se nalazi, i kako joj domaćini tepaju, najuža fasada na svijetu – Placa de la Reina s dva najpoznatija lokaliteta grada, poznati toranj Miguelet te katedrala Santa Maria de Valencia koja je nastala pregradnjom maurske džamije – Plaza del Mare de Deu sa Neptunovom fontanom, a koja je ujedno mjesto održavanja najstarijeg europskog tribunala – Bazilika Virgen de los Desamparados – Rimski ForumNakon razgleda slobodno vrijeme uživanje u Paelli. Zajednički povratak u hotel. Noćenje.

2. dan VALENCIA – CIUDAD DE LAS ARTES Y SCIENCIAS

Doručak. Ujutro zajednički odlazak grupe javnim prijevozom do „Grada umjetnosti i znanosti“ (Ciudad de las Artes y las Sciencias), fantastičnog kompleksa suvremene arhitekture koji je projektirao čuveni arhitekt Santiago Calatrava. Šetnja pokraj čak 9 znanstvenih lokaliteta otvaranih od 1998. pa sve do 2008. godine, a smještenih na mjestu isušenog korita rijeke Turie koja je nekada prolazila Valenciom. Nakon što vas vodič upozna sa svim lokalitetima koje možete posjetiti, od kojih su najslavniji L’Hemisfèric, jedan od najmodernijih planetarija na svijetu, pa interaktivni muzej Museu de les Ciències Príncipe Felipe, te naša preporuka, najveći Oceanarij u Europi s nevjerojatnom postavom morskog svijeta koja uključuje čak i Beluga kitove. S obzirom da vam za posjet svakoj od ovih lokacija treba nekoliko sati, imat ćete slobodan dan za posjet nekoj od lokacija po vašoj želji. Povratak u hotel u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

3. dan VALENCIA – MORELLA – PENISCOLA – VALENCIA

Doručak. Danas slijedi izlet prema sjeveru, u regiju CastellónPrvo idemo u gradić Morella, antički grad, poznat još od doba Ibera, Grka i Rimljana, koji dominira brdom nad pokrajinom Maestrat. Ovaj grad je danas smatran jednim od najljepših španjolskih gradova zbog potpuno očuvanih zidina koje podsjećaju na one u Dubrovniku ili Carcassonneu.

Šetnja ovim povijesnim mjestom uz našeg vodiča, gdje ćemo vidjeti najbitnije lokalitete: crkva Santa Maria Mayor koja dominira gradom – tornjevi Banito i San Miquel. Slobodno vrijeme za uspon do dvorca za one koji imaju snage ili posjet muzeju dinosaura. Povratak u smjeru obale te kraća vožnja od jednog sata do jednog od najljepših španjolskih malih gradića – Peniscola. Ova utvrda koja se nalazi na samoj plaži poznata je ljubiteljima filmova. U moderno doba kao lokacija snimanja poznate serije Game of Thrones, a onim starijim holivudskim fanaticima bit će poznata po legendarnom klasiku El Cid. Po dolasku šetnja mjestom, do gradske vjećnice, crkve sv. Marije te najboljih vidikovaca u mjestu. Slobodno vrijeme za ručak i stvarno spektakularne poglede koje ovaj gradić nudi. U dogovoreno vrijeme polazak za Valenciju. Povratak u Valenciju u večernjim satima. Noćenje.

4. dan VALENCIA – BOCAIRENT – XATIVA – DENIA – VALENCIA

Doručak. Danas slijedi odlazak u unutrašnjost regije Valenciana, prema, kako mu neki tepaju, najljepšem selu Španjolske – Bocairent. Slijedi šetnja ovim pitoresknim mjestašcem, putem koje ćemo vidjeti Covetes de los Moros, špilje za koje se smatra koje su nastale još u vremena maurske vladavine Pirinejskim poluotokom te ostatke starih srednjevjekovnih kuća.

Slobodno vrijeme za kavu i suvenire te povratak u smjeru Valencije do mjesta Xátiva. Ovaj gradić je bio nezavisna islamska grad-država u 12. st. Mnogo kasnije postala je poznata kao rodni grad zloglasnog pape Aleksandra VI. – popularnijeg kao papa Borgia. U ratu za španjolsko nasljedstvo kralj Filip V. dao je spaliti mjesto zbog manjka odanosti, a mrskom monarhu grad je vratio pa danas njegov portret u jednom od gradskih muzeja visi naopako.

Elegantan, s brojnim palačama, malenim trgovima i simpatičnim trgovinicama, ono čime grad osvaja to je definitivno njegov dvorac koji je nekoć okruživao srednjovjekovni gradić. Također je poznat po srednjevjekovnoj bolnici koja je još uvijek aktivna, naravno u malo modernijem izdanju. Kraći razgled centra grada uz našeg vodiča te slobodno vrijeme za posjet dvorcu ili šetnju mjestom te ručak. U popodnevnim satima odlazak prema sljedećem šarmantnom gradiću, poznatom ljetovalištu Dénia na „Bijeloj obali“ (Costa Blanca), u kojem rado ljetuju i Španjolci, ali i brojni stranci. U sjeni Mount Montgó smješteno je mjesto koje je danas poznato kao glavna luka u tom dijelu Španjolske prema Balearima. Ulice pune života odlika su ovog malenog grada kojeg su osnovali Grci, a kojim dominira utvrda nastala u maursko vrijeme. Mi ćemo se spustiti na plažu kako bismo uživali u pogledu uz još jednu kavu. Povratak u Valenciu u večernjim satima. Noćenje.

5. dan VALENCIA – FRANKFURT – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro u Valenciji. U dogovoreno vrijeme u kasnojutarnjim/popodnevnim/poslijepodnevnim satima slijedi transfer prema aerodromu. Let prema Frankfurtu te dolazak u Zagreb predviđen u kasnim satima. Kraj programa.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

 

RED LETENJA – podložan promjeni VRIJEME LETA
Polazak 26.05.2023.
OU 460 ZAG – ZRH 09:15 10:45
LX 2142 ZRH – VLC 12:05 14:10
LH 1161 VLC – FRA 12:45 15:15
OU 411 FRA – ZAG 18:00 19:20
Polazak 01.11.2023.
LH 1405 ZAG – FRA 06:20 07:55
LH 1160 FRA – VLC 09:40 11:55
OS 442 VLC – VIE 13:25 15:55
OU 443 VIE –  ZAG 19:35 20:20
Azerbajdžan velika turaLibanon Velika Tura i BejrutBitne Napomene

 • ODGOVORNI ORGANIZATOR: Putolovac Putovanja d.o.o.
 • KLASIFIKACIJA OVOG PUTOVANJA JE: PROFESSIONAL – Više o klasifikaciji putovanja pogledajte OVDJE.
26.05. – 30.05.2023. – GARANTIRANO
HOTEL 3/4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 955 7.195,45
REDOVNA CIJENA 1.005 7.572,17
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
150 1.130,18
UKUPNO
(FIRST MINUTE CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)
1.105 8.325,62
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
130 979,49
01.11. – 05.11.2023. – GARANTIRANO
HOTEL 3/4* EUR HRK
FIRST MINUTE CIJENA 785 5.914,58
REDOVNA CIJENA 835 6.291,31
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE
(obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
150 1.130,18
UKUPNO
(FIRST MINUTE CIJENA + ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE)
935 7.044,76
NADOPLATA ZA 1/1 SOBU
(plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
130 979,49

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

 • Iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica
 • Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu
 • Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
 • Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
 • Potrebno je minimalno 20 putnika kako bi se putovanje održalo
 • Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period
 • Prijevoznik je Lufthansa

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • Petodnevno putovanje u Comunidad Valenciana
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Valenciji
 • Smještaj u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama sa doručkom
 • Transferi Aerodrom – Hotel – Aerodrom
 • Izlet Peniscola – Morella
 • Izlet Xativa – Bocairent
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Sve razglede prema programu
 • Boravišnu/turističku pristojbu
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte 150 € / 1.130,18 kn (zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 130 € / 979,49 kn (plaćanje isključivo u eurima prije putovanja)
 • Obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Fakultativne izlete
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti pozivom na 01/7980-668 ili na mail [email protected]
INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA CIJENA
Ulaznica za Oceanarij u Valenciji odrasli 31,7 €
Ulaznica za Hemisferic odrasli od 6,7 €
Muzej Znanosti u Valenciji odrasli od 6,7 €
Toranj El Miguelete u Valenciji 2 €
Ulaznica za Katedralu u Valenciji 8 €
Ulaznica za Dvorac u Morelli 3,5 €
Ulaznica za Muzej Dinosaura u Morelli 2

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Rezervacija putovanja je moguća isključivo uplatom akontacije ili dijela iznosa. Usmena rezervacija putovanja nije moguća,
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije putovanja)
 • Kreditne kartice: jednokratno (Maestro, Master Card, Visa, Visa Electron, Premium Visa, Diners, Discover)
 • Kreditne kartice: Obročno u poslovnici na POS aparatu (Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate – vrijedi za sve kreditne I debitne kartice)
 • Plaćanje putem web shopa putem sustava CORVUS PAY (zatražiti link za plaćanje prilikom prijave) – Diners na 12 rata, Visa I Mastercard Erste Banke na 12 rata, MasterCard, Visa, Visa Gold Zagrebačke banke do 24 rate, svim ostalim karticama jednokratno
 • Plaćanje Visa Premium karticom na rate – do 12 rata – u partnerskoj agenciji po dogovoru sa prodajnim agentom
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • Za sva obročna plaćanja od 2-24 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

COVID-19 SIGURNA REZERVACIJA

Za sve nove rezervacije za putovanja u organizaciji turističke agencije Putolovac moguća je promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID-19 pandemijom.

U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2023. godini za vrijeme trajanja pandemije.

 • Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
 • Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
 • Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
 • Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
 • Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije

Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja turističke agencije Putolovac. Gore navedeni uvjeti ne vrijede u slučaju da se putnik sam zarazi na putovanju, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju također vrijede Opći Uvjeti turističke agencije Putolovac.

PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U REPUBLICI ŠPANJOLSKOJ USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARSCoV-2 I BOLESTI COVID-19

Za ulazak u Španjolsku nije potrebna COVID potvrda niti ispunjavanje obrasca zdravstvene kontrole. Putnicima koji imaju simptome koji odgovaraju bolesti COVID-19 (povišena temperatura, otežano disanje, kašalj) savjetuje se da se suzdrže od putovanja do nestanka simptoma.

Hrvatskim državljanima je potrebna važeća hrvatska putovnica ili osobna iskaznica.

Više na poveznici OVDJE.

INFORMACIJE O POVRATKU HRVATSKIH DRŽAVLJANJA U HRVATSKU PRILIKOM PRELASKA ZRAČNIH GRANICA REPUBLIKE HRVATSKE

***Prilikom povratka u Hrvatsku točnije prelaska hrvatske granice svi putnici su dužni predočiti samo osobnu iskaznicu/putovnicu kao nekad. Za državljane EU među koje spada i Hrvatska više nema nikakvih Covid restrikcija, karantena niti dodatne dokumentacije prilikom povratka u Hrvatsku.

*  Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Putolovac Putovanja d.o.o., OIB: 49394434640, Tkalčićeva 5, 10000 Zagreb. Poslovnica 1: Tkalčićeva 5 Zagreb, Hrvatska, Broj police Osiguranje jamstva OV0682931588 uplaćena kod Adriatic osiguranja, Broj police Osiguranje od odgovornosti OV0682931589 uplaćena kod Adriatic osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr  Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Organizator zadržava pravo promjene hotela u istoj ili višoj kategorizaciji.

Šifra: 5D 000 VIP

Prijavi se!

Obavezna polja
Dodatne informacije
DaNe

Popunite sve podatke i kliknite na pošalji.

Popunjeni obrazac vrijedi kao prijava putovanja, ne kao rezervacija. Prvi slijedeći radni dan, naše će vas kolege kontaktirati radi odgovora na sva željenja pitanja i dogovora o putovanju! Nadamo se da se vidimo na nekom od naših putovanja!